|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Co robi asystent ds. księgowości?
Cześć dziewczyny, mam takie pytanie, co robi asystent głównego księgowego? Wiem,może głupie pytanie ale mam propozycje stażu,i rozmowę w piątek a niebardzo wiem co miałabym robić
Z góry dzięki za odp
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robi asystent ds. księgowości?
Pracowałam w ten sposób
Też na stażu![]() Głównie była praca papierkowa, FV,WZ-tki itd, sprawdzanie analizownie danych/kontrahentów, robienie zestawień w exelu, praca w programie księgowym (ja pracowałam na symfoni, subiekt też trochę) wysyłałam listy do kontrahentów, wystwiałam przypomnieni do zapłaty.Brudna robota mniej więcej. No i picie kawki, herbatki, szampana, ciasteczek, siedzenie w necie itd Ogólnie nie moje klimaty raczej -jestem studentką filologii polskiej ![]() Dałam radę -mimo ,że byłam w tym zielona, więc nie martw się ![]() Ale trzeba wszytskiego spróbować
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Pracowałam na takim stanowisku
Do moich obowiązków należało księgowanie wpłat klientów banku, przeksięgowywanie, wysyłanie do nich listow, upomnień, telefony do klientów <tu był najlepszy ubaw>, jakieś tabele w excellu ![]() Fajna biurowa praca Tylko wiesz, wszystko zależy gdzie trafisz nazwa stanowiska to tylko nazwa... a dowiesz sie wszystkiego na rozmowie
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
heh, jak tak coś takiego czytam, to aż mi się smutno robi. szukam pracy na takim stanowisku (zwyczajnie potrzebuję stażu, by podjąć pracę wyżej) i nie ma nic, a tu czytam, że ktoś był zatrudniony ale ''to nie jego klimaty, no ale trzeba wszystkiego spróbować w życiu'' skoro nie te klimaty czemu więc nie zostawić wolnych miejsc dla tych, których klimaty to są ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Też kiedyś pracowałam na takim stanowisku, właśnie na stażu, więc odbieranie telefonów, maile i układanie papierków jest mi znane. Ogólnie było bardzo spoko, myślę że trzeba to potraktować jako początek kariery w księgowości. 😉 Jedna z koleżanek mi podpowiedziała, żebym zrobiła sobie kurs z księgowości, to po stażu może mnie awansują na lepsze stanowisko. Zrobiłam tak jak mówiła i z końcem stażu ukończyłam kurs w KIK. Pochwaliłam się w pracy a, że moja przełożona i tak była ze mnie zadowolona to dostałam propozycję pracy już na stanowisko młodszej księgowej.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Z góry dzięki za odp

Też na stażu
Tylko wiesz, wszystko zależy gdzie trafisz nazwa stanowiska to tylko nazwa... a dowiesz sie wszystkiego na rozmowie