![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobieta wycofuje się po spotkaniu? Z czego to wynika?
Litości Jak można porównywać drugą randkę do podpisywania umowy o pracę. Właśnie to jest przerażające, jak niektórym ludziom z appek się wydaje, że wymiana wiadomości albo jedno czy dwa spotkania do czegoś zobowiązują. To jest dopiero poznawanie kogoś i jak najbardziej się można wycofać. To jest zupełnie normalne z jakiegokolwiek powodu. Może przy pocałunkach ostatecznie poczuła, ze nie było chemii (a do tego na przykład facet strasznie obslinial albo mial nieświeży oddech). A moze pocałunki jej się podobały, ale doszła do wniosku, że nie pasują do siebie z charakteru, światopoglądu albo planów na przyszłość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
No właśnie. Co jeśli pocałunki jej się podobały, ale jakiś aspekt życia/charakteru autora już nie i dowiedziała się o nim na drugiej randce? Z takim podejściem to całowanie po 3-4 latach, bo pewnie dopiero wtedy można kogoś naprawdę poznać, przejść przez sporo rzeczy razem i być pewnym chęci związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale skoro juz chcesz porownywac to do pracy to wiele firm zatrudnia kogos najpierw na okres probny a dopiero jak sie sprawdzi to przedluza umowe na czas nieokreslony Nikt logicznie myslacy nie bedzie kupowal kota w worku czyli zostawal z pierwszym czlowiekiem ktorego pocalowal nawet jesli czuje ze to nie to to.Nie ma takich regul (na szczescie) w zyciu mozna I trzeba szukać tego co nam najlepiej pasuje czy to chodzi o pracownika czy partnera a nie zadawalac sie pierwszym ktory sie nawinal Przerazajace masz poglady
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Ok to ustalmy autor popełnił wielkie faux pas i jeszcze ma żądania żeby się z nim dalej spotykała, co za obłuda!
A dziewczyna bardzo ładnie się zachowała i pełna klasa. I już.. wszyscy zadowolenia i koniec głupich dyskusji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Autor na szczęście nie miał żadnych "żądań", tylko normalne pytania z pośba o radę. To tylko ty masz jakieś problemy ze sobą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
autor niczego od niej zada ,poprostu zastanawial sie dlaczego zmienila zdanie i nie chciala kontynuowac randkowania ona nie zrobila nic zlego ani on poprostu nie udalo sie tym razem ,zycie sie nie konczy ,zaraz umowi sie z nastepna i nie ma co sie doszukiwac z jego czy jej strony jakis zlych posuniec najwazniejsze to byc soba,chcesz sie calowac to caluj nie chcesz to nie caluj,nie udawaj i nie zmuszaj sie to do niczego cie nie doprowadzi
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Problem to Wy macie, a bardziej ból tylnej części ciała bo ktoś śmiał dziewczynę karcić, bo zachowała sie niedojrzale i dziecinnie zamiast wprost napisać o co chodzi to sztucznie bo "bezpiecznie" ogranicza ten kontakt.
Tak i autor może kogoś pozna a może nie, aplikacje randkowe mają to do siebie że to szkoda czasu po prostu m.in przez taki przypadki jak w/w |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wez sie nie osmieszaj to nie jest 5 latatka zeby tu ktos mial prawo ja karcic ona nie zrobila nic innego niz on obydwoje zdecydowali sie na pocalunek na drugiej randce niczego sobie nie obiecywali,to byla luzna dopiero rozwijajaca sie znajomosc i kazde z nich mialo prawo sie wycofac
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Widzę, że dyskusja rozgorzała
![]() Tak naprawdę to bardziej w sobie szukam przyczyn "porażki". Bo z zainteresowania na poziomie powiedzmy 90% po pierwszej randce zostało może 1% po drugiej. Coś ewidentnie spieprzyłem w trakcie. Nie wydaje mi się, że chodzi o te nieszczęsne pocałunki, raczej o to co jej mówiłem. Np. poruszyliśmy temat związków i powiedziałem szczerze, że jestem człowiekiem, który potrzebuje przestrzeni dla siebie i swoich pasji. Pamiętam, że ona była wtedy trochę zmieszana. Może jeszcze parę takich szczegółów się jej nie spodobało. W każdym razie muszę trochę zmienić podejście, nie napalać się tak szybko po tym gdy wyczuję, że się kobiecie w jakimś tam stopniu podobam. Jestem wstępnie umówiony z inną dziewczyną z tej aplikacji i taktyka będzie inna, zwłaszcza że wyczuwam, że to zupełnie inny typ, bardziej stonowana i spokojna. Edytowane przez Nightlander Czas edycji: 2025-07-31 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to moim zdaniem dziala tylko na plus bo jesli jej (czy jakiejkolwiek przyszlej dziewczynie z ktora sie umowisz twoje podejscie do zycia ,relacji itp) nie bedzie odpowiadac to lepiej zeby sie to zakonczylo na tym etapie niz w przyszlosci prowadzilo do konfliktow i tez sie zakonczylo nie zgadniesz co jej sie nie spodobalo,czasami poprostu cos nie zaskoczy i juz nie musi byc to nic zwiazanego z tym co powiedziales ,poprostu nie bylo chemii i tyle nie rozstrzasaj tego bo i tak nie zgadniesz
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Ale ja bym poradziła nie myśleć o "taktyce" czy "nie wychodzeniu na desperata", tylko postawić na szczerą komunikację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Jak wyżej, komunikuj szczerze co myślisz, co lubisz i czego chcesz - jeśli komuś to nie przypasuje, to lepiej dla Ciebie, że tak szybko się to okaże. Nie warto ukrywać takich rzeczy, bo wcześniej czy później te różnice wyjdą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Całkowicie się zgadzam. Im szybciej wyjdą jakieś różnice nie do przeskoczenia czy to w podejściu do życia, poglądach, czy spędzaniu wolnego czasu, tym lepiej. Zawsze to mniej poświęconego czasu na taką znajomość. Dlatego na randkach najlepiej po prostu być sobą, szczerze rozmawiać i zachowywać się naturalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Drogie panie, żeby nie zakładać nowego tematu kontynuuję tutaj. Poznałem kolejną kobietę na portalu randkowym, pisaliśmy ze sobą kilka dni, raz rozmawialiśmy przez telefon i umówiliśmy się na spotkanie. Spotkanie moim zdaniem średnio udane. Kobieta była dość zamknięta w sobie, nieufna, brakowało jej też trochę dystansu do siebie i poczucia humoru. Próbowałem flirtować, żartować, a ona traktowała to strasznie serio. Łapała mnie za słówka, była jakby konfrontacyjnie nastawiona. Sam nie wiem czy ona ma taki charakter, czy może była nie w humorze. Generalnie jak rozmawialiśmy na "zwyczajne" tematy to rozmowa się kleiła, pozwalałem jej mówić o sobie, no ale było to takie koleżeńskie spotkanie. Nie próbowałem jej dotykać, szukać kontaktu fizycznego, zupełnie nic z tych rzeczy, bo czułem dystans. Na koniec podaliśmy sobie tylko dłonie i poszliśmy w swoją stronę. To było dwa dni temu. Wczoraj wysłałem jej smsa, podziękowałem za poświęcony czas i zapytałem jak spędza dzień. Otrzymałem po paru godzinach odpowiedź "Też dziękuję. Dzień jak każdy inny, czuję się dobrze". I tyle, bez żadnego pytania co u mnie i próby podtrzymania kontaktu. Myślicie, że po takiej suchej odpowiedzi z jej strony jest sens dalej w to brnąć, czy ona mnie po prostu olała? Wybaczcie te głupie pytania, ale miałem dobrych kilka lat przerwy w randkowaniu i wyszedłem kompletnie z wprawy. Dodam, że kobieta ładna i wydaje się inteligentna, w innym przypadku już bym o niej zapomniał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Średnio udane spotkanie, kobieta spięta, wyczuwalny dystans. Milczenie po spotkaniu i po paru dniach zdawkowa odpowiedź na Twoje zagajenie.
Tak, nie wygląda na zainteresowaną, na pewno odpuściłabym a jeśli będziesz natrętny może Cię zghostować jak ta poprzednia. I z całym szacunkiem, nie sądzę aby była to kwestia wprawy w randkowaniu, ale jakiegoś prostego obycia społecznego, jak nie łapiesz z kimś (obojętnie jakiej płci) wspólnego języka to nie rozwijacie znajomości, proste. Nie traktuj kobiet jak jakiejś odrębnej rasy z Wenus. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Przeciętne spotkanie potwierdziła tylko odpowiedź bez pytania do Ciebie. Olać i nie łapać się takich nieudanych już po pierwszej randce relacji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Wiesz co, może też za wcześnie trochę na flirtowanie jak to jest dopiero takie pierwsze spotkanie zapoznawcze z internetu. To normalne, że kobieta może być trochę spięta i nieufna skoro widzi cię pierwszy raz w życiu i nie macie nawet wspólnych znajomych, a jakieś zbyt śmiałe żarty tak wcześnie mogą zniechęcić. Myślę, że jak się widzicie pierwszy raz to takie koleżeńskie spotkanie byłoby właśnie okej, żeby dowiedzieć się trochę więcej o sobie i zobaczyć, czy przyszedł ktoś faktycznie w tym wieku i wyglądający jak na zdjęciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Najlepiej w ogóle odpuścić portale/apki randkowe, dużo łatwiej kogoś poznać na żywo, taki paradoks.
Proces poznawania przez internet jest skomplikowany, długi i na końcu rozczarowanie, nic z tego nie wynika itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.