|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
| Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 6
Dzień dobry
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Leje, wieje, śniegi topnieją. Wody po kostki, kto może niech zostanie w domu. --------------- Lanolinko rolada tak samo dobrze smakowała jak wyglądała? Ładne botki oby wygodne były.
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-11-26 o 07:48 |
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Ahoj 🙂
Rolada fajna. Można robić bo łatwa i smaczna. A to moje śniadanie. Myślę że nawet Lenifa by zhzgla bo tam boczek jajka ser camembert i brokułami. Dzień wolny od treningu to mi węglowodany niepotrzebne Ja wiem ze wiele osób nie je śniadanie albo je o 11 ale ja naprawdę rao jestem głodna. Mam nadzieję że.dzis.buty przyjdą. Przydaloby się bo znowu sypie mocno. Ja.juz mam dość zimy. Jak u Was |
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Poranne omletto 😁
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie spię już od czwartej, a późno poszłam spać. Takie realia. Wietrzyłam mieszkanie o 4 nad ranem i zauważyłam że o tej porze już chodza spacerowicze z psami. Na polu szaro buro i śniegu już ni ma. Uwielbiam brokuły ale niestety... Nie mogę... Uwielbiam dużo innych rzeczy, np brukselki... Odchoruję... W bigosie albo w torcie to bym cała twarz zanurzyła. Ostatni raz takie rzeczy jadłam 5 lat temu.
No ale jajecznicę na boczku to mogę )
|
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo.
Witajcie. Lanolinko, ja też budzę się głodna muszę zjeśćśniadanie. Wszystko się zmieniło, kiedyś pierwszy posiłek to nawet o 12, teraz to niemożliwe. Wczoraj jadłam u Katarzyny pyszną przystawkę. Zrobię takie na Święta. Roladki z mango, rukolą, szynką parmeńską, serkiem białym. |
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Lanolinko u mnie leje marznący deszcz, najgorsza pogoda jaka może być. Wody po kostki, wystawiłam tylko kosz pod domem i miałam buty przemoczone
muszę śniegowce wyciągnąć.Jak ta breja zamarznie, to dopiero będzie. |
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Eno jakie to ładne danie! Ser normalny czy jakiś specjalny?
Też masz pogodę okropną. Kiedy ta zima się skończy.. Lenifo czemu nie możesz brokułów? One bez glutenu 🙂 |
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Serek Almette.
Zamiast szynki można dać łososia. Zobacz sobie na YouTube przepis, prosto, szybko i smacznie. https://www.google.com/search?q=rola...rp=EgZjaHJvbWU |
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Eno jakie to ładne danie! Ser normalny czy jakiś specjalny?
Też masz pogodę okropną. Kiedy ta zima się skończy.. Lenifo czemu nie możesz brokułów? One bez glutenu 🙂 ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Almette to nie, ale ja mogę dać gorgonzolę. Fajne danie. Szynkę parmeńska gdzie kupujesz? |
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Szynka parmeńska jest w B, ja kupuję w Stokrotce.
Serek musi być do posmarowania, żeby roladka ładnie się skleiła. -------------- Brokuła, brukselki też nie mogę jeść, brzuch jak balon po zjedzeniu. Unikam, za to fasolkę szparagową mogę ![]() --------------------- Może i ja omletto zrobię Emkowi na śniadanie
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-11-26 o 09:22 |
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Metodą prób i błędów doszłam do tego co mogę zjeść a co nie. Niestety kapustne nie mogę, fasolki nie mogę, ogórki i pomidory poza zasięgiem. A nawet wiele owoców, np jabłka. Najbezpieczniesze są jagodowe. Tylko że one i najdroższe... Jak pilnuję diety to nic się nie dzieje, a jak tylko trochę w bok to się zwijam... Wystarczy nawet odrobina tego co nie mogę.
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też parmeńska jest tylko pakowana, szkoda bo taka świeżo ukrojona byłaby zupełnie inna. Ale jak nie ma to trza se radzić 🙃
Jabłka są okropne, im ładniejsze tym gorszej jakości. Co ma obiad robicie? |
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie wiem, właśnie sie zbieram do sklepu. Zobaczę co będzie. Od rana koncze ostatnią szafe. Znalazłam firanki stare, usiłuję je wybielic. Kupiłam jakiś niemiecki środek do wybielania firanek. Póki co jeszcze idą w pralce to nie wiem, czy będzie jakiś efekt czy nie.
Popatrzyłam za okno - co dopiero śnieg się stopił, a tu zaczął sypać nowy... Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2025-11-26 o 09:53 |
|
|
|
|
#1724 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Jakiż to piękny obrazek przywitał nas na nowej stronie. Twórczynią oczywiście niezastąpiona Cyferka. W moim mieście znowu biało. W nocy delikatnie zaczęło sypać i prószy cały czas. Temperatury jeszcze nie sprawdzałam, ale skoro nie topi się, to chyba jest minusik jakiś. |
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zrobię zurek.
Cześć Ada! |
|
|
|
|
#1726 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dania, które pokazujecie, pięknie wyglądają. Kuchnia bardzo elegancka i smakowita. Lubię tak.
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Firanki właśne wyjęłam z pralki. Na tych starszych efekt jest, a na nowszych mniejszy. Lecę na zakupy. Nie ma mnie.
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia witaj
Elegancka zastawa dla eleganckich pań ![]() --------- Jednak musiałam wyjść do sklepu, tyle co do auta i pod sam sklep ![]() Jest okropnie! Kupiłam dużo swojskiej kapuchy kiszonej, będzie kapuśniak ![]() Chce się czegoś kwaśnego Mam jeszcze gulasz i gołąbki, także z głodu nikt nie umrze.
|
|
|
|
|
#1729 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#1730 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#1731 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
uważaj na tych zakupach. Wszędzie o ślizgawicy mówią. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-11-26 o 10:59 |
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1733 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
no nie mów, nie mów... znowu koniec... przecież dobiero był... rety, rety... czas jak turbo-auto gna... Jakie piękne obrazki dla Emmi wstawiłaś. Jestem nimi zachwycona! |
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam jajek kupić... Ja zapomniałam o jajkach... niesamowite. No ale i tak za godzine muszę lecieć jeszcze w dwa miejsca, to po drodze nabęde. Na obiad wg życzeń szefowej dziś żurek z jajkami. Ale nastawię sobie od razu fasolkę na jutro.
|
|
|
|
|
#1735 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Dobry wieczór
![]() Jak zacznę pisać dziwolągi albo bzdury to nie czytajcie a jednak, nie... ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Lenifo Ja wybielam mocząc w ciepłej wodzie z najbielszą solą kuchenną jaką dostanę w sklepie. Moczę przez całą noc i najczęściej jest śnieżno białe, tylko płuczę i koniec.Widzę pyszne dania ![]() (16) - mam towarzystwo
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-11-26 o 18:28 |
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Emmi następny raz wypróbuję. Jeszcz trroche ganiam po domu, Bedę za jakieś pół godziny. Dajesz radę Emmi? Dziwolągi bzdury to jest spoko
Ja kiedyś w necie prowadziłam "bzdurnik".
|
|
|
|
|
#1737 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifa
Jestem zbyt poukładana na ,,bzdurniki". Czasami widzę różne pomysły, które robią ludzie. Nie do końca rozumiem sens. Jak na przykład wykrojnikiem wycinać z gazet albo jakiegoś kolorowego arkusza postacie zwierząt czy przedmiotów i naklejanie w zeszycie. Samo wycinanie wykrojnikiem jest ciekawe, ale po co to przyklejać do zeszytu? Z takim przyklejonym nic się już nie zrobi. Większy sens mają kolorowanki dla dorosłych. Kiedyś się temu przyglądałam, ale też stwierdziłam, że to nie dla mnie. Dziwactwem czy ,,bzdurnikiem" może się dla kogoś okazać coś co ja robię. Ciężko dać mi przykład, bo ostatnio nic nie robię . Ja jestem z tych co to albo robią coś, bo ma to sens, albo nie robią nic, bo szkoda na to czasu Przypomniała mi się moda na naklejanie naklejek na zwykły, gładki zeszyt. Nie ten do naklejek, że można było potem odkleić, tylko na taki zeszyt bez linii. Pamiętacie tę modę? Mnie zawsze było szkoda tych naklejek. Wolałam kolekcjonować pocztówki i nacinałam na kartkach takie rogi, aby wsuwać pocztówkę. Mam do tej pory taki album z końmi i zwierzętami. Chyba z 3 albumy. Kolekcjonowałyście coś? Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-11-26 o 21:45 |
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Bzdurnik to była taka strona, gdzie po prostu kolekcjonowałam ludzkie wypowiedzi z neta, w formie jakiegoś zdania. Bez przerabiana w oryginalnym zapisie. Były tam żarty, czasem coś spostrzegawczego, czasem luźne zdanie, takie po prostu różności. Zestawione w formie cytatów, do tego luźny zestaw obrazków takich z neta. Głownie korzystałam z IRCa. Bo tak normalnie to ludzie zastanawiają się co piszą i czesto ograniczają co wypada a co nie wypada
Na ircu była to po prostu luźna rozmowa.We młodości miałam zawsze przy sobie zeszyt, taki "elegancki" haha. kupowałam specjalne ładne wydanie w solidnej oprawce. I gdzie bym nie była po prostu leżał na stole i znajomi wiedzieli, że to do bazgrolenia (jak bibułki z restauracji) Więc pisali sobie tam różności, rysowali i takie fajne coś się zaczynało po czasie robić. Trochę ich jeszcze mam, ale najfajniejsze zaginęły w akcji. Bardzo często coś się robi według dostepnych materialów i możliwości. Każdy zajmuje się czymś innym albo wpada na szczególnie go interesujący temat czy materiał, czy możliwości. Bywa że chodzi o dostepność materiału. Zrobienie coś z czegoś co się marnuje. Widziałam cudności zrobione z makulatury. Prawdziwe dzieła sztuki. |
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Śniegi stopniały, lało całą noc, teraz lekki mróz. Jadę do mamy ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Za naszych młodzieńczych czasów każdy miał jakieś zajęcie ![]() Nie było internetów, telefonów komórkowych. Ja małpowałam zawsze brata, on miał wiele pomysłów ![]() Klasery na znaczki obowiązkowe i wymienianie się z kolegami. Miałam swój zeszyt duży, tam wklejałam moje ulubione zespoły,które wycinało się w każdą sobotę ze Świata Młodych a jeszcze trzeba było zdobyć to czasopismo
|
|
|
|
|
#1740 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Była zima, jest zima, będzie zima. Śnieg, wielki śnieg. Tak jest na Ziemi Łódzkiej. Pora na filiżankę gorącej kawy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (1 użytkowników i 1 gości) | |
| Adazina |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

)
muszę zjeść
muszę śniegowce wyciągnąć.

. Ja jestem z tych co to albo robią coś, bo ma to sens, albo nie robią nic, bo szkoda na to czasu