Wirtualna przyjaźń 6 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary Dzisiaj, 06:31   #271
Cyferkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wirtualna przyjaźń 6

Dzień dobry
Jak się macie?

Edytowane przez Cyferkaa
Czas edycji: Dzisiaj o 06:32
Cyferkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 07:02   #272
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Cześć ja tak jeszcze z doskoku.

Miałam awarię komórki i postawiłam na nogi pół domu . Ale skoro mam serwis domowy (Junior, MM) to niech się nie lenią. Ja reaguję błyskawicznie, kiedy trzeba pomóc to tego samego oczekuję. Zburzyłam mit na temat mej wspaniałej osoby? Juniorowi dobrze zrobi jak raz wstanie przed 8.00. Mamy z nim problem, bo widzę, że się zawiesił. Wieloletni pociąg zwany ,,nauką konieczną" ciągnął go z automatu i jak się skończył, to stoi i nie ma pomysłu. Być może nadal jest zmęczony po intensywnym maratonie maturalnym, ale... Jeszcze w wakacje miał pęd do mnóstwa pomysłów. Mam nadzieję, że nie trafił w sieci ,,na przyjaciela", który mu do głowy nakład siedzenie w domu. Jest problem... Na razie obserwujemy.

Cyferko Lubię ten ekspres do kawy. Powiedź mi co dokładnie robicie? Jakaś zmiana aranżacji biura? Coś wspomniałaś ale ja niewiele zrozumiałam.

Dzień zapowiada się ładnie. Od rana świeci słońce. Wczoraj tu padało przez większość dni, w pracy TS też. U mnie (bliżej Warszawy) już ładna pogoda. Ciekawa ta przyroda i chmury. Byłyśmy wczoraj z TS w WM na zakupach. Nawet kupiłam sobie bluzeczkę, tylko ciekawa jestem czy zdążę ją jeszcze założyć, bo letnia, a ja niby chodzę nadal na krótki rękaw, ale już wybieram grubsze bluzeczki.

Dobrego dnia życzę

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: Dzisiaj o 07:07
Emmi123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 07:23   #273
Cyferkaa
Zakorzenienie

Hejka Emmi
Bardzo spodobał mi się Twój alarm w rodzinie
Tak właśnie i ja robię, zawsze jestem na zawołanie, niech
oni też będą i nie ma ZARAZ!
Szkoda Juniora, jak człowiek ma cel, obowiązki to jest inne nastawienie do życia.

------------------
W pracy u mnie posezonowa zmiana wystawek handlowych, tak to ujmę Chowanie jednego, wystawianie innego...
------------
Pogoda jeszcze smutna, szara i ponura.
Liczę na słońce

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Dobrego dnia Emmi
Stary Dzisiaj, 07:30   #274
lenifa
Zakorzenienie

Emmi może porozmawiać z życzliwością jakie ma plany. Bo czasem plany to jedno a realizacja to drugie. Może być stres, że realizacja nie wygląda tak jak się zdawało.
Dla mnie po maturze to był ciężki moment. Postanowiłam iść na spokojnie do pracy w zawodzie i przemyśleć temat co robić dalej. Pierwszy tydzień chodzenia za pracą i klops. Nie chcą dziewczyny. Taki zawód, że chłopak się lepiej sprawdza, a z całą pewnościa nie pójdzie na macierzyński. Wtedy była w ogóle inna sytuacja na rynku pracy. Miałam zamiar dalej szukać w zawodzie, ale rodzice zaprotestowali, załatwili pierwsza lepszą robotę i wio) Nie wiem, może kasy wówczas brakowało, aby na spokojnie coś szukać w zawodzie. Nie było wtedy takich problemów ze znalezieniem w ogóle pracy. Tylko ta specyfika zawodu, że chłopaki mieli większe szanse. W każdym razie w UP podsuneli mi papierek do podpisania, że rezygnuję z wykonywania zawodu i tak sie potoczyło dalej przeróżniaście. W każdym razie geolog został referentem handlowym... Ten moment po szkole, moment między szkołą i pracą to jest też moment stresu trochę. Myślę że młodzi ludzie wymagają w tym momencie wsparcia i życzliwości. To bardzo trudny moment z wielu powodów. oczywiście że uważam że ważna jest jest samodzielność i fajnie jak ktos ogarniety i przebojowy. Ale ludzie, dzieci, młodzież mają różne charaktery i predyspozycje i nie zawsze to tak wygląda. I bywa różnie. U mnie jeden syn błyskawicznie znalazł sobie pracę, nawet przed maturą, a inny nie mógł zastarować. I w tym momencie naprawdę bardzo ważna jest wiarygodnośc i morale firmy. Nie chodzi o złapanie pracy byle gdzie. Nawet mimo ciężkich czasów. Bo przy przyjęciu do pracy nie tylko jest ważne co potrafi pracownik, ale co to za firma, co to za szef , co to za środowisko.
lenifa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 07:53   #275
Cyferkaa
Zakorzenienie

Hej Lenifko
Różne są sytuacje w życiu, czasami bierze się to co jest...
to wszystko zależy.
W naszych czasach młodości nic nie było na skróty, trzeba było sobie radzić i nikt nie dbał o naszą sferę emocjonalną.
Ale czasy się zmieniły.
Stary Dzisiaj, 08:32   #276
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Jeszcze raz cześć.
Wyskoczyło mi okienko bo ucznia nie ma. Miałam już biec do kolejnego ale ,, druga Ja,, zatrzymała mnie. Porobiłam zaległości.

Junior jest mocno wycofany i jeszcze zbuntowany. Może to zbuntowanie się zmienia, bo deklarował wyprowadzkę po maturze i jak nastał ten czas to ucichło. MM coś przebąkiwał ze ,,wygodniej z nami,,. Na pewno. Mam kumpelę, której syn po 35 roku życia pracy nie może znależć, bo ,,za stary" a nie pracował nigdzie tak na poważnie. Junior niby 19 lat ma ale...

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Kawałkami będzie...

Lenifa Ty być może jeszcze byłaś w tym systemie ,, obowiązkowj pracy dla wszystkich" bo było dużo zakładów państwowych. Ja kończąc szkołe już tego nie miałam. Pojawiły się zakłady prywatne. Niby państwowe zadłużaly państwo. Bzdury. I tak zadłużają głupki przy korycie rządowym a przy najmniej obywatele pracę by mięli. A pro po. W Norwegii ulgi dostają firmy jak zatrudniają swoich obywateli. Można? Można.
Emmi123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 08:41   #277
Cyferkaa
Zakorzenienie

Emmi w takim razie czas na termosik

------------------
Wyszło słonko.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary Dzisiaj, 09:23   #278
Adazina
🍀🌻jest jak jest🌻🍀

Witajcie !!

Kawa nieco spóźniona, ale taka pyszna, że aż się uśmiecham.

Adazina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 09:35   #279
Cyferkaa
Zakorzenienie

Cześć Adusia
Dobrze spałaś?
Ja wczoraj padłam po 20, nie ma zlituj.
Już przestawiłam się na czas zimowy
Jak tylko słonko zajdzie, łóżko mnie porywa.
Ech, potem wybudzam się w nocy.
-----------------
Pani B zdrowa znoś "parkę"
Cieszę się z udanego zakupu.

Stary Dzisiaj, 09:37   #280
lenifa
Zakorzenienie

Emmi - Nie, nie było coś takie w onym czasie. Poszłam za presją, bo pomyślałam, faktycznie rodzice pracują ciężko, nas trójka dzieci wyrośnietych z lekka. Noż będzie może lepiej. Geologia poszła się szczypać, ale zostało takie hobby do dziś. Tzn jak najdę na jakis kamien to go podniosę i przytaskam do domu) Albo śledzę na necie wybuchy wulkanów i trzęsienia ziemi i jestem z tym na bieżąco
Stary Dzisiaj, 09:44   #281
Adazina
🍀🌻jest jak jest🌻🍀

Tak, spałam świetnie. Dzień zaczęłam nie od kawy, a od spełniania dobrego uczynku poza domem.
Teraz już wróciłam i kawkuję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary Dzisiaj, 09:53   #282
Cyferkaa
Zakorzenienie

Adusia skoro tak, to kawa będzie wybitnie smakować
Dobro wraca
-----------
Cieplutko macie?
----------
Lenifko w tamtych czasach dziewczynkom bardzo ciężko było się dostać do szkoły na ten profil.
Pewnie niewiele Was było?
Ja w wyuczonym zawodzie pracowałam tylko 5 lat.
Niczego nie żałuję Do budżetówki nie było szans w owych czasach wrócić, trzeba było coś wymyślić.
Udało się
Stary Dzisiaj, 10:04   #283
lenifa
Zakorzenienie

Cyferko właśnie były same dziewczyny a chłopaków tylko kilku. Przynajmniej u mnie w klasie, Bo np były klasy wiertnicze, to tam byli sami chłopcy. No i koleżanki i koledzy z całej Polski, bo były tylko 2 takie szkoły? Była też klasa z Algierii. Szkoła już nie istnieje ale przy innym Technikum są klasy geologiczne.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: Dzisiaj o 10:10
Stary Dzisiaj, 10:20   #284
Adazina
🍀🌻jest jak jest🌻🍀

Emmi,
myślę sobie, że Junior potrzebuje czasu na odetchnięcie po bardzo intensywnym roku. Wy, jako wspaniali rodzice, zapewniacie mu to.
=====
Cyferuś,
dobro zawsze wraca. Całe życie jestem o tym przekonana. ❣️❣️
=====
Czy mamy ciepło? Z tym to różnie jest, bo sezon grzewczy jeszcze nie wystartował. Ale na klatkach schodowych wywieszono informację, żeby odkręcić wszystkie koryferowe zawory. Więc już niedługo zaczną grzać.

A pogodę mamy dzisiaj świetną. Młoda pani sąsiadka, z bloku obok, mocno rozebrana (bluzka bez ramiączek i szorty) opala się na balkonie.
Och... młodość...

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Lenifko,
masz wyjątkowy zawód. Naprawdę, wyjątkowy i niezwykle ciekawy.
Stary Dzisiaj, 10:26   #285
Cyferkaa
Zakorzenienie

Lenifko pomyliłam się, myślałam o geodezji. Koleżanka jako jedyna była w klasie sami chłopcy.
Szkołę skończyła z wyróżnieniem, ale w zawodzie nie pracuje, jest zawodowym muzykiem, uczy w szkole muzycznej.
----------
Adusia pani sąsiadka łapie jeszcze witaminę D
----------
Weekend zapowiada się ciepły, może też poleżę na słoneczku.
Stary Dzisiaj, 10:48   #286
lenifa
Zakorzenienie

Niewiele sie pomyliłaś Cyferko bo u nas też była klasa geodezjna. W naszej mieliśmy geodezję ale w mniejszym zakresie. W każdym razie znam się troche na tych teodolitach i niwelatorach Mozna powiedzieć że umiem zrobic mapę jakbym potrzebowała. No ale fakty sa takie, że nigdy nie pracowałam w zawodzie. Zostało to tylko jako konik, hobby i rozrywka. Tak Adusia, geologia jest niezwykle ciekawa i jest bardzo szeroka nauką. Kochałam to i tak mi zostało. A wylądowałam w tej szkole, bo tak naprawdę to mnie więcej interesowała botanika, ale stanowczy protest rodziców, że mowy nie ma, abym zajmowała czymś tak zupełnie nikomu nie potrzebnym... No to sobie pomyślałam jak roślinki nie to może chociaż kamienie) też się im nie podobało ale załamali ręce i się poddali. I tak zostały mi te 2 głowne pasje i one w jakimś sensie sie uzupełniają i rozrywka na emeryturze W jakimś sensie jestem na bieżąco z sytuacja sejsmiczną ziemi) Codziennie to śledzę. Mam najczęściej w tle na kompie trzęsienia ziemi na świecie i kamerki z podglądem na wulkany.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: Dzisiaj o 10:58
Stary Dzisiaj, 11:00   #287
Cyferkaa
Zakorzenienie

Lenifko w takim razie niewiele straciłaś
---------
Dzień pędzi jak szalony, zaraz południe, a ja tyle mam jeszcze do zrobienia.

Stary Dzisiaj, 11:23   #288
Adazina
🍀🌻jest jak jest🌻🍀

Lenifko,
teodolit i niwelator. Znam oba. Jeden z nich, ale nie pamiętam który, zalega na naszym pawlaczu, jako wspomnienie z lat działalności zawodowej Emka.

Stary Dzisiaj, 12:24   #289
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Dzień dobry pięknym.paniom 🙂

Wchodzę od rana ale teraz mam chwilę by coś napisać. Znowu była ta jęczydupa nie wiem co mnie tak drażni to stękanie i tak jest lepsze od rzucania sztangą

Co ja to chciałam.. nakupilam majtek. Tak mi spadowala ta firma, że wyrzucam stare i dokupuję nowe, chyba mi już wystarczy

Kupiłam nawet w tych okropnym beowym kolorze, to tak pod białà sukienkę.

Tych próbek perfum też dokupiłam ale jednak nic mi nie podeszło, wypsikam po domu. Z tej pierwszej paryii co kupowałam jeden zapach mi najbardziej się podoba i jego sobie kupię , już nie będę testować w nieskończoność.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Sen...lubię spać, wolę położyć się wcześniej niż później. Dziś w nocy podłogówka się włączyła, chyba trzeba już okna na noc zamykać bo zimno wchodzi

No nic,to chyba jesień
Lanolinkaaa jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 12:40   #290
lenifa
Zakorzenienie

Ada ten na obrazku to niwelator. Jest prostszy w sumie. Ja w sumie wolałam go, w teodolicie się więcej gubiłam. Tyle, ze ja się tym zajmowałam pół wieku temu. Wiele rzeczy się zaciera w pamięci. Mieliśmy dużo praktyk w terenie i na przeróżniastych miejscach. Byłam w koplaniach różnych, kamieniołomach, na wiertniach, w laboratoriach . Niektóre z tych miejsc już nie istnieją. Choćby kopalnia cynku i ołowiu. Byłam tam pod ziemią. A teraz powstaje pojezierze olkuskie...

Lanolinko ja z zakupami muszę poczekać jeszcze tydzień. Czyli do memerytury.
Z majtkami, zresztą z biustonoszami też i w ogóle z bielizną, to jest taki problem, że wszędzie temat jest traktowany po macoszemu. I albo są to rzeczy modne drogie, firmowe i niekoniecznie dobre, najczeście sztuczne, albo majciochy dla babków i wielka pustka, chyba że akurat się trafi jakiś rzut bielizny bawełnianej co jest do wytrzymania.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: Dzisiaj o 12:46
Stary Dzisiaj, 12:54   #291
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Lenifo, ja uważam.sztucxne materiały za lepsze jeśli chodzi o bieliznę czy koszulki sportowe Nie zatrzymują wody czy potu,szybko schną.
Lanolinkaaa jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości