![]() |
#661 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Zagroda babuszki cz.6
Imegan
![]() ![]() Ja też spałam na siennikach ale przede wszystkim pamiętam piękne, drewniane obramowania na te sienniki, robione przez dziadka. Często nagłówki tak pięknie rzeźbione, że w ogóle nie myślało się o słomie. A jaka ona była zdrowa. Nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Witam nową koleżankę, Dagia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Wróciłam do domu po 17.00 i bardzo zmęczona byłam. Musiałam odpocząć. A i tak zaraz idę spać. Czekam na czajnik. Lubię na noc napić się ciepłej herbaty. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Ciągle zapominam... Lanolinka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Emmi dziadek rzeźbił? Mój tata rzeźbił też, i sąsiad rzeźbi dalej. Takie pasje.Nawet miałam w mlodości rzeźbione przez tatę drewniaki. No ale z tych czasów nie zostało nic.
Ja wam coś powiem. Jak wielkie znaczenie ma naturalne otoczenie. Zdarzyło mi się takie coś, jak w jednej wsi weszłam do miejscowej świetlicy wszystko tam było w drzewie. Takim niemalowanym ani nic. Zwykłe drewno. Było pusto, nie było nikogo, ale ja się tak tam świetnie poczułam, że siadłam na drewnianych ławkach i tak siedziałam i nie wiem ile czasu, może i nawet pół godziny ![]() Jak byłam w Niemczech to tam gdzie byłam bardzo dbano o naturalne tkaniny, I to te co się ubierali i pościel i nawet ścierki. Ścierki obowiązkowo lniane. Temat z lnianymi ścierkami przeniosłam do domu, nie ma nic lepszego do sprzątania. Ale jak sie położyłam do spania w tej cudownej lnianej dymce, to czułam się jak królowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Ludzie odchodzą i pamiętamy niewiele. Tyle co zostawili, powiedzieli i całe istnienie idzie w niebyt. To tak pokazujemy na zewnatrz niewielki fragment siebie, a reszta idzie na półki w głowie, "a co tam będę o tym gadał". I z różnych powodów ucieka nam historia. Wnuki pamiętają fragmenty tylko. I o ile jeszcze dawniej opowiadało się rózności przy stole, to juz młode pokolenia tego nie doświadczają tak. Różności to nie jest historia rodzinna, a imć Pan tv. Taki szablonik. I ja tak trochę wiem o swoim dziadku ale jak się zastanowić to naprawdę niewiele. A o pradziadku to nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Wczoraj miałam ciągle info że jakiś błąd serwisu. Dzisiaj kliknęłam na wersję komputerową, no i weszłam.
Ale tutaj nie da się pisać. Potem trzeba iść do laptopa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Mam to samo co Herbatka, brak wersji na telefon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Ja piszę z kompa zobaczymy czy wszystko ok. OK.Idę poszukać co się dzieje, może gdzieś są jakieś informacje. No na razie znalazłam że Afganistyjan odcięty od komórek i internetu i coś że masowa awaria na Internetu na Mazowszu, ale że to wczoraj.
? https://weekendfm.pl/?n=101882 ? Nie przeglądnęłam jeszcze wszystkiego Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2025-09-30 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 |
4 pory roku i ja piąta
|
U mnie wszystko działa dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
4 pory roku i ja piąta
|
I mamy październik
![]() I tutaj napiszę, może trzeba zmienić przeglądarkę? Ja tak musiałam zrobić, coś tam się z nimi dzieje, że przestają współpracować ![]() Przeglądarka to to co odpalać aby internet widzieć. Był kominiarz. Wczoraj dla jasności ![]() ![]() My już zaczynamy grzać. W pracy też wczoraj uruchomiono grzanie, ale zejdzie się trochę niż to wszystko się rozejdzie po rozległych rurach i mnóstwie kaloryferów. Jesień... kurcze... ale widziałam po zwierzakach, że jakieś gwałtowne ochłodzenie się szykuje. Od połowy września dostały ogromnego apetytu. Annorl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Jestem jaka jestem
|
Hejka
U mnie wersja mobilna wciąż niedostępna.Pisanie w wersji na komputer na telefonie mocno uciążliwe. Emmi te kwiatki to begonie,jedne z tych co w tym sezonie sobie kupiłam.Juz myślę czy uda mi się je przezimować. Szanowny w domu.Dosuszylam grzyby co je zebral w Szwecji.Suszyl w piekarniku i moim zdaniem bardziej je upiekł.No ale trzeba było i tak osuszyć,bo przecież Bałtyk przepłynęły. Chyba już czas zebrać resztę pomidorów i papryki. Trzeba też korzeniowe wykopać.Ka już wykopała ,bo się jakieś głodne gryzonie zaczęły do buraczków dobierać.W marchewce też coś urzędowali,bo psiak zaczął kopać doły.Musial coś tam poczuć,jakiś intruzów. W pogodzie zimno,wietrznie .Wczoraj padało.Temperatura mało przyjemna.W apkach niby po 05 października ma się trochę cieplej zrobić. Idę pomidory na przecier nastawić,albo sok,bo bardzo lubię sok pomidorowy. Udanego dnia.
![]() |
#671 |
4 pory roku i ja piąta
|
Imegan
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Acha! Tu pisałam o kominiarzu. Więc MM mył podłogi i jak to skwitował zajęło mu to ,,aż 3 godziny". I dobrze mu tak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- U Herbatki pali się światełko, ciekawe czy się coś poprawiło? Jak nie to zmieńcie przeglądarkę ( google, firefox) Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-10-01 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Wtajemniczenie
|
Cały czas mam wersję na komp. Trzeba by iść na laptopa. Jakoś nie sporo. Może później.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Jestem jaka jestem
|
Emmi to w wersji na telefon jest problem.Blad 500.Musze dopytać syna jak i czy można zmieniać przeglądarki w telefonie komórkowym
![]() |
#674 |
Wtajemniczenie
|
Cały czas mam wersję na komp. Trzeba by iść na laptopa. Jakoś nie sporo. Może później.
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- ale galimatias. zmieniałam przeglądarkę, jest jeszcze wiekszy bałagan. na razie piszę z laptopa. nie wiem jak ja to rozwiążę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Już czwartek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ojej... aż taki problem z wejściem tutaj? Jak zmiana przeglądarki nic nie daje, to zostaje napisanie do admina, albo przeniesienie się na NetKobiety. Wydaje mi się, że to problem przeglądarki. Sprawdziłam wczoraj, zaglądając z komórki i wszystko u mnie jest OK. Nie wiem o co chodzi?
Dzisiejszy poranek zaskoczył mnie widokiem zmrożonych traw i jesiennych roślin na polu sąsiada. Szok. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: Dzisiaj o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
I w tym momencie Emmi żałuję, że poddałam się ze stronką. Teraz syn nie ma czasu, aby reaktywować. Ja wiem że wtedy pomyslałyście, że tam chcę na was biznes zrobić... Ja jestem ostatnia osoba do robienia biznesu. Zawsze mi bardziej zależy na tematach, ideach czy takich różnych sprawach niż na kasie. I ta strona jak ją człowiek zakłada wymaga jakakolwiek finansowania, przez tego do kogo należy. Za sam adres strony płaci się pieniądze. Jak masz coś za darmo to albo ktoś za to płaci albo zarabia na reklamach. Pasjonatów pracujących dla idei coraz mniej. IRC był kiedyś taką strefą wolności w Internecie, ale i tam ludzie zderzali się z "pomyśl sobie coś tam." Poza tym IRC był rozmowami na żywo i nie zawsze dawało się czytać wstecz. Na dobrą sprawę, te problemy można by tam rozwiązać , wiele poprawić, ale autor programu do onego już tym się nie ma ochoty pewnie zajmować, bo jest jakimś tam profesorem. Poza tym IRC w swojej pierwotnej formie był swoistą wieżą Babel, dającą ludziom możliwość bardzo szerokiego porozumiewania się. W świecie, gdzie istotą jest reklama i wpływy społeczne, kreowanie zachowań, takie coś wydaje mi sie było przeszkodą. Oczywiście że tam było wiele durnot ale i fajne rzeczy. Jak w życiu wyjdziesz na ulicę i spotkasz filozofa, filantropa, albo głupka i bandytę czy bota. Na dodatek nie widzisz i nie wiesz z kim masz do czynienia. Musisz nauczyć się rozpoznawać. Albo mieć dystans pewnego rodzaju, do relacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Jestem jaka jestem
|
Hejka
Emmi moim zdaniem problem jest po stronie serwera.Jesli nagle u większości z nas jest problem z wersją mobilną,to nie jest wina przeglądarek w naszych telefonach.No ale jest jak jest.Niestety na netkobiety też były problemy z wejściem na forum. U mnie dziś był jakiś przymrozek.Ogolnie to mało działam.Niestety obecność Szanownego i chaos jaki tworzy wyczerpują mnie.On dla mnie jest wampirem energetycznym. I pilnowanie jego spaw i pamiętanie o jego terminach mnie zwyczajnie wkurza.Co ja jestem jego opiekunka.No i jeszcze jak mu przypominam to że mu rządzę.No ludzie...Najchętniej to bym uciekła gdzieś bardzo daleko.
![]() |
#679 |
Wtajemniczenie
|
Piszę że smartfona ,na wersji komputerowej. Słabo to idzie.Ale położyłam się bo mnie bolą plecy. Więc staram się jakoś wykorzystać. U mnie piękna jesień, słońce świeci. W ogrodzie pięknie, ale schylałam się i teraz mnie boli.
Dzień za dniem, trochę nie mam o czym pisać. Więc znikam. Może jakiś pomysł na pisanie przyjdzie później |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
4 pory roku i ja piąta
|
Weekend!!!!
![]() Ale wcale to nie znaczy, że będę leżeć i leżeć ![]() Lenifa ![]() Imegan ![]() Herbatko ![]() ![]() Wywiesiłam kulki dla wróbli. Mam ich mnóstwo, nadwagi im nie przybędzie od tych kulek, a może któremuś pomoże? Tegoroczniaki na pewno są już w szoku, że jest coś takiego jak mróz. Urodziły się w pięknym czasie, ciepła i obfitości. Żyć nie umierać - świat prawie idealny. A tu nadeszła jesień z przymrozkiem ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: Dzisiaj o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
U mnie też nuda. Machanie w prawo i lewo i z góry i na dół żelazkiem
![]() Emmi na początku to nie są duże pieniadze, w sumie płaci się za adres, bo ja mam gdzie stronę trzymać gratis. Tak , że może poradziłabym sobie . Byłby problem jakby to się rozwinęło... Ale nie mam takich ciągot. Ja dawno dawno temu robiłam strony i trochę ich namachałam, ale to wszystko poszło w niebyt a dokładnie w archiwum neta. Kiedy za jedną z nich dostałam nagrodę Wręczał mi ja ówczesny Szef ode Łaczności... Haha (Przypomniała mi się piosenka z dawnych czasów o łączności. "Z wywieszonym językiem jak pies po polu latał i śpiewał se titata i spiewał titata." ) To jak mnie zapraszali do wawy na to wręczanie , to zapytali kto będzie firmę reprezentował. A syn dopadł telefon i mówi szef i sprzataczka w jednym ![]() Edytowane przez lenifa Czas edycji: Dzisiaj o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
4 pory roku i ja piąta
|
A mnie jest szkoda lata
![]() Ciemno ... A mnie jest szkoda tak szybko kończących się dni. Nie można się dniem nacieszyć. Raz ciach i ciemno... ale jutro soooobooootaaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Jestem jaka jestem
|
Emmi ja też na smartfonie w tej wersji na komputer tylko mogę wchodzić na Zagrodę.Z laptopa nie korzystam bo staruszek praktycznie wyzionął ducha.Na telefonie nie próbuję robić jakichkolwiek zmian,bo wykazuje sobie hasła i inne udogodnienia.Ja z telefonu robię wszystkie operacje bankowe,dostępy do ZUS,podpisu zaufanego.Tylko wniosku o dopłaty bezpośrednie nie dałam rady ,bo tam miałam jakieś błędy i wersja mobilna nie obsługiwała tego.
Szanowny już dziś dał popis swego chamstwa.Poplakalam sobie.Teraz boli mnie głowa i chęci do życia minimalne.Kilka dni będzie mi się to chamstwo po głowie tłuc.Znaczy w pamięci zos tanie już na amen,przetrawienia wrednego zachowania kilka dni.Ten człowiek skutecznie odbiera mi radość życia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (1 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.