|
|
#61 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Zabawa filmowa
No, to jedziemy...
Jest to ekranizacja bestcelerowej powieści Marii Krüger. Anda, zbuntowana główna bohaterka, niechcący (rzucając z wściekłości butem) tłucze szybkę chroniącą zdjęcie swojej ciotecznej praprababki. Wyjmując z ramki szkło, kaleczy się w palec. Kropla krwi kapie na kwiat, który praprababka trzyma w dłoni. A że Anda w tym momencie cofa wskazówki zabytkowego zegara, który odziedziczony jest po owej praprababce, to zaczynają się dziać czary. Szalona nastolatka przenosi się, z całą rodziną, w czasy XIX wieku. Anda - Elżbieta Czyżewska Cioteczna praprabaka - Lucyna Winnicka A tytuł filmu to.........?? Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-11-14 o 12:12 |
|
|
|
|
#62 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Za długo wisi zagadka, miałam nadzieję, że ktoś dołączy.
Adi Dzięki Tobie odkryłam kilka ciekawych, polskich filmów, które być może mi się spodobają.Nie znam tego filmu, poszłam szukać drogą wskazówek i wyszło mi... ,,Godzina pąsowej róży" ![]() Jak gdzieś trafię to zerknę. |
|
|
|
|
#63 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
brawo! Tak, to "Godzina pąsowej róży". Naprawdę, polecam... i książkę i film... |
|
|
|
|
#64 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Fantastycznie
Moja zagadka tym razem chodzi o imię i nazwisko nieżyjącego już polskiego aktora, który fenomenalnie wcielił się w ,,małego rycerza" nie mającego sobie równego we władaniu szabelką i przesłodko ruszającego wąsikiem. Kto to? |
|
|
|
|
#65 |
|
Przyczajenie
|
Czy chodzi o Tadeusza Łomnickiego?
PS. odpowiedź do mojej ostatniej zagadki do "Kingsajz". Przepraszam za zamieszanie
|
|
|
|
|
#66 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Tak
Teraz Ty zadajesz zagadkę. |
|
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
Masz racje, obiecuję poprawę
Teraz coś z mojej topki (super łatwe). Poproszę o tytuł: "Młody makler, który dzięki manipulacjom buduje imperium finansowe. Jego życie zaczyna wymykać się spod kontroli." |
|
|
|
|
#69 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
O rany... sporo filmów od razu przyszło mi do głowy... łącznie z jakimiś tureckimi
Strzelę ... ,,Wilk z Wall Street" z roku 2013. |
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
Gratulacje! Trzeba przyznać, że trochę w życiu filmów widziałaś!
Twoja kolej
|
|
|
|
|
#71 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
O proszę! Za pierwszym razem
A może ten film... Trzy kobiety, trzy czarownice i oczywiście musi pojawić się najprawdziwszy diabeł. Film zagraniczny, jaki to tytuł? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Gry
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

Dzięki Tobie odkryłam kilka ciekawych, polskich filmów, które być może mi się spodobają.