Otwarty związek co robić????? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 09:31   #31
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Otwarty związek co robić?????

Nic nie rob, nie mieszkacie razem, nie musisz spedzac z nim weekendow. Nie masz co robic w czasie wolnym czy innych znajomych? Zaraz Ci cos doradzimy - moze basen, wycieczka kino.

Co do pracy to jak nie jest Twoim szefem to wrzuc na luz, moze w ogole nie pracujecie razem? Poza tym chyba jestescie kwita skoro mogl u Ciebie mieszkac szukajac pracy.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 11:00   #32
Zagubionalili
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Nie no, troll.

Nikt się przecież sam w pozycji ścierki nie stawia.
Dlaczego troll? I to, ze sie zakochalam to znaczy, ze jestem scierka? No sorry ale chyba nie :/ facet mnie teraz nie ma w czym wykorzystac, on jest zalamany, ze corki przy sobie nie ma! Po alkoholu plakal z tego powodu!
Zagubionalili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 11:30   #33
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zagubionalili Pokaż wiadomość
Dlaczego troll? I to, ze sie zakochalam to znaczy, ze jestem scierka? No sorry ale chyba nie :/ facet mnie teraz nie ma w czym wykorzystac, on jest zalamany, ze corki przy sobie nie ma! Po alkoholu plakal z tego powodu!

Nie powiedziałam, że jesteś ścierką, ale że dajesz się tak traktować, tj pomiatać sobą. Ale skoro Ci to pasuje, bo przecież misiaczek taki dobry, taki wrażliwy, nawet płacze jak się nasra- to w czym problem?

On Ci zakomunikował, że jesteś dla niego zapchajdziurą. Ty musisz tylko zdecydować, czy na taki układ się zgadzasz, czy nie. Tyle w kwestii "co masz zrobić", trzeciej drogi nie ma.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 12:30   #34
kennedy
Zakorzenienie

taki #zwiazek# to nie zwiazek. strasznie nisko sie cenisz autorko.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 14:39   #35
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Tacy sa najgorsi. Co to za ojciec co nie zajmuje sie wlasnymi dziecmi? Znam kilku facetow rozwiedzionych ktorzy specjalnie mieszkaja w jednym miescie z ex zona by miec staly kontakt z dziecmi nawet jak juz razem w jednym domu nie sa. A ten sobie pojechal na dorobek i pomieszkuje u kolezanek. A przy weekendzie wodke pije. Czym on Ci zaimponowal?

Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk
Stary 2014-09-23, 15:33   #36
Zagubionalili
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Tacy sa najgorsi. Co to za ojciec co nie zajmuje sie wlasnymi dziecmi? Znam kilku facetow rozwiedzionych ktorzy specjalnie mieszkaja w jednym miescie z ex zona by miec staly kontakt z dziecmi nawet jak juz razem w jednym domu nie sa. A ten sobie pojechal na dorobek i pomieszkuje u kolezanek. A przy weekendzie wodke pije. Czym on Ci zaimponowal?

Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk
Ok wytlumacze jeszcze raz. Jego corka ma ok 7 miesiecy, on wyjechal zarobic zeby tez corka miala wszystko. Do Polski jezdzi czesto (do corki). Jego ex utrudnia mu kontakty, ale czesto mowi, ze w ogole nie chce tego dziecka, wiec on (jesli bedzie taka mozliwosc, ze sad da zgode itp) chcialby ja wziac tutaj. Tylko narazie ona jest malutka i chyba jednak potrzebuje matki. On powiedzial, ze boi sie zwiazku bo ma zle doswiadczenie ( jego ex nie jest normalna! Widzialam jej wiadomosci jeszcze nawet sprzed rozstania i slyszalam rozmowy ich). I on nie chleje co weekend tylko poszlisny ostatnio do znajomych na kulturalne spotkanie, nie jakas inpreza w melinie, wypil troche za duzo po prostu i sie poklocilisny a potem sie poplakal i mowil caly czas o coreczce. A mieszkal u mnie naprawde nie dlugo bo nie mogl wynajac czegos z dnia na dzien-bo tak sie nie da! Ale to on kupowal jedzenie i pomagal sprzatac wiec nie uwazam ze mnie wykorzystal. A to ze ma dzeicko to juz nie mogl u mnie chwile mieszkac? On caly czas cos kupuje dziecku, ubrania buty itp. W Polsce by nie bylo go stac zeby wszystko kupic. Dlatego wyjechal.
Aha i nie pil wodki tylko whisky i wino

Edytowane przez Zagubionalili
Czas edycji: 2014-09-23 o 15:34
Stary 2014-09-23, 15:44   #37
201609102148
Konto usunięte

Proponuję zamknąć ten wątek, bo nic do Ciebie nie dociera. On Cię nie chce, rozumiesz? Nie chce Cię. Może być najlepszym ojcem na świecie (taaaa) i inteligentem pijącym wyłącznie czterdziestoletnią whisky, ale to nie zmienia faktu, że dalej Cię nie chce.

A przynajmniej nie chce tworzyć z Tobą związku. Bo przespać się to chętnie, jak sądzę.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 15:50   #38
Zagubionalili
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Proponuję zamknąć ten wątek, bo nic do Ciebie nie dociera. On Cię nie chce, rozumiesz? Nie chce Cię. Może być najlepszym ojcem na świecie (taaaa) i inteligentem pijącym wyłącznie czterdziestoletnią whisky, ale to nie zmienia faktu, że dalej Cię nie chce.

A przynajmniej nie chce tworzyć z Tobą związku. Bo przespać się to chętnie, jak sądzę.
Czyli powinnam dac sobie spokoj? najgorsze to ze mi naprawde na nim zalezy. Nie wiem czemu tylko takich facetow przyciagam
Stary 2014-09-23, 15:56   #39
kennedy
Zakorzenienie

w momencie kiedy slyszysz slowa * otwarty zwiazek* powinnas sie odwrocic i odejsc. nie chodzi o to ze przyciagasz zlych facetow, tylko o to ze pozwalasz im zostac
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 17:41   #40
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Ok wytlumacze jeszcze raz. Jego corka ma ok 7 miesiecy, on wyjechal zarobic zeby tez corka miala wszystko. Do Polski jezdzi czesto (do corki). Jego ex utrudnia mu kontakty, ale czesto mowi, ze w ogole nie chce tego dziecka, wiec on (jesli bedzie taka mozliwosc, ze sad da zgode itp) chcialby ja wziac tutaj. Tylko narazie ona jest malutka i chyba jednak potrzebuje matki. On powiedzial, ze boi sie zwiazku bo ma zle doswiadczenie ( jego ex nie jest normalna! Widzialam jej wiadomosci jeszcze nawet sprzed rozstania i slyszalam rozmowy ich). I on nie chleje co weekend tylko poszlisny ostatnio do znajomych na kulturalne spotkanie, nie jakas inpreza w melinie, wypil troche za duzo po prostu i sie poklocilisny a potem sie poplakal i mowil caly czas o coreczce. A mieszkal u mnie naprawde nie dlugo bo nie mogl wynajac czegos z dnia na dzien-bo tak sie nie da! Ale to on kupowal jedzenie i pomagal sprzatac wiec nie uwazam ze mnie wykorzystal. A to ze ma dzeicko to juz nie mogl u mnie chwile mieszkac? On caly czas cos kupuje dziecku, ubrania buty itp. W Polsce by nie bylo go stac zeby wszystko kupic. Dlatego wyjechal.
Co to zmienia w prostym fakcie - że CIĘ NIE CHCE? -.-
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 17:54   #41
HealthOne
Zadomowienie

Cytat:

Ojoj, bieduś, a ex taka zła. One wszystkie są takie złe i podłe i nienormalne!
nie znasz chyba jego przeszłości, a jeśli- to tylko z jego ust. Myślę że gdybyś poznała ją ze strony jego byłej kobiety to wyglądałoby to zgoła inaczej. Może jej też zaproponował ''otwarty związek'' to się wcale nie dziwię że go delikatnie mówiąc, lekko nie trawi.
Gdyby miał do Ciebie szacunek to by nie zaproponował bzykanka od czasu do czasu bez zobowiązań zakochanej w nim dziewczynie.
Stary 2014-09-23, 20:28   #42
Zagubionalili
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HealthOne Pokaż wiadomość
Ojoj, bieduś, a ex taka zła. One wszystkie są takie złe i podłe i nienormalne!
nie znasz chyba jego przeszłości, a jeśli- to tylko z jego ust. Myślę że gdybyś poznała ją ze strony jego byłej kobiety to wyglądałoby to zgoła inaczej. Może jej też zaproponował ''otwarty związek'' to się wcale nie dziwię że go delikatnie mówiąc, lekko nie trawi.
Gdyby miał do Ciebie szacunek to by nie zaproponował bzykanka od czasu do czasu bez zobowiązań zakochanej w nim dziewczynie.
Widzialam ich rozmowy jeszcze z czasoe jak byli w zwiazku i tez juz po zerwaniu, wiec cos tam wiem, malo ale jednak. Ona nie to ze go nie trawi, nie nie. Ona chce z nim byc. Ale raz mowi, ze w ogole tego dziecka nie chce a raz mu grozi ze nigdy juz corki nie zobaczy itp. Robi mu awantury o to ze ma zdjecie na fb z (moja i jego) kolezanka. Nasyla na niego policje bo on z nia nie chce byc to wymysla rzeczy a policja ja wysmiewa bo ja znaja. Ale on mi nie powiedzial nigdy ze nie chce ze mna byc! Zreszta z jednej strony ja wiem ze bym zepsula ten zwiazek, bo jak on byl w polsce to spalam z kims innym i wiem ze jakbysmy byli w zeiazku to bym nie potrafila byc wierna.. A on o tym kednym chlopaku sie dowiedzial (przez moja ex kolezanke) tylko ja zaprzeczylam. I on po tym zaproponowal, zeby to byl zwiazek otwarty..

Edytowane przez Zagubionalili
Czas edycji: 2014-09-23 o 20:29
Stary 2014-09-23, 20:58   #43
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Widzialam ich rozmowy jeszcze z czasoe jak byli w zwiazku i tez juz po zerwaniu, wiec cos tam wiem, malo ale jednak. Ona nie to ze go nie trawi, nie nie. Ona chce z nim byc. Ale raz mowi, ze w ogole tego dziecka nie chce a raz mu grozi ze nigdy juz corki nie zobaczy itp. Robi mu awantury o to ze ma zdjecie na fb z (moja i jego) kolezanka. Nasyla na niego policje bo on z nia nie chce byc to wymysla rzeczy a policja ja wysmiewa bo ja znaja. Ale on mi nie powiedzial nigdy ze nie chce ze mna byc! Zreszta z jednej strony ja wiem ze bym zepsula ten zwiazek, bo jak on byl w polsce to spalam z kims innym i wiem ze jakbysmy byli w zeiazku to bym nie potrafila byc wierna.. A on o tym kednym chlopaku sie dowiedzial (przez moja ex kolezanke) tylko ja zaprzeczylam. I on po tym zaproponowal, zeby to byl zwiazek otwarty..
- no to w czym problem? Ty jesteś za otwartym związkiem,jak widzisz, ze bzykałabyś się z innymi; on też Cię olewa, sądząc z tego, co pisałaś wcześniej. No masz związek/związki takie, w jakie decydujesz się wejść i stwarzasz je tak, jak do tego podchodzisz. No to masz, co masz.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 23:16   #44
Rena
Zakorzenienie

Czyli najpierw go zdradzilas a potem zaproponowal otwarty zwiazek. U Was malo kobiet tam gdzie mieszkacie?
Stary 2014-09-24, 00:15   #45
green way
Zadomowienie

W sumie czytając Twoje wypowiedzi i zawarte w nich tłumaczenia kolejny raz upewniam się, że swój swojego zawsze znajdzie, prędzej czy później. A dlaczego przyciągasz takich facetów, niepozbieranych i nieogarniętych życiowo, którzy są "ważni" poprzez sam fakt posiadania penisa i gaci? Bo sama jesteś taką nieposkładaną do końca marionetką, która posiada wprawdzie ważne, ludzkie organy, ale coś jakby nie do końca one dobrze funkcjonowały... No cóż, nie ma jakiegoś przymusu dojrzewania do jakiegoś określonego wieku, niektórzy umierają niezdążywszy nawet poznać znaczenia tego słowa. Twój i ich wybór. Ale skoro już masz pewne wątpliwości co do otaczającej Cię rzeczywistości i "życzliwych" ludzi to Ci napiszę, że to Ty kreujesz swoją własną rzeczywistość i jeżeli to co stworzyłaś Ci odpowiada, to w czym problem? Cokolwiek Ci tu nie napiszemy, to Ty już podjęłaś decyzję i jak widzę bardziej zadawalają Cię opinie na "tak" niż te na "nie". Bronisz tego gościa i tłumaczysz jego zachowania, uważasz, że poprzednio źle ulokował uczucie i chcesz mu to wynagrodzić. Jednocześnie go oszukujesz na całej linii, kłamiesz w żywe oczy i uważasz, że koleżanka, która mówi prawdę o Twojej zdradzie chce rozbić Wasz " związek". Moim zdaniem trochę to poparane wszystko i nielogiczne, no i mało dojrzałe. Poza tym, jeżeli ten facet faktycznie wcześniej umoczył, to i teraz nie lepiej trafił - z deszczu pod rynnę. No napiszę jeszcze coś, co może Ci się nie spodoba, ale sama się o to prosisz. Takie kobiety jak Ty faktycznie nie nadają się do stałego związku, bo nie mają bladego pojęcia na czym taka relacja polega. I właśnie dlatego trafiają się im tacy " niedzielni" kochankowie, jak Twój gość, ten z którym się przespałaś w trakcie jego nieobecności i inni, których na pewno jeszcze spotkasz w życiu wielu. Faceci nie są głusi i ślepi, i wiedzą z kim mają do czynienia, praktycznie po pierwszej godzinie znajomości. I wykorzystają okazję, bo niby dlaczego nie, skoro panienka jest otwarta, chętna i nie stawia wymagań. Nikt nie lubi być samotny, no i za seks nie trzeba płacić, bo jest za free i bez zobowiązań. Ale jeżeli facet szuka partnerki na poziomie i na życie, to ma dużo większe wymagania i jeżeli sam sobą coś reprezentuje,to nie zwiąże się na poważnie z kimś, kto nie szanuje siebie, jego, a do tego haftuje mu niezłe poroże na boku. Tak więc możecie sobie tak fukcjonować w takim układzie do usranej śmierci, ale niczego poważnego Wam nie wróżę z takiej relacji, po prostu jak ktoś wcześnie napisał "fuck friends", chociaż dla mnie bardziej "fuck acquaitances", bo przyjaźń też powinna się opierać na pewnych zasadach, których Wam zupełnie brakuje. I tyle w tym temacie.

Edytowane przez green way
Czas edycji: 2014-09-24 o 13:22
green way jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-12-07, 22:37   #46
Marcinek40x40
Przyczajenie

ja tam bym nie sypiał z inna kobieta gdybym był w związku ale jeśli kobieta by chciała to by mogła sypiać z innymi to zależy od danej osoby czego chce i jakiego związku szuka
Marcinek40x40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-12-08, 11:54   #47
Milennka03
Zakorzenienie

Wypowiadasz się w wątku który jest sprzed 11 lat

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości