Dziewczyna zerwała.... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-09-02, 13:11   #1
War002
Przyczajenie

Dziewczyna zerwała....

Witam wszystkich....

mając nadzieję, że pisząc kilka słów zrobi mi się lepiej. 7 lat związku, 6 mieszkania razem... koniec.
Powód? finanse
Razem wynajmujemy mieszkanie, rachunkami dzieląc się po pół. Stawiałem wyjścia na miasto, wyjazdy wakacyjne w 90% (te 10% to jakieś lody i inne bzdety - i tak dowiedziałem się, że za mało). Dostałem odpowiedź, że tak życie nie może dalej wyglądać, ma dość...

Wczoraj jeszcze raz rozmawialiśmy i postawiła warunki:
1. Kupuję dom dla nas
2. Utrzymują ten dom
3. Stawiam 2 razy wakacje w roku

Jestem osobą uczuciową i czuję się po prostu skrzywdzony emocjonalnie....
War002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-09-03, 08:22   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: Dziewczyna zerwała....

Niewykluczone, że po 7 latach dziewczyna chciała też stabilizacji i czegoś wspólnego. Skoro była mowa o kupnie domu, to chyba taki plan był w Waszym zasięgu?
A na przyszłość miej też trochę szacunku do siebie i sam coś wymagaj od drugiej strony. Fundując wakacje i rozrywki nie kupisz sobie miłości i lojalności innej osoby o czym właśnie boleśnie się przekonałeś.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-09-03, 09:33   #3
Camillie32
Rozeznanie

Dlaczego ty miałbyś kupować i utrzymywać dom sam?

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

I stawiać wakacje? Przecież ona czarno na białym próbuje Cię wykorzystać. Więc chyba dobrze, że się rozstaliście, bo ona szuka sponsora - nie partnera.
Camillie32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-09-03, 12:09   #4
skara
Zakorzenienie

Wątek trollowy, ale odpowiedź jest tylko jedna: to Twoja decyzja, albo się dostosowujesz albo nie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-09-03, 15:47   #5
Nadiaa33
Raczkowanie

Też myślę, że watek trollowy tym bardziej, że coś tu brakuje informacji o tym, kto w większości robił obowiązki domowe, opłacał jedzenie, kto ile zarabiał itd
Nadiaa33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-09-04, 07:33   #6
magdalenaCat
Raczkowanie

Trollowy wątek na fali red pilla i kobiecych wymagań “z dupy” a może nawet ostatniego filmu Mody Wysokiej. Niektórzy panowie nie umieją zaakceptować że całościowo są nieatrakcyjni dla kobiet i nie chodzi tu o mieszkanie bo wielu jest takich co ma mieszkania i nie ma partnerki. Po prostu kolejna próba racjonalizacji “ja jestem super, problem leży w nich”. Mój narzeczony jakoś nie ma mieszkania tylko wynajmujemy, ciężko teraz o samodzielne kupno mieszkania. Proponuje rozejrzeć sie czy każdy młody mężczyzna w związku ma mieszkanie a może coś ci się przejaśni.
magdalenaCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-09-15, 09:43   #7
SallyMay
Raczkowanie

Ze wszystkich trollwątków redpillowych w ostatnim czasie ten jest chyba najsłabiej napisany.
SallyMay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-09-17, 10:52   #8
CharlieMorning
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez War002 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich....

mając nadzieję, że pisząc kilka słów zrobi mi się lepiej. 7 lat związku, 6 mieszkania razem... koniec.
Powód? finanse
Razem wynajmujemy mieszkanie, rachunkami dzieląc się po pół. Stawiałem wyjścia na miasto, wyjazdy wakacyjne w 90% (te 10% to jakieś lody i inne bzdety - i tak dowiedziałem się, że za mało). Dostałem odpowiedź, że tak życie nie może dalej wyglądać, ma dość...

Wczoraj jeszcze raz rozmawialiśmy i postawiła warunki:
1. Kupuję dom dla nas
2. Utrzymują ten dom
3. Stawiam 2 razy wakacje w roku

Jestem osobą uczuciową i czuję się po prostu skrzywdzony emocjonalnie....
Następnym razem jak piszesz trollwątek to jednak rozpisz go nieco subtelniej niż uczuciowy i wrażliwy facet kontra kobieta materialistka stawiajaca wymagania, na które nikt by sie nie zgodził już na starcie.
CharlieMorning jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości