![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 6
Dzisiaj rano byłam na poniedziałkowym rynku, raz w tygodniu jest.
I tam pan ma stragan z zapasowymi pilotami do TV ( potrzebowałam mamie) naprawia zegarki, wymienia paski, baterie, taka fajna usługa. Przede mną stał pan i miał do naprawy damskie zegarki. Całą garść trzymał, może z 6 ? Pytam go, ale to same damskie zegarki? On, że tak, to żony ![]() -To ile pan tych żon ma?- zapytałam ![]() Pośmieliśmy się, pan dał mi pierwszeństwo, jeszcze do tej pory bym tam stała ![]() Pilot zastępczy kupiłam, zawiozłam, sprawdziłam, wszystko działa. Poprzedni miał nie cały rok. Ech. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-10-06 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Eee... nie wiem co to jest... pokazała się str 21... a teraz zniknęła... raz jeszcze przepchnę... zobaczymy co będzie...
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Przepchnięcie pomogło. ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cyferciu, miły pan. Lubię takie gesty. Często przy kasie przepuszczam i mnie też czasem ktoś przepuszcza. A pana żona, to pewnie dobiera do stroju zegarek. Stąd taka ich mnogość. ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-10-06 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
Ja też przepuszczam jak mam dużo zakupów, a ktoś za mną mało, to ustępuję.
Ludzie tak uczą się jeden od drugiego ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-10-06 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
a więc robimy podobnie. By my kulturalne, uprzejme i miłe kobitki. ![]() Masz rację, w ten sposób ludzie uczą się od siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
Emmi przyjemnego dnia
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Lanolinkonie dostałaś się do nas? Jak się masz? Dalej trudności z pisaniem? ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Lenifko witaj ![]() Widzę światełko, to mam nadzieję, że wpadniesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
Zagroda cierpi na wirusowe zapalenie opon
![]() Ja też byłam na zakupach. Poleciałam po bezglutenowe bułeczki. Właśnie jedną sobie zjadłam. Dziewczyny jesteście super. To tak bardzo cieszy jak ludzie są wzajem do siebie życzliwi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Jesteś Lenifko
![]() Nasze Zagrodzianki chore? Współczuję i zdrowia życzę ![]() Opony mózgowe, to bardzo poważna choroba. ------------- Bardzo ciekawa jestem tej Twojej bułeczki. Pytałaś Lenifko o jej skład? To jest sklep tylko z żywnością bezglutenową? U nas w spożywczaku przy pieczywie wisi zeszyt i tam podana jest nazwa chleba i jego skład. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
Zagrodzianki zdrowe, to wirus na temacie. Sieje nam cosik.
Bułeczki w Auchanie , malutkie takie ze słonecznikiem. Ale smaczne. Mam jakieś pół km do tego Auchana.Poszłam po one i kupiłam z rozpędu jeszcze krem brule bo bardzo go lubię. Przy najniższej memeryturze to katastrofa. Bułeczki szt 2 - 7 zł... Brule po 10 zł , 2 maciupusiane pojemniczki... Ale jak sie nie ma co jeść... A sklep taki ogromny... To bardzo dobry pomysł z informacja dokładną w sklepie. Myślałam o tym kiedyś w kontekście zieleniaka. Aby była informacja co i jak. Że może prędzej by ludzie kupili to co powinni jeść. Taki dobry zieleniak mam w Krakowie co mają bądź co, no ale nie każdy wie co i jak. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2025-10-06 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
A, nie załapałam
![]() Ważne, że Zagrodzianki zdrowe. ------- Faktycznie drogo, ale to jedzenie bezglutenowe szczególnie jest drogie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Adusia jak gołąbki?
Jeszcze wcinacie? U mnie jeszcze fasolowa ![]() Taki leciutki. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
![]()
Cześć królewny
U mnie bez zmian, dalej nie mam wersji na telefon. Jak się samo zepsuło to może I się samo naprawi 🙂 Lenifo, możesz sobie upiec takie bułki i zamrozić, może wyjdzie taniej. U nas trzeba pytać o skład to wtedy powiedzą. Albo skąd mięso majaą też pytam. Dziś była promocja na polędwicę i pani mi czytała z opakowania że polskie, to wzięłam. Dziś będą sznycle, bo poledwica była dopiero co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Hej Lanolinko
![]() Samo to chyba się nie naprawi, trzeba coś w przeglądarce zmienić ![]() Nie wierzę, żebyś się nam gdzieś zgubiła, wiem, że poradzisz sobie z odnalezieniem ![]() Jakby co : alicja_kam1@o2.pl ----------------- Babie lato już było? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
Adusia sama wiesz, wilgotno, zimno, lepiej nie wychodzić.
U mnie słonko też zaszło i chłodniej się zrobiło. Jeszcze pół godziny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
gołąbki zjedzone. To znaczy te, które miałam w lodówce. Reszta w zamrażarce czeka na swoją kolej. Emek prosi, żeby częściej robić. Aaaa... bardzo proszę, bo i ja lubię... Warunek stawiam jeden - musi być duuużo sosu pomidorowego. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
tak, zaraz kończysz pracę. A mnie niebawem pralka zawoła. Rozwieszę, zrobię kawkę i może jakiś filmik sobie zapodam. Do mojej B. właśnie napisałam, że dzisiaj z domu nie wychodzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Cyferko, zapisałam sobie .
Ada, dla Ciebie , bo chyba zapomniałaś, że niestraszne nam deszcze i burze https://youtu.be/oxfMlom-lKI?si=mQg-l2S7DTTc_ZDd Wczoraj zrobilismy sobie spacer po mojej miejscowości. Spotkaliśmy nawet morsujące osoby. Dużo kaczek na rzece . U nas jest ładnie, dlatego całkiem sporo bylo osob spacerujących Na koncu poszliśmy na mecz, bo akurat grali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
się uśmiałam... rafiłaś w punkt... Nieprzemakalni i Sztywny Pal Azji... to lata mojej młodości... lubię chłopaków... dziękuję... ![]() Ale ja zostaje przy swoim. Zapalenie stawów, to nie przelewki. Naprawdę, muszę uważać. Przez tę chorobę cierpią nie tylko kości ale również serce oraz oczy. Paskudna sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć wszystkim
![]() Chcę sięgnąć do klawiatury wysuwając półeczkę w biurku, ale przecież lapek nie ma wolnostojącej klawiatury ![]() ![]() Dzisiaj miałam zwariowany dzień, ciągle ktoś mi w czymś przeszkadzał, spowalniał, zmieniał tor działań... najprostszych czynności nie mogłam wykonać. Cyferko ![]() Wyciągnęłam MM do knajpki i zrobiliśmy sobie randkę. Potrzebowałam odskoczni. Lanolinka ![]() ![]() Napisałam do pani Admin prośbę o pomoc z tym trollem. Nie wiem skąd się wziął i po co przylazł. To dla mnie zupełnie niezrozumiałe zachowanie. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Adi ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Lenifo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie powolutku sprzątam a w tle słucham jakis profil o pierwszym tysiącleciu na naszych ziemiach. Nie wiem co są fakty a co nie, ale wygląda że autor posluguje się konkretami. A że to tak trochę archeologia z geologią i historią to mi się dobrze słucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Ponury poranek, ciężko się ogarnąć ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Emmi czy ten wypad do knajpki to z okazji rocznicy Waszej? Pamiętam, bo mam w tym samym czasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Zakorzenienie
|
Cyferko u mnie też szaro i buro na zewnątrz, a ja do sklepu musze iść po chleb. Mam mieć gościa to potrzebuje go nakramić. Przecież nie będę gościa zmuszać do diety bezglutenowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Lenifko
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Hej Adusia ![]() Jak się masz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
U nas ciąg dalszy ponurej pogody. Wprawdzie padać już przestało, ale chmurzyska ciężkie i ciemne ciągle wiszą nisko nad miastem. Cyferuś, pięknie podana kawusia mocno wskazana. Biorę, nalewam, popijam. Dziękuję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
U mnie już się przejaśnia
![]() Słoneczko ma być przez cały dzień. Księgowy mnie wzywa po dokumenty. Muszę wyjść. Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Jak się mam? Jeszcze (chyba) nie wiem, bo dopiero wstałam.
![]() A tak na poważnie, to raczej b/z. Wszystko mnie boli. Dosłownie. W piątek jadę do WM na badania, w czwartek 16 X mam wizytę u dr reumatolog celem omówienia wyników. Zobaczymy co w nich wyjdzie. Jeszcze nigdy nie byłam aż tak długo na tym moim leku p/zapalnym i p/bólowym. Do tej pory miałam zalecone, aby odstawiać jak najszybciej, czyli w momencie gdy tylko ból i obrzęki ustąpią. Bo lekarstwo dobre na reumatyzm, ale jednocześnie strasznie organizm masakrujące. Wiosną tego roku dr zmieniła zalecenia. Przepisała mi duży zapas i nakazała brać nawet bez przerwy. Tak też robię. Latem, gdy pogoda była przyjazna, odstawiałam na kilka dni, a jak bóle powracały, to znowu zaczynałam lek stosować. Teraz biorę już bez żadnych przerw. Bóle i obrzęki odrobinę mniejsze, jednak do normalności bardzo mi daleko. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cyferuś, leć i wracaj do nas......... ❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
Ahoj
Sztywny Pal Azji to były piękne lata! Ano jesteśmy do chleba przyzwyczajeni. Ja jem żytni taki ciężki. Początkowo mi nie smakował ale potem się przyzwyczaiłam i teraz mi zwykły nie smakuje. Mrożę go w kromkach bo vzasem jem jedną kromke a czasem wcale. Dziś na obiad będzie zupa z tego co mi w lodówce zalega. Leje. Pomyliłam się na treningu i tak liczylam talerze, ze sobie nalozylam 20kg za dużo. Zamiast 110 dałam 130. Progresuje co 5- 10 kg wiec to byl duzy przeskok Ciężko.mi szlo alezrobilam jedna serię i dumam co ja dziś taka słaba. I liczę te ciężary i doliczyłam się. Popatrzcie jak to działa-podnioslam bo byłam przekonana że mam tyle ile powinnam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Cześć Lanolinko
![]() Dopiero wróciłam a miało mnie nie być pół godziny ![]() Dwa razy do mamy, leki jej woziłam. ------------- U mnie na obiad? Zupełnie dzisiaj nie przygotowana jestem ![]() ziemniaki smażone w talarki z rozbełtanymi jajkami. Emek będzie szczęśliwy, uwielbia taki zestaw. ----------------- Pogoda piękna, ciepło, ja dzisiaj w krótkim rękawku i bluzie. Słoneczko grzeje 15*C wiatru prawie nie ma. --------------- Adusia ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Oglądałyście na N "Dalej jazda" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.