|
|
#3211 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 6
Cyferuś,
miłą rodzinkę miałaś. A Ty jesteś zawsze, na taką sytuację, dobrze przygotowana. Poczęstowanie cukierkami na długo w pamięci dzieciom pozostaje. Bywa, że i na całe życie. Bo np ja pamiętam kto, kiedy i czym mnie w dzieciństwie poczęstował. ![]()
|
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Bez prądu w czasie takiej zimy? Z 5 dzieciaków? Musimy więcej patrzyć chyba na zewnątrz co u ludzi. Też widziałam jakieś ogłoszenie, u nas że jakaś babcia wyszła w ten mróz i jej szukają. Moja mama tez jak ma humory to mówi że sobie pójdzie w pieron. Temu ja jak najmniej wychodzę z domu.
Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2026-01-22 o 11:48 |
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia kiedyś było mniej wszystkiego, bardziej się szanowało i zostały wspomnienia.
--------------- Pa. |
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko, no to narobiłaś 😄teraz dzieci będą nudzić o kotka 😁.
|
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Adunia własnie byłam w sklepiku co tu mam i kupiłam garnuszek (kubek) ze słodkim misiakiem i serduszkami... Noż z tymi babciami... Najgorzej że zobaczyłam monę lisę z czarnym kotem na głowie
) Sama sobie chciałam kupić, ale konto puste. Jutro powinna być memerytura, może nikt nie podkupi ) Ale żeby ostatni grosz wydawać na kubki to już naprawdę trzeba być szalonym... )
|
|
|
|
|
#3216 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Zakotwiczyłam w mieszkanku. Jak tu pięknie i jak mi dobrze. Powiem Wam, że ciężko mi. Madame Kicia i Melcia były tymi, które mnie ,,tam,, trzymały. Niby są kury...ale... Ogródek cudnie okryty śniegiem. Dziewiczy teren, zero ludzkich śladów . Żadnych śladów nie ma, może nic nie chodzi? Myślałam, że może ptaki zostawiły jakieś ślady, ale nie.
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cięzko piszę się na komórce. Napisze, nie wysyła mi. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Fajne te wasze kubeczki. Ja bardzo lubię owalne, ceramiczne i szklane. U mnie też kubków za dużo. Junior podłapał tego chopla. Ale jeszcze sam nie kupuje. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2026-01-22 o 13:58 |
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Emmi u mnie to hopla to się wzięło z dzieciństwa. Moja ciocia pracowała w fabryce porcelany i co przyjezdżała do domu to przywoziła jakieś kubki. Każdy był inny. I bardzo lubiłam przyglądac się tym kubkom i tak mi już zostało
Drugie coś też co wtedy mnie zainfekowało to guziki. Ciocia miała taką kasetkę pełną przeróżniastych guzików... I guziki jak widzę ładne to też kupię Swego czasu w ogóle zbierałam guziki, ale wywalili mi ten zbiór jak wszystkie inne moje rzeczy. Mówi się że kto zbiera guziki to zbiera biedę Może chcieli abym była bogata... Cóż nie jest to moim priorytetem
|
|
|
|
|
#3218 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Słyszę ćwiegotanie mimo zamkniętych okien.
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Emmi czyżby ptaki czuły już wiosnę?
|
|
|
|
|
#3220 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Dawniej zbierało się guziki bo były do wielokrotnego użytku. Albo przekładało się kołnierzyk. Dawniej starano się nie produkować śmieci. Obecnie kraje trzeciego świata są zalane sztuczną odzieżą w której nie chcą chodzić. To dla nich bezużyteczne produkty a Europa dalej śle niczym miejsce śmietnikowe.
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Wcale im się nie dziwię bo ja w tych sztucznościach też nie dam rady chodzić.
|
|
|
|
|
#3222 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
|
|
|
|
|
#3223 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#3224 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
Melcia, Madame Kicia. Bardzo trudny temat. Wcale nie dziwi mnie, że jest Ci tak ciężko. |
|
|
|
|
#3225 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Za oknami zima ciągle jeszcze mocna. Wszystko dookoła oszronione. Ale nic dziwnego, bo jest teraz -9* odczuwalnie -16*. Komu kawy, komu herbaty, komu kakao...??
Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2026-01-23 o 06:11 |
|
|
|
|
#3226 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Wcześniej zasnęłam, to wcześniej wstałam. Teraz, na rozpoczęcie dnia, kaweczkę popijam. Pyszności.
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię o wiośnie
W maju będzie o tej porze już jasno i będzie zielono i ten teges w ogrodku będa kwitły tulipany A to wszystko już za niewiele czasu, tylko ponad 3 miesiace![]() Witaj Adunia o poranku. Miałam rano przygodę z paluszkiem i myszką. Zaczął mi drętwiec palec co steruję myszką i przestawiłam ją na lewą rękę. Patrze na on, żadnego zaczerwienienia, żadnego skaleczenia więc poszłam techniką rozmasowywania go. Nic. Żadnej poprawy. I dopiero po godzinie błyslo mi , a może jest mikroskaleczenie? Że go nie widać? Poszłam po propolis i poprawa w ciagu 5 minut. Właściwie już jest ok. Paluszek i główka Netowa wymówka
Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2026-01-23 o 06:24 |
|
|
|
|
#3228 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Propolis to jest potęga. Tłucze wszystkie zarazki z wyjątkiem warrozy, węc ma potencjał. Często używam i właściwie w domu to musi byc. Szkoda że mam tylko apteczny teraz. Długie lata zaopatrywał mnie znajomy pszczelarz. No ale poddał się i zlikwidował ule.
Ale specjalnie dla Ciebie Adunia wróciłam do tego posta bo wiem, że masz problemy alergiczne. To jest możliwe. Mozliwe jest uczulenie na propolis. Więc nie namawiam . Trzeba wiedzieć czy można. Zwłaszcza że produkty pszczele mogą mieć różny charakter zależy od tego gdzie żyją pszczoły i z czego miód zbierają. I polski miód, będzie inny niż miód zbierany w innych krajach czy na innych kontynentach. Wszystko się rózni między sobą. Nawet nie trzeba kontynentów, wystarczy pora roku. Dlatego jest tak wiele gatunków miodu. Propolis to jest coś co zbierają pszczoły [powtarzam za ai "Propolis powstaje, gdy pszczoły zbierają żywiczną substancję z pąków i młodych pędów drzew (np. topoli, olchy, iglaków), mieszają ją z woskiem pszczelim, śliną, pyłkiem i innymi wydzielinami, tworząc plastyczną, kleistą masę o silnych właściwościach antybakteryjnych i ochronnych, której używają do uszczelniania ula i dezynfekcji" Ja też Adunia jestem uczulona na różne rzeczy. Mniej więcej wiem co mi robi problemy. Na pewno z ziół ruta, na pewno marycha, sam zapach w pobliżu mnie wyłoży. Metodą prób i błędów dochodziłam do tego co mi sprawia problem. No ale zawsze może się okazac że coś jeszcze. Powinnam jeszcze coś napisać, ale to traktujcie jako bo ja wiem szczególny przypadek I nie mam aż takiej wiedzy aby napsac że tak jest. Net to tylko net i trzeba miec pewien dystans do tego co w nim pisze. Ale ja przeszłam póki co spokojnie czas choroby na litere c. Nawet miałam badania i wylazło że go mam i musiałam się wyizolować, ale żadnych objawów nie miałam. Po tygodniu nie było już nic na badaniach. No więc znalazłam informacje, że w Rumunii lekarka jednego ze szpitali leczyła pacjentów c. właśnie propolisem, z rewelacyjnymi skutkami. Nie potrafie napisać nic o wiarygodności tej informacji. Z mojego punktu widzenia i doświadczęń z propolisem, to jest możliwe.
Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2026-01-23 o 08:22 |
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pijemy dzisiaj kawkę z kolorowych kubeczków ![]() U mnie ocieplenie tylko -10*C Trochę śniegu spadło, trzeba było odśnieżyć chodnik i schody. ------------ Spojrzałam na moją maść propolisową. Dopiero doczytałam, że ma tylko 20% ekstraktu z propolisu. z kwasem hialuronowym, naprawczo-regenerująca. Ale zawsze mi pomaga, ma moc. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2026-01-23 o 08:32 |
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Cyferko
Tak, używam też maści ale nie używałam z kwasem hialuronowym. Popatrzę za tym i nabędę.
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifko ona jest bardzo wydajna.
https://allegro.pl/oferta/apiprogram...Rg&adGroupId=O ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Adusia wróciłaś lulu? ------------- Emmi jesteś w mieszkaniu, czyli w WM? Jeśli tak ,to mam nadzieję, że sama trochę odetchniesz.
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję Cyferko zapytam w aptece. Czasem coś jest fajnego a kupi tylko w necie. Tak mam z kremem noni, który sobie bardzo cenię. No ale będe niedługo u córy to może mi zamówi.
|
|
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Też lubię maj, to piękny miesiąc gdy wszystko kwitnie i rwie sie do życia.
Mróz zelżał ale słońca nie ma. Hiacynty z biedronki zaczynają rozwijać się. Kupiłam sobie bronzer którego nigdy dotąd nie używałam, będę eksperymentować. Ogladalm filmiki ale to same mlide dziewczyny pokazują jak to robić zatem bez porównania bo młoda buzia jest ładna zawsze bez nakładania czegokolwiek. I szminke kupiłam też nową, czerwoną, nyslalm że będzie mniej intensywna, muszę ją czymś przygasić. Będziemy mieć kolejne spotkanie klasowe, fajnie, podoba mi się ten pomysł. |
|
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka Lanolinko
![]() Na filmikach wygląda wszystko proste z malowaniem się, są różne triki, ja nie potrafię Macie organizatora jakiegoś klasowego? Takiego co napędza spotkania? Jak fajni ludzie, to czemu nie? Mróz niby mniejszy, ale wiatr mroźny, nie ma przyjemności z wychodzenia z domu. |
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Na poprzednim spotkaniu ustaliliśmy kolejne no i jest. Tak, są dziewczyny które się tym zajmują, wiadomo musi być ktoś kto to ogarnie. Ale nie ma juz takiego odzewu dużego jak poprzednio.
|
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
W małym gronie może być jeszcze fajniej
![]() Hiacynty bardzo intensywnie pachną, nie przeszkadza Ci to? Ja je omijam szerokim łukiem. Ogólnie kwiaty z B dobrze się przyjmują, mam kilka różnych i ładnie rosną. Wczoraj próbowaliśmy ogarnąć KSEF, polegliśmy na certyfikacie z US. 2 godziny prób i nie udało się. Wszystko zgodnie z instrukcją robione. My co prawda od kwietnia, ale trzeba już teraz mieć, żeby pobierać faktury od większych firm, chyba, że nie będziemy nic kupować ![]() Nie wiem, ręce opadają ![]() A jak ta sprawa u Ciebie Lanolinko? |
|
|
|
|
#3238 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#3239 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
znasz mnie dobrze. Hahaha... Ledwo głowę do podusi dotknęłam, a już sen przyszedł. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Lenifko, dzięki za ostrzeżenie. do produktów pszczelich podchodzę z ogromnym dystansem. ===== Śpiewajace ptaki za oknem i pisanie z komórki. Wychodzi na to, że Emmi na zimowych wakacjach w WM. |
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko, ksef mam w powijakach. Nie wiem dlaczego rzucają ludziom klody pod nogi.
Lubię zapachy więc mi nie przeszkadzają, nawet te intensywne. Kwiaty pachną co innego różne odświeżacze powietrza które szczypią w gardło. Ada, korzystasz z życia emerytka. Moja koleżanka też już nue musi pracować i jest przeszczesliwa, ciągle gdzieś jeździ. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 18 (3 użytkowników i 15 gości) | |
| Cyferkaa, Adazina, lenifa |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

) Sama sobie chciałam kupić, ale konto puste. Jutro powinna być memerytura, może nikt nie podkupi