Zagroda babuszki cz.6 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary Dzisiaj, 14:28   #811
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Dot.: Zagroda babuszki cz.6

Herbatko Jak się dzisiaj czujesz?

Lenifa Ja mam właśnie tak stworzoną kuchnię i wszystko działało, póki dzieci były małe i w sumie głównym kucharzem byłam ja albo MM. Teraz kiedy gotujących jest więcej to kuchnia jest niepraktyczna. Nie zamierzam zmieniać jej struktury technicznej, bo dziś jest tak, a zaraz może być inaczej, ale potrzebujemy odpowiedniego zagospodarowania przestrzeni na potrzeby przedmiotowe. TS coś rzuciła o zmianie mebli, ale ona jeszcze nie wie, że to ustawienie i tego rodzaju meble są najpraktyczniejsze w tej przestrzeni. Ale może wymyśli coś lepszego. Zastanawiam się nad dołożeniem otwartych półek, by odciążyć małą ilość blatów. Sugestia Herbatki na temat bycie niskim jest dla mnie bardzo cenna.

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: Dzisiaj o 14:30
Emmi123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 14:56   #812
lenifa
Zakorzenienie

Ja mam specjalną szafke na garnki, mam narożną szafkę w tym, mam szafki na rzadziej używane rzeczy i mam otwarte półki też. Lodówka wchodzi w zabudowę. Tak że jak ktoś nie wie gdzie ona, to niekoniecznie trafi na moją lodówke Cargo było świetnym pomysłem. To taka podręczna szpiżarka. Wysuwa się całą szafke i pod reką wszystko co potrzebne, w sensie artykułów spożywczych. To bardzo lekko chodzi. Zaproponowała to cargo firma i to był dobry pomysł. Nakątne szafki u mnie ze specjalnym otwieraniem jakby zawiasy w środku że drzwiczki się otwieraja w taki specjalny sposób. Ale praktyczne to jest. Ogólnie ja jestem zadowolona. Minusy tej kuchni, blat to nie ten kolor co chciałam, ale jestem w stanie to znieść , piecyk też wolałabym inny. No ale jest jak jest. Po prostu ma wysoki ruszt. Wolalabym elektryczną kuchenkę. Okap to strzelili mi w dziesiątkę. Jest taki półokragły, nietypowy, ale łatwo się go myje. No i pluso-minusem jest to że facet co przyszedł naprawiać zmywarkę uszkodzil trochę blat. Minusem, że uszkodzenie jest widoczne, plusem to, że może w końcu dorobimy się nowego blatu, bo nie lubię tego co jest.

A i ja też jestem niska, i montowanie górnych szafek, odbywało się na zasadzie - mam dosięgnąć . Malutki stołeczek jest w kuchni co służy w razie co jako stołeczek na najwyższą półkę, ale to tam rzadziej używane są rzeczy. Miałam też wysoki stołek barowy, taki drewniany. Ale on to miałam od początku właściwie. Okazał się praktyczny bardzo w kuchni, bo po prostu czasem robiąc coś, siedze sobie na nim, albo służy jako domowa drabina absolutnie do wszystkiego.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: Dzisiaj o 15:03
lenifa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 16:32   #813
herbatka99
Wtajemniczenie

Górne szafki są potrzebne jak się ma mieszkanie w bloku. A w domku to zawsze można gdzieś wynieść.
Emmi ,a nie rozważałaś kuchni osobnej dla młodych? Dom masz wielki.
Moja kuchnia jest wąska i długa. To błąd . Bo zawsze nie ma porządnego miejsca na stół.
herbatka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości