![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzenie bez stanika - kontrowersyjne czy normalne?
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-12-07 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
Dorosłam do uważania, że to normalne. Osobiście w takiej sytuacji zakrywałabym czymś sutki, bo nie lubię jak mi przebijają, ale jeśli komuś innemu widać... Nie ma za bardzo pewności, czy to sutki, czy jakaś ozdoba podkoszulki, kolczyk. Zlewam.
Niektórzy mówią: to prowokuje mężczyzn. Ale nie powinna im drgać powieka. Jednych prowokują odkryte włosy, innych goła twarz, innych odkryta kostka, innych miniówa, i tak dalej, i tak dalej. Nie powinno prowokować nic, do tego trzeba edukacji i nieulegania tym manipulacjom. Ramiączka staników widocznie też mnie nie ruszają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
[1=967f3601e527e8d89f0729c 53155db34a99f48cb_63dafd3 d2687d;89434179]Dorosłam do uważania, że to normalne. Osobiście w takiej sytuacji zakrywałabym czymś sutki, bo nie lubię jak mi przebijają, ale jeśli komuś innemu widać... Nie ma za bardzo pewności, czy to sutki, czy jakaś ozdoba podkoszulki, kolczyk. Zlewam.
Niektórzy mówią: to prowokuje mężczyzn. Ale nie powinna im drgać powieka. Jednych prowokują odkryte włosy, innych goła twarz, innych odkryta kostka, innych miniówa, i tak dalej, i tak dalej. Nie powinno prowokować nic, do tego trzeba edukacji i nieulegania tym manipulacjom. Ramiączka staników widocznie też mnie nie ruszają.[/QUOTE]Jak nie powinna drgnąć powieka? Juz nie przesadzajmy. Jak widzę duży dekolt, to i sama zerknę. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to by mi nawet nie robiło różnicy czy na zdjęciu z klubu ktoś ma widoczne sutki czy nie. Wydaje mi się, że na takie rzeczy zwracają uwagę jedynie Ci, którym to realnie przeszkadza. Jak nie chce to niech nie nosi stanika. Ja sama do pracy noszę stanik, ale poza tym? Nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Skoro męzczyźni moga mieć odstajace przez koszulkę sutki to nie widze też problemu u kobiet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Chodzę bez, bo tak mi dużo wygodniej. Potrafię się nie gapić na czyjeś sutki i inne części ciała, fajnie by było, gdyby innych ludzi też było na to "stać". Jeśli ktoś ma z tym problem, uważam, że to jego problem, nie mój.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
A ja wgl. nie wiem po co kobietom stanik i nie chodzi o to żeby się podniecać a raczej o to że czym się różnią piersi kobiece od męskich poza rozmiarem. Sam w upalne dni zakładam po prostu rozpiętą dżinsową katanę bez rękawów na goły tors i gdyby kobiety często tak robiły to może biust nie miał by takiej rangi erotycznej bo wiadomo że to co się przyjęło zakrywać wydaje się podniecające a potem odsłanianie tego jest widziane jako przejaw czegoś nie przyzwoitego. Taka kultura wypacza płeć i seksualność. Ja tam bym nie chciał żeby kręciło mi się w głowie na widok kobiecych piersi a każda robi co chce wg. jej komfortu więc dla mnie jest to normalne i nigdy bym nie rzucał żadnych burackich tekstów ani spojrzeń. Dla mnie to po prostu normalność.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Wydawało mi się ok, ale zaczęli mi przeszkadzać faceci z oczami jak spodki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Zależy od ubioru - zdarza mi się nie nosić stanika pod bluzą, ale czułabym sie troche głupio np. nosząc koszulę z uwydatnionymi sutkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Nie lubię staników - niezbyt wygodne. ale mam ten wyzwalacz, że jeśli go nie noszę, czuję się, jakby wszyscy na mnie patrzyli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Ja mam dość spory biust, bo noszę biustonosz 75C, w każdym razie zbyt spory na "popylanie" bez biustonosza. Ale gdybym miała mniejszy, być może czasami pozwalałabym sobie na luźny dzień, a gdyby piersi miały odpowiedni kształt i wielkość może i wdrozylabym tę metodę na stałe. Co do ruchliwości i widoczności jest teraz dostępnych na rynku ogrom plasterków na sutki, plasterki utrzymujące biust w miejscu i to wszystko oddychające, są bawełniane topy służące jedynie do osłonięcia sutków, żelowe nakładki. Jeśli tylko ktoś może i czuję się komfortowo to powinien z tego korzystać bo to zdrowe. Oczywiście nie uwzględniam tutaj dużych i ciężkich biustów. Swoboda takich baloników przy kontaktach z światem zewnętrznym musi być jednak trochę ograniczona, także celem ochrony kręgosłupa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Ciekawe, jak wiele emocji wzbudza taki temat, który przecież dla niektórych jest po prostu codziennością. Zgadzam się, że komfort jest najważniejszy — jeśli ktoś czuje się dobrze bez stanika, nie widzę powodu, by to piętnować. To, że piersi mają „rangę erotyczną” w naszej kulturze, to w dużej mierze kwestia społecznych umów i przyzwyczajeń.
Z drugiej strony, tak jak ktoś wspomniał, większy biust to zupełnie inna sprawa – tam wsparcie jest po prostu potrzebne dla zdrowia i wygody. Dlatego dobrze, że jest tyle opcji: sportowe topy, plasterki, różne rozwiązania, które pozwalają poczuć się swobodnie, a jednocześnie dają komfort ruchu i ochronę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.