Kobieta wycofuje się po spotkaniu? Z czego to wynika? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-07-29, 08:17   #31
Nadiaa33
Raczkowanie

Dot.: Kobieta wycofuje się po spotkaniu? Z czego to wynika?

Nightlander, Niestety dokładnie tak samo to często wygląda w drugą stronę Kobiecie się spodobał facet i myśli, że coś zaiskrzyło, a on już się nie odzywa.albo spławia Wiesz, po pierwszej randce to mogła jeszcze być adrenalina i takie miłe zaskoczenie, że faktycznie wyglądasz jak na zdjęciu, nie jesteś znacznie starszy/ grubszy (bo różne rzeczy się zdarzają) a po dwóch randkach poczuła, że do związku to jednak nie jest to.
Nadiaa33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-29, 09:51   #32
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightlander Pokaż wiadomość
Cześć. Mam do was kobiety pytanie. Co powoduje, że 'luzujecie' kontakt albo wręcz zrywacie znajomość po wydawałoby udanych randkach?

Poznałem pewną kobietę na aplikacji randkowej. Ja 37 lat, ona 33. Super kontakt, wymiana wiadomości, telefony. Pierwsza randka po 2 tygodniach, niemal idealna. Droczenie się, żarty, czuć nadawanie na tych samych falach, lekki kontakt fizyczny plus jakieś tam "przytulanki". Widzę że kobiecie zależy, wypisuje do mnie od razu po spotkaniu, wręcz nagabuje, nie może doczekać się kolejnego. Po paru dniach następne spotkanie, na którym jest jeszcze przyjemniej, tzn. przytulanie, pocałunki, spacer w objęciach itd. Atmosfera niczym z romansidła.

Liczę więc na ciąg dalszy, ale wyczuwam, że coś jest nie tak. Od 3 dni ona zdawkowo odpowiada na wiadomości, po kilku godzinach, mimo że wcześniej je odczytała. Na ostatnią moją wiadomość z wczoraj już w ogóle nie odpisała. Wcześniej pisaliśmy po kilka razy dziennie, było czuć zainteresowanie z jej strony. Zastanawiam się gdzie popełniłem błąd. Randka udana, na luzie, bez ciężkich tematów. Może za szybko te pocałunki? Z drugiej strony to jest bardzo otwarta i śmiała kobieta, wręcz sama dążyła do kontaktu fizycznego. Zaczynam sobie myśleć, że może słabo całuję Nie wiem co o tym myśleć i jak to teraz rozegrać. Na razie postanowiłem dać jej odetchnąć i czekam na jej ruch. Tylko jak długo czekać i czy to ma sens?
Przede wszystkim daj jej odetchnac i nie inicjuj kontaktu przez jakis czas. Jezeli bardzo bedzie Ci przeszkadzal stan zawieszenia, to ja po tygodniu odezwalabym sie drugi raz, ewentualnie zapytaj wtedy czy zrobiles cos nie tak (ale odczekaj)? Moze to tez byc cenna uwaga na przyszlość .Jezeli Ci nie odpisze, to raczej wszystko bedzie jasne - nie chce.

A na nastepny raz, moze warto byc troche powsciagliwym, powolniej rozwijac znajomosci, nie wchodzic tak na hurra, tylko poobserwowac intencje, podejscie drugiej strony, troche tak na spokojnie? Powiem Ci, ze mnie zawsze odrzucało i para ze mnie schodzila, gdy facet byl wrecz desperacko chetny na wszystko.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Camillie32 Pokaż wiadomość
Po prostu coś jej się nie spodobało po czasie, może się czegoś dowiedziała, może jakiś Twój nawyk ją zraził - ciężko stwierdzić. Ale po to właśnie są kolejne randki by lepiej się poznać, no i to lepsze poznanie niestety wyszło na minus dla Ciebie. Nie czekałabym, bo sprawa jest już po prostu jasna. Gdyby była zainteresowana, to by utrzymywała kontakt.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Ponieważ? Nadinterpretacja

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

I odpowiadając na Twoje pytanie: mi się zdarzyło, gdy byłam młoda, a ktoś nie do końca podobał mi się z wyglądu. Chciałam dać temu szansę, bo gość był miły, ale nie poczułam chemii i kolejne spotkanie po prostu mnie w tym utwierdziło. Nie umiałam tego ładnie zakomunikować, więc ochłodziłam kontakt i poczekałam, aż umrze ta relacja śmiercią naturalną.

Ale takimi deal breakeramj mogą być też jakieś dziwne/niesmaczne nawyki, inne poglądy których nie chciałabym godzić w związku, brak chemii, poznanie kogoś w międzyczasie - nie będziesz w stanie się tego domyślić.

Jeśli Ci zależy na feedbacku to możesz zapytać, ale nie spodziewałabym się wybitnie szczerej odpowiedzi. Niektórzy (zarówno laski, jak i faceci) po prostu nie potrafią takich rzeczy komunikować, a inni już się na takiej komunikacji przejechali i wolą nie ryzykować, że znowu szambo wybije. więc miałabym to na uwadze, gdybym zdecydowała się zapytać.

Tez moze byc zbyt szybkie tempo. Jezeli nie spodobalby sie jej, to watpie by doszlo do kontaktu fizycznego.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-29, 10:08   #33
Aelora
Wtajemniczenie

I już po wszystkim, fajnie że wszystko sobie wyjaśniliście i bez wzajemnego męczenia się każde poszło w swoją stronę. 2 spotkania to serio niedużo, więc czasu nie zmarnowaliście skoro i tak nie pykło.
W sumie może lepiej, że się tak skończyło przy tak dużych zmianach nastroju i nastawienia.
Zgadzam się, że na przyszłość lepiej podchodzić do tego bardziej na spokojnie i poznawać się powolniej, duży entuzjazm łatwo przeradza się w zniechęcenie.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-29, 11:00   #34
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightlander Pokaż wiadomość
No i sytuacja jest jasna. Popisaliśmy sobie i ona przyznała że nie poczuła tego "czegoś". Podobno jestem fajnym facetem i dobrze się bawiła, ale to nie to czego szuka i takie tam standardowe teksty. Przynajmniej napisała wprost i nie muszę już kombinować. Zastanawia mnie tylko co rzeczywiście musiało się spieprzyć na tej drugiej randce, że zainteresowanie z jej strony tak mocno poleciało w dół. W sumie to zabawne, że spotkanie, które kończy się pocałunkami jest wg kobiety gwoździem do trumny znajomości Na wszelki wypadek z inną kobietą nie będę tak z tym całowaniem wyskakiwał, nawet jeśli będzie przyzwolenie drugiej strony.

I jeszcze tak sobie myślę, że te znajomości internetowe są specyficzne. Ludziom się bardzo spieszy, chcieliby poczuć coś szybko, błyskawicznie, nie dają sobie szansy na poznanie człowieka bliżej i być może coś "wyklułoby" się później. Szkoda, bo złapałem z tą babką naprawdę fajny kontakt i do drugiego spotkania wszystko się fajnie rozwijało. No cóż, kolejne doświadczenie na tym niełatwym polu bitwy Dzięki wam za komentarze. Pozdrówka.
Moim zdaniem troche za szybko wszedles w te relacje i w rytm , ktory ona nadala. Widomo,z e takie zaainteresowanie jest mile, ale tez nie ma co sie tak na tym lapac.

Dlatego ja jestem za tym, zeby wychodzic i poznawac ludzi w realu. Znajomosci internetowe sa specyficzyne - w moim odczuciu na portalach w wiekszosci przypadkow sa osoby, ktore nie umieja w zwiazki i niestety traci sie czas, nie wspominajac o tym, jak pokiereszowane jego pozniej ego. Zdarzaja sie perelki, ale nie jest to zbyt czeste. Ludzie ktorzy poznaja sie w necie, maja oczekiwania co do szybkosci relacji - nie pocalowala mnie na dugiej randce to friend zone, nie ta to nastepna . Znajomosci internetowe, dla mnie byly za szybkie zwykle.

A w realu jeszcze jak ludzie mieszkaja na miejscu, to jest inaczej. Nawet takie poznanie w pracy czy przz anjomych - gdzies tam zawsze bedziesz widywac sie z dana osoba, jest oakzja do porozmawiania, poobserwowania nie ma tej presji. I tak jak dziewczyny pisaly, nawet jezzeli ktos nie chce, to konczenie znajomosci zwykle odbywa sie dyplomatycznie. Z reguly nie ma tak, ze ktos znika z niewiadomych powodow.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-29, 12:29   #35
xfrida
Zadomowienie

no ty poczules ze mogloby cos z tego wyjsc a ona poczula ze nic z tego
byc moze to wlasnie ten pocalunek ale nie dlatego ze odbyl sie za szybko ale wlasnie sprawil ze zrozumiala ze nie ma tego "czegos "

i tyle

nie ma co rozbijac gowna na atomy ,z nia nie wyszlo -probuj dalej

od pocalunkow nie ma co uciekac jesli dochodzi do nich za obopolna zgoda,jesli ktos ma cie odrzucic z tego powodu to odrzuci nawet jak do pocalunku dojdzie po 2 miesiacach spotkan
Stary 2025-07-29, 12:33   #36
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
no ty poczules ze mogloby cos z tego wyjsc a ona poczula ze nic z tego
byc moze to wlasnie ten pocalunek ale nie dlatego ze odbyl sie za szybko ale wlasnie sprawil ze zrozumiala ze nie ma tego "czegos "

i tyle

nie ma co rozbijac gowna na atomy ,z nia nie wyszlo -probuj dalej

od pocalunkow nie ma co uciekac jesli dochodzi do nich za obopolna zgoda,jesli ktos ma cie odrzucic z tego powodu to odrzuci nawet jak do pocalunku dojdzie po 2 miesiacach spotkan
Dokładnie.

Entuzjazm to nic złego. Szybkie tempo, jeżeli obydwie strony są na TAK to nic złego (przecież mowa o dorosłych ludziach, nie nastolatkach). To kwestia zgrania się. Tu jedna ze stron nie poczuła tego czegoś, entuzjazm w niczym nie przeszkodził, po prostu nie dało się go podtrzymać. Kalkulowanie, że trzeba to, czy tamto, uważać na każde słowo i krok nie mają sensu, bo i tak w końcu człowiek ostatecznie jest tylko sobą.
Stary 2025-07-29, 13:05   #37
Aelora
Wtajemniczenie

Jasne, entuzjazm sam w sobie nie jest niczym złym, fajnie tylko gdy nie przechodzi w skrajności. Jednego dnia super atmosfera, dużo wiadomości, spacery w objęciach, przyjemne głosówki. Na drugi dzień chłód i dystans, ignorowanie wiadomości, po czym sztampowy tekst "to jednak nie to". Rozumiem trochę zaskoczenie autora, bo zawsze miałam podobnie: jak się od początku nie kleiło to trudno, jak był wzajemny flow to wszystko szło naturalnie. Dlatego może spokojniejsze tempo i nienakręcanie się mogą wyjść na dobre, bo nigdy nie wiesz jak zareaguje druga osoba, a ludzie też miewają różne akcje.
Wiadomo, samo życie, choć myślę, że jednak każda z nas miałaby mindfuck po takim zwrocie. Nie da się tego zupełnie logicznie obronić, ale też nie ma co drążyć.

Edytowane przez Aelora
Czas edycji: 2025-07-29 o 13:08

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2025-07-29, 14:39   #38
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Jasne, entuzjazm sam w sobie nie jest niczym złym, fajnie tylko gdy nie przechodzi w skrajności. Jednego dnia super atmosfera, dużo wiadomości, spacery w objęciach, przyjemne głosówki. Na drugi dzień chłód i dystans, ignorowanie wiadomości, po czym sztampowy tekst "to jednak nie to". Rozumiem trochę zaskoczenie autora, bo zawsze miałam podobnie: jak się od początku nie kleiło to trudno, jak był wzajemny flow to wszystko szło naturalnie. Dlatego może spokojniejsze tempo i nienakręcanie się mogą wyjść na dobre, bo nigdy nie wiesz jak zareaguje druga osoba, a ludzie też miewają różne akcje.
Wiadomo, samo życie, choć myślę, że jednak każda z nas miałaby mindfuck po takim zwrocie. Nie da się tego zupełnie logicznie obronić, ale też nie ma co drążyć.
ale czasami naprawde cos moze przewazyc w jednej chwili i ci przechodzi ,szczegolnie w tak swiezej relacji

poza tym autor nie zna jej jeszcze na tyle dobrze moze troche nadinterpretowal jej rzekomy entuzjazm
ja tu nie widze jakiegos super szybkiego tempa
normalne tempo na randkach
jakby planowali wspolne zamieszkanie ,wybierali imiona dla dzieci po 2 randkach to ok ale pocalunek,czeste wymienianie wiadomosci ?
bez przesady
Stary 2025-07-29, 14:51   #39
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
To były dwie randki. Jakim zwrocie niby? Bo się na randce pocałowali? Naprawdę brzmi to taki, jakby babeczka NAGLE po wielu udanych spotkaniach i deklaracjach się wycofała, a tu jest mowa po prostu o dwóch spotkaniach. Kaman. Strach się bać kogoś poznawać, próbować poznawać, jeżeli byle randka to już w oczach niektórych deklaracja Bóg wie czego.

Ludzie się po prostu dobrze ze sobą bawią i często nic więcej z tego nie wynika.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
ale czasami naprawde cos moze przewazyc w jednej chwili i ci przechodzi ,szczegolnie w tak swiezej relacji

poza tym autor nie zna jej jeszcze na tyle dobrze moze troche nadinterpretowal jej rzekomy entuzjazm
ja tu nie widze jakiegos super szybkiego tempa
normalne tempo na randkach
jakby planowali wspolne zamieszkanie ,wybierali imiona dla dzieci po 2 randkach to ok ale pocalunek,czeste wymienianie wiadomosci ?
bez przesady
Jak wyżej. Serio zadziwiają mnie niektóre wypowiedzi. Dziwne, że nikt jeszcze tej kobiety nie nazwał jakąś oszustką z Tindera.

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2025-07-29 o 14:52
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-29, 15:00   #40
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
To były dwie randki. Jakim zwrocie niby? Bo się na randce pocałowali? Naprawdę brzmi to taki, jakby babeczka NAGLE po wielu udanych spotkaniach i deklaracjach się wycofała, a tu jest mowa po prostu o dwóch spotkaniach. Kaman. Strach się bać kogoś poznawać, próbować poznawać, jeżeli byle randka to już w oczach niektórych deklaracja Bóg wie czego.

Ludzie się po prostu dobrze ze sobą bawią i często nic więcej z tego nie wynika.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Jak wyżej. Serio zadziwiają mnie niektóre wypowiedzi. Dziwne, że nikt jeszcze tej kobiety nie nazwał jakąś oszustką z Tindera.

Zgadzam się i z Frida, i z Ellen. Serio, po to są te początkowe randki, by się poznać - a brzmi to trochę tak, jakby już sama randka była jakąś deklaracją. Lasce się spodobała pierwsza randka, chciała drugiej, na niej czegoś jej zabrakło w autorze i tyle. Po to właśnie poznajemy się bliżej na randkach by można było się w dowolnym momencie wycofać, gdy nam coś jednak nie przypasuje w potencjalnym partnerze
Camillie32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-29, 15:07   #41
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camillie32 Pokaż wiadomość
Zgadzam się i z Frida, i z Ellen. Serio, po to są te początkowe randki, by się poznać - a brzmi to trochę tak, jakby już sama randka była jakąś deklaracją. Lasce się spodobała pierwsza randka, chciała drugiej, na niej czegoś jej zabrakło w autorze i tyle. Po to właśnie poznajemy się bliżej na randkach by można było się w dowolnym momencie wycofać, gdy nam coś jednak nie przypasuje w potencjalnym partnerze
Do-kła-dnie. Ba, na tej drugiej randce mogła się zresztą jako tako bawić świetnie, ale potem lub w trakcie uznać, że "super facet, ale po prostu nie dla mnie ". Czasami tak bywa - ktoś jest bardzo fajny, ale z doświadczenia, znając siebie, swoje potrzeby, przyzwyczajenia po prostu wiemy, że to nie to, nie na związek i tyle. Nie oznacza to czyichś braków, czy wad. Nie oznacza, że z tą osobą nie można by zrobić tego, czy tamtego. Może po prostu oznaczać po prostu "znam siebie na tyle, że wiem, że to nie dla mnie".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2025-07-29, 16:41   #42
Aelora
Wtajemniczenie

Jasne, po dwóch randkach nikt nikomu nic nie obiecuje, nikt z tym nie dyskutuje. Po prostu nagłe przejście od super kontaktu, bliskości i inicjatywy do chłodu, ignorowania, aż się chłop domyśli i odpuści, a finalnie tekstu "to nie to" trudno uznać za coś naturalnego, logicznego i neutralnego. Dla mnie sytuacja opisana przez autora też jednak coś mówi o drugim człowieku.
Sama pocieszałam koleżanki olane po podobnych akcjach, gdy już wydawało się, że wszystko jest super i druga strona zapewniała je o tym i naprawdę nie przyszłoby mi do głowy, żeby mówić im, że to spoko albo facet zachował się dyplomatycznie. To po prostu przykre, tyle.

Edytowane przez Aelora
Czas edycji: 2025-07-29 o 16:43
Stary 2025-07-29, 16:55   #43
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, po dwóch randkach nikt nikomu nic nie obiecuje, nikt z tym nie dyskutuje. Po prostu nagłe przejście od super kontaktu, bliskości i inicjatywy do chłodu, ignorowania, aż się chłop domyśli i odpuści, a finalnie tekstu "to nie to" trudno uznać za coś naturalnego, logicznego i neutralnego. Dla mnie sytuacja opisana przez autora też jednak coś mówi o drugim człowieku.
Sama pocieszałam koleżanki olane po podobnych akcjach, gdy już wydawało się, że wszystko jest super i druga strona zapewniała je o tym i naprawdę nie przyszłoby mi do głowy, żeby mówić im, że to spoko albo facet zachował się dyplomatycznie. To po prostu przykre, tyle.
Nie była zainteresowana. Jak miała to zakończyć? Listem otwartym? Ciepłem? Seksem na pożegnanie? TO BYŁY DWIE RANDKI. Chciała uciąć kontakt, ale on nie odpuszczał, więc musiała wprost powiedzieć, że to nie to. To jest całkowicie naturalne zachowanie po takim czasie znajomości, gdzie ta druga osoba nadal jest mocno obca i obojętna w sumie jeżeli nie zaiskrzyło. Po iluś tam randkach i deklaracjach wstępnych takie zachowanie można by uznać za niezbyt fajne, chłodne. Ale nie po dwóch spotkaniach.
Stary 2025-07-29, 17:24   #44
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie była zainteresowana. Jak miała to zakończyć? Listem otwartym? Ciepłem? Seksem na pożegnanie? TO BYŁY DWIE RANDKI. Chciała uciąć kontakt, ale on nie odpuszczał, więc musiała wprost powiedzieć, że to nie to. To jest całkowicie naturalne zachowanie po takim czasie znajomości, gdzie ta druga osoba nadal jest mocno obca i obojętna w sumie jeżeli nie zaiskrzyło. Po iluś tam randkach i deklaracjach wstępnych takie zachowanie można by uznać za niezbyt fajne, chłodne. Ale nie po dwóch spotkaniach.
Piszesz, jakby relacja była obojętna, ale pomijasz opisaną przez autora kontaktu - intensywną inicjatywę kobiety, entuzjazm, pocałunki, czułość, głosówki typu „poczułam coś wyjątkowego” itp. Jeśli po czymś takim ktoś nagle ochładza relację, przestaje odpisywać i dopiero po dopytaniu mówi „to nie to” trudno, aby takie zachowanie nie wywoływało dezorientacji oraz było odbierane jako niespójne, bo mocno nie pasuje do wcześniejszego sygnału. To zwykła logiczna konkluzja.
Autor wyraźnie pisał, że na innych randkach jak coś nie grało od początku to nie widział problemu, teraz zaskoczyło go bo dynamika była zupełnie inna i dlatego przyszedł na forum, żeby zapytać z czego to wynika. Nie ma żadnych zobowiązań po 2 randkach ani nic dziwnego że ktoś się wycofuje ze znajomości (chyba się tu zgadzamy, więc z czym jeszcze chcesz dyskutować?), jedynie myślę że takie wahania, brak jasnej komunikacji i konieczność wyciągania decyzji nie są niczym miłym ani naturalnym.
Stary 2025-07-29, 17:40   #45
Nadiaa33
Raczkowanie

Nie są niczym miłym, ale to jest naturalne w procesie poznawania nowych ludzi. Ta dziewczyna dopiero poznawała autora i miała pełne prawo jeszcze nie wiedzieć, czy coś z tego będzie. Trudno ją oskarżać o brak decyzyjności, bo po dwóch randkach stwierdziła, że to nie to. To mogło być cokolwiek, nawet to, że ona często pisała pierwsza i pokazywała dużo entuzjazmu, a facet jej odpisał dopiero na drugi dzień 😅 Nie ma co dzielić włosa na czworo, tylko w takich sytuacjach warto właśnie wprost dopytać, a nie bawić się w jakieś gierki "udam niedostępnego, to może ona się znowu zainteresuje." To naprawdę zupełnie normalne, że jak ktoś nie jest zainteresowany dalszą znajomością, to po prostu przestaje pierwsza pisać. Skoro nie byli parą, to nie było po dwóch randkach czego oficjalnie "zrywać".
Nadiaa33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-29, 18:27   #46
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Piszesz, jakby relacja była obojętna, ale pomijasz opisaną przez autora kontaktu - intensywną inicjatywę kobiety, entuzjazm, pocałunki, czułość, głosówki typu „poczułam coś wyjątkowego” itp.
(...)
To nadal dotyczy realnie dwóch spotkań, nie związku. Piszesz, że jasne, tylko dwa spotkania, ale czynisz z entuzjazmu i pocałunków (tam, gdzie pocałunki, tam trudno aby nie było jakiejś czułości) zarzut. Intensywna inicjatywa polegająca na czym, skoro doszło do dwóch spotkań? Serio, Aerola, ta dziewczyna nie jest nic winna Twoim skrzywdzonym koleżankom.
Stary 2025-07-29, 19:06   #47
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
To nadal dotyczy realnie dwóch spotkań, nie związku. Piszesz, że jasne, tylko dwa spotkania, ale czynisz z entuzjazmu i pocałunków (tam, gdzie pocałunki, tam trudno aby nie było jakiejś czułości) zarzut. Intensywna inicjatywa polegająca na czym, skoro doszło do dwóch spotkań? Serio, Aerola, ta dziewczyna nie jest nic winna Twoim skrzywdzonym koleżankom.
Liczba 2 spotkań nie ma nic wspólnego z tym, że jej zachowanie było po prostu niespójne. Bazuję na tym co pisał autor, jeśli potrzebujesz więcej wyjaśnień zapytaj jego, a nie mnie. I też wydaje mi się, że w realu raczej pocieszyłabyś znajomą w podobnej sytuacji, zamiast mówić, że w sumie to nic się nie stało i facet jest jak najbardziej ok.
Cóż, każda z nas ma swoje spostrzeżenia i mamy do tego prawo, od tego jest forum. Tylko raczej obie nie zmienimy zdania ani nie przekonamy się do swoich opinii.
Stary 2025-07-29, 19:44   #48
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Liczba 2 spotkań nie ma nic wspólnego z tym, że jej zachowanie było po prostu niespójne. Bazuję na tym co pisał autor, jeśli potrzebujesz więcej wyjaśnień zapytaj jego, a nie mnie. I też wydaje mi się, że w realu raczej pocieszyłabyś znajomą w podobnej sytuacji, zamiast mówić, że w sumie to nic się nie stało i facet jest jak najbardziej ok.
Cóż, każda z nas ma swoje spostrzeżenia i mamy do tego prawo, od tego jest forum. Tylko raczej obie nie zmienimy zdania ani nie przekonamy się do swoich opinii.
nawet swojej kolezance bym powiedziala to samo co autorowi
trudno nie zaiskrzylo z jego strony nie ma nad czym rozpaczac to tylko 2 randki
chodz ze mna do spa i zapomnij ,setki innych czekaja
Stary 2025-07-29, 19:53   #49
Nightlander
Przyczajenie

Czytam co piszecie, dziękuję. Każda z was ma po części rację. Ja wiem, że to tylko dwa spotkania, ale na dużej intensywności, a cała znajomość trwała w sumie miesiąc. Prawdę mówiąc nie pamiętam czy miałem kiedyś coś podobnego z kobietą poznaną w sieci. Przeważnie na tych apkach jest tak, że poznajesz kobietę, kilka wiadomości i kontakt się urywa. Z jedną na sto uda się nawiązać głębszy kontakt, a spotkać się jeszcze trudniej. A tutaj nie było praktycznie dnia żebyśmy się nie kontaktowali. Na dzień dobry, w ciągu dnia i wieczorami. Już pisanie z nią było tak naturalne i na luzie, że miałem wrażenie że znamy się od lat. Aż musiałem się hamować, bo zdawało mi się, że to zbyt szybko. Potem to pierwsze spotkanie, gdzie z jej strony czułem mega zainteresowanie. No i drugie może już nie z taką energią, ale zakończone pocałunkami. Na pewno poznałyście kiedyś człowieka, z którym po prostu wszystko fajnie płynęło i myślałyście, że coś się z tego wykluje. Zdążyłem się trochę uzależnić od kontaktu z tą kobietą i teraz mi tego brakuje. Myślę sobie, że ona może po prostu tak ma. Jest otwartą i śmiałą osobą, pewnie tak samo zachowuje się przy innych facetach i nie angażuje się zbyt szybko. Jednocześnie na pewno ma jakieś swoje konkretne wymagania, których nie spełniłem. Co ja będę więcej pisał, z mojej perspektywy patrząc na całokształt tej znajomości, było naprawdę fajnie i dałbym nam jeszcze szansę. No ale ja to ja, co w głowie tej kobiety siedzi już się nie dowiem
Nightlander jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-30, 08:01   #50
Aelora
Wtajemniczenie

Dziękuję, że to opisałeś. I chyba sam trafnie uchwyciłeś z czego mogło wynikać jej zachowanie. To wszystko już się stało i sprawa rozeszła się po kościach. Wydajesz się rozsądnym człowiekiem, ja Ci po prostu życzę wszystkiego dobrego i znalezienia tej drugiej osoby przy której będziesz czuł się szczęśliwy i bezpieczny.
Stary 2025-07-30, 10:16   #51
WilkyWay
Raczkowanie

W tym temacie zastanawiające są te pocałunki, ok ktoś chciał sprawdzić jedno spotkanie ok...średnio...zobaczymy co na drugim, ale całowanie się czyli mega intymny i bezpośredni kontakt raczej z czymś się wiąże.
Co innego podanie ręki czy poklepanie po plecach a co innego pocałunki.
Jeśli faktycznie tak było to coś tu nie gra. Ciekawe czy ta dziewczyna z każdym spotkanym facetem tak się całuje od początku.
WilkyWay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-30, 10:42   #52
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WilkyWay Pokaż wiadomość
W tym temacie zastanawiające są te pocałunki, ok ktoś chciał sprawdzić jedno spotkanie ok...średnio...zobaczymy co na drugim, ale całowanie się czyli mega intymny i bezpośredni kontakt raczej z czymś się wiąże.
Co innego podanie ręki czy poklepanie po plecach a co innego pocałunki.
Jeśli faktycznie tak było to coś tu nie gra. Ciekawe czy ta dziewczyna z każdym spotkanym facetem tak się całuje od początku.

ja nie widze nic zlego i karygodnego w pocalunku na drugiej randce i nie uwazam ze pocalunek jest obietnica czy przyklepaniem ze bedziemy sie dalej z kims spotykac ,jest poprostu fizycznym kontaktem ktory moze duzo zweryfikowac

autor sam napisal ze na te drugie spotkanie nie reagowala juz tak bardzo entuzjastycznie ,owszem zakonczylo sie pocalunkiem ale to moglo byc ta kropka nad i ktora przewazyla i utwierdzila ja w tym ze to jednak nie to

ona nie zrobila nic zlego ,otwartosc w prowadzeniu rozmow,nawet wyznanie ze dawno nie czula sie tak dobrze w czyims towarzystwie nie oznacza ze facet zwalil ja z nog

z niektorymi ludzmi sie calkiem fajnie rozmawia ,mozna milo spedzac czas,miec wiele wspolnego ale nie ma chemii i nie ma sensu tego ciagnac

dla autora mam jedna rade jesli po randce ty probujesz podtrzymac kontakt a widzisz ze druga strona sie wycofuje ,oddala ,nie zadreczaj sie co zrobiles nie tak ,poprostu nie bylo tego czegos z drugiej strony .nie masz na to wplywu i czegokolwiek bys nie zrobil nic by to nie zmienilo
badz soba ,kiedys znajdziesz kogos kto cie pokocha takim jakim jestes ,jakiekolwiek zagrywki,udawanie ,kalkulowanie aby tylko przedluzyc relacje nie pomoga na dluzsza mete .jak ktos ma odejsc to odejdzie i to lepiej ze wczesniej niz pozniej

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2025-07-30 o 11:01
xfrida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-30, 11:05   #53
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
nawet swojej kolezance bym powiedziala to samo co autorowi
trudno nie zaiskrzylo z jego strony nie ma nad czym rozpaczac to tylko 2 randki
chodz ze mna do spa i zapomnij ,setki innych czekaja
Amen. Wręcz na plus, że nie zwodził, nie szedł bez przekonania na entą randkę.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
ja nie widze nic zlego i karygodnego w pocalunku na drugiej randce i nie uwazam ze pocalunek jest obietnica czy przyklepaniem ze bedziemy sie dalej z kims spotykac ,jest poprostu fizycznym kontaktem ktory moze duzo zweryfikowac

autor sam napisal ze na te drugie spotkanie nie reagowala juz tak bardzo entuzjastycznie ,owszem zakonczylo sie pocalunkiem ale to moglo byc ta kropka nad i ktora przewazyla i utwierdzila ja w tym ze to jednak nie to

ona nie zrobila nic zlego ,otwartosc w prowadzeniu rozmow,nawet wyznanie ze dawno nie czula sie tak dobrze w czyims towarzystwie nie oznacza ze facet zwalil ja z nog

z niektorymi ludzmi sie calkiem fajnie rozmawia ,mozna milo spedzac czas,miec wiele wspolnego ale nie ma chemii i nie ma sensu tego ciagnac

dla autora mam jedna rade jesli po randce ty probujesz podtrzymac kontakt a widzisz ze druga strona sie wycofuje ,oddala ,nie zadreczaj sie co zrobiles nie tak ,poprostu nie bylo tego czegos z drugiej strony .nie masz na to wplywu i czegokolwiek bys nie zrobil nic by to nie zmienilo
badz soba ,kiedys znajdziesz kogos kto cie pokocha takim jakim jestes ,jakiekolwiek zagrywki,udawanie ,kalkulowanie aby tylko przedluzyc relacje nie pomoga na dluzsza mete .jak ktos ma odejsc to odejdzie i to lepiej ze wczesniej niz pozniej
Do-kła-dnie.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Doszukujesz się jakichś nielogiczności, niespójności w po prostu dwóch naprawdę zwyczajnych, nie wychodzących poza jakichś schemat spotkaniach dwojga dorosłych ludzi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2025-07-30, 11:46   #54
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:

Pocałunki to dopiero po ślubie moje drogie. Broń Boże dla przyjemności lub z ciekawości na pierwszych randkach!
Stary 2025-07-30, 12:15   #55
WilkyWay
Raczkowanie

Ok to po co się ograniczać od razu 1 spotkanie do domu i seks..po co iść w jakieś pół środki? (chociaż pewnie są i tacy..)

Serio całowanie się z kimś zupełnie obcym z ulicy i to po średnio udanej 1 randce? znając kogoś na żywo przez 2h z 1 spotkania? hmm dla mnie to raczej nie jest normalne ale może się nie znam,, ktoś nic nie czuje na 1 spotkaniu, idzie na drugie bo może coś wyjdzie i od razu pocałunki? trochę taka schiza ale może się nie znam.

Czyli:
- nie pociąga mnie ktoś
- drugie spotkanie utwierdziło mnie, że to nie to
- nie czuje nic
- nie chce więcej spotkań

Ale się z kimś całuje...aha... (pocałunek jako intymny kontakt jest raczej akceptacją a nie odrzuceniem)

Edytowane przez WilkyWay
Czas edycji: 2025-07-30 o 12:22
Stary 2025-07-30, 12:56   #56
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:
Ok to po co się ograniczać od razu 1 spotkanie do domu i seks..po co iść w jakieś pół środki? (chociaż pewnie są i tacy..)

Serio całowanie się z kimś zupełnie obcym z ulicy i to po średnio udanej 1 randce? znając kogoś na żywo przez 2h z 1 spotkania? hmm dla mnie to raczej nie jest normalne ale może się nie znam,, ktoś nic nie czuje na 1 spotkaniu, idzie na drugie bo może coś wyjdzie i od razu pocałunki? trochę taka schiza ale może się nie znam.

Czyli:
- nie pociąga mnie ktoś
- nie czuje nic

Ale się z kimś całuje...aha... (pocałunek jako intymny kontakt jest raczej akceptacją a nie odrzuceniem)

Jeśli komuś pasuje seks na pierwszej randce to czemu nie? Już pomijając że od całowania do seksu jednak jest nieco daleka droga.

Poza tym skoro laska chciała drugiej randki to pierwsza się jej spodobała, po drugiej doszła do wniosku, że to jednak nie to, coś było nie tak. Więc równie dobrze w czasie obu randek mogła nie wiedzieć, że nie będzie kolejnych. Miała ochotę to się całowała, po przemyśleniu spotkania doszła do wniosku że to nie dla niej, co w tym złego?

I w takim razie tak samo napiętnujmy autora że się z kimś całował na pierwszej/drugiej randce
Stary 2025-07-30, 13:34   #57
WilkyWay
Raczkowanie

Dla mnie pocałunki które są intymne i osobiste to bliska droga do seksu, w przeciwieństwie do podawania ręki, pocałunków w policzek itd.

Poza tym ochotę na pocałunki mamy jak ktoś nas pociąga, czujemy z nim bliskość, jest jakiś flirt, chemia, połączenie emocjonalne itd.
To się nijak ma do zachowania tej panny potem. Jakby miała rozdwojenie jaźni i tyle.
Nawet na dyskotece jeśli nas ktoś nie pociąga, a podchodzi zagaduje czy chce potańczyć to go zbywany, zgadza się? No właśnie.....

Jedyna sytuacja która to może tłumaczyć to jeśli coś głupiego, niezręcznego powiedział autor, lub zachował się skrajnie chamsko itd., inaczej jest to dziwne i tyle.
Stary 2025-07-30, 13:39   #58
xfrida
Zadomowienie

Cytat:

Czyli:
- nie pociąga mnie ktoś
- nie czuje nic

a co jak po pierwszym pocalunku poczujesz ze nie podoba ci sie jak sie caluje ?
bedziesz na sile dalej brnal/brnela w relacje bo juz byl pocalunek ?
idiotyczne myslenie

i dokladnie tak jak kolezanka powyzej napisala skoro krytykujesz dziewczyny postepowanie (chec pocalunku) wypadaloby rowniez skrytykowac autora w koncu dla niego to tez byla druga randka
Stary 2025-07-30, 14:21   #59
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:
Dla mnie pocałunki które są intymne i osobiste to bliska droga do seksu, w przeciwieństwie do podawania ręki, pocałunków w policzek itd.

Poza tym ochotę na pocałunki mamy jak ktoś nas pociąga, czujemy z nim bliskość, jest jakiś flirt, chemia, połączenie emocjonalne itd.
To się nijak ma do zachowania tej panny potem. Jakby miała rozdwojenie jaźni i tyle.
Nawet na dyskotece jeśli nas ktoś nie pociąga, a podchodzi zagaduje czy chce potańczyć to go zbywany, zgadza się? No właśnie.....

Jedyna sytuacja która to może tłumaczyć to jeśli coś głupiego, niezręcznego powiedział autor, lub zachował się skrajnie chamsko itd., inaczej jest to dziwne i tyle.

Przeczytaj mój post jeszcze raz, bo dokładnie opisałam to co tu zarzucasz bo przecież o tym częściowo mówię, że dwie randki były spoko, całowała się bo chciała, ale na drugiej coś jej nie podeszło. Przemyślała temat i zrezygnowała z relacji. Co w tym złego?
Stary 2025-07-30, 14:35   #60
WilkyWay
Raczkowanie

Cytat:
a co jak po pierwszym pocalunku poczujesz ze nie podoba ci sie jak sie caluje ?
bedziesz na sile dalej brnal/brnela w relacje bo juz byl pocalunek ?
idiotyczne myslenie
Jeśli dla kogoś to "jak ktoś całuje" cokolwiek to znaczy to najważniejsza rzecz w relacjach damsko-męskich to raczej sukcesów nie ma co wróżyć.

A co do autora - no taka różnica że on chciał coś więcej, po kolei kroczki robił więc jego działanie jest jak najbardziej normalne.

Jakby to porównać, zachowanie tej dziewczyny to jest tak jakby firma zatrudniła kogoś, ktoś przychodzi na 8 do roboty, dostaje zadania do zrobienia po czym mu mówią że jednak kadry postanowiły zatrudnić kogoś innego, także proszę się spakować i do widzenia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości