Relacje w związku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-06-14, 14:32   #1
marti890987
Przyczajenie

Relacje w związku

Cześć, jestem z moim chłopakiem lekko ponad rok, mieszkamy razem. W poprzednim roku dosyc sporo zwiedzaliśmy, udalo nam sie 5 wiekszych wyjazdów ogarnac.

W tym bylo tego mniej ze wzgledu na miedzy innymi sesje. Planowalismy dosyc luzno USA we wrzesniu, pomysl nie wypalil, ale rzucilismy ze ten wrzesien raczej zostanie, bo to po okresie wakacyjnym i jest taniej - tak też planowałam, zadeklarowałam tez w pracy.

Nagle dowiedziałam sie, ze znajomi ze studiow zaprosili chlopaka na tygodniowe wakacje we wrzesniu - on ma „parcie” na poznanie jakichs kolegow (zmiana miasta, nikogo nie zna).

Zapytalam co z naszymi wakacjami bo myslalam o wrzesniu, to powiedzial ze nie uda sie, on nie dostanie 2 tygodni urlopu (na jedne i drugie), ale z wakacji nie zrezygnujemy - mozemy miesiac wczesniej. Powiedzialam ze wtedy ja nie moge, bo po pierwsze nie bede miala pieniedzy (na co powiedzial ze w takim razie on zaplaci i po prostu mu oddam jak bede miala) a po drugie, mam juz zadeklarowany urlop jak i pozostali pracownicy i nie bede mogla „ot tak” przeniesc go na sierpien.

Nie wiem czemu ale poczulam sie troche na drugim miejscu - wiem ze wakacje to nie wszystko, mogl sam nie „zarejestrowac” za dobrze tego wrzesnia, chce poznac jakichs znajomych, wyszedl z propozycja ze zrobimy to w innym terminie, ale jakis niesmak pozostał. Mam wrazenie jakby wolal wybrac osoby ktore ledwo co zna zamiast swojej dziewczyny.

Jakie jest wasza opinia? Moze to ja przesadzam i powinnam po prostu poleciec na te wakacje z kolezankami?
marti890987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Wczoraj, 09:13   #2
skara
Zakorzenienie

Dot.: Relacje w związku

A to było umówione "na sztywno" czy luźno? Obserwuj go i jego zachowanie z stosunku do ciebie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Wczoraj, 09:19   #3
Aelora
Wtajemniczenie

Skoro luźno o tym rozmawialiście mógł nie ogarnąć, ale z drugiej strony oboje wzięliście urlopy, więc facet potwierdził że planuje wyjazd we wrześniu. Skoro najpierw umawialiście się między sobą + macie zarezerwowane urlopy w pasujących terminach też odebrałabym, że komplikuje Wam życie, łamie ustalenia i przedkłada nowych znajomych nad wstępnie ustalony wyjazd z partnerką.
A on jest zdecydowany jechać z tymi znajomymi czy na razie rozważa propozycję?
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Wczoraj, 10:07   #4
Nadiaa33
Raczkowanie

Też bym się źle poczuła, skoro już wzięłaś urlop i nie możesz go przełożyć. Słabo, że umówił się akurat na wrzesień na inny wyjazd (na który ty nie jesteś zaproszona w ogóle, mimo, ze od roku jesteście parą??)
Nadiaa33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 09:32   #5
rose97
Raczkowanie

Jeżeli faktycznie mieliście to wczesniej ustalone to słabo z jego strony. To zrozumiałe, że chce złapać znajomości w nowym mieście, no ale bez przesady.
rose97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 10:37   #6
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

A uda Wam się razem wyjechać na jakiegoś "lasta" czy nie?
Stary Dzisiaj, 13:05   #7
morning_coffee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skara Pokaż wiadomość
A to było umówione "na sztywno" czy luźno? Obserwuj go i jego zachowanie z stosunku do ciebie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mi się wydaje, że skoro oboje wzięli urlopy na wrzesień z myślą o wspólnym wypadzie, to pewnie były już konkretniejsze ustalenia. Musieli przecież zgrać terminy, wcześniej zaplanować urlop, żeby go dostać w tym samym czasie. Może rzeczywiście on na razie tylko rozważa ten wyjazd z nowymi znajomymi i chciał się zorientować, czy jakby coś Autorka dostanie urlop w sierpniu. Ale jeśli już potwierdził i stawia dziewczynę przed faktem dokonanym - jak nie możesz wziąć urlopu wcześniej, to sorry, ale nie pojedziemy - no to rzeczywiście bardzo słabo. Też poczułabym się odstawiona na bok, bo nowi znajomi ważniejsi. Facet jeszcze przecież zdąży poznać kolegów, z którymi wyjedzie na weekend czy wyjdzie na piwo.

Edytowane przez morning_coffee
Czas edycji: Dzisiaj o 13:10
morning_coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości