Zagroda babuszki cz.6 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-10-10, 14:41   #751
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Zagroda babuszki cz.6

Herbatko piękny kolor! Mega mi się podoba, od razu dzień jaśniejszy

W skarpetach trekkingowych są te srebra dodawane żeby nie śmierdziały po całodziennej wędrówce. Potwierdzam, że to działa 😁
Lanolinkaaa jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-10-10, 17:42   #752
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Lenifa Lanolinka Herbatka Bardzo ciekawe co piszecie o skarpetkach. O gryzących to aż się wzdrygnęłam, nie cierpię nic gryzącego . Nie znam żadnych posrebrzanych. Na szczęście nie mam problemów z noszeniem kupnych skarpet , byleby mnie nie gryzły

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Herbatka Śliczny kolor spodni i widzę po nogawkach, ze świetny krój i na bank dobrze leżą
Emmi123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-10-11, 07:11   #753
lenifa
Zakorzenienie

Tzn nie ma wizualnie w tych skarpetkach nic srebrnego. Na pierwszy rzut oka zwykłe skarpetki. Dla mnie wielkim plusem jest że ściagacze nie ściskają. To jest super. W Niemczech w sprzedaży były skarpetki całkowicie bawełniane. Taka klasyka. Sprzedawano je dla służby zdrowia jako medyczne. Kupiłam sobie ich wtedy więcej. Nie pamiętam ile kosztowały, ale nie były drogie. Zostały mi jeszcze 4 pary ale one po takim intensywnym użytkowaniu przecieraja się na piętach. Ostatnio rozglądałam się za skarpetkami, ale miałam problem z kupieniem odpowiednich. Przede wszystkim większość na półkach była z tych krótkich. Dla mnie to nie osłania dobrze ścięgna achillesa. Więc zupełnie odpada i nie wzrusza mnie moda. Te z nanosrebrem nie tylko, że są wysokie, ale można zawinąć aby okolica ścięgna achillesa miała cieplej. To dla mnie też plus. Ja pisałam wcześniej, że mam z tym od młodości problem i że miałam zapalenie onego ścięgna i muszę o to dbać, bo jakiekolwiek wychłodzenie go, to od razu są problemy i kroku nawet nie zrobisz. Więc muszę uważać jakie noszę skarpetki i jakie buty.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2025-10-11 o 07:24
lenifa jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-10-11, 11:39   #754
Imegan
Jestem jaka jestem

Hejka
Herbatko fajne spodnie,fajne kolorowe sznurówki.Az mi się zatęskniło za szyciem.No ale możliwości ruchowe kiepskie.Zbyt duża niezborność.
Przetrwałam kolejny tydzień pobytu Szanownego w domu.Wedlug planów jeszcze jeden pozostał.No ale jest dość ciężko.Na ten przykład miał podać dane konta walutowego,co by firma zlecająca przelewała kasę za pracę.No i ten mądrala podał numer ale bez kodu IBAN,no i był problem,choć tłumaczyłam ,że ma podać wszystko co mu napisałam.No i mocno zdziwiony ,że jakieś wymysły.Pytam się więc go jak wyobraża sobie przelewy międzynarodowe bez systemu takiego no adresowego.No ale dosłał ten brakujący element numeru konta.
Dziś znów pochmurno i deszczowo.Teraz już suszarka poszła w ruch ,bo na dworze żadne pranie nie wyschnie.W planach dziś kapuściana.Musze też posiekac słoninę ,bo Szanowny zapragńął smalczyku.Niby twierdził.ze sam go zrobi,ale szybciej to ta słonina się zestarzeje,Wczoraj robiłam wątróbki drobiowe na obiad i po oczyszczeniu ponacinalam z wierzchu,potem w mąkę i na patelni smażenie.Tylko dwie strzeliły.Zadnego oparzenia nie było.Nastepnym razem też tak zrobię.Moze znalazłam sposób na strzelanie wątróbki.
Stary 2025-10-11, 14:48   #755
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Emmi posrebrzanych skarpet to ja też nie znam 😁
Z jobami srebra

Byłam w ogrodniczym po eukaliptusa i doniczkę wyszłam jeszcze dodatkowo z trzemieliną i lagestroemią
Stary 2025-10-11, 22:04   #756
herbatka99
Wtajemniczenie

Wreszcie kupiłam skarpetki lniane. 3 pary. Będę próbować, bo już zimno i trzeba coś na stopy zakładać. Udało się dzisiaj ściąć nieszczęsne drzewo co rosło przy granicy i weszło koroną do sąsiadki. U niej ekipa ścinała też wielkiego świerka ,i udało się że przyszli też do mnie. Mam już z głowy. W to miejsce wsadzę agresty . Myślę co jeszcze bo teraz mam gdzie. Raczej jakiś krzak owocowy, macie jakiś pomysł? Z warzyw to naprawdę nie wiem czy w przyszłym roku dam radę wiele zasiać. Z powodu kręgosłupa. Raczej tylko fasolkę tyczkową i może spróbuję ogórki. Mam plan żeby zatrudnić kogoś do uporządkowania ogrodu. Bo ja już nie dam rady, najgorsze jest schylanie. Potem mnie bardzo boli.
Zrobiłam zakupy na Allegro, znów wydałam trochę kasy. Kupiłam nici specjalne do fastrygowania, są bardziej miękkie, używa się je podobno w zakładach krawieckich jak się szyję ubrania. Potem te skarpety lniane i patelnię głęboką żeby podsmażyć mięso i w tym samym naczyniu poddusić. Patelniorondelek taki.
herbatka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-10-12, 06:19   #757
lenifa
Zakorzenienie

Herbatko to dawaj znać jak z tym skarpetkami lnianymi.
Nomen omen przedwczoraj miałam problem z kregosłupem. Nie bylo to ostre ale trochę dokuczliwe. Na wysokości klatki piersiowej. Zakleiłam plastrem i uspokoiło się. Muszę więcj pilnować postawy i sensownej gimnastyki oraz pewnie tego co jem, bo w sumie jem kiepsko.
U mnie kręgosłup to na szczególnym uważaniu. Może dlatego że babcia miała tu problemy. I tak wyrosłam wokół mojej ukochanej Baby Jagi. Czasem się zastanawiam jak to w ogóle możliwe, że ona chodziła, pracowała i dopiero zaniemogła na 98 lat. Koło 60-ki, czyli jak była w moim wieku teraz, kopła ją krowa. ja tej sytuacji nie znam w szczegółach. Tylko z relacji rodziny. I od tego wypadku kolejne lata chodziała zgięta pod kątem prostym i z laską. Szła w pole odkładała laskę i brała kosę aby ukosić koniczynę czy coś. Nikt jej nie kazał nic robić, ona sama z siebie nie usiedziała.

Wracam do "skarpetek" . Moj dziadek nie nosił skarpetek. Nawet nie wiem czy w ogóle miał. Używał tylko onuce. Pamiętam je. W dawnych czasach skarpetki to był luksus? Dziadek miał za soba Syberię i powrót z onej na piechotę do domu.Pisałam kiedyś o tym. I tak mi dzis przyszło do głowy aby sprawdzić czy cos o onucach jest w sieci no i znalazłam filmik jak zakładać onuce. https://www.youtube.com/watch?v=GTLHPjNfbv4 . Wiadomo filmik surviwalowca. Trochę mnie to interesuje. Cóż jestem jeszcze pokolenie pamietające SW, gdy nic nie bylo. Nie chcę aby taka sytuacja się powtórzyła, nie mniej żyjemy w świecie w jakim żyjemy. Doceniam surviwal. Taka kapsuła czasu. Nie powinniśmy zapominać o takich rzeczach. Bo zapominanie to także nie przekazywanie młodym.

Czemu o tym piszę? Chcę przecież, aby było normalnie, wygodnie itd. Oraz im mniej stresu tym lepiej. i może faktycznie uda się szczęśliwie przeżyć swoj czas, bez takich "akcji". Ale przekazywać to trzeba.

Ostatnio oglądałam filmik o roku 536. Noż czasy mroku na naszych ziemiach. Nikt właściwie nie wie co się wtedy stało. To są czasy przedsłowiańskie. Spowodował ten rok praktycznie zniknięcie ludności z naszych terenów. No ale były takie, np w Czechach, które wytrwałością, pracą i wiedzą jak sobie poradzić przetrwały te kilka ciężkich lat. Tutaj taka krótka informacja co własciwie działo sie w tym roku. https://historia.dorzeczy.pl/srednio...edy-stalo.html Są założenia, że mogły to być wybuchy wulkanów i to wybuchy w dość odległych miejscach.
Ja nie jestem historykiem. Po prostu interesuję się m.in historią i ja lubię. I jak mam okazję z czymś sie tam zapoznać no to wpadam jak śliwka w kompot.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2025-10-12 o 07:50
Stary 2025-10-12, 08:53   #758
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Oooo! Lenifa już na nogach

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Herbatko A lubisz aronię? Jeden krzak, potrafi się rozrosnąć, ale można go przycinać, daje bardzo dużo owoców. Z jednego krzaka, jak byś zamroziła do lodówki poporcjowane to byś miała kompoty zimową porą. Ale to trzeba go lubić.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Lenifo Dobre pytanie o twoją babcię. Wydaje mi się, że dawniej to ludzie się nie zastanawiali, że ,,nie powinni", że ,, się nie da" . Tylko szli i robili.

U mnie pochmurno. 11 stopni C na plusie. Ciśnienie jest tak niekorzystne, że od kilku dni ledwo żyjemy. Syn był zaskoczony, że spał na 3 zmianę, odwołali mu i okazało się, że bez problemu zasnął i w nocy. Może to jesienne przesilenie? U mnie jeszcze dodatkowo odezwała się alergia zapachowa plus zatoki. To jest duet u mnie makabryczny. Musze wybierać, które leczyć, bo mam przeszkadzające sobie leki.
Stary 2025-10-12, 09:29   #759
lenifa
Zakorzenienie

W tym tygodniu jak byłam w sklepie, przechodziłam przypadkiem koło półek z chemią gospodarczą. Jakby mnie ktoś widział, to by zauważył jak nagle przyspieszyłam. No ale Emmi jakoś mnie omijał szczęśliwie problem z zatokami, więc doświadczalnie niewiele wiem. Natomiast znajoma zielarka, która miała syna z tym problemem pisała mi że bardzo mu pomogły okłady z ziół szwedzkich. Na pewno trzeba to robić ostrożnie, bo one na alkoholu sie robi, więc trzeba uważac na oczy. Nie znam też szczegółów. Wiem, że na pewno trzeba nalewke zrobić samemu i na oryginalnych ziołach szwedzkich, bo nie zawsze ich skład jest tym czym powinien. Poza tym te alergie.. Toż jest problem. Właśnie otworzyłam filmik Osborna wokół tego problemu, ale jeszcze nie obejrzałam. Wierze poza tym w moc ludzkiego umysłu, także w moc do samoregulacji i w to, że aby ona była możliwa, nerw błędny musi mieć komfort działania. Odczulam to na własnej skórze, chociaż w czasie to trwało i nie było to pstryk palcami.
Stary 2025-10-12, 09:52   #760
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Lenifo Na moje zatoki często pomaga stara poczciwa maść kamforowa, śmierdzi to to okropnie, ale uczulenia na nią nie mam. I kiedyś jako dziecko powąchałam chrzanu w słoiczku utartego ze świeżego chrzanu, myśleli, że umrę, taka bielusieńka się zrobiłam od razu na twarzy i nie mogłam złapać oddechu, ale nos miałam po tym rewelacyjnie oczyszczony . Pomna faktu, do dziś robię sobie taką kurację, kiedy trafię na uczciwy chrzan . I on działa na zatoki. A tak to mam kropelki do nosa od lekarki, która też boryka się z zatokami. Przetestowałam wiele kropli do nosa i miały odwrotny skutek, więc i na tym trzeba się bardzo dobrze znać, a nie tylko w teorii. W ogóle od lat kilku prowadzi mnie właśnie ta lekarka. Przez iks lat myślałam, że te bóle głowy to migrenowe. Żadne leki nie pomagały. Trochę pomagał twój masaż. . W końcu zagadka została rozwiązana.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cicha Twoja kolej na filmową zagadkę
Stary 2025-10-12, 10:03   #761
lenifa
Zakorzenienie

Dokładnie tak Emmi, boli jedno a zagadki mogą być wielowymiarowe. Nie zawsze to jest to samo. Też całe życie szukam jak sobie poradzić z tym czy owym. Czasem się udaje, a czasem jak z tym moim brzuchem nie bardzo. Albo z żylakami. noż szczęśliwe kobietki ( Facetów to też dotyczy) z pikną nogą U mnie bardzo istotne w tych moich eksperymentach jest ich bezpieczeństwo. Tzn najpierw wiedzieć aboslutnie wszystko co możliwe i dostępne o tym co użyję, a także wiedza o tym co się dzieje. A nawet zanim coś zastosuje to używam tzw próby testowej. Smarując np przedramie i patrząc na reakcję.

Natomiast co do nerwu błędnego... No cóż wierzę że mamy moc samoregulacji i że ważne jest aby nerw błędny miał komfort I dość szeroko to rozumiem.

Hehe wymyślam nowe nazwy dla naszej epoki - i wymyśliłam kolejną - Epoka fałszywego chrzanu Ewentualnie epoka chrzanu łupanego

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2025-10-12 o 10:12
Stary 2025-10-12, 10:31   #762
Cicha7222
Raczkowanie

Witajcie wczoraj byłam na wycieczce z nauczycielami w Sandomierzu. Było bardzo fajnie
Cicha7222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-10-12, 10:50   #763
lenifa
Zakorzenienie

Cicha też mam Sandomierz na planach aby odwiedzić. Ale nie uda mi się to wcześniej niż wiosną. Sandomierz i okolice, bo interesują mnie z powodu Zawiszy Czarnego. Taki mam jeden niezrealizowany jeszcze plan.

I zamiast Osborna co już włączyłam filmik oglądam calkiem co innego co mi wyskoczylo. Osborna zostawię na wieczór. Oglądam filmik z Tanzanii. Póki nie wylecze on mój brzuszek mogę zapomnieć o wyjeździe tam. To chociaż sobie pooglądam. Ale jakby się udało opanować temat brzuszkowy to zaraz jade) Roslinność tam mnie fascynuje. https://www.youtube.com/watch?v=eZMqK_XzSQ4
Stary 2025-10-12, 11:15   #764
Cicha7222
Raczkowanie

Świetnie Lenifo, bardzo ładne, historyczne miasto. Polecam Ci wizytę w katedrze i muzeum.
Stary 2025-10-13, 07:00   #765
lenifa
Zakorzenienie

Docelowo mam Sandomierz i Garbów oraz Dwikozy. Udało mi sie już namówić m na tę wyprawę wiosną. Nawiązałam też kontakt z dziewczyna która tam się zajmuje tematem Zawiszy Czarnego. Sama nie wiem po co to robię. Nie mam możliwości zrealizowania tego tematu. Ale rzeczy się robi, czy to się uda czy nie. Takie życie i nie pierwsza rzecz co leży na półkach. Daleko nie szukając, marzenie o domku na wsi... Maria Buyno Arctowa, bajki, malowanie i inne. Czlowiek się spasjonuje, a im więcej absurdalnie się spasjonuje, tym bardziej do tyłu jest.
Stary 2025-10-13, 07:32   #766
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Dzień dobry

Lenifo Cicha Piękne miejsca znacie. Nie pamiętam czy byłam kiedykolwiek w Sandomierzu. W Kazimierzu, kiedyś tak, z jakąś wycieczką? Nawet nie jestem pewna czy nie ze szkolną. Ja z tych ludzi z wielkiego miasta, co to im wystarczało wielkie miasto, albo tak pochłaniało codzienność, że na inne nie starczało czasu i jak jeździłam to do rodziny jedynie. Mimo, że lubiłam zwiedzać, oglądać to jakimś wielkim podróżnikiem nie byłam. Za to lubię oglądać programy o miastach, ale też nie za długo .

Od kilku lat widzę, że pojawił się jakiś dodatkowy dystans do różnych nowinek, ciekawostek czy ,,rzeczy", które mnie zachwyciły, urzekły... ale nie wciągam się w nie. Podziwiam, zachwycam się i na tym koniec. Tak samo widzę z filmami, które oglądam. Dawniej, wstawiałabym się w którąś z postaci i zastanawiałabym się jak ja bym postąpiła, dziś oglądam historię jakiś ludzi, kibicuję im, jestem ciekawa co dalej będzie w tej historii ale nie angażuję się zbyt mocno emocjonalnie. Też tak może macie?

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Dzisiaj odkryłam, że zaczynają się przebarwiać drzewa. Jeszcze tydzień temu były zielone. Mam wrażenie, że dęby czerwonolistne głównie zmieniają kolor, ale muszę się przyjrzeć. Niedzielę miałam ciepłą. Mało było słońca ale było ciepło. Zerwałam owoce pigwowca. Zabrałam pelargonie do domu. Jeszcze muszę taras ogarnąć.

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2025-10-13 o 07:30
Stary 2025-10-13, 07:40   #767
lenifa
Zakorzenienie

Emmi angażowanie się, dzieje się wtedy jak masz ciąg dalszy wizji. Wtedy dążysz do tego. Zauważasz, że coś jest istotne i trzeba o tym mówić, czy robić i nakręcasz się. Ty masz swoje tematy co starasz się je zrealizować i trzymasz sie ich. U mnie natłok tych tematów. One żyja we mnie cały czas. Żadnego nie porzuciłam, każdy czeka na swój czas, a życie jedno i czas taki jaki każdy ma. Taki jest los INFJ-ów głupiastych... To jest świat różniastych emocji, których porzucić nie można. Mogłabym napisać, że to jest kwestia charakteru, bo tak to teraz jest przedstawiane. Mnie się jednak wydaje, że za ten stan rzeczy odpowiedzialne są zmysły, tylko pomysł z nim jest z gatunku dzisiaj brzmiących absurdalnie.

Miałam Ci o tym napisac właśnie Emmi. od wczoraj zdecydowanie u mnie zaczyna być widać kolorową jesień.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2025-10-13 o 07:47
Stary 2025-10-13, 07:49   #768
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Lenifo Ja też mam przeróżne myśli, ale daję sobie z nimi spokój, być może nauczyło mnie tego to miejsce. Ach! Jakie wizje miałam, jakby je tak wszystkie wymienić... łącznie z wędrującym wybiegiem kurzym... dziś... nie... w mojej ocenie i dla mnie, lepiej to porzucić i cieszyć się codziennością, bo mija zbyt szybko dla mnie. Chyba w moim dojrzałym życiu zdołowało mnie jak szybko ludzie odchodzą. Jest to dla mnie makabrycznie przytłaczające, chociaż od zawsze pisałam, że jestem ,,pogodzona ze śmiercią" w sensie konieczności śmierci, a jednak, mnie to przytłacza. Jak człowiek z wiekiem słabnie... ech... nie temat na poniedziałkowy poranek.
Stary 2025-10-13, 07:55   #769
lenifa
Zakorzenienie

Emmi - To jakiś ten tego "Przekaz myśli" działa Bo caly wieczór o tym rozmyślałam wczoraj. Tylko, że u mnie to trochę w innym kontekście.
Stary 2025-10-13, 08:10   #770
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Dobrego dnia wszystkim życzę, lecę do pracy ...
Stary 2025-10-13, 09:44   #771
Imegan
Jestem jaka jestem

Hejka
Przywitać się przyszlam.Pogoda słoneczna,choć mocno rześka,przymrozek był.
Realizacja wizji i marzeń.....Też już dawno porzuciłam.No i odkąd zdrowie posypało się to już nawet moje hobby warzywnikowo -przetworowe mocno zredukowałem. Nie robię też odległych planów.No i nauczyłam się godzić z tym,że nie że wszystkim sobie radzę.Odpuszczam.
Stary 2025-10-13, 15:58   #772
herbatka99
Wtajemniczenie

Obiad się robi ziemniaki się gotują.
Czy liście w tym roku kapustę? Ja mam zamiar dwie główki kupić i sama poszatkować. Kupię na allegro razem z cebulą na zimę, to mi przyniosą do domu. Bo robiąc zakupy kupuję po dwie cebulki na teraz.
Zajrzę póżniej i napiszę z laptopa. Od razu poczytam wasze pisanie
Stary 2025-10-13, 16:56   #773
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Jesz że nie robiłam kapusty Herbatko.
A te warzywa przez internet to są dobre3? W sensie ze ładne?
Stary 2025-10-13, 20:06   #774
Imegan
Jestem jaka jestem

Herbatko u mnie kiszenie kapusty zaplanowane w tym.obecnie tygodniu póki Szanowny jeszcze jest w domu.W planach kiszenie 50 kg.Tyle ,że my kupujemy od znajomego ,co od lat uprawia i kisi na sprzedaż kapustę.Kapusta jest poszatkowana i tyle co z solą wymieszać i porządnie ubić.No i to dla faceta robota.Potem jak już się kisi to kilka razy przebić kiszonkę ,żeby gazy wyszly z kapusty ,a za 3tygodnie już pyszna pełnoekranowa kapusta kiszona W tym roku moja Ka też będzie kisila kapustę po raz pierwszy,ale Szanowny i u niej ubije kapustę.Zlapala dziewczyna bakcyla przetworowego.
Stary 2025-10-13, 21:36   #775
Cicha7222
Raczkowanie

Emmi też mi się podobają te kolorowe liście. Dziś kupiłam cebulę, pomidory i ogórki od lokalnej rolniczki, pyszności sprzatnelam huśtawki z ogrodu. Ta jesień jest bardzo mokra i zimna.
Stary 2025-10-14, 07:04   #776
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Znów tylko na chwilę, dobrego dnia życzę wszystkim

Cicha Z okazji Dnia Nauczyciela Życzę nam dużo cierpliwości
Stary 2025-10-14, 08:55   #777
Imegan
Jestem jaka jestem

Hejka
Emmi i Cicha
Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Nauczyciela.Jak najmniej papierologii,jak najwięcej fajnych dzieciaczków i ogarniętych rodziców 😘😘😘💐💐💐
Stary 2025-10-14, 13:46   #778
herbatka99
Wtajemniczenie

Miałam wczoraj pisać i zmęczona byłam. Piszę dzisiaj. Czytam co pisałyście. Też się dołączam do życzeń z okazji dnia nauczyciela. Są fajni nauczyciele także i jestem pewna że do nich należycie. Do tej dobrej grupy pedagogów.
Ja miałam dobrych nauczycieli w Liceum. Fajni byli nauczyciele fotografii ,chemik, potem nauczyciel liternictwa, polonista ,germanistka. Dobra mam wspomnienia z nimi.
Imegan ,50 kg kapusty ,ho,ho. Dużo. Ja ukiszę dwie główki.
Kupię na internecie ,cebulę i kapustę. Nieraz kupowałam ,zawsze dobre i świeże. W tym roku sama poszatkuję.
Mój region nie jest rolniczy, tutaj trudno znależć rolnika co sam sprzedaje płody rolne. Ziemniaki tylko od lat mam od tego samego rolnika. Ale niestety zmarł ,a ziemniaczki od niego przywiózł jego znajomej ,lub krewny. O to już nie pytałam.
Chorował na nowotwór, trzy lata.
Zazdroszczę wam tej bliskości rolników i warzyw z pola.
Dzisiaj ładna jesień. Ale mój ogród z jednej strony domu już w cieniu, bo dom daje cień. Ale od frontu słonecznie.
Chyba przytyłam bo jedna bluzka trochę ciasna się zrobiła. Ale tylko jedna ,też dziwne. Może się trochę skurczyła.mam nadzieję że tak.
Gdzie koleżanki niepiszące? Annorl, saginata ,Amita ? Hop hop.
Stary 2025-10-14, 15:25   #779
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Wiesz Herbatko, tak idealnie to nie ma z tymi rzeczami prosto od rolnika, bywa, że dla siebie maja osobne warzywa a na handel resztę. Nie ma się co dziwić, z tego żyją to i muszą zarobić, a w sklepach te owoce i warzywa jak spod linijki, aż strach jeść.
Robiłam.pierwsxy raz sałatę ma ciepło do obiadu- spłatę rzymska opieczoną ma patelni. Smakowalo mi.
Stary 2025-10-14, 18:53   #780
Cicha7222
Raczkowanie

Dziękuję kochane za życzenia Emmi dla Ciebie też spokoju w pracy i dużo zdrowia dla Was wszystkich też wszystkiego dobrego też jesteście w jakiś sposób związane z edukacją, jak nie przez dzieci wnuki to kiedyś przez siebie jako uczennice i uczniowie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (1 użytkowników i 1 gości)
lenifa

Zasady wysyłania wiadomości