![]() |
#601 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Zagroda babuszki cz.6
Lenifo
![]() Dobrego dnia życzę ![]() U mnie piękna, słoneczna pogoda, ale najpierw papierologia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Raczkowanie
|
Emmi u nas też covid jest. Co jakiś czas rodzice dzieci mają. A u koleżanki rodzina też chorowała. Też u mnie słonecznie a papierologia czeka..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Raczkowanie
|
Lanolinko oglądasz rolnika?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
4 pory roku i ja piąta
|
I mamy nowy tydzień
![]() Cicha ![]() ![]() Jutro już pierwszy dzień jesieni. Jak się z tym czujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiem jak się czuje haha. Pogoda piękna, błękitne niebo, a ja się zajmuję głupościami. Miałam dawno temu pewien pomysł zwariowany, ale czas i życie go utopiło. Podchodze do tego po raz drugi. I w ogóle nie mam pojęcia czy to realne. Nie mniej jak się nie spróbuje, nie będzie się wiedzieć. Najwyżej kolejna porażka będzie. Do porażek jestem przyzwyczajona jak do serka z kozieradką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Wtajemniczenie
|
Nie pisałam od czwartku chyba. A to z powodu traumy jaką przeżyłam u lekarza. Mąż był na wizycie ,a lekarz potraktował nas okropnie. Arogancki cham. Musiałam dojść do siebie.
Opisywać nie będę. U nas pochmurno, dzisiaj bez słońca. Siedzę w domku ,może uda się posprzątać. Czytałam wasze wpisy. Pomyślę o czym pisać. Na razie tylko się odezwałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Jestem jaka jestem
|
Hejka 🙂
Przywitać się przyszłam.Przebimbałam cały weekend.Papryka wciąż czeka.No ale słoiki naszykowane,przyprawy też,tyle co zalewę ugotować i hajda w słoiki.Apropo słoików.Koncza nam się😭.Dziś przy chlebie czyli przy kupowaniu chleba z samochodu dopytywałam się czy komu nie zalegają po kątach to chętnie przygarnę.Swoich miałam sporo,tata przywiózł całe upchane swoje auto,tyle co miał miejsce do kierowania.Sasiadka opróżniła swoją piwnice i miała wystawiać jak śmieciarka będzie jechać.No było tego naprawdę dużo.No i poszło.Chyba na lokalnej grupie FB dam.ogloszenie ,że przyjmę słoiki wszelkich rozmiarów.Ogolnie Ka mocno zafiksowala przetworów.No ale bardzo dobry bzik.Mile z pożytecznym.Popieram.Ja też mam tego bzika,tyle że to moje choróbsko mocno mi moce przerobowe ogranicza.No ale hobby przekazane dalej.Warzywnikowe pasje też poszły dalej.Em się dopomina co bym dziergania ja nauczyła,bo z maszyną do szycia to już się zaprzyjaźnila. No rzeczywiście od dziś kalendarzowa jesień.Nabpolach już to widać.Pozbierane już kukurydzę na kiszonki,kto ma to kopie ziemniaki,już zasiewy ozimin były. Udanego poniedziałku życzę,realizacji planów.
![]() |
#608 |
Wtajemniczenie
|
Imegan, podziwiam cię za te przetwory. I córki też złapały bakcyla. U ciebie własne plony to wszystko smaczniejsze, no i taniej niż kupić. Ale to jednak jest złudne, to taniej. Nawozy kosztują, opryski. Ja już nie mówię o nakładzie pracy.
A propos plonów ogrodowych. U mnie pomidory w tunelu zawsze się szybko kończą,. Małe już nie rosną, jeszcze zrywam te co zdążyły urosnąć, dojrzewają, ale krzaki usychają dość szybko. W tym roku zaraza padła na liście. Pomidory zdrowe. Jak sądzicie czy to może klimat pomorski, czy słaba ziemia ,źle nawożona. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- A jak wyciskają sok z aronii w przetwórniach? Przecież są plantacje, jakoś musi się opłacać. Może kompot ugotować ,i dać do smaku inny owoc. Ja z jabłek gotuję mocny kompot, i zamykam hermetycznie w słoikach. Bez owoców. Bo pisałyście o aronii. Kiedyś miałam, ale zmarniała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
4 pory roku i ja piąta
|
Hejka
![]() Herbatko ![]() ![]() Imegan ![]() ![]() Czy u Was też jest tak pięknie cieplutko? Kolejna osoba w pracy stwierdziła ,,czy nie mogłaby być taka pogoda w lato? " Te upały są makabryczne, zdecydowanie fajniejsza jest taka 22-24*C. U mnie dzisiaj maks 23. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-09-22 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
Herbatko, współczuję traumy po wizycie lekarskiej. To zawsze trudne do przełknięcia.
Cicha, oglądam rolnika. Ty też? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
4 pory roku i ja piąta
|
Założyłam zabawę filmową w dziale gry , o tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post89832735 zapraszam, jak by któraś z Was chciała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Raczkowanie
|
Lanolinko oglądam też
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Ale super że robisz tyle przetworów. Mi się już skończyły pomidory. Jeszcze mam ogórki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Zmagam się znów z jakimś wirusem. Wrzesień jest okropny, pod względem chorobowym. Wiem, że przechodzenie na zdalne jest problematyczne dla pracujących rodziców, ale jesteśmy w ruskiej loterii - na kogo padnie, ten chory ![]() Po 21.00 lunęło. Aż mnie zdziwił dźwięk. Padało chyba przez całą noc, teraz pada delikatny deszczyk. Wrzesień mamy mokry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
U nas jeszcze nie padalo, ale jest zachmurzone.
Emmi - Może kwiat czarnego bzu (herbatka) . Jak nie masz uczulenia na on. Ja wypróbowałam na sobie, działa i działa szybko. I zwróć uwagę, że piszę słowo kwiat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
Cicha U Ciebie się jakiś rolnik/ nierolnik nie pojawił na hozyroncie? Ten młody chyba z Podlasia chyba będzie fajny wydaje sie zabawny. Dziewczyna ma naprawdę bardzo przyjemny głos i też wygląda na fajną
Nie ma nikogo starego tym razem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 |
Raczkowanie
|
Lanolinko jest jeden nie rolnik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Wtajemniczenie
|
Cicha ,bardzo dobrze.
Miałam iść dzisiaj do lekarza, ale strasznie padało i nie poszłam. Nawet fajnie się poczułam że zwagarowałam .Dość obowiązków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Raczkowanie
|
I dobrze Herbatko, odpoczęłas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
O Cicha, to bardzo mila wiadomość. Fajnego pisania 🙂
Herbatko i nie dzwonili a Tobą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Wtajemniczenie
|
U mojej lekarki tłumy pacjentów. Więc raczej nie zwróciło to niczyjej uwagi, a pani doktor może odsapnęła chwilkę.
Wczoraj doszły do mnie nowe nożyce krawieckie, są wielkie, nie myślałam że takie będą, mogłam wziąć mniejszy rozmiar. Ale mierzyłam i uznałam że mniejsze będą małe. Są ostre ,chociaż niezbyt drogie 70 zł. Dokupiłam jeszcze zupełnie nieduże. Wielkie są do prowadzenia po stole, a małe do cięcia w rękach. Cicha, może ten kawaler będzie ok. Rolnika nie oglądam, bo telewizji prawie nie oglądam. Ale dawniej patrzałam. Pamiętam dziewczynę z dziwnymi zębami, rolnik niby taki zakochany ,oświadczył się nawet. A potem rozstanie. Oj było sporo takich par. Potem się rozstawali z wielką awanturą.Kiedyś jeden zafascynował się urodą dziewczyny, była rzeczywiście bardzo ładna, Rozstawali się z wielką awanturą, z wyzwiskami. Może pamiętacie, ona młodziutka bardzo ładna brunetka, on pyzaty .też młody |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Raczkowanie
|
Pamiętam Herbatko
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Zakorzenienie
|
Rolnik rolnikiem ale potem te komentarze 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Wtajemniczenie
|
Piękny dzień dzisiaj, słoneczko, nigdzie nie muszę iść. .Siedzę w domku. Cieszę się lenistwem, nie myślę o niczym. W Tv pieką tort naleśnikowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Herbatko zatem miłego dnia nicnierobienia dla Ciebie
Czasem trzeba odpocząć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.