|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ciężki czas
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ciężki czas
Czyli po ponad półtora roku nadal rozdrapujesz trzymiesięczny związek? Ilu miałaś dotychczas partnerów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Skojarzył mi się wątek z filmu "Lepiej później niż wcale", może warto zobaczyć
![]() Ból, pytanie czemu jesteś nie chciana, co z tobą nie tak brzmi jakby to zdarzenie miało związek z jakąś traumą relacyjną, z tym jak ukształtowały się twoje relacje z najbliższą rodziną, rodzicami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To chyba bez pomocy profesjonalisty nie zmienisz tych schematów. Zastanów się nad terapią.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie jeszcze nie raz kogoś poznasz i spotkasz się z odrzuceniem albo sama kogoś odrzucisz. Samo życie, trzeba być na to po prostu gotowym. Edytowane przez Aelora Czas edycji: 2025-09-16 o 16:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Opisz proszę jak wyglądało to zostawienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Byliśmy wtedy na imprezie, zrobiliśmy sobie wspólne zdjęcie, on gdzieś je wysłał, potem dostał odpowiedź, nie wiem co tam było, ale zrobił się nieczuły, szorstki. Potem wróciłam do domu, nawet nie spytał czy dotarłam.Po południu napisałam podziękowanie za imprezę, on odpisał jedno słowo po 2 godzinach "luzik" i potem zero kontaktu, po 4 dniach odobserwował mnie w SM.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Wybacz, ale trudno to nawet nazwać rozstaniem, raczej zwykłym ghostingiem. To niedojrzałe, ale niestety częste zachowanie w krótkich, niezaangażowanych znajomościach. On po prostu nie traktował tego poważnie, stąd jego postawa. Zdrowa reakcja to wkurzyć się, wzruszyć ramionami i iść dalej, a nie dwuletnia żałoba po kilku tygodniach relacji i załamanie się po przypadkowym kontakcie. Sam fakt, że po takim czasie nadal zakładasz wątek i szukasz osób do popisania o swoim bólu (bo znajomi pewnie popukaliby się w czoło że dalej to rozpamiętujesz), pokazuje, że rozdrapujesz ranę i masz problem z emocjami. To nie jest zdrowe rozpamiętywać coś tak płytkiego i rozwodzić się nad tym, przykro mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich, to jest też mój pierwszy post na tym forum.
Odniosę się do pierwszej wiadomości autorki tematu. Doskonale ją rozumiem. Jestem mężczyzną. U mnnie relacja także trwała około 3 miesiące z kobietą, a zakończyła się wielkim bólem w sercu. Było to wielkie zauroczenie, które nazywam zakochaniem. Źródła niepowodzenia upatruję na to co działo się w moim domu w dzieciństwie przez ojca. Nie potrafiłem sobie poradzić z rozstaniem. Dopiero po roku od rozstania zacząłem umawiać się z kimś innym. Zdarza się czasami gdy mam duży stres a przede wszystkim jakąś chwilową depresję to do tego wracam i co by było gdyby. Nie wiem czy terapia by coś pomogła. Zalecam odcięcie się całkowite i zablokowanie proflu Ex aby nie przywoływać niepotrzebnych wspomnień i nie próbować nawiązywać ponownego kontaktu. Trzeba być otwartym na nowe znajomości i za dużo nie mówić nowo poznanej osobie o swojej traumie z przeszłości(może to wykorzystać niekorzystnie). Wiele cennych wskazówek podali inni użytkownicy forum. Głowa do góry i o tym nie myśleć. Na pewno są inni meżczyźni, który chceliby cię poznać tylko trzeba stworzyć im dobre warunki do poznania i nie zamykać się. Pozdrawiam. Edytowane przez Avixon Czas edycji: 2025-09-17 o 01:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdrowe poczucie własnej wartości to jeden z filarów zdrowia psychicznego. W miarę pozytywne (ale też nie wystrzelone w kosmos), adekwatne, stabilne poczucie własnej wartości. Jakbyś miała w miarę stabilne, stabilny a nie warunkowy obraz siebie, to jeden ghostujący chłystek nie zburzyłby tego. To trzeba w życiu sobie zbudować. Nawet jak rodzice nie dali ci dobrych fundamentów, to możesz budować to wszystko powolutku sama. To znaczy nic nie trzeba. Możesz przeżywać latami każdego takiego chłystka i ogólnie podświadomie wybierać partnerów, relacje, które tak jakoś kojarzą się z domem rodzinnym, czyli pewnie jakichś niedostępnie emocjonalnie ludzi, unikających, znikających, źle traktujących i tkwić tak w swoich schematach. Musiałaby być to wyjątkowo nieudana, bezużyteczna terapia, żeby nie pomóc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Też sugerowałabym wybranie sie na terapie, zwłaszcza że z twojego opisu rozstania to nawet nie brzmi jak poważny związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim za mądre odpowiedzi. Czeka mnie ogromna praca nad sobą. Przede wszystkim muszę zająć się sobą i wybrać na terapię, to pewnie długa droga. Wierzę, że w końcu uda mi się odciąć od przeszłości, nie tylko chodzi o tego chłopaka, a może przede wszystkim o to, że zaakceptuję i zrozumiem swoją przeszłość, wybaczę sobie i ojcu, bo to wszystko zdeterminowało jak aktualnie wygląda moje życie, jak podchodzę do różnych kwestii, jak funkcjonuję. Czasu już nie da się cofnąć, żeby być kimś innym, postąpić inaczej, zmienić się, to co było już minęło i nie ma czym zawracać sobie głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.