Białko, aminokwasy, odżywki i inne suplementy diety - zbiorczy! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-05-18, 20:33   #301
jnna_k
Przyczajenie

Dot.: Białko, aminokwasy, odżywki i inne suplementy diety - zbiorczy!

Gainer ma ten problem, że "zalewa", przez wysoką obecnośc węglowodanów. Dla osób aktywnych, które chcą być trochę silniejsze i zachować linię najlepsze będzie białko (pomijając oczywiście dobrą, zbilansowaną dietę, która powinna być podstawą)
jnna_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-21, 07:48   #302
driver1983
BAN stały

Osobiście stosowałam już wiele suplementów niby które miały sprawić że w miesiąc schudnę 10 kg głupio w to wierzyłam przyznam .... sporo kasy wydane bo to wcale nie tanie produkty i nie pomogło. Jakej 2 miesiace temu byłam u nas w Poznaniu w centrum strasznie rozkopane to nasze miasto tak na marginesie i musiałam obejść ulice która byłą zamknieta dla ruchu przy św, Marcinie jest uica l Ratajczaka jest sklep konopny nigdy o nim nie słyszałam konopna farmacja Z ciekawości zaszłam tam i kupiłam pare ciekawych produktów yerba mate z konopiami i Muscle Care Green Tea wszystko kosztowało nie całe 40 zł sprawdzcie u nich na sklepie internetowym jakie to tanie !!! Yerbe piłam 6 razy dziennie tak polecała mi pani i kapsułkę stosowałam jedna na dzień.
Moja opinia dziewczyny :
W miesiąc może nie schudłam 10 kg , ale 3 kilo ze mnie zeszło
więc jakie wy macie tanie sposoby aby naturalnie gubić z wagę bez całej tej chemii i tych drogich suplementów co nam obiecują w miesiąc idealna wagę ?
driver1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-15, 17:10   #303
Anna1121
Przyczajenie

A jazda na rowerze stacjonarnym efekty xx daje jakieś? Bo zastanawiam się nad zakupem i nie wiem czy warto.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2023-06-30 o 09:43 Powód: link
Anna1121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-27, 12:36   #304
Wiolka2790
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anna1121 Pokaż wiadomość
A jazda na rowerze stacjonarnym efekty xx daje jakieś? Bo zastanawiam się nad zakupem i nie wiem czy warto.

Sam rower stacjonarny może i nie da jakichś spektakularnych efektów, ale w połączeniu z dobrą dietą ... już bardziej na tak. Jeśli chce się zgubić zbędne kilogramy to bez deficytu kalorycznego się nie obejdzie No i białeczko jak najbardziej wskazane

02.08.2023

Czas edycji: 2023-06-30 o 09:43 Powód: link w cytacie
Wiolka2790 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-06, 22:04   #305
Misinia
Przyczajenie

Od kilku tygodni biorę L-karnitynę, białko i kreatynę i zauważyłam, że szybciej spalam tłuszcz, lepiej się regeneruję po wysiłku, lepiej się czuję i lepiej wyglądam. Poza tym suplementuję też witaminy: D3, magnez, selen, cynk i komplex B.
Misinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-20, 12:14   #306
peesz
Raczkowanie

Suplementy diety i białka mogą być świetnym wsparciem dla osób regularnie trenujących na siłowni, o ile są stosowane świadomie i w połączeniu z odpowiednią dietą oraz treningiem. Białko jest kluczowym składnikiem odżywczym wspierającym regenerację i budowę mięśni, ale nie powinno zastępować zróżnicowanego jadłospisu. Suplementy takie jak białka w proszku czy aminokwasy mogą być szczególnie pomocne w uzupełnianiu niedoborów białka w diecie lub jako szybkie źródło składników odżywczych po treningu.
Przy wyborze produktów warto zwracać uwagę na ich skład, źródło białka (np. serwatkowe, roślinne), zawartość cukrów i dodatków. Ważne jest również, aby wybierać produkty od sprawdzonych producentów, najlepiej certyfikowanych i o dobrej reputacji.
Polecam produkty białkowe
  1. Optimum Nutrition Gold Standard Whey – jedno z najpopularniejszych białek serwatkowych na rynku. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka na porcję, niską ilością tłuszczu i cukrów, a także dobrą rozpuszczalnością i szeroką gamą smaków.
  2. MyProtein Impact Whey Protein – świetny wybór dla osób szukających dobrej jakości w przystępnej cenie. Produkt dostępny w wielu smakach, zawiera wysokiej jakości białko serwatkowe i ma dobry stosunek jakości do ceny.
peesz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-29, 13:15   #307
SportowyMax
Przyczajenie

Spokojnie możesz używać białka na redukcji, to tylko uzupełnienie diety, a nie magiczny proszek, który zrobi z Ciebie kulturystkę. Nawet jeśli w odżywce są węglowodany i tłuszcze, nie ma dramatu. Liczy się bilans całego dnia, a nie jedna miarka. Wiele osób poleca naturalne źródła białka, jak mięso, ryby, jaja czy nabiał i to faktycznie dobra podstawa, ale jeśli masz problem z dostarczeniem odpowiedniej ilości, szejk po treningu to wygodna i szybka opcja. Nie przejmuj się za bardzo opinią sprzedawcy, bo zawsze warto samodzielnie sprawdzić etykietę i porównać skład. Sama odżywka nie zbuduje masy, zwłaszcza przy deficycie kalorycznym, więc nie bój się, że od niej przytyjesz. Każdy organizm reaguje inaczej, więc jeśli źle się czujesz po białku odpuść, to nie jest obowiązkowy element diety, tylko narzędzie, z którego możesz, ale nie musisz korzystać. ))
SportowyMax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2025-06-18, 12:18   #308
SportowyMax
Przyczajenie

Dot.: Białko po treningu!?

Hej!
Ja też miałem Trec Whey czekoladowy smaczny, waniliowy dla mnie za słodki. Białko fajnie dodawać do omletów czy owsianki, nie tylko pić jako shake.

A tak przy okazji po treningu warto zadbać też o magnez. Używam cytrynian magnezu w proszku od nowmax, bo dobrze się wchłania i pomaga przy regeneracji mięśni. Fajna opcja na wsparcie potreningowe.
SportowyMax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-03, 14:34   #309
Gryyk
Przyczajenie

O kurczę, 10 kg mniej? Szacun! �� Musisz się teraz czuć o niebo lepiej, prawda?

Słuchaj, skoro już tak świetnie sobie radzisz z odchudzaniem, to może warto pomyśleć o małym "wspomagaczu" dla organizmu? Wiadomo - jak się mniej je i więcej trenuje, to czasem brakuje witaminek.

Oto moja prywatna lista must-have:

Witaminy B - jak turbo dla metabolizmu, dodają powera
Magnez + potas - ratują życie, gdy po treningu łapią skurcze
Omega-3 - dobra dla głowy i żeby ciało nie bolało
D3+K2 - prawie wszyscy mamy niedobory, a to takie ważne

Jak coś, to można oczywiście poszperać w necie - np. sprawdzić suplementy diety. xxx Sklepów internetowych jest sporo - ale nie daj się zwariować. Najważniejsze to słuchać swojego ciała.

Czas edycji: 2025-07-03 o 15:42 Powód: link
Gryyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-06, 13:23   #310
jago99
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anna1121 Pokaż wiadomość
Myślę, że warto kupić rower stacjonarny, jeśli tylko masz gdzie go postawić, najlepiej przed telewizorem Ja często wskakuję na swój podczas oglądania serialu. Czasem wytrzymam cały odcinek, a czasem tylko połowę, ale zawsze coś!

Co ciekawe, nie "jadę" na dużym obciążeniu ani jakoś super intensywnie. Po prostu sobie kręcę, byle kręcić. I to działa! Uda już mi zeszły o parę centymetrów, a nie zmieniałam nic specjalnie w diecie. Dla mnie idealne rozwiązanie, żeby się ruszyć, nie wychodząc z domu

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

A w temacie supli:

Mogę polecić błonnik. Najlepiej nie w formie tabletek, ale np nasion babki płesznik, babki jajowatej lub siemię lniane. Trzeba przy tym pić sporo wody.

Błonnik pomaga na trawienie i przedłuża uczucie sytości.

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości