|
|
#2821 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 6
Cyferuś,
a więc Podlasie zamrożone. Zaraz zerknę ile na Ziemi Łódzkiej. A ja planowałam jechać dzisiaj do miasta. W necie zobaczyłam, że w Pepco są przepiękne (haftowane kolorowe kwiatki) zazdrostki. Bardzo mi się podobały, no i chciałabym je mieć. Jednak boję się, bo przez okno widzę, że znowu ślisko. Buuu... ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Napisałam... Wysłałam... Uciekło... A może przepychać trzeba... ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Ufff... Przepchnięcie pomogło... ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- U nas -6* odczuwalnie -12* Śniegu w nocy trochę przybyło. |
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Adunia może już nie być. Bardzo lubię haft. Czasem ktoś duszę w on wkłada. Pewno że teraz maszynowo wiele rzeczy się robi, ale ten co projektował, też musiał uruchomić swoje tworzenie
Tak jak trafiam na cos ładnego w sklepie, to też dostaję pokuszenia...
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Budyń okupuje pudełka po pizzy
Kartonyto jednak najlepsze kocie zabawki. Jak jest u Was kociarze? Są tu jacyś? |
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gościnny kot czyli frotka nie lubi kartonów. Przygotowałam jej i karton i specjalne miejsce.. I nic. Najchetniej siedzi pod krzesłem co zawsze jak szwagier przychodzi siedzi na onym, albo ewentualnie obok mnie, ale to miejsce co zawsze siedzi sister jak tu przychodzi. Więc wstawiłam pod krzesło szwagra ono pudełko i co... zaczeła to miejsce omijac. I weź tu zrozum kota...
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifko, jeszcze zależy po czym ten karton
![]() Nasze koty uwielbiają ![]() Łatka chrapie sobie na swoim posłaniu pod biurkiem, tuż przy moich nogach. Aby jak najbliżej mnie Biedna w niedzielę sama na dole siedzi, strasznie tęskni.Schodzę do niej co 3 godziny. |
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
No może własnie tak. Były w nim czekoladki i kawa co przysłała nam ciocia. Może zapach z tego został i nie lubi. Może to, że wędrował przez pół Europy jest problemem? Może z natury nie lubi Niemców
Spróbuję z innym kartonem.Słodko twój śpi. Frotka jest ruda i też śpioch. Tylko teraz jak mnie widzi że jestem w wersji że "idę", to się chowa pod stół )
Edytowane przez lenifa Czas edycji: Wczoraj o 11:17 |
|
|
|
|
#2827 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kociarą, niestety, nie jestem.
Lubię je, ale przez całe życie mam bardzo silną alergię na ich ślinę i naskórek. Szkoda wielka, bo to takie kochane istotki. ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Łateczka i Budyń. Och, szczęściarze oboje. Takie kochane domy mają, bo tacy wspaniali ludzie im się trafili. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Lenifko, Frotka jest ruda. Ale fajnie! Nasi sąsiedzi (piętro wyżej) też mają rudego kotka. Nazwali go Cynamon. Bardzo trafne imię.
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifo, masz kota patriotę 😆
Cyferko czy Twoje koty wiedzą jak im dobrze? 😁 na podusi, pod kocykiem... Myślę Lenifo że to świetny pomysł by spisać Twoje wiersze. Nie musi to być specjalnie dla kogoś póki co dla siebie a kiedyś pewnie trafi w ręce któregoś z wnucząt jako pamięta po babci |
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Lanolinko
Jak się masz? Tęsknota doskwiera? Drogi przejezdne? ----------- Ja też uważam, że Lenifka powinna mieć dodatkowy zeszyt na spisanie swoich wierszy z dedykacją dla wnuków ![]() --------------- Lanolinko koty wiedzą jak mają dobrze u nas i wykorzystują to namiętnie ![]() U mnie tylko Łatka. Budyń, Dzidek i Melek u dzieci. |
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam hiacynty w biedronce, może wiosna szybciej przyjdziesz. Pod biedronką tyle śniegu że się mielił pod butami, dopiero potem widziałam że coś przyjechało odgarniać. Wczoraj przed kosciołem to samo , kościelny chyba chory ale jest trzech księży przecież by wzięli za łopaty i odśnieżyli.
Chyba noworoczni bywalcy siłowni dostali już zakwasów, bo dziś już było luźno. |
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Jak będzie czas Lanolinko. Teoretycznie powinny być w pudle w szafie o ile są. Bo trochę moich rzeczy poznikało w tajemniczych okolicznościach. Są takie co mi ich szkoda, nawet usiłowałam namierzyć co się stało , ale mi się nie udało. A znikło mi spore pudełko z nagraniami różniastymi. Przez rok nagrywałam rozmowy z różnymi ludźmi, Wiele miało aspekt historyczny. Były dla mnie cenne. Noż był tam nawet zapis rozmowy z Rollingstonsami , ale nie tego mi najwięcej szkoda. Szkoda mi rozmów z ludźmi, którzy opowiadali o wydarzeniach z czasów wojny, noż przeróżna tematyka tam była. No i ni ma. Ale wiecie jak to jest, miejsca w domu mało, trzeba wyrzucać starocie, jakieś szpargały. Wiele ludzi tak postępuje. Np ktoś umiera i sruuu na śmietnik wszystko co ich dotyczyło. Ja co prawda jeszcze żyję, ale to czasem dotyczy zyjących co coś tam gromadzą. Mnie się to bardzo wiele razy zdarzyło w życiu. Nie tylko mnie, no i cóż ja jestem... Nikt tylko zwykła kobieta. Ale jak czasem się uczę, tak wstecz o różniastych rzeczach, to trafiam na historię, jak to wyrzucono coś tam komuś bo odszedł a teraz strasznie szukają. Wymazać z powierzchni ot i kropka. I to nie tylko w relacjach rodzinnych się dzieje, ale w takich o większym znaczeniu. W historii jest mnóstwo spraw co tak zaginęły w takich okolicznościach.
Edytowane przez lenifa Czas edycji: Wczoraj o 12:30 |
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko, nic się nie zmieniło. Nie wiem jak ludzie żyją na odległość, gdy jedno wjeżdża do pracy zagranicę. Pewnie z czasem się przyzwyczajają.
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Lenifo, skoro pozwalasz to wyrzucają. Jakbyś zrobiła porządna awanturę to by się na drugi raz zapytali. |
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Lanolinko oby miał dobre warunki mieszkaniowe
jest zima różnie może być.Ja miałam dużo takich rozstań, dzieci małe, a ja jak słomiana wdowa. Nie było innego wyjścia. No to życzę Ci oby w terminach nic się nie przedłużyło
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiem kto Lanolinko. M się zarzeka że nie on. On czy nie on, nie ma i już. Trzeba odboleć. To jak z tym nieszczęsnym białym misiem co się ponoć utopił w gnojówce. To tak się dzieje wszędzie. Chyba tak ogólnie jest mały stopień szacunku do drugiego człowieka, a co dopiero do jego rzeczy. Jeżeli nam coś się nie podoba, to nie umiemy docenić innego spojrzenia, ani wartości rzeczy.
Może temu mnie to rusza, bo ja mam w domu takie drewniane grzybki. Syn dostał je od dziewczyny. Noż z mojego punku widzenia to taki zwyczajny kicz. Ale ja wiem, że dla mojego syna to pamiatka z młodych lat. Nigdy bym mu tego nie wyrzuciła. Ma do tego sentyment. I uważam, że należy sznować rzeczy drugiego człowieka, bez względu na nasze osobiste zdanie. I temu grzybki nie pójda w kosz, bo to nie tylko grzybki, to jakieś wspomnienie mojego syna. |
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifo, może opisuj teczki że swoimi rzeczami drukowanymi literami ,,nie wyrzucać "
Ada, poszlaś do pepco? Cyferko, to Ty znasz temat. 🙂 i jeszcze w czasie dla rodziny najlepszym, gdy dzieci są małe. A nie mówiłam Wam, oglądam serial,,Niebo" o sekcie. Po jednym odcinku co tydzień. Na razie jest ok, jeśli można tak powiedzieć o takim temacie. |
|
|
|
|
#2837 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
bycie ze sobą na dużą odległość. Ech, można się do tego przyzwyczaić. My z Emkiem, w ten właśnie sposób, bardzo wiele lat żyliśmy. Dobrze, że były telefony... ===== Kobitki, pojechałam jednak do miasta. Nie sama, tylko z moją sąsiadką B. Nawet nie było ślisko. Ale upatrzonych w necie zazdrostek też już nie było. Zaliczyłyśmy dwa sklepy. Ponoć haftowane kuchenne firaneczki rozeszły się natychmiastowo. Trudno. Kupiłam inne. Też haftowane, tylko nie kolorową, a białą nicią. Mają wyszyte białe kokardki. To ostatni krzyk mody. W Pepco jest cała wielka kolekcja różnych przedmiotów z kokardkami. Wróciłyśmy, umyłam kuchenne okno, a firaneczki wyprasowałam i powiesiłam. Niech oczy nasze cieszą. |
|
|
|
|
#2838 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
na to "Niebo" namawia mnie moja córka. Bardzo dobrze sprawę tej sekty pamiętam. Straszne rzeczy w niej się działy. Serial jest na platformie streamingowej, którą mamy na dużym telewizorze. A ja nie lubię na nim oglądać. Bom głuchawa, ślepawa, i jeszcze mało z telewizorem zaznajomiona. Zdecydowanie wolę na tablecie i ze słuchawkami. Jednak bardzo mnie to "Niebo" kusi... Sprawa znana mi... Obsada świetna... Trzeba się będzie (chyba?) jakoś przełamać i obejrzeć... Edytowane przez Adazina Czas edycji: Wczoraj o 16:56 |
|
|
|
|
#2839 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Wczoraj wzięło mnie na jedzenia śledzia i to nawet takiego dość słonego. Coś nadciąga...
Dobrego dnia wszystkim życzę |
|
|
|
|
#2840 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie nadal mroźno -15*C teraz -10*C także bez zmian. Na szczęście nie ma wiatru. Jak się macie? ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Ja jestem po krótkim spacerku, chodziłam do spożywczaka. Całkiem przyjemnie jest, śnieg skrzypi pod butami, a tak poza tym cisza wokół. Zimowy dzień budzi się wolniej. |
|
|
|
|
#2842 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka Cyferuś.
Czyli u Ciebie mróz trzyma mocno. A u nas wczoraj było jakieś lekkie ocieplenie i nawet kaloryfery musiałam trochę przykręcić. Dzisiaj jeszcze nie wiem ile stopni. Zaraz sprawdzę... ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Sprawdziłam Mamy -6* odczuwalnie -13* Czyli zima trwa. ![]() Emek poszedł do sklepu. Gdy wróci zapytam czy też mu śnieg pod butami skrzypiał.
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam termometr Adunia. -6 w Krakowie. Prószy śnieg. Popatrzyłam za okno i przypomniał mi się poczatek lat 60-tych. Wychodziłam do szkoły a miałam plastikowy worek na pantofle i on mi zamarzł
![]() Dziś na rozkładzie jazdy przychodnia, bo trzeba załatwiać recepty i nowe leki wykupić. Dbajcie dziewczyny o zdrowie ile się da w sposób naturalny, bo jak wchodzi nienaturalny, toż po wizycie w aptece będzie brak na papu
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Sąsiadka poślizgnęła się, upadła, uderzyła się głową i straciła przytomność, gdy się ocknęła stała nad nią pani, która jej pomogła dojść do domu. Położyła się i zasnęła, dopiero na drugi dzień, ogromny ból głowy przekonał ją, żeby pojechać na SOR (niedziele)
Na szczęście tomograf głowy nie wskazał nic złego. Trzeba uważać, jest ślisko, pomimo posypek i odśnieżania. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: Dzisiaj o 08:23 |
|
|
|
|
#2845 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emek wrócił. Zaliczył nasze cztery spożywczaki. Mówi, że skrzypi bardzo.
===== Lenifko, uuu... również i ja powinnam w tym tygodniu aptekę nawiedzić... portfel mój też będzie mocno trzeszczał... ale nie od mrozu, oczywiście... ===== Cyferuś, mateńko... tego się właśnie bardzo boję... a pani mocno współczuję... całe szczęście, że inna pani pomogła... i że żadna kość nie trzasnęła... szczęście w nieszczęściu... ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Emek wrócił. Zaliczył nasze cztery spożywczaki. Mówi, że skrzypi bardzo. ===== Lenifko, uuu... również i ja powinnam w tym tygodniu aptekę nawiedzić... portfel mój też będzie mocno trzeszczał... nie od mrozu, ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- No i zobaczcie co ten mój tablet wyprawia! Znowu część tekstu powtórnie wysłał. Wrrr...
|
|
|
|
|
#2846 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Idę powalczyć do kuchni.
Emkowi chce się kwaśnego kapuśniaku. Trzeba spełnić jego marzenie, niech ma......
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
O tak Adusia .
Szczęście w nieszczęściu, dobrze, że nic sobie nie złamała. ----------------- U nas kapuśniak już zjedzony Cały tydzień Emek zajadał, mówi, że może być codziennie. Na dzisiaj wyjęłam pierś z kurczaka. |
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widzę po fb Kraków żyje akcjami już drugiego kontrowersyjnego przepisu w ciagu tego roku. Wychodzi na to, że co tydzień coś tu będzie zaskakiwać ludzików. Nie myślałam, że kiedykolwiek pomyślę dobrze o fakcie że zmuszono mnie do wyjazdu z Krakowa w 81 roku
No teraz myslę, ale mi się chlapło... A najlepsze jest to, że ja w ogóle nie korzystam z tego co ograniczono. A problemy są z samochodami, strefami, opłatami a nawet z biedna przednią platformą tramwaju w maju![]() A w maju Zwykłem jeździć, szanowni panowie, Na przedniej platformie tramwaju! Miasto na wskroś mnie przeszywa! Co się tam dzieje w mej głowie: Pędy, zapędy, ognie, ogniwa, Wesoło w czubie i w piętach, A najweselej na skrętach! Na skrętach - koliście Zagarniam zachwytem ramienia, A drzewa w porywie natchnienia Szaleją wiosenną wonią, Z radości pęka pąkowie, Ulice na alarm dzwonią, Maju, maju! - - Tak to jadę na przedniej platformie tramwaju, Wielce szanowni panowie! źródło: https://poezja.org/wz/Julian_Tuwim/22593/Do_krytykow I ja juz ten teges nie jeżdże na przedniej platformie tramwaju, bo jestem stara babcia, a stare babcie nie mają gdzie kupić biletu a w poszanowaniu mają inne sposoby nabycia prawa przejazdu. W związku z tym trenuję swoje nogi, co im resztą służy. Równie miło wspominam faceta co mnie oblał na egzaminie na prawo jazdy mówiąc - Ładnie pani jeździ ale biegów nie umie zmieniać. No i postanowiłam ich tam więcej nie finansować a finansować moje nogi Wyszłam na tym dobrze Bo teraz się przydadzą jak gdzieś w Krakowie trzeba będzie dotrzeć.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

Tak jak trafiam na cos ładnego w sklepie, to też dostaję pokuszenia...

Spróbuję z innym kartonem.