|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Widzimy się codziennie. Jak to ograniczyć?
Mój kolega nie ma żadnego swojego życia, całymi dniami czeka aż mu odpiszę, albo aż się z nim spotkam. Ciągle do mnie przyłaził do kawiarni, w której przesiadywałam i nie dawał mi się skupić na nauce. Nie mamy za bardzo wspólnych tematów. A potrafi i dwie godziny dziennie zabrać mi z życia. Chcę radykalnie ograniczyć te spotkania, ale jak to zrobić, żeby go nie urazić, skoro widzimy się codziennie, a on próbuje mnie obarczać odpowiedzialnością za swoje samopoczucie i szczęście (np. mówi, że jak nie odpisuję, to on nie ma co ze sobą zrobić). Raczej stawiałybyście na szczerą rozmowę, unikanie, czy jeszcze coś innego?
Jak to opisuję, to nie brzmi to trudno, ale odczuwam pewną trudność, bo jak mu nie odpisuję przez godzinę, to on wydzwania, denerwuje się, pogania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Widzimy się codziennie. Jak to ograniczyć?
1. Powiedzieć wprost.
2. Zacząć pracować, wtedy problem sam się rozwiąże częściowo bo po prostu nie będziesz mieć czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Bo nie oczekuję od ludzi, że muszą domyślać się o co mi chodzi. Jak mi coś nie pasuje, to mówię - i wtedy jest szybko, sprawnie i po problemie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Naskocz na niego z pytaniem dlaczego w ogóle go interesuje tak bardzo kontakt z Tobą i pomyśl po jego wypowiedzi co możesz zrobić i co odpowiedzieć uprzednio analizując jego odpowiedź.
Jeśli tak często się widujecie to raczej kontakt jest luźniejszy więc zrób to po koleżeńsku mówiąc jaki masz problem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przez cały weekend nie będę wchodziła na Messa. Niech sobie nie myśli, że będzie na mnie wymuszał regularne odpisywanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
I tak nie macie wspólnych tematów, nie przepadasz za nim, a wysłuchujesz jego ględzenia i boisz się żeby go nie urazić. Prawdę mówiąc nie chciałabym w ogóle mieć takiego znajomego, bałabym się jego natarczywości i czego właściwie ode mnie chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chcesz odpisywac to nie odpisujesz przeciez on nie stoi obok ciebie z pistoletem i zmusza do odpisywania wypowiadasz sie o nim w nieprzyjemny sposob,drazni cie dlaczego wiec wogole sie przejmujesz tym co on sobie pomysli jak nie odpiszesz albo mu powiesz zeby przestal ci zawracac glowe? nawet jak sie obrazi i nigdy nie bedzie z toba wiecej rozmawial to w czym problem? co to za strata dla ciebie skoro go wogole nie lubisz? zamiast sie skupiac na rozwiazywaniu powaznych problemow w swoim zyciu wynajdujesz jakies malo istotne drobiazgi i tworzysz z nich problemy zastepcze byle tylko nic nie robic z tymi rzeczami ktore wymagaja natychmiastowego dzialania
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Po prostu nie chcę go zranić, głupki i nudziarze też mają swoje uczucia. To też ludzie.
Chyba będę po prostu odpisywać po 10 godzinach, albo następnego dnia, więc jak mnie spyta "gdzie jesteś? mogę wpaść?", to się nie doczeka. Ostatnio wywinął taki numer, że wsiadł w autobus i jeździł po miejscach, w których bywam, żeby mnie spotkać, bo nie odpisywałam. Ale jak po prostu mnie znajdzie w kawiarni, albo w innym miejscu, to powiem "sorry, nie umawialiśmy się, ja się teraz uczę i nie mam czasu rozmawiać". Niby błahy to problem, ale aż mnie telepie, jak widzę to jego "co robisz?", bo nie jesteśmy żadnymi przyjaciółmi, ani żadną parą, żebym miała mu się opowiadać, a on zadaje ciągle jakieś dziwne pytania o to, co robiłam jak nie odpisywałam, ile CV wysłałam, gdzie, co moja mama robi w tej chwili, czy miałam gości. No po prostu wariat. Ja mu nic na te pytania nie odpowiadam, ale też nie mówię, żeby przestał je zadawać. Musiałam się wygadać, jakie parapety chodzą po świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Całkowita racja, nie chcesz go urazić vs. i tak nie szanujesz go oraz uważasz za głupka i nudziarza. Po co ci właściwie taka znajomość skoro nie chcesz od niego wiadomości a on jest na tyle dziwny że jeździ za tobą po całym mieście. To nie jest nic śmiesznego, raczej bardzo osobliwego i potencjalnie niebezpiecznego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest trochę zdziwaczały. Absurdalnie niskie IQ, zero znajomych, więc jak dorwał jedną osobę, z którą może pogadać, to chce od razu mnie zamęczyć na śmierć. Zresztą to zły człowiek, potrafił wziąć psa ze schroniska i oddać, bo mu się znudził. Jak rozmawiamy i ja zaczynam coś mówić, to od razu się zawiesza, nie słucha, błądzi wzrokiem po otoczeniu. Chce, żebym ja była jakimś jego pamiętnikiem, czy innym gównem. On pewnie nie wie, dlaczego ludzie od niego uciekają i jest ciągle sam. Wybitnie męczący gość. Jutro mu powiem tak: "Słuchaj, to, że siedzę cały dzień w kawiarni, nie znaczy, że mam czas. Chcę się skupić w pełni na wysyłaniu CV i nauce języka, dlatego nie mam czasu na żadne rozmowy". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie tak jak piszesz, jesteś jego pamiętnikiem. To co mówisz i czujesz, tak naprawdę niewiele go obchodzi. No to powiedz mu tak i nie odpisuj, mimo wszystko nie dawaj żadnej atencji.
Kiedyś jeszcze na studiach też przyczepił się do mnie kolega z grupy i wysyłał memy zupełnie nie w moim guście. Odpisywałam mu "żenada", "nie wiem o co chodzi", "to miało być śmieszne?" aż odpuścił i przystopował z próbami nawiązania kontaktu poza uczelnią. Jak piszesz że gość jeździ za tobą i wręcz domaga się kontaktu to naprawdę nie jest już normalne. Ja byłabym wręcz mocno zaniepokojona i wkurzona w takiej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Świat jest pełen egoistów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Skoro masz o nim i tak fatalne zdanie i uważasz go za egoiste to powiedz mu wszystko prosto z mostu, nic na tym nie stracisz w swoim życiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
On nie martwi sie tym ze zatruwa zycie innym nie widze sens go oszczedzac
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
No, dzisiaj mu napisałam, że chcę się całkowicie skupić na szukaniu pracy i na nauce, więc nie mam czasu. Napisał "OK". Kilka godzin później widziałam go przez szybę, że mnie szuka w galerii handlowej (to taki open space, każdy tam może siedzieć i pracować, są krzesła, stoły, gniazdka, żeby podłączyć laptopa). Łazi tam, gdzie ja, żeby mnie zadręczać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba jak by ciebie tam szukal to by cie znalazl ...
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Też widze tu juz lekkie dopowiadanie sobie rzeczy, zwłaszcza jeżeli według opisu facet też troche nie wie co ze sobą zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Tak, on mnie tam nie szukał. Faktycznie tutaj moje nadinterpretacje wjechały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Czy ta kawiarnia to tak naprawdę stołówka w zakładzie zamkniętym? Czy kolega stalker to pacjent z pokoju obok? To dlatego Bruma nie może "znaleźć pracy", ani "wyjechać za granicę", bo tak naprawdę mieszka w ośrodku?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
To jest najsensowniejsze wytłumaczenie wszystkich tych nie trzymających się kupy wątków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (1 użytkowników i 1 gości) | |
asiunia0078 |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.