|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Uciekłam z pracy z Holandii
Jestem na maksa zdołowana, bo pojechałam do pracy, dostałam od rodziców 3 tysiące złotych, ale jak zobaczyłam, że muszę mieszkać na kupie z obcymi ludźmi, to po jednym dniu zwinęłam się do Polski, nawet nie zaczynając pracy. Wiedziałam, że będę musiała mieszkać z innymi, ale myślałam, że to zniosę. Na miejscu dostałam jakiegoś horrendalnego ataku paniki.
Rodzice nie są źli, ale czuję się jak kupa. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uciekłam z pracy z Holandii
Cytat:
dziwie sie twoim rodzicom ze ci dali na to pieniadze od poczatku bylo widac ze zyjesz mrzonkami ,wystarczylo poczytac w internecie obejrzec pare filmikow na youtube zeby wiedziec na czym polega tymczasowa praca za granica
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie, zero zaskoczenia. Szkoda już się nawet wypowiadać, bo i tak nic to nie zmienia. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Takie zakwaterowanie to tragedia. Mam za sobą takie doświadczenie, ale pokój dzieliłam z moimi koleżankami, wyjechałyśmy tylko na 2 miesiące. Ja stwierdziłam, że jak one wyjadą, to zostanę jeszcze trochę, ale po ok 2-3 tygodniach się zawinęłam.
Ok, dali ci 3 tysiące, ale chyba tyle nie kosztowały loty, więc dalej kasę masz? Paradoksalnie polecam pracę sezonową na campingu (ale oczywiście w ciepłych miesiącach). Można sobie spać samej w namiocie, łazienki i kuchnia są fajne. Lepiej to wspominam, niż te wieloosobowe pokoje.
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Bruma, przydałoby się zaopiekować takimi atakami paniki i co nie tylko. Serio warto, bo cię to będzie blokować i będziesz w kółko się łapać na tym, że tkwisz w miejscu. Znam jedną osobę z zaburzeniami osobowości, jedną z chorobą afektywną-dwubiegunową, które świetnie wyszły po czasie na skorzystaniu z pomocy. Obie oprócz terapii były też trochę hospitalizowane na przestrzeni lat, ale świetnie to im zrobiło. Nie ma co się nastawiać, że to strata czasu, wręcz przeciwnie, gdyby nie taka "strata czasu" straciłyby swojego czasu, życia, nerwów więcej, nic samo magicznie się nie chciało rozwiązywać no
One były totalnie zablokowane w działaniu przez swoje problemy, sparaliżowane, przerastało to je. Widzę, że jesteś w trochę podobnej sytuacji i niepotrzebnie się męczysz biedaku z tym samodzielnie, jak to cię przerasta.Z tego co się orientuję, to osoby bez ubezpieczenia też mogą bezpłatnie korzystać z pomocy psychologicznej, psychiatrycznej, ale tego trzeba dopytywać w konkretnym ośrodku czy u nich tak to działa. W szpitalach, przyszpitalnych poradniach powinna być taka opcja, po zwykłych gabinetach może być trudniej w tym przypadku. Albo można zarejestrować się w urzędzie pracy dla ubezpieczenia. |
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyno, jak czytam napisane przez ciebie tematy to nie mogę napisać nic więcej jak to, że przyznaj się w końcu przed rodziną że sobie nie radzisz i zacznij od terapii. Bo sprawiasz wrażenie, jakbyś na tym etapie trochę lubiła bagno, w które się wpędzasz.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

One były totalnie zablokowane w działaniu przez swoje problemy, sparaliżowane, przerastało to je. Widzę, że jesteś w trochę podobnej sytuacji i niepotrzebnie się męczysz biedaku z tym samodzielnie, jak to cię przerasta.