|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zmiękczacz wody - czy faktycznie pomaga na włosy i skórę?
Hej dziewczyny,
od dłuższego czasu męczę się z bardzo twardą wodą w domu - włosy po myciu są szorstkie, szybko się plączą i puszą, a skóra jest sucha i ściągnięta, nawet jak używam dobrych masek i balsamów. Zastanawiam się nad montażem zmiękczacza wody. Czy któraś z Was ma takie urządzenie i może powiedzieć, czy naprawdę widać różnicę? Przeglądając internet znalazłam coś takiego: zmiękczacze wody Czytałam też, że są modele ze złożem węglowym, które dodatkowo redukują chlor i poprawiają zapach wody. Macie doświadczenia z tym tematem? Czy faktycznie włosy i skóra lepiej reagują po kąpielach w miękkiej wodzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
Dot.: Zmiękczacz wody - czy faktycznie pomaga na włosy i skórę?
Cytat:
Czy pomaga na twarz sama nie wiem, nie zauważyłam różnicy. Zmiękczacz raczej jest dobry pod tym kątem żeby pić spokojnie wodę z kranu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiękczacz wody - czy faktycznie pomaga na włosy i skórę?
Mam miękką wodę z wodociągów, ale mam porównanie do twardej wody, bo czasem wyjeżdżam do domku z twardą wodą. Jak się używa odżywki, balsamu to jakoś kolosalnej różnicy nie widzę nawet przy dłuższym pobycie. Z drugiej strony nawet przy miękkiej wodzie brak odżywki i balsamu odczuwam mocno, nie ma tak dobrze, że miękka woda zastępuje balsam.
Moim zdaniem większą robotę teraz w okresie grzewczym zrobi nawilżanie powietrza. Tylko czymś skutecznym a nie takim ceramicznym słabeuszem zawieszanym na grzejniku ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Przy twardej wodzie tylko taka ciekawa sprawa, że te same kosmetyki różnie mi się spisują. Np. przy twardej wodzie szampon potrafi się pienić w nieskończoność, ciężko spłukać, przy miękkiej tak nie mam w przypadku tego samego szamponu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.