![]() |
#31 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 620
|
Dot.: B³êdy w zwi±zku/ wybaczenie przesz³o¶ci
Ale jest sens kontynuowaæ leczenie farmakologiczne i spojrzenie krytycznie na partnera ktory planowal spotkania z ex (tesknil za nia)kiedy byl juz w zwiazku z toba
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 647
|
Cytat:
O wow, przez rok nic siê nie zmieni³o, przecie¿ to dok³adnie ta sama tre¶æ… No nic, autorka najwyra¼niej woli staæ w miejscu. Ale jak dotar³am do tego, co pisa³ do innej jej ch³opak, to ju¿ w ogóle nie rozumiem, czemu ona widzi problem w swoim zachowaniu a w jego nie? Lekko odjazd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 542
|
W±tek kosmiczny, niestety widaæ ¿e tutaj rolê odgrywaj± ju¿ problemy natury psychiatrycznej. Przypomina mi siê masa innych w±tków, gdzie komu¶ co¶ siê uroi i narzeka ¿e "nie mo¿e przestaæ o tym my¶leæ", a mo¿e po prostu powinien to leczyæ lub przyt³umiæ lekami.
Ogólnie skoro problem jest takiej skali, dalsze pozostawanie w tym zwi±zku wydaje siê bez sensu. Autorka dalej bêdzie wspominaæ swoj± wyimaginowan± przewinê sprzed zwi±zku, facet te¿ ma sporo za uszami, kontynuacja tej relacji niestety mo¿e co jaki¶ czas skutkowaæ nawrotem jej nerwicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przeciez to jest skalanie wieksze niz spotkanie sie z kims zanim zwiazek sie oficjalnie zaczal? poprostu nie moge zrozumiec twojej logiki
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 135
|
Porównywanie rozmowy z innym ch³opakiem nie bêd±c oficjalnie w zwi±zku do zdrady ma³¿eñskiej to gruby kaliber, nie powiem. Zw³aszcza na tle zachowania samego ch³opaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Rozmawialam z zaufan± osob± i ma takie samo zdanie jak wy
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jeszcze jedna sprawa i proszê, odpowiedzcie mi na to.
Mam wrazenie, ze te wyrzuty wynikaja z jakiegos wyparcia. Gdyby to, w momencie spotkania z kims innym, byl juz kilkudniowy zwiazek, czyniloby to t± sytuacjê zdrad±? Prztpominam sobie rozmowê z pozniejszego czasu, gdy zapytalam chlopaka od kiedy jestesny razem i on powiedziak, ze od wtedy i wtedy (tydzieñ przed spotkaniem z innym vhlopakiem). Wtedy faktycznie bylo magicznie, ale nadal mialam przemyslenia na temat naszej relacji. Ppwiedzialam mu pozniej, ze uwazam, ze to bylo za wczesnie i zebysmy liczyli zwiazek od momentu w korym wyznalismy sobie, ze sie zakochalismy w sobie. Czy nie uwqzacie, ze to po prostu nie fair? Ja sama wtedy juz komus powiedzisksm, ze to moj chlopak, zeby ukrocic pytan i dyskusji jak odwiedzal mnie w wynajmowanym pokoju. ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Dodam, ze umowiona na spotkanie bylam duzo wczesniej i zrwzygnowalam z nirgo, ale ten znajomy zrobil mj takie wyrzuty sumienja ze jednak sie z nim spotkalam ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Nie wiem, mysle tez czy tk spotkanie nie przelresla piekna naszych pierwszych randek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 194
|
Najlepsza rada jak± mo¿na Ci daæ ju¿ w tym w±tku pad³a, id¼ do dobrego psychiatry. Forum Ci nie pomo¿e, to nie ta skala problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
A czy mozesz mi odpowiedziec na pytanie: czy bedac w zwiskzu tydzien bylaby to zdrada?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Ja bylam na kawie u niego, porozmawialismy, znalismy sie wczesniej, ja raczej chcialam t± znajomosc zamknac, ake nie bylam tez pewna partnera
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
No ale przecie¿ j± zamknê³a¶, pó¼niej by³a¶ juz w zwi±zku z tym obecnym facetem i z tego co rozumiem, on wie o tym Twoim spotkaniu. Zafiksowalas siê na tym temacie, bo jak tu s³usznie zauwa¿y³a ju¿ xfrida, prawdopodobnie masz OCD i niepotrzebnie zrezygnowa³a¶ z leczenia. Nie ma znaczenia co my¶lê ja czy inne osoby, do Ciebie nie trafi± ¿adne logiczne argumenty, bo to problem natury psychiatrycznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
On wie o spotkaniu i ze na nim do niczego nie doszlo i jest z tym okej.
Oczywi¶cie po tym spotkaniu zakoñczy³am t± znajomosc i nigsy wiecej nie mialam z nim kontaktu. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- On wie o spotkaniu i ze na nim do niczego nie doszlo i jest z tym okej. Oczywi¶cie po tym spotkaniu zakoñczy³am t± znajomosc i nigsy wiecej nie mialam z nim kontaktu. Bardziej chodzi o to, ze moj kompas moralny zosta³ zschwiany, po kilku latach zwiazku juz bym tak nie zrobila. Mi sie wydaje, ze prawdziwa milosc to jest taka od pierwszego wejrzenia, bez zw±tpiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Czyli to normalne po 3 tygodnisch znajomosci mieæ jeszcze w±tpliwosci i potrzebowaæ wiecej czasu na poznanie drugiej osoby?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Rany, no to rozstañ siê skoro ten zwi±zek jest taki ska¿ony. Twój partner jako¶ nie mia³ zachwianego kompasu moralnego gdy W TRAKCIE waszego zwi±zku kontaktowa³ siê z by³±.
Ty po prostu potrzebujesz leczenia, przestañ to wreszcie roztrz±saæ. Kiedy idziesz do lekarza i wracasz do przyjmowania leków? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Wizyte mam u psychiatry w przyszlym tygodniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
To proszê Ciê, wycisz siê przed t± wizyt±, zajmij siê czym¶ i nie rozdrapuj znowu tej sytuacji. Te¿ rozumiem, ¿e Tobie wydaje siê to mega istotne, szukasz rady, ale kurczê, jak czyta siê to z boku naprawdê widaæ choæby po stylu pisania, ¿e to jest takie obsesyjne, nielogiczne, kryje siê za tym problem psychiczny. Naprawdê jest to z jednej strony przera¿aj±ce, a z drugiej irytuj±ce jak pytasz 30. raz o to samo.
Zaufana osoba powiedzia³a Ci to samo co my tutaj, nie ma sensu tego dalej dr±¿yæ, koniec kropka. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 122
|
Jezu dziewczyno, jeste¶ przera¿aj±ca. Masz powa¿ne problemy psychiczne i widaæ to nawet przez internet. Nigdy nie rezygnuj samodzielnie z leczenia
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Spotykanie sie z innymi ludzmi bez planowania z nimi zdrady,kontaktu fizycznego nie jest zdrada Masz prawo w kazdym momencie relacji spitykac sie z inny mezczyznami ,rozmawiaæ z nimi itp Inna sprawa sa smsy twojego chlopaka do ex on jasno okreslil sie ze teskni za ex i ze ma na nia ochote to juz jest zdrada Wiec jednym slowem to nie ty zrobilas cos co niszczy ta czystosc zwiazku na ktorej ci zalezy a on twoj partner
![]() |
![]() |
#52 | ||||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 647
|
Cytat:
Matko, co jest z³ego w spotkaniu siê na kawê? Nawet bêd±c w zwi±zku mo¿na siê spotykaæ z kumplami… b³agam, przestañ mieliæ temat i wróæ do leczenia, bo co¶ jest tu mocno nie tak. To nie to spotkanie jest problemem, tylko Twoja g³owa. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Dok³adnie, czêsto mi³o¶æ od pierwszego wejrzenia po prostu siê nie zdarza i zakochujesz siê w kim¶ stopniowo, zaczynaj±c od przyja¼ni na przyk³ad. Wiêc uspokój siê i wróæ do leczenia. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Tak? Ludzie nie wchodz± w zwi±zek z my¶l± ¿e to na zawsze? Przecie¿ w zwi±zku dopiero siê poznajecie i potem mo¿ecie stwierdziæ, czy to to, czy jednak nie… ludzie, lito¶ci ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Amen Wys³ane z iPhone za pomoc± Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.