![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 6
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: Dzisiaj o 06:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Miałam awarię komórki i postawiłam na nogi pół domu ![]() Cyferko ![]() Dzień zapowiada się ładnie. Od rana świeci słońce. Wczoraj tu padało przez większość dni, w pracy TS też. U mnie (bliżej Warszawy) już ładna pogoda. Ciekawa ta przyroda i chmury. Byłyśmy wczoraj z TS w WM na zakupach. Nawet kupiłam sobie bluzeczkę, tylko ciekawa jestem czy zdążę ją jeszcze założyć, bo letnia, a ja niby chodzę nadal na krótki rękaw, ale już wybieram grubsze bluzeczki. Dobrego dnia życzę ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: Dzisiaj o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Hejka Emmi
![]() Bardzo spodobał mi się Twój alarm w rodzinie ![]() Tak właśnie i ja robię, zawsze jestem na zawołanie, niech oni też będą i nie ma ZARAZ! Szkoda Juniora, jak człowiek ma cel, obowiązki to jest inne nastawienie do życia. ------------------ W pracy u mnie posezonowa zmiana wystawek handlowych, tak to ujmę ![]() ------------ Pogoda jeszcze smutna, szara i ponura. Liczę na słońce ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Dobrego dnia Emmi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Emmi może porozmawiać z życzliwością jakie ma plany. Bo czasem plany to jedno a realizacja to drugie. Może być stres, że realizacja nie wygląda tak jak się zdawało.
Dla mnie po maturze to był ciężki moment. Postanowiłam iść na spokojnie do pracy w zawodzie i przemyśleć temat co robić dalej. Pierwszy tydzień chodzenia za pracą i klops. Nie chcą dziewczyny. Taki zawód, że chłopak się lepiej sprawdza, a z całą pewnościa nie pójdzie na macierzyński. Wtedy była w ogóle inna sytuacja na rynku pracy. Miałam zamiar dalej szukać w zawodzie, ale rodzice zaprotestowali, załatwili pierwsza lepszą robotę i wio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Hej Lenifko
![]() Różne są sytuacje w życiu, czasami bierze się to co jest... to wszystko zależy. W naszych czasach młodości nic nie było na skróty, trzeba było sobie radzić i nikt nie dbał o naszą sferę emocjonalną. Ale czasy się zmieniły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
4 pory roku i ja piąta
|
Jeszcze raz cześć.
Wyskoczyło mi okienko bo ucznia nie ma. Miałam już biec do kolejnego ale ,, druga Ja,, zatrzymała mnie. Porobiłam zaległości. Junior jest mocno wycofany i jeszcze zbuntowany. Może to zbuntowanie się zmienia, bo deklarował wyprowadzkę po maturze i jak nastał ten czas to ucichło. MM coś przebąkiwał ze ,,wygodniej z nami,,. Na pewno. Mam kumpelę, której syn po 35 roku życia pracy nie może znależć, bo ,,za stary" a nie pracował nigdzie tak na poważnie. Junior niby 19 lat ma ale... ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Kawałkami będzie... Lenifa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Emmi - Nie, nie było coś takie w onym czasie. Poszłam za presją, bo pomyślałam, faktycznie rodzice pracują ciężko, nas trójka dzieci wyrośnietych z lekka. Noż będzie może lepiej. Geologia poszła się szczypać, ale zostało takie hobby do dziś. Tzn jak najdę na jakis kamien to go podniosę i przytaskam do domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Tak, spałam świetnie. Dzień zaczęłam nie od kawy, a od spełniania dobrego uczynku poza domem.
Teraz już wróciłam i kawkuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Adusia skoro tak, to kawa będzie wybitnie smakować
![]() Dobro wraca ![]() ----------- Cieplutko macie? ---------- Lenifko w tamtych czasach dziewczynkom bardzo ciężko było się dostać do szkoły na ten profil. Pewnie niewiele Was było? Ja w wyuczonym zawodzie pracowałam tylko 5 lat. Niczego nie żałuję ![]() Udało się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Cyferko właśnie były same dziewczyny a chłopaków tylko kilku. Przynajmniej u mnie w klasie, Bo np były klasy wiertnicze, to tam byli sami chłopcy. No i koleżanki i koledzy z całej Polski, bo były tylko 2 takie szkoły? Była też klasa z Algierii. Szkoła już nie istnieje ale przy innym Technikum są klasy geologiczne.
Edytowane przez lenifa Czas edycji: Dzisiaj o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
myślę sobie, że Junior potrzebuje czasu na odetchnięcie po bardzo intensywnym roku. Wy, jako wspaniali rodzice, zapewniacie mu to. ===== Cyferuś, dobro zawsze wraca. Całe życie jestem o tym przekonana. ❣️❣️ ===== Czy mamy ciepło? Z tym to różnie jest, bo sezon grzewczy jeszcze nie wystartował. Ale na klatkach schodowych wywieszono informację, żeby odkręcić wszystkie koryferowe zawory. Więc już niedługo zaczną grzać. A pogodę mamy dzisiaj świetną. Młoda pani sąsiadka, z bloku obok, mocno rozebrana (bluzka bez ramiączek i szorty) opala się na balkonie. Och... młodość... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Lenifko, masz wyjątkowy zawód. Naprawdę, wyjątkowy i niezwykle ciekawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Lenifko pomyliłam się, myślałam o geodezji. Koleżanka jako jedyna była w klasie
![]() Szkołę skończyła z wyróżnieniem, ale w zawodzie nie pracuje, jest zawodowym muzykiem, uczy w szkole muzycznej. ---------- Adusia pani sąsiadka łapie jeszcze witaminę D ---------- Weekend zapowiada się ciepły, może też poleżę na słoneczku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Niewiele sie pomyliłaś Cyferko bo u nas też była klasa geodezjna. W naszej mieliśmy geodezję ale w mniejszym zakresie. W każdym razie znam się troche na tych teodolitach i niwelatorach
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lenifa Czas edycji: Dzisiaj o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry pięknym.paniom 🙂
Wchodzę od rana ale teraz mam chwilę by coś napisać. Znowu była ta jęczydupa nie wiem co mnie tak drażni to stękanie i tak jest lepsze od rzucania sztangą Co ja to chciałam.. nakupilam majtek. Tak mi spadowala ta firma, że wyrzucam stare i dokupuję nowe, chyba mi już wystarczy Kupiłam nawet w tych okropnym beowym kolorze, to tak pod białà sukienkę. Tych próbek perfum też dokupiłam ale jednak nic mi nie podeszło, wypsikam po domu. Z tej pierwszej paryii co kupowałam jeden zapach mi najbardziej się podoba i jego sobie kupię , już nie będę testować w nieskończoność. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Sen...lubię spać, wolę położyć się wcześniej niż później. Dziś w nocy podłogówka się włączyła, chyba trzeba już okna na noc zamykać bo zimno wchodzi No nic,to chyba jesień |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Ada ten na obrazku to niwelator. Jest prostszy w sumie. Ja w sumie wolałam go, w teodolicie się więcej gubiłam. Tyle, ze ja się tym zajmowałam pół wieku temu. Wiele rzeczy się zaciera w pamięci. Mieliśmy dużo praktyk w terenie i na przeróżniastych miejscach. Byłam w koplaniach różnych, kamieniołomach, na wiertniach, w laboratoriach . Niektóre z tych miejsc już nie istnieją. Choćby kopalnia cynku i ołowiu. Byłam tam pod ziemią. A teraz powstaje pojezierze olkuskie
![]() Lanolinko ja z zakupami muszę poczekać jeszcze tydzień. Czyli do memerytury. Z majtkami, zresztą z biustonoszami też i w ogóle z bielizną, to jest taki problem, że wszędzie temat jest traktowany po macoszemu. I albo są to rzeczy modne drogie, firmowe i niekoniecznie dobre, najczeście sztuczne, albo majciochy dla babków i wielka pustka, chyba że akurat się trafi jakiś rzut bielizny bawełnianej co jest do wytrzymania. Edytowane przez lenifa Czas edycji: Dzisiaj o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Lenifo, ja uważam.sztucxne materiały za lepsze jeśli chodzi o bieliznę czy koszulki sportowe Nie zatrzymują wody czy potu,szybko schną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.