Chłopak 28 lat-błędy, brak kobiety - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-07-15, 17:12   #31
a_lvionx
Przyczajenie

Dot.: Chłopak 28 lat-błędy, brak kobiety

Tak właśnie chciałem zrobić, aby mieć stabilizacje i dopiero. Tak mi zeszło niestesty, że mam już 28 lat. Są jesczze jakieś cele oczywiść. Pozdrawiam
a_lvionx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-17, 23:06   #32
a_lvionx
Przyczajenie

Trochę się rozejrzałem i powiem, że większość znajomych/rówieśników ma założone rodziny. Ten wiek 20-24 jednak to najlepszy czas, a teraz będzie ogromny problem znalezc dziewczynę, gdzie większość już jest zajeta....
a_lvionx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-18, 11:03   #33
Aelora
Wtajemniczenie

Piszesz, jakbyś miał się zaraz do grobu kłaść i wszystko stracone. Punkt widzenia zależy od bańki, w której się obracamy - u mnie koleżanki 30+ dalej wolne. Pozostaje Ci szukać wolnej, dlatego właśnie fajnie byłoby wyjść do ludzi i poznawać ich jak najwięcej, żeby nie utkwić w małym kręgu.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-31, 16:02   #34
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Jeżeli w 28-letnim życiu kojarzysz tylko 3 sytuacje, w których mogłeś poznać fajne dziewczyny to albo masz mega wysokie wymagania co do kobiet, albo serio nie wiem - w piwnicy siedziałeś? I sorry, nawet na małej wsi da się poznać, bo w wakacje są w okolicznych wsiach na pewno jakieś zabawy w remizach, dyskotekach itd. Jakoś Ci ludzie nawet w takich miejscach się poznają. No chyba, że się siedzi pod kamieniem i nigdzie nie wychodzi, a potem ma pretensje do całego świata.

To nie świat, czy kobiety są Ci coś winne, tylko najwidoczniej dokonujesz złych wyborów, nawet jeżeli chodzi o jakieś życie towarzyskie. A takowe mają nawet ludzie studiujący bardzo ciężkie kierunki studiów i jednocześnie pracujący. Więc nie wiem co niby Ci pochłonęło tyle czasu, że w ciągu 28 lat mogłeś poznać tylko 3 dziewczyny.

(Lub to po prostu kolejny wykopowy trololollo i opowieści dziwnej treści o niesprawiedliwości życia, gdzie kobiety nie są na kartki lub z przydziału.)
Na litość boską dlaczego każdą osobe której życie/zachowanie , odczucia nie mieszczą sie w popularnych kanonach nazywasz trolami?
Zdarza sie, że i 30 letni ludzie nie byli nigdy w jakiejś relacji bo na nikogo nie trafili. Czasem tak jest i to wcale nie musi oznaczać, że z tym kimś jest coś nie tak.
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-08-17, 12:12   #35
Cienista28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez a_lvionx Pokaż wiadomość
Tak właśnie chciałem zrobić, aby mieć stabilizacje i dopiero. Tak mi zeszło niestesty, że mam już 28 lat. Są jesczze jakieś cele oczywiść. Pozdrawiam
Niektórzy w wieku 28 lat nie maja ani stabilnego związku ani nawet np. własnego mieszkania i cisną sie dalej jak studenci ze współlokatorami. Na dzisiejsze standardy to jesteś o może pół poziomu wyżej niż dzieciak jeżeli chodzi o wiek.
Cienista28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-08-27, 10:36   #36
SallyMay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cienista28 Pokaż wiadomość
Niektórzy w wieku 28 lat nie maja ani stabilnego związku ani nawet np. własnego mieszkania i cisną sie dalej jak studenci ze współlokatorami. Na dzisiejsze standardy to jesteś o może pół poziomu wyżej niż dzieciak jeżeli chodzi o wiek.
przy czym uczciwie rzecz biorąc "trzydziestka" to jest nadal ta magiczna bariera, w przypadku osiągnięcia której brak stabilizacji jest traktowany jako przegryw życiowy.
SallyMay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-10-15, 11:25   #37
kicakowa
Raczkowanie

Cytat:
Czemu tak jest, że jak ktoś jest ambitną osobą to kobiety go olewają ?
Tylko, że tak nie jest a ty próbujesz sobie rekompensować niepowodzenia na polu matrymonialnym. Osoba, która według twojej definicji jest "ambitna" może być równie dobrze nudna, mało charyzmatyczna, z brakiem sensownych hobby czy po prostu zaniedbująca swoje życie towarzyskie na rzecz "ambicji". Skoro ci nie wychodzi to widocznie masz braki na którymś z tych pól i wiek nie ma tu nic do rzeczy.
kicakowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-10-24, 17:43   #38
herbata_mietowa
Raczkowanie

Wkręciłeś sobie jakieś chore przekonania i nimi żyjesz. Żeby mieć kobitę to trzeba zacząć się umawiać na randki. Polecam.
herbata_mietowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-10-27, 12:16   #39
Ruczajka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kicakowa Pokaż wiadomość
Tylko, że tak nie jest a ty próbujesz sobie rekompensować niepowodzenia na polu matrymonialnym. Osoba, która według twojej definicji jest "ambitna" może być równie dobrze nudna, mało charyzmatyczna, z brakiem sensownych hobby czy po prostu zaniedbująca swoje życie towarzyskie na rzecz "ambicji". Skoro ci nie wychodzi to widocznie masz braki na którymś z tych pól i wiek nie ma tu nic do rzeczy.

Amen. Szukanie winy we wszystkim tylko nie sobie też dużo mówi o człowieku.
Ruczajka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-11-04, 13:39   #40
Arisu_H
Raczkowanie

Brzmisz jakbyś nie potrafił dostrzec własnych błędów i jeszcze próbował przekuwać je w zaletę.
Arisu_H jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-11-05, 13:06   #41
buleczka29
Raczkowanie

Cytat:
Mam 28 lat, w tym roku dostałem się do straży pożarnej (zawodowej).
Cytat:
Miałem w życiu 2-3 sytuacje poznać fajną dziewczynę, ale zrezygnowałem na koszt moich celów zawodowych np. aby dostać się do straży musiałem poświęcić 3 lata.
Czekaj, wszystko fajnie ale w jaki sposób to wszystko przeszkadzało ci niby kogoś znaleźc? Możesz w to nie uwierzyć, ale ludzie pracują, uczą się i nadal znajdują sobie partnerki. Ty dostałeś sie do straży w wieku 28 lat i ok, zajęło ci to trzy lata, ale niby co tak strasznie przeszkadzało ci w liceum lub w okolicach 20. roku życia?

Cytat:
Czemu tak jest, że jak ktoś jest ambitną osobą to kobiety go olewają ? Teraz mam wrażenie, że już za pozno. Co teraz warto zrobić ?
Chłopie, to nie dziewczyny kogoś olewają tylko ty zawaliłeś sprawę i nie szukaj wymówek w świecie zewnętrznym. Tak samo 28 lat to jeszcze bardzo młody wiek a jęczysz jak stary dziad, ty po prostu nie masz zdolności socjalnych z tego co widać.
buleczka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-12-02, 10:44   #42
Amilynia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buleczka29 Pokaż wiadomość
. Ty dostałeś sie do straży w wieku 28 lat i ok, zajęło ci to trzy lata, ale niby co tak strasznie przeszkadzało ci w liceum lub w okolicach 20. roku życia?
Też mi się tu coś czasowo nie spina, bo z opowieści autora wynika, że w najlepszych latach swojego życia to akurat nie był jakoś bardzo zajęty swoimi ambicjami.
Amilynia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-12-07, 10:15   #43
Azarzelka
Raczkowanie

Chciałabym tylko dodać, że autor ma lekko śmieszne wyobrażenie, że on to był nie wiadomo jak ambitny a inni to przehulali wtedy czas. Takie osoby oczywiście jak najbardziej istnieją, ale wyobrażanie sobie że nie da się pogodzić ciężkiej pracy/nauki z życiem towarzyskim jest co najmniej lekko naiwne albo po prostu ktoś zabierał się za to bardzo źle.
Azarzelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-12-07, 12:52   #44
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azarzelka Pokaż wiadomość
Chciałabym tylko dodać, że autor ma lekko śmieszne wyobrażenie, że on to był nie wiadomo jak ambitny a inni to przehulali wtedy czas. Takie osoby oczywiście jak najbardziej istnieją, ale wyobrażanie sobie że nie da się pogodzić ciężkiej pracy/nauki z życiem towarzyskim jest co najmniej lekko naiwne albo po prostu ktoś zabierał się za to bardzo źle.
Zawodowa Straż Pożarna to służba ciesząca się dużym szacunkiem, zaufaniem społecznym. Jest to praca ryzykowana, niełatwa - trzeba zdrowia, pracy zespołowej, wiedzy, ale właśnie cały czas się zastanawiam co jest aż tak ambitnego w dostaniu się do niej w wieku 28 lat. Rozumiem, że nie każdy spełnia kryteria bycia w takiej służbie, ale cóż - to samo można powiedzieć o wielu grupach zawodowych, gdzie idzie się jednak do pracy z jakąś wiedzą, umiejętnościami. Bo tu takie podkreślanie ambicji i niesamowitego wręcz poświęcenia, jakby ktoś co najmniej dostał się do NASA.
Stary 2025-12-11, 11:39   #45
CiszaWiatru
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez buleczka29 Pokaż wiadomość
Chłopie, to nie dziewczyny kogoś olewają tylko ty zawaliłeś sprawę i nie szukaj wymówek w świecie zewnętrznym. Tak samo 28 lat to jeszcze bardzo młody wiek a jęczysz jak stary dziad, ty po prostu nie masz zdolności socjalnych z tego co widać.
Dobre podsumowanie. Nie widać tu ambicji. Za to bije od chłopaka energia niezaradnego malkontenta. Zwłaszcza, że ciągle z rodzicami mieszka, co może odstraszyć niektóre dziewczyny jeśli nie ma realnego planu wyprowadzki od nich.
I nie wiem dla kogo taki stary jesteś? Chyba dla 18-latek...
CiszaWiatru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-12-15, 10:34   #46
DaisyMerollin
Rozeznanie

Dziewczyny w zasadzie napisały już wszystko, wiec tylko podpisuję się pod powyższymi obserwacjami.
DaisyMerollin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości