|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Przyczajenie
|
Dot.: Białko, aminokwasy, odżywki i inne suplementy diety - zbiorczy!
Gainer ma ten problem, że "zalewa", przez wysoką obecnośc węglowodanów. Dla osób aktywnych, które chcą być trochę silniejsze i zachować linię najlepsze będzie białko (pomijając oczywiście dobrą, zbilansowaną dietę, która powinna być podstawą)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
BAN stały
|
Osobiście stosowałam już wiele suplementów niby które miały sprawić że w miesiąc schudnę 10 kg głupio w to wierzyłam przyznam
![]() Moja opinia dziewczyny : W miesiąc może nie schudłam 10 kg , ale 3 kilo ze mnie zeszło ![]() więc jakie wy macie tanie sposoby aby naturalnie gubić z wagę bez całej tej chemii i tych drogich suplementów co nam obiecują w miesiąc idealna wagę ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Przyczajenie
|
A jazda na rowerze stacjonarnym efekty xx daje jakieś? Bo zastanawiam się nad zakupem i nie wiem czy warto.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2023-06-30 o 09:43 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sam rower stacjonarny może i nie da jakichś spektakularnych efektów, ale w połączeniu z dobrą dietą ... już bardziej na tak. Jeśli chce się zgubić zbędne kilogramy to bez deficytu kalorycznego się nie obejdzie ![]() ![]()
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2023-06-30 o 09:43 Powód: link w cytacie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Przyczajenie
|
Od kilku tygodni biorę L-karnitynę, białko i kreatynę i zauważyłam, że szybciej spalam tłuszcz, lepiej się regeneruję po wysiłku, lepiej się czuję i lepiej wyglądam. Poza tym suplementuję też witaminy: D3, magnez, selen, cynk i komplex B.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Suplementy diety i białka mogą być świetnym wsparciem dla osób regularnie trenujących na siłowni, o ile są stosowane świadomie i w połączeniu z odpowiednią dietą oraz treningiem. Białko jest kluczowym składnikiem odżywczym wspierającym regenerację i budowę mięśni, ale nie powinno zastępować zróżnicowanego jadłospisu. Suplementy takie jak białka w proszku czy aminokwasy mogą być szczególnie pomocne w uzupełnianiu niedoborów białka w diecie lub jako szybkie źródło składników odżywczych po treningu.
Przy wyborze produktów warto zwracać uwagę na ich skład, źródło białka (np. serwatkowe, roślinne), zawartość cukrów i dodatków. Ważne jest również, aby wybierać produkty od sprawdzonych producentów, najlepiej certyfikowanych i o dobrej reputacji. Polecam produkty białkowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Przyczajenie
|
Spokojnie możesz używać białka na redukcji, to tylko uzupełnienie diety, a nie magiczny proszek, który zrobi z Ciebie kulturystkę. Nawet jeśli w odżywce są węglowodany i tłuszcze, nie ma dramatu. Liczy się bilans całego dnia, a nie jedna miarka. Wiele osób poleca naturalne źródła białka, jak mięso, ryby, jaja czy nabiał i to faktycznie dobra podstawa, ale jeśli masz problem z dostarczeniem odpowiedniej ilości, szejk po treningu to wygodna i szybka opcja.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Przyczajenie
|
Dot.: Białko po treningu!?
Hej!
Ja też miałem Trec Whey czekoladowy smaczny, waniliowy dla mnie za słodki. Białko fajnie dodawać do omletów czy owsianki, nie tylko pić jako shake. A tak przy okazji po treningu warto zadbać też o magnez. Używam cytrynian magnezu w proszku od nowmax, bo dobrze się wchłania i pomaga przy regeneracji mięśni. Fajna opcja na wsparcie potreningowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Przyczajenie
|
O kurczę, 10 kg mniej? Szacun! Musisz się teraz czuć o niebo lepiej, prawda?
Słuchaj, skoro już tak świetnie sobie radzisz z odchudzaniem, to może warto pomyśleć o małym "wspomagaczu" dla organizmu? Wiadomo - jak się mniej je i więcej trenuje, to czasem brakuje witaminek. Oto moja prywatna lista must-have: Witaminy B - jak turbo dla metabolizmu, dodają powera Magnez + potas - ratują życie, gdy po treningu łapią skurcze Omega-3 - dobra dla głowy i żeby ciało nie bolało D3+K2 - prawie wszyscy mamy niedobory, a to takie ważne Jak coś, to można oczywiście poszperać w necie - np. sprawdzić suplementy diety. xxx Sklepów internetowych jest sporo - ale nie daj się zwariować. Najważniejsze to słuchać swojego ciała. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2025-07-03 o 15:42 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co ciekawe, nie "jadę" na dużym obciążeniu ani jakoś super intensywnie. Po prostu sobie kręcę, byle kręcić. I to działa! Uda już mi zeszły o parę centymetrów, a nie zmieniałam nic specjalnie w diecie. Dla mnie idealne rozwiązanie, żeby się ruszyć, nie wychodząc z domu ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- A w temacie supli: Mogę polecić błonnik. Najlepiej nie w formie tabletek, ale np nasion babki płesznik, babki jajowatej lub siemię lniane. Trzeba przy tym pić sporo wody. Błonnik pomaga na trawienie i przedłuża uczucie sytości.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.