|
|
#2221 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 6
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Emmi mnie uczono, że przy antybiotyku powinno unikać się kwaśnych potraw, zup, może coś bardziej łagodnego?
Rosół? krupnik? ryżową? |
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, najlepiej na allegro. Ale idezwali się łaskawie, że nic nie wiedzą o zwrocie, czyli standard, że ktoś nie poinformował itp. Zobaczymy co będzie dalej.
Słońce wychodzi, i mrozik jest. Myślę jak tę choinkę zrobić. I myślę I chociaż spróbuję |
|
|
|
|
#2224 | |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cytat:
Ale mam za mało składników na niego. Ogórkowa też mu przypadła do gustu, ale już sama nie wiem... czy to on czy to ja ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Adi Aniołkiem przypomniałaś mi, że dawno nie byłam na łyżwach. Jeśli czas pozwoli to w tym roku wybiorę się z Młodymi na łyżwy. Zależy mi na TS, ale z jej skłonnością do kontuzji i przygód zdrowotnych musi być obstawa jej męża .---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Lanilinka Trzymam kciuki.
|
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Lanolinko, jak na allegro, to grają na zwłokę.
Ostatnio na zwrot czekałam3i pół tygodnia, nie upominałam się, bo zapomniałam, zwrócili, także bądź dobrej myśli ![]() Czy dobrze kojarzę? Rybę wczoraj zgubiłaś? ![]() Zadzwoń do sklepu, może odłożyli. My mamy bardzo miłe i solidne panie w pobliskim sklepie ![]() Zostawiłam niedawno ziemniaki na wadze, to przybiegła do mnie z nimi na parking. Byłam taka zawstydzona i wdzięczna ![]() No cóż, wszystkim może się zdarzyć. |
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Nie to nie było na allegro.
Zgubiłam polędwicę. 😁 |
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
A, polędwicę
![]() Nie znalazła się? Trochę jej szkoda. |
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz no zorientowałam się dość późno, jak trzeba było obiad gotować 😁
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to dopiero wycięłam numer. Nie tylko nie zapłaciłam za łososia, ale został w koszyku, który odstawiłam do reszty koszyków przy wyjściu. Haha. Roztrzepulstwo wyższego stopnia. I jeszcze jakiś facet mi chciał na to zwrócić uwage, a miał może problemy z wysławianiem się, a ja nie miałam czasu, powiedziłam przepraszam, spieszę się i wyszłam.... Dopiero w domu zwrócilam uwagę, że nie mam. Skończyło sie tym że musiałam wrócić, zapłacić za łososia co nie miałam, przeprosić panie i iść kupić jeszcze raz łososia. Dobrze że pokojarzyłam ciąg wydarzeń. No i nauka dla mnie, spiesz się powoli
![]() Ale prawda jest też taka, że w Anglii na tych samoobsługowych kasach z takimi jakby pilotami, po prostu wyciągneli mi z wózka co już zakasowałam w sensie ukradli i nabrałam świadomości, że czasem trzeba wózek pilnować. Edytowane przez lenifa Czas edycji: Wczoraj o 10:54 |
|
|
|
|
#2230 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Siadłam i piję herbatkę
. Wczoraj zamówiliśmy prezenty pod choinkę na allegro zobaczymy jak to wyjdzie. Mają dojść do pojutrza albo poniedziałku. Kartki świąteczne też wysłane dopiero wczoraj jakimś ekspresem, ale, że ja zawsze z nimi mam wpadkę to rodzina przyzwyczajona, że potrafią dojść z Sylwestrem . A rok rocznie za Onelą (chyba taki miała nick) chcę wysyłać w Mikołajki.
|
|
|
|
|
#2231 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Będzie ogórkowa, mniej pracochłonna od krupniku. A poza tym dysponuję suszem a w krupniku to ja lubię warzywa w korzeniu.
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sprawiłam karpia
najgorszą robotę mam za sobą.Przy okazji może sobie rybną zupkę ugotuję. Na tą chwilę ryba się moczy. --------------- Mgła dopiero opadła, pochmurny dzień. ------- Lenifko, zgoda, koszy trzeba pilnować. Miałam taką sytuację, że nie pilnowałam swojego i kosz zniknął ![]() Jakaś pani mi go porwała, swój w zamian zostawiła. Odnalazłam ją, ona nie była świadoma, ciągała się z koszem po sklepie i moimi zakupami., ale to często ludziom się zdarza. |
|
|
|
|
#2233 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko to bylo co innego. To była świadoma kradzież, rzeczy zapłaconych, bo nie zwracałam uwagę na koszyk. To wygląda tak, że w wielu angielskich marketach na wejściu bierzesz czytnik, Jak coś decydujesz się wziąć do koszyka zczytujesz cenę. Potem idziesz do samoobsługowej kasy i nie musisz czytać wszystkiego co masz w koszyku tylko ten czytnik i karta i możesz wyjść ze sklepu. Ja bylam przyzwyczajona, do zakupów jakie robił mój m. stawiał koszyk w jakimś nieprzeszkadzający innym miejscu i sobie chodził między półkami i dokładał do koszyka. (nie było tej opcji co w Anglii) I ja przyzwyczajona do takich zakupów, tak zrobiłam i tam. Okradli mnie wtedy na 50 funtów. Tak, że mi się w ogóle nie podoba ten system zakupów z czytnikiem.
|
|
|
|
|
#2235 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#2236 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Oj Babeczki,
mnie się też często zdarza nie zabrać z lady zapłaconych zakupów. Jeśli stanie się to w mieście, to wiadomo przepada. A jak w pobliskim naszym, to nie jeden raz znajoma ekspedientka biegła za mną z krzykiem, że zostawiłam... A pani Oleńka, ze spożywczego obok nas, to nawet do domu mi przyniosła. Także Kochane, wszystkim takie zapominalstwo może się przytrafić. |
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia, fajnie
![]() Ja ze smakiem zjadłam zupę rybną z ryżem...pycha! Delikatna. --------------- Wczoraj miałam przygodę z szufladą w kuchni. Wieczorem sobie jeszcze porządkowałam to i owo, wyjęłam jedną szufladę kuchenną do wymycia. Uporządkowałam ją i chciałam wsadzić z powrotem. Nic z tego, w żaden sposób nie chciała wrócić na miejsce. Nie mogłam w to uwierzyć i próbowałam kilkanaście razy. Nie udało się! Może to był powód mojej bezsenności? W nocy też do niej wstawałam (po drodze)Dzisiaj Emkowi za pierwszym razem udało się. Wsadził ją i tyle. Ech. --------------------- Lenifko, no faktycznie z tym czytnikiem, okazja dla złodziei. |
|
|
|
|
#2238 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Zapraszam na kawę, zapraszam na herbtę.
![]() Boty też. (14) ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cyferuś, pewnie zmęczona byłaś i ręce źle szufladą kierowały. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Jaką herbtę... |
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Adusianie , nie byłam zmęczona, nic takiego nie robiłam.
Trafiałam na rolki, a ona i tak nie wchodziła ![]() ---------------- Idę szykować obiad dla Emka Nasze menu zawsze inne. Jeszcze wpadnę. |
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko, bo od takich rzeczy są mężczyźni. Mówisz takiemu, że się nie da czegoś zrobić i wtedy wszystko się da🙂
I po co się samemu męczyć Chyba teżam już wszystko na święta Właściwie to na dłużej żebym noe musiała od razu do sklepu lecieć. |
|
|
|
|
#2241 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Zapominalstwo... wielu ludziom się przytrafia...
Kiedyś w bankomacie starsza pani zostawiła kartę w środku i jeszcze do tego "otwarte" konto. Gdyby na złodzieja trafiło, to nic tylko wypłacić sobie. Następna w kolejce byłam ja, no i krzyknęłam, żeby paniusia szybko wróciła. Zdziwiona przyszła i pyta czemu tak krzyczę...?? Pokazałam co zrobiła. O matko, jak bardzo mi dziękowała. No i tłumaczyła, że nic nie wypłacała, tylko sprawdziła czy jej emerytura już przyszła i zapomniała kartę wyjąć. Następna historia. Byłyśmy z Manią w łódzkim Action. Młoda pani stojąca przed nami, zostawiła w urządzeniu do płacenia swoją kartę. Wybiegłam na parking, ale pani już odjechała. Kartę zabrał pan kasjer. W poniedziałek byłam z B. w Rossmannie. Pewna pani płaciła telefonem i zostawiła go na półce przy kasie. Moja B. oddała pracownikom. |
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka długa ta przerwa świąteczna będzie
![]() Dopiero skapowałam, aż 5 dni wolnych, prawdziwy urlop ![]() ----------- Wypytałam Emka o szufladę, jednak musiał użyć siły, bo z prawej strony coś się odgięło, zahaczało i nie właziło. --------- Znowu zbiera się mgła ![]() ----------- Adusia pracownicy sklepów pewnie dużo znają takich historii. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: Wczoraj o 15:13 |
|
|
|
|
#2243 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
czyli Emek jednak coś tam przy szufladzie musiał podziałać... ===== Tak, wolnych dni dużo. Pracujący mogą oddech złapać. |
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widziałam na fb konkurs na geriatryczne słowo roku 😁Rzuciłam okiem ale żadne nie było ciekawe.
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Podaj jakies przykłady Lanolinko to może z racji przynależenia do staruszków się odniosę
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifo nie zauważyłam tam nic fajnego. A że nie wiem gdzie to widziałam to już drugi raz nie zobaczę. Było np ustrojstwo lub proszę ja ciebie
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
"Ustrojstwo" sama używam czasem
Nie jest to słowo nadużywane przeze mnie, ale zdarza się. "Proszę ja ciebie" - nie używam ale często słyszę.Ustrojstwo zdarza mi się użyć jak mam do czynienia z urządzeniem jakimś, którego nie znam albo wydaje mi się bez sensu. Np ekspres do kawy to dla mnie ustrojstwo )Nie pamietam czy o tym pisałam, ale zauważyłam na fb profil gdzie piszą i rozmawiają o używanych słowach w różnych regionach Polski w mowie potocznej, taki post z mapą Polski gdzie dane słowo jest używane. No i tak z zainteresowaniem to śledzę. Edytowane przez lenifa Czas edycji: Wczoraj o 18:28 |
|
|
|
|
#2248 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ha... geriatryczne słowo roku... skoro jest młodzieżowe słowo roku, to geriatryczne również może być...
Za netem: "Młodzieżowym Słowem Roku 2025, wybranym w plebiscycie PWN, zostało słowo szponcić / szpont, oznaczające "rozrabiać", "kombinować", ale też "flirtować" lub "organizować coś z podziwem", używane zarówno w znaczeniu negatywnym, jak i pozytywnym, z historycznym korzeniem w gwarach miejskich i żargonie przestępczym." |
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2250 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Szaro, buro i ponuro. Tak wygląda u nas ten grudniowy dzień. Coś chyba w nocy padało, chodniki mokre. Dobrze, że nie zamarzło, bo byłoby tragicznie. ===== Cyferuś, ooo... masz wolne... świetny pomysł... luźny dzień przyda się bardzo... ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Może niech ten szary dzień wesoły blask kominka rozjaśni.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

Ale mam za mało składników na niego. Ogórkowa też mu przypadła do gustu, ale już sama nie wiem... czy to on czy to ja
Aniołkiem przypomniałaś mi, że dawno nie byłam na łyżwach. Jeśli czas pozwoli to w tym roku wybiorę się z Młodymi na łyżwy. Zależy mi na TS, ale z jej skłonnością do kontuzji i przygód zdrowotnych musi być obstawa jej męża
.

. A rok rocznie za Onelą (chyba taki miała nick) chcę wysyłać w Mikołajki.