wspolzycie po porodzie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-21, 19:42   #1
zaneta01
Przyczajenie

GG do zaneta01
Smile

wspolzycie po porodzie

9 lutego urodzilam wspanialego synka 3.790 i 52 cm w wodzie -po porodzie bylam szywana gdyz mnie troche "rozerwalo".moje pytanie jest nastepujace ile czasu po porodzie mozna zaczac wspolzyc i ile czasu musi minac jezeli bysmy chcieli sie starac o nastepne dziecko.bardzo dziekuje zaa odpowiedz
zaneta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 22:07   #2
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: wspolzycie po porodzie

Cytat:
Napisane przez zaneta01 Pokaż wiadomość
9 lutego urodzilam wspanialego synka 3.790 i 52 cm w wodzie -po porodzie bylam szywana gdyz mnie troche "rozerwalo".moje pytanie jest nastepujace ile czasu po porodzie mozna zaczac wspolzyc i ile czasu musi minac jezeli bysmy chcieli sie starac o nastepne dziecko.bardzo dziekuje zaa odpowiedz
Najlepiej zapytaj sie lekarza on po badaniu lekarskim powie czy mozecie zacząć współrzyć, trzeba uwarzac na rane az sie zagoi zeby ciebie nie uszkodzic , a ze starankami o dzidzie to chyba nie ma jakiegos konkretnego terminy jelsi chodzi o naturalny poród, ja byłam po cesarskim cięciu wiec ja usłyszałam zeby 3 lata poczekać zeby nic tam nie pekło czy jakoś tak, ale najlepiej ze swoim ginemporozmawiaj on ciebie zna wiec najlepiej ci powie.
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 22:24   #3
paula78
Zakorzenienie

11 dni po porodzie a ty juz o sexie i kolejnym dziecku myslisz ,wow ;-)

okres pologu to 6 tygodni, tyle ksiazkowo sie przyjmuje ,po tym czasie idziesz do lekarza na kontrol .
a potem hulaj dusza

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 18:28   #4
Weronisia
Zakorzenienie

Paula połóg nie oznacza przecież, że nie wolno współżyć. Jeśli kobieta już nie krwawi, a rana ją nie boli, to po co się powstrzymywać?
Ja współżyłam jakieś 4 tygodnie po porodzie.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 18:45   #5
zaneta01
Przyczajenie

GG do zaneta01

PAULA pytam z ciekawosci jak na razie jakos nie mam ochoty na wspolzycie-co zeszta chyba jest normalne ale wlasnie pytalam lekarza ile czasu po porodzie musze czekac jezeli bym sie zdecydowala na nastepne dziecko wiec dostalam odpowiedz ze 6 miesiecy i ze powinnam barc przez ten okres mini pigulki-dodam ze karmie malego piersia
zaneta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 22:48   #6
Sofrozyna
Przyczajenie

Mam takie pytanie. Współżyłam w okresie połogu, jak już lepiej się poczułam i zapragneliśmy z mężem zbliżenia. Po każdym współżyciu nadal mam krwawienie. Zastanawiam się czy mimo tego krwawienia mogę być w ciąży. Od porodu minęło 4,5 tygodnia. Czy jest to możliwe, że mogę być znowu w ciąży? Chcę zaznaczyć jeszcze tylko, że nie używaliśmy zabezpieczenia. Dzidzię karmię piersią, ale to ponoć żadna antykoncepcja. Proszę o wasze opinie
Sofrozyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 22:57   #7
natalial
Przyczajenie

czesc moim zdaniem bezpiecznie jest zaczac współżyc po 6 tygodniach kiedy rana sie zagoi ja czekałam tylko 4 tygodnie ale mnie rozcinali a juz myslisz o drugim dziecku według mnie organizm powinien sie zregenerowac po porodzie a jesli nie ma zadnych przeciwskazan to juz od ciebie zalezy kiedy bedziesz chciala miec drugie dziecko
natalial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 23:07   #8
Sofrozyna
Przyczajenie

Dziękuje Tobie za Twoja odpowiedź. Chcielibyśmy drugiego dzieciaczka. No może jeszcze nie teraz, bo chcę jak najdłużej się da karmić moje obecne maleństwo piersią, a jeśli zajdę teraz w ciążę to chyba będzie problem z tym zamiarem Aczkolwiek chciałabym, żeby miedzy dziećmi nie było zbyt dużej różnicy wieku. I po ostatnim stosunku mam podejrzenia. A na testy za wcześnie, a wizyta u g. za jakieś 2 tyg. Z tym, że wolałabym wiedzieć przed wizytą czego się mogę spodziewać
Sofrozyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 12:04   #9
natalial
Przyczajenie

po pierwsze mozna karmic piersia kiedy jest sie w ciazy to nie przeszkadza a po drugie moim zdaniem jest to niemozliwe zeby w tak krotkim czasie zajsc w ciaze ale o tym powinnas porozmawiac z lekarzem
Stary 2010-01-02, 18:31   #10
natalial
Przyczajenie

czesc mam pytanie zażywam microgynon pare miesiecy a moja miesiaczki sa coraz BARDZIEJ skape czy to normalne????chce przestac zazywac tabletki bo chcemy miec drugie dziecko po jakim czasie bedzie to mozliwe i najbardziej prawdopodobne?????
Stary 2025-04-28, 15:56   #11
Majka123456
Przyczajenie

Na 3 dzień

Edytowane przez Majka123456
Czas edycji: 2025-04-28 o 16:11
Majka123456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Wczoraj, 22:31   #12
MartaOstojska
Raczkowanie

Tak, przyjmując Microgynon skąpe miesiączki są zjawiskiem normalnym, ponieważ tabletki hamują narastanie błony śluzowej macicy. Po odstawieniu tabletek cykl zwykle wraca do normy w ciągu kilku tygodni do 3 miesięcy. Zajście w ciążę jest możliwe już w pierwszym cyklu po odstawieniu, choć u części kobiet może to potrwać kilka miesięcy. Jednak w tym temacie chyba najlepiej jak się lekarz wypowie ginekolog np. dr Serafin, który zajmuje się też plastyką pochwy czy zabiegami labio.
MartaOstojska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości