B³êdy w zwi±zku/ wybaczenie przesz³o¶ci - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2025-04-25, 20:40   #31
xfrida
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 620
Dot.: B³êdy w zwi±zku/ wybaczenie przesz³o¶ci

Cytat:
Napisane przez alina19999 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczynh, nie ma sensu juz myslê kontynuowaæ watku
Ale jest sens kontynuowaæ leczenie farmakologiczne i spojrzenie krytycznie na partnera ktory planowal spotkania z ex (tesknil za nia)kiedy byl juz w zwiazku z toba
Stary 2025-04-25, 20:42   #32
Camillie32
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 647

Cytat:
Napisane przez xfrida Poka¿ wiadomo¶æ
No udalo sie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1291446

Niestety autorka stoi w miejscu .

O wow, przez rok nic siê nie zmieni³o, przecie¿ to dok³adnie ta sama tre¶æ… No nic, autorka najwyra¼niej woli staæ w miejscu. Ale jak dotar³am do tego, co pisa³ do innej jej ch³opak, to ju¿ w ogóle nie rozumiem, czemu ona widzi problem w swoim zachowaniu a w jego nie? Lekko odjazd
Camillie32 jest teraz online Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-04-26, 10:40   #33
Aelora
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 542

W±tek kosmiczny, niestety widaæ ¿e tutaj rolê odgrywaj± ju¿ problemy natury psychiatrycznej. Przypomina mi siê masa innych w±tków, gdzie komu¶ co¶ siê uroi i narzeka ¿e "nie mo¿e przestaæ o tym my¶leæ", a mo¿e po prostu powinien to leczyæ lub przyt³umiæ lekami.
Ogólnie skoro problem jest takiej skali, dalsze pozostawanie w tym zwi±zku wydaje siê bez sensu. Autorka dalej bêdzie wspominaæ swoj± wyimaginowan± przewinê sprzed zwi±zku, facet te¿ ma sporo za uszami, kontynuacja tej relacji niestety mo¿e co jaki¶ czas skutkowaæ nawrotem jej nerwicy.
Aelora jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-04-26, 10:50   #34
xfrida
Zadomowienie

Cytat:

Naprawdê nie wiem sk±d u mnie ten problem. Mam wizjê, ze milosc musi byc idealna i nieskalana, zeby byla prawdziwa
ja nie rozumiem jak w takim wypadku mozesz przymykac oko na to ze twoj facet pisal do ex ze za nia teskni i chce sie z nia spotkac bedac w zwiazku z toba?
przeciez to jest skalanie wieksze niz spotkanie sie z kims zanim zwiazek sie oficjalnie zaczal?
poprostu nie moge zrozumiec twojej logiki
Stary 2025-04-26, 10:57   #35
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xfrida Poka¿ wiadomo¶æ
ja nie rozumiem jak w takim wypadku mozesz przymykac oko na to ze twoj facet pisal do ex ze za nia teskni i chce sie z nia spotkac bedac w zwiazku z toba?
przeciez to jest skalanie wieksze niz spotkanie sie z kims zanim zwiazek sie oficjalnie zaczal?
poprostu nie moge zrozumiec twojej logiki
Tam nie ma ¿adnej logiki, to nawrót choroby po odstawieniu leków, jaka¶ mania. Jak siê tutaj czyta problemy niektórych trzeba wy³±czyæ logikê, do nich nie docieraj± logiczne argumenty.
Stary 2025-04-27, 11:23   #36
ruda_ciotka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 135

Porównywanie rozmowy z innym ch³opakiem nie bêd±c oficjalnie w zwi±zku do zdrady ma³¿eñskiej to gruby kaliber, nie powiem. Zw³aszcza na tle zachowania samego ch³opaka.
ruda_ciotka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-04-27, 17:33   #37
alina19999
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Rozmawialam z zaufan± osob± i ma takie samo zdanie jak wy
alina19999 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2025-04-29, 06:52   #38
alina19999
Przyczajenie

Dziewczyny, jeszcze jedna sprawa i proszê, odpowiedzcie mi na to.

Mam wrazenie, ze te wyrzuty wynikaja z jakiegos wyparcia. Gdyby to, w momencie spotkania z kims innym, byl juz kilkudniowy zwiazek, czyniloby to t± sytuacjê zdrad±?

Prztpominam sobie rozmowê z pozniejszego czasu, gdy zapytalam chlopaka od kiedy jestesny razem i on powiedziak, ze od wtedy i wtedy (tydzieñ przed spotkaniem z innym vhlopakiem). Wtedy faktycznie bylo magicznie, ale nadal mialam przemyslenia na temat naszej relacji. Ppwiedzialam mu pozniej, ze uwazam, ze to bylo za wczesnie i zebysmy liczyli zwiazek od momentu w korym wyznalismy sobie, ze sie zakochalismy w sobie. Czy nie uwqzacie, ze to po prostu nie fair? Ja sama wtedy juz komus powiedzisksm, ze to moj chlopak, zeby ukrocic pytan i dyskusji jak odwiedzal mnie w wynajmowanym pokoju.

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Dodam, ze umowiona na spotkanie bylam duzo wczesniej i zrwzygnowalam z nirgo, ale ten znajomy zrobil mj takie wyrzuty sumienja ze jednak sie z nim spotkalam

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Nie wiem, mysle tez czy tk spotkanie nie przelresla piekna naszych pierwszych randek
Stary 2025-04-29, 07:03   #39
minttee
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 194

Najlepsza rada jak± mo¿na Ci daæ ju¿ w tym w±tku pad³a, id¼ do dobrego psychiatry. Forum Ci nie pomo¿e, to nie ta skala problemu.
minttee jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-04-29, 07:05   #40
alina19999
Przyczajenie

A czy mozesz mi odpowiedziec na pytanie: czy bedac w zwiskzu tydzien bylaby to zdrada?
Stary 2025-04-29, 08:07   #41
minttee
Zadomowienie

Cytat:
A czy mozesz mi odpowiedziec na pytanie: czy bedac w zwiskzu tydzien bylaby to zdrada?
Ale co? Spotkanie siê z kim¶ na piwo/kawê? Ja nie wiem w jakim charakterze Ty siê spotka³a¶ z tym facetem.
Stary 2025-04-29, 08:09   #42
alina19999
Przyczajenie

Ja bylam na kawie u niego, porozmawialismy, znalismy sie wczesniej, ja raczej chcialam t± znajomosc zamknac, ake nie bylam tez pewna partnera
Stary 2025-04-29, 08:26   #43
minttee
Zadomowienie

Cytat:
Ja bylam na kawie u niego, porozmawialismy, znalismy sie wczesniej, ja raczej chcialam t± znajomosc zamknac, ake nie bylam tez pewna partnera
No ale przecie¿ j± zamknê³a¶, pó¼niej by³a¶ juz w zwi±zku z tym obecnym facetem i z tego co rozumiem, on wie o tym Twoim spotkaniu. Zafiksowalas siê na tym temacie, bo jak tu s³usznie zauwa¿y³a ju¿ xfrida, prawdopodobnie masz OCD i niepotrzebnie zrezygnowa³a¶ z leczenia. Nie ma znaczenia co my¶lê ja czy inne osoby, do Ciebie nie trafi± ¿adne logiczne argumenty, bo to problem natury psychiatrycznej.
Stary 2025-04-29, 08:38   #44
alina19999
Przyczajenie

On wie o spotkaniu i ze na nim do niczego nie doszlo i jest z tym okej.

Oczywi¶cie po tym spotkaniu zakoñczy³am t± znajomosc i nigsy wiecej nie mialam z nim kontaktu.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

On wie o spotkaniu i ze na nim do niczego nie doszlo i jest z tym okej.

Oczywi¶cie po tym spotkaniu zakoñczy³am t± znajomosc i nigsy wiecej nie mialam z nim kontaktu.

Bardziej chodzi o to, ze moj kompas moralny zosta³ zschwiany, po kilku latach zwiazku juz bym tak nie zrobila. Mi sie wydaje, ze prawdziwa milosc to jest taka od pierwszego wejrzenia, bez zw±tpiem
Stary 2025-04-29, 08:46   #45
Kalina0
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Cytat:

. Mi sie wydaje, ze prawdziwa milosc to jest taka od pierwszego wejrzenia, bez zw±tpiem
I przez takie bzdury ludzie siê rozwodz±, rozstaj± bo maj± wyobra¿enia o ¿yciu jak z bajek dla dzieci.
Kalina0 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-04-29, 08:48   #46
alina19999
Przyczajenie

Czyli to normalne po 3 tygodnisch znajomosci mieæ jeszcze w±tpliwosci i potrzebowaæ wiecej czasu na poznanie drugiej osoby?
Stary 2025-04-29, 08:54   #47
Aelora
Wtajemniczenie

Rany, no to rozstañ siê skoro ten zwi±zek jest taki ska¿ony. Twój partner jako¶ nie mia³ zachwianego kompasu moralnego gdy W TRAKCIE waszego zwi±zku kontaktowa³ siê z by³±.
Ty po prostu potrzebujesz leczenia, przestañ to wreszcie roztrz±saæ. Kiedy idziesz do lekarza i wracasz do przyjmowania leków?
Stary 2025-04-29, 08:55   #48
alina19999
Przyczajenie

Wizyte mam u psychiatry w przyszlym tygodniu
Stary 2025-04-29, 09:01   #49
Aelora
Wtajemniczenie

To proszê Ciê, wycisz siê przed t± wizyt±, zajmij siê czym¶ i nie rozdrapuj znowu tej sytuacji. Te¿ rozumiem, ¿e Tobie wydaje siê to mega istotne, szukasz rady, ale kurczê, jak czyta siê to z boku naprawdê widaæ choæby po stylu pisania, ¿e to jest takie obsesyjne, nielogiczne, kryje siê za tym problem psychiczny. Naprawdê jest to z jednej strony przera¿aj±ce, a z drugiej irytuj±ce jak pytasz 30. raz o to samo.
Zaufana osoba powiedzia³a Ci to samo co my tutaj, nie ma sensu tego dalej dr±¿yæ, koniec kropka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2025-04-29, 09:04   #50
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 122

Jezu dziewczyno, jeste¶ przera¿aj±ca. Masz powa¿ne problemy psychiczne i widaæ to nawet przez internet. Nigdy nie rezygnuj samodzielnie z leczenia

Zdarza mi siê zmieniaæ niektóre drobne fakty w moich postach, ¿eby nie zostaæ rozpoznan±.
ColourTheSmallOne jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-04-29, 09:51   #51
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Nie
Spotykanie sie z innymi ludzmi bez planowania z nimi zdrady,kontaktu fizycznego nie jest zdrada
Masz prawo w kazdym momencie relacji spitykac sie z inny mezczyznami ,rozmawiaæ z nimi itp
Inna sprawa sa smsy twojego chlopaka do ex on jasno okreslil sie ze teskni za ex i ze ma na nia ochote to juz jest zdrada

Wiec jednym slowem to nie ty zrobilas cos co niszczy ta czystosc zwiazku na ktorej ci zalezy a on twoj partner
Stary 2025-04-29, 09:55   #52
Camillie32
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 647

Cytat:

Matko, co jest z³ego w spotkaniu siê na kawê? Nawet bêd±c w zwi±zku mo¿na siê spotykaæ z kumplami… b³agam, przestañ mieliæ temat i wróæ do leczenia, bo co¶ jest tu mocno nie tak. To nie to spotkanie jest problemem, tylko Twoja g³owa.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalina0 Poka¿ wiadomo¶æ
I przez takie bzdury ludzie siê rozwodz±, rozstaj± bo maj± wyobra¿enia o ¿yciu jak z bajek dla dzieci.

Dok³adnie, czêsto mi³o¶æ od pierwszego wejrzenia po prostu siê nie zdarza i zakochujesz siê w kim¶ stopniowo, zaczynaj±c od przyja¼ni na przyk³ad. Wiêc uspokój siê i wróæ do leczenia.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Czyli to normalne po 3 tygodnisch znajomosci mieæ jeszcze w±tpliwosci i potrzebowaæ wiecej czasu na poznanie drugiej osoby?

Tak? Ludzie nie wchodz± w zwi±zek z my¶l± ¿e to na zawsze? Przecie¿ w zwi±zku dopiero siê poznajecie i potem mo¿ecie stwierdziæ, czy to to, czy jednak nie… ludzie, lito¶ci

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Aelora Poka¿ wiadomo¶æ
To proszê Ciê, wycisz siê przed t± wizyt±, zajmij siê czym¶ i nie rozdrapuj znowu tej sytuacji. Te¿ rozumiem, ¿e Tobie wydaje siê to mega istotne, szukasz rady, ale kurczê, jak czyta siê to z boku naprawdê widaæ choæby po stylu pisania, ¿e to jest takie obsesyjne, nielogiczne, kryje siê za tym problem psychiczny. Naprawdê jest to z jednej strony przera¿aj±ce, a z drugiej irytuj±ce jak pytasz 30. raz o to samo.
Zaufana osoba powiedzia³a Ci to samo co my tutaj, nie ma sensu tego dalej dr±¿yæ, koniec kropka.

Amen

Wys³ane z iPhone za pomoc± Tapatalk
Camillie32 jest teraz online Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2025-04-29 10:55:46

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.