|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
12 latek pisze piosenki o zabijaniu
Witam,
Ostatnio odkrylam, ze syn mojego partnera zaczal pisac dosyc niepokojace piosenki w stylu rap gdzie opisuje sytuacje, ze kogos zabija, ze jak go policja bedzie scigac to ich tez zabiaj (jest tam troche przeklenstw, co akurat mnie tak nie szokuje, jednakze fantazjowaniu o zabijaniu kogos tak) Pisal tam ze rozstrzela ich karabinem AK, ze chce byc wielki, ze wkoncu wszyscy zobacza jaki jest wielki, ze bedzie mial calkowity makeover i ze zrobi calkowity takeover. Tak poza tym tez pisal, ze czemy zycie jest takie beznadziejne, ze jest zdolowany i ma depresje. Co o tym myslicie? Fantazja, czy juz pora do specjalisty, zeby do przedyskutowac (wiedzac ze ma tylk 12 lat!). |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: 12 latek pisze piosenki o zabijaniu
Moja koleżanka jest terapeutką dziecięcą. Zajmuje się małymi dziećmi jak i nastolatkami. Jeśli widzisz przypadek w którym dziecko pisze o tym, że życie jest beznadziejne i że ma depresje - a to oznacza, że nie czuje się pewnie na tyle by wam o tym powiedzieć tylko napisać, to koniecznie warto tą kartkę zachować i wziąć małego do specjalisty. Na pewno mu to nie zaszkodzi, bo młody może mieć problemy o których Wam mówić nie chce, a nie wiadomo co jeszcze mu może do głowy przyjść jak ma już takie myśli. Moja znajoma nie raz opisywała swoich podopiecznych i zawsze powtarzała, że bagatelizowanie alarmu nie przyniesie nic dobrego.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.