|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 6
Przychodzę z obiadem- wczorajsze pierogi z soczewica i białą kiełbasą uprazonymi pestkami słonecznika i dyni plus gorgonzola, camembert , pesto z suszonych pomidorów i koperek. Wyszło całkiem niezłe.
|
|
|
|
|
#1982 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Lanolinka
Bardzo smakowicie wygląda |
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Cyferko. U mnie też już kawa Śniadanie gotowe to mogłam na chwilkę klapnąć przed kompem.
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Lenifko, witaj.
Dobrze spałaś? Ja wstałam dzisiaj bardzo wcześnie... wyspana. Dzięki temu ogarnęłam kilka prac domowych. |
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie od tygodnia nie za dobrze śpie. Budzę się w środku nocy, wietrzę mieszkanie i idę dalej spać. Chyba mi kortyzol szaleje. Przypomniałam sobie dziś o wodzie z miodem. Zrobiłam sobie go o 3 w nocy i bardzo szybko po nim usnęłam.
|
|
|
|
|
#1987 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Hejka
Dobrego dnia życzę, ja śmigam do pracy... |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Pa Emmi
Spokojnego dnia ![]() --------- Lenifko może cukru Ci brakowało, jak po miodzie usnęłaś ![]() Obiecują dzisiaj słońce. W grudniu jeszcze nie świeciło. -------------- Lanolinko pięknie się prezentują Twoje pierożki. Zamyśliłam się nad nimi z surową kiełbasą?Dałaś ją surową, czy podsmażyłaś? Moja teściowa robiła kiedyś pierożki z pasztetową ![]() Dobre były. |
|
|
|
|
#1989 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
No i mamy poniedziałek. Najwyższa pora na poranną kaweczkę. |
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nic nie zmieniłam z odżywianiem, natomiast mam dużo stresu. Mozliwe też że mało światła i bycia na zewnątrz. Trzeba przetrwać. jeszcze 50 dni.
|
|
|
|
|
#1991 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
pierożki cacane... to znaczy ładniutkie... tak, tak... ===== Cyferuś, dziewiątej jeszcze nie ma, a Ty już parę domowych prac zaliczyłaś. Podziwiam. |
|
|
|
|
#1992 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
powiedz co będzie za 50 dni? |
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
Wstałam po 5 rano najlepiej się robi.Po pracy nie mam już energii i jeszcze ta ciemnica dobija. Za 50 dni Lenifka wraca do siebie. Lenifko |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzę na wolność
Znaczy się wracam do domu. Czyli zamiana z siostrą. Radzimy sobie w trójke (rodzeństwo) wymieniając się co 3 miesiące z opieką nad mamą.
|
|
|
|
|
#1995 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
teraz rozumiem. Myślałam, że wymieniacie się co pół roku. Pięćdziesiąt dni minie szybko. Wytrzymasz, Kochana...!! ❤️ |
|
|
|
|
#1996 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Zahartowana jestem
Pierwsze 3 lata byłam non stop sama. Rodzeństwo miało swoje problemy, że nie mogli. Siostra mocno pogruchotaną nogę. To jest konieczne aby osoby opiekujące się osobami straszymi (pisze tak ogólnie) miały czasu trochę dla siebie. Nie tylko osobami starszymi zresztą. Ja teraz nie mam źle, bo jednak te pół roku można wrócić do normalnego życia, ale wiem, że jest bardzo dużo osób, które są jak "sati".
|
|
|
|
|
#1998 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Powiem Wam, że od paru dni okropnie się czuję. Bardzo boli mnie trzustka i wątroba. Naprawdę, bardzo. Tak bardzo, że ledwo chodzę. Ból pleców od łopatek po biodra, po prostu cała usztywniona jestem. Mam problem z siadaniem, problem z chodzeniem, problem z leżeniem. Czyli problem ze wszystkim.
Ech... znowu zrobiłam kilka błędów dietetycznych... Głównym winowajcą jest grochóweczka, na którą sobie ostatnio pozwalałam, no i zbyt dużo kawy. Teraz jestem na diecie mocno restrykcyjnej. Sucha bułka, ryż na wodzie i dużo przegotowanej ciepłej wody. Leki oczywiście też. A kaweczka (bardzo cieniutka!) tylko raz dziennie. |
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Grochóweczka... Bardzo lubię. Nie jadłam jej od więcej jak 5 lat. Muszę bardzo uważać co jem. To samo kapusta, ogórki, no i mąka ogólnie. Jak pilnuję - nic się nie dzieje, ale bardzo ciężko upilnować.
|
|
|
|
|
#2000 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
tak, wiem o czym mówisz. Sama tego doświadczyłam. Opiekowałam się rodzicami i ciocią. Było ciężko. Synowa z synem widzieli co się ze mną dzieje. Wynajęli panią. Przychodziła pięć razy w tygodniu na trzy godziny, żebym ja mogła nieco odetchnąć. Bardzo mi to pomogło. |
|
|
|
|
#2001 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
ja też uważam. Bardzo wielu rzeczy nie mogę. Ale widzisz, czasem coś człowieka skusi, a później za to cierpi i musi głupotę własną odpokutować.
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
To nie jest twoja głupota. To problemy jakie ludzkośc ma na ten moment z jedzeniem. Zresztą nie tylko z jedzeniem. Akuratnie mam w tle filmik na ten temat. Ale jestem dopiero na 6 minucie. Mowa póki co o teflonie. Ale podobnych problemów jest dużo więcej. https://www.youtube.com/watch?v=3DypcW0rsSA
|
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia
Współczuję. ----------- Lenifko, a pozbyłaś się armatniego garnka, który strzelał mlekiem? Jak jest teraz? ---------------- Biegałam do sklepu i do księgowego. Adusia wzięłam ze sobą słoneczko od Ciebie
|
|
|
|
|
#2004 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
tak, słoneczko jest potrzebne. A ile dni zostało do wiosny? Idę sprawdzić... ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- No i już wiem. Do równonocy wiosennej pozostało 105 dni. |
|
|
|
|
#2005 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-12-08 o 10:20 |
|
|
|
|
#2007 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam inny garnek na mleko. Póki co nic się nie dzieje. Trochę już biegam po domku, ciężko kuknąć na net. Zawijam kiecę i lecę
Na zakupy teraz.
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Idę dziś wieczorem na przedstawienie. Przyjezdza jakiś teatr do nas, nie wiem kto placi bo wejściówki darmowe. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cyferko ja z tych co nie włożą nic surowego do pierogów bo nie dowierzam ze to się ugotuje. Przesmazam na patelni. Raz robiłam chimkali- te pierozki gruzińskie i tam trzeba dać surowego mięso żeby się rosół w środku zrobił . Mięso zrobiło się w środku twarde i ogólnie takie niespecjalne były. Niedawno byłam w gruzińskiej restauracji I wzięłam sobie właśnie te chimkali żeby spróbować jak powinny smakować i byly nic nie lepsze, tak samo twarde mięso w środku. To juz wolę normalne nasze z mięsa z rosolu. |
|
|
|
|
#2010 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Dobry wieczór
![]() Z nocy 4 na 5 grudnia była pełnia o nazwie Zimny Księżyc. Ostatnia pełnia tego roku, wyjątkowo jasna, symbolizująca nadejście zimy i długich nocy. Dziękuję za termosik i cytrusiki Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-12-08 o 18:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

Bardzo smakowicie wygląda 

Znaczy się wracam do domu. Czyli zamiana z siostrą. Radzimy sobie w trójke (rodzeństwo) wymieniając się co 3 miesiące z opieką nad mamą.