![]() |
#781 |
Jestem jaka jestem
|
Dot.: Zagroda babuszki cz.6
Hejka
Dziś mglisto u mnie.Kapusta już w beczkach.Jeszcze u Ka będzie kolejna porcja kiszona taka z marchewką.Zapewne dziś nawet,tyle co trzeba beczkę kupić.Akurat dziś wyjazd do miasta ,będę miała zakładany Holter EKG.Ciekawe jak ja będę z nim spala,bo sypiam głównie na lewym boku.Na razie to informacje o tym holterze to z netu.Co i jak to pewnie pielęgniarka co bedzie mi to mocować opowie.No i potem 4listopada kolejne zakładanie holtera rr i tu to będzie mi ciśnienie mierzyć chyba co godzinę.Jesli to będzie na zasadzie ciśnieniomierza z rękawem założonym na przedramię no to może być nieprzespana noc.No okaże się.Mam lekkiego stresa jak to wyjdzie w trakcie.
![]() |
#782 |
4 pory roku i ja piąta
|
Imegan
![]() ![]() Kupiłam wiaderko kapusty kiszonej, 7, 20 zł /kg, w cenie wiaderko. Nawet nie zastanawiałam się czy by samemu nie zrobić, bo nie mam czasu. Na niewiele co mam czas, robota leży mocno odłogiem to nie mam co się porywać na dodatkowe rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Jestem jaka jestem
|
No mam to urządzenie na sobie i wszystko byłoby okej gdyby nie to że pielęgniarka jakimś gównianym przylepcem zabezpieczyła elektrody.Swedzi mnie skóra pod nim,że aż cholera mnie bierze.
Ogólnie baba nieprzyjemna,jakby rozumy posiadała.A jak jej powiedziałam,że powróciłam do pierwszej dawki leku ,co rodzinna przypisała...to klękajcie narody.A moje tłumaczenie ,że ta dawka bardzo na mnie źle działa,bo nogi i ręce ołowiane,nie mogę usiedzieć w fotelu,ciężki oddech nie docierały.No a wizyta we wrześniu 2026.No ja jestem ciekawa co może być jak wyniki będą niezbyt pozytywne.Czy w dalszym ciągu wizyta za rok i mam się szprycowac za duża dawka leku co wchodzi mi w interakcje z pozostałymi lekami od ciśnienia,cukrzycy,moczop ędnymi i tymi od zawrotów.Jak zwykle z szablonu porada.Chyba nawet nie przejrzała ta kardiolog mojej karty jakie leki przyjmuje.
![]() |
#784 |
4 pory roku i ja piąta
|
Nie wiem jak jest tam u Ciebie, ale u mnie jest tak, że one sczytują potem wynik i jak jest coś nie tak, to od razu kierują na wcześniejszą wizytę.
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- U mnie jest już ciemno. Ciepło. My od 2 tygodni regularnie palimy w domu. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: Wczoraj o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
Imegan trzymaj się. Też kiedyś miałam holtera. Nieprzyjemne te przylepce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Jestem jaka jestem
|
No mam to urządzenie na sobie i wszystko byłoby okej gdyby nie to że pielęgniarka jakimś gównianym przylepcem zabezpieczyła elektrody.Swedzi mnie skóra pod nim,że aż cholera mnie bierze.
Ogólnie baba nieprzyjemna,jakby rozumy posiadała.A jak jej powiedziałam,że powróciłam do pierwszej dawki leku ,co rodzinna przypisała...to klękajcie narody.A moje tłumaczenie ,że ta dawka bardzo na mnie źle działa,bo nogi i ręce ołowiane,nie mogę usiedzieć w fotelu,ciężki oddech nie docierały.No a wizyta we wrześniu 2026.No ja jestem ciekawa co może być jak wyniki będą niezbyt pozytywne.Czy w dalszym ciągu wizyta za rok i mam się szprycowac za duża dawka leku co wchodzi mi w interakcje z pozostałymi lekami od ciśnienia,cukrzycy,moczop ędnymi i tymi od zawrotów.Jak zwykle z szablonu porada.Chyba nawet nie przejrzała ta kardiolog mojej karty jakie leki przyjmuje.
![]() |
#787 |
Jestem jaka jestem
|
Sorry coś mi telefon zrewidował,albo net,wysłało drugi raz .No właśnie ten przylepiec.No ale to w jednym miejscu i wyszło ,że pielęgniarka naciągnęła za mocno przylepiec i on mi ciągnął skórę i swedzialo.Rozcielam ten kawałek i już jest okej.Jutro przy ściąganiu tego ustrojstwa dopytam o procedury.Ciekawe co mi kobieta odpowie.
![]() |
#788 |
4 pory roku i ja piąta
|
Czwartkowe dzień dobry
![]() U mnie mgliście. Wczoraj też była, potem się rozeszło i wyszło ładne słonko. Słyszę wróblowate przez zamknięte okno, ćwierkają sobie. Może omawiają pogodę? Cicha ![]() Imegan ![]() Zaraz muszę ruszyć z przygotowaniem do pracy, to tyle. Dobrego dnia życzę ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: Wczoraj o 06:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
4 pory roku i ja piąta
|
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: Wczoraj o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Ja własnie wybieram się do sklepu po bułeczki bezglutenowe i brule. Może kupię jeszcze doniczki i ziemię, bo moje kwiatki wymagają rozsadzenia. Poszastam pieniędzmi aż rozpacz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Jestem jaka jestem
|
Hejka
Emmi noc spokojnie bezproblemowo,ten parafii na pasku w tali się przesuwał i nie przeszkadzał spać.Juz mam zdjęty.Tyle co swędzi trochę skóra po tym przylepcu i elektrodach.Dalsze procedury takie jak opisywałaś.Teraz jeszcze holter RR. To będzie jak ciśnieniomierz z rękawem naramiennym.Co godzinę będzie pompował i sprawdzał ciśnienie i tętno.W nocy może budzić.Najwyzej będzie nocka nieprzespana.Na szczęście mogę jak będę potrzebowała przespać się w dzień.No dziś pielęgniarka miała inne podejście.Czyzby ja ktoś wcześniej zdenerwował ,a ja zostałam zbesztana?
![]() |
#792 |
4 pory roku i ja piąta
|
O jesteście!!
Mimo wszystko może nie wywołujmy wilka z lasu ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Przesyłam pozdrowienia od Annorl ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Nie mogę się zebrać do sprzątania domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Wtajemniczenie
|
Napisałam ale znów błąd i nie poszło. Męczy mnie mocny katar więc tylko was pozdrawiam, może jutro będzie lepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
Emmi wszystko dobrze, tylko mam ciągle szkolenia, w szkole szykuje się uroczystość więc po pracy coś pomagam. I tak wpadam tu na chwilę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Piąteczek ![]() Mnie to najbardziej zadziwia, że to już połowa października za mną. Mimo mych prób zapamiętywania każdego dnia, to znów ten miesiąc ma tylko 2-3 dni tygodnia. Ale nie poddaję się. Mnie to przeraża, że jak zastanawiam się co wydarzyło się w minionych dniach tego miesiąca to jest pustka. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: Dzisiaj o 06:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Jestem jaka jestem
|
Hejka
No holter zdjęty ,ale zostało mi mega uczulenie ,chyba po tych klejach od elektrod i przylepca.Czesc skóry spuchnięta i boli,a część zaczerwieniona i swędzi.Chyba w tych medycznych ustrojstwach to jednak powinno być nieszkodliwe.No ale dzięki takim uczuleniom big farma może zarobić. Tak dziś piątek.Jutro Szanowny wyjeżdża.Dzis jeszcze jazda po warzywa czyli buraczki,marchew,ziemniak i,cebulę i pory.Znalazlam w ogłoszeniach ,że w wiosce co mieszka Ka kobitka ma do sprzedaży te warzywa i ceny całkiem okej.Wiec uzupelnie tegoroczne braki. Pogoda dziś dość smętna.Pocieszam się,że w przyszłym tygodniu ma być ładnie i jeszcze ciepło.Mam jeszcze trochę do ogarnięcia w warzywniki,to ładna pogoda by się przydała Herbatko mnie też czasami nie wchodzi wpis,albo palec się omsknie i cały wpis....fru w niebyt. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- U mnie jak wysyłam wpis to wyskakuje ,że błąd jakiś tam ,ale wpis dodaje
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie oglądam taki profil historyczny na yt Wielka historia i znalazłam - "Do czego TO służyło? Wiejskie przedmioty, których już nie ma (Kamil Janicki o historii) i właśnie zauważyłam ten temat, może kogoś jeszcze zainteresuje. ja właśnie zaczełam oglądać https://www.youtube.com/watch?v=-kzN_-RQiUg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.