|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kiedy osoba istnieje, a kiedy nie?
Oglądam sobie Catfished, czyli program o tym, że złodzieje tworzą sobie fałszywe tożsamości internetowe i używając zdjęć np. młodej kobiety, uwodzą jakiegoś faceta online, rozmawiają z nim całymi dniami, wyznają miłość, obiecują spotkanie itp. a ten facet jest przekonany, że jest w związku. Jeden kilka razy latał z USA na Ukrainę, żeby się spotkać z "ukochaną", ale ona zawsze odwoływała spotkanie.
![]() W takich sytuacjach jest jasne, że te osoby w ogóle nie istniały, były to w 100% fałszywe tożsamości. Ale są też sytuacje, kiedy ktoś trochę kłamie, a trochę nie, więc z iloma rzeczami musiałybyście zostać okłamane, żeby uznać, że ta osoba wcale nie istnieje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy osoba istnieje, a kiedy nie?
Jakby moje dziecko kłamało, że jest na stażu to zaczęłabym wątpić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No w sumie trafne - fałszywa praca, fałszywe zajęcia, fałszywe życie… |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli ktos tworzy alternatywna rzeczywistosc zeby podniesc swoja atrakcyjnosc w oczach drugiego czlowieka to nie jest tym za kogo sie podaje nie znosze klamstwa po jednym przeze mnie wykrytym osoba przestaje istniec w moim swiecie
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Problemy pierwszego świata. Sorry, ale dla mnie to już forma niedołęstwa umysłowego, aby uwierzyć w miłość na odległość, wymówki dlaczego ciągle nie można się zobaczyć, do tego jeszcze lekkomyślnie wysyłać takiej osobie pieniądze. Takie łatwowierne osoby mają też prawa wyborcze i pośrednio wpływają na rzeczywistość, w jakiej żyjemy.
Myślę, że łatwiej wychwycić całkowicie fałszywą tożsamość. Gorzej, gdy ktoś istnieje, ale mija się z prawdą w różnych szczegółach swojego życia (praca, wykształcenie, związek itd.). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mistrz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja w moim prywatnym życiu mam po dziurki w nosie ludzi, którzy próbują wyciągnąć od innych informacje jak być coraz lepszym kłamcą, jak lepiej oszukiwać ludzi. Sorry, ale to pytanie pachnie trochę jakbyś próbowała sobie taki tutorial stworzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczególnie w przypadku autorki, która w swoich wątkach opisywała jak kłamie na prawo i lewo, to bardzo trafna uwaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Może lepiej zostać kasjerką w Biedronce niż brnąć w świetlaną przyszłość w zakładzie karnym za oszustwa. Jak myślisz, że teraz masz problem ze znalezieniem pracy, to pomyśl jak to będzie gdy nie będziesz miała czystego rejestru karnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Wykształcenie i bogactwo nie są wyznacznikiem ogarnięcia czy zdrowego rozsądku. Też znałam ludzi, którzy byli mózgami w swojej dziedzinie, ale mieli tak ograniczone poglądy lub niskie umiejętności społeczne i potrzebę akceptacji, że wcale nie zdziwiłabym gdyby zostali bohaterami takiego programu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To szybko. Ale może i dobrze. Mój (teraz już były) facet coś ściemniał, że "ma żonę, ale nie ma żony" i zdążyłam się zakochać, nawet nie wiedząc, że dosłownie z nią mieszka i nie ma żadnych szans na to, że się rozstaną. Niby mogłam go zablokować jak już powiedział jak to wygląda, ale wtedy uczucia były już za silne. Idiota. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A bez zaufania nie widze szans na udana relacje Poprostu brzydze sie klamstwem a szczegolnie odrzucaja mnie ludzie ktorzy wymyslaja takie idiotyczne klamstwa ktore nie maja szans pozostac tajemnica W przypadku tego twojego faceta dla mnie sam fakt ze ma zone bylby juz nie do przejscia nie rozumiem dlaczego ktos sie pakuje w nowa relacje nie uporzadkowujac starej
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-08-20 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po jednej takiej akcji nie wyobrażam sobie, żeby uwierzyć drugi raz, a gość z programu kilka razy leciał na inny kontynent i spędził miesiąc w hotelu, czekając na nią. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to taki sam level "naiwnosci" jak u tych facetow jezdzacych po kilka razy z nadzieja na spotkanie
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-08-20 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Skoro architektka uwierzyła, że Brad Pitt ją kocha i ma mu przelać milion, to nic mnie nie zdziwi.
Tu masz ustawiony czas XD https://youtu.be/pMYCxNYiBKQ?list=PL...Y59Kz1Z&t=1112 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.