|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Opory przed seksem
Mamy za sobą długi okres związku, temat się tyczy seksu a mianowicie oporów jakie moja partnerka ma.
Jest pięknie zaczynam ją pieścić przez spodnie powoli rozchylajac jej nogi masując. Ona nawet przyjmuje jak najlepszą pozycje pomaga mi swoją ręką dusząc coraz mocniej nagle coś strzela. Zaczyna tego żałować, przeżywać, jeździć po sobie bo według niej jest to zachowanie dziwki.. Czuję się bezradny.... |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Opory przed seksem
To twoja partnerka powinna ci powiedzieć na początku znajomości że nie chce uprawiać seksu i wytłumaczyć czym są spowodowane jej opory.
Skoro tego nie zrobiła to powinieneś zapytać sam. Dla mnie takie tłumaczenie że się na coś nie godzę bo jest to zachowanie dziwki jest prymitywne. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Czy ona ma katolicką rodzinę? Bo jest duża możliwość, że ona takie zbliżenie wyobraża sobie np. dopiero jak zamieszkacie razem i będziecie narzeczeństwem, albo po ślubie. Znam przypadek, tylko faceta który by zamieszkać z kobietą pod jednym dachem musiał najpierw wziąć ślub przez przekonania religijne.
Może też być to, że możliwe że ma jakieś złe przeżycia z tym. Może kiedyś została wykorzystana przez faceta, który ją przeleciał i zostawił? I dlatego obawia się, że po zbliżeniu możesz zrobić tak samo? Jednak najważniejsza rzecz jest taka, że jeśli ma taki problem i jedyne wytłumaczenie jakie ma to to, że robi z siebie "dziwkę" w ten sposób, to wytłumacz jej, że ludzie którzy się kochają robią takie rzeczy. To tak jak pocałunek, to tak jak przytulenie, które jest zarezerwowane dla ukochanej osoby. Jeśli nic to nie da, to dobrze by było zaproponować jej wizytę u seksuologa. Możliwe, że ma jakąś blokadę psychiczną i natarczywe posunięcia w stronę seksu, może ją bardziej zablokować, a nawet wpłynąć na wasz związek. |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli twoja partnerka ma nieprzepracowane traumy z przeszłości które powodują jej blokady to dobrze aby z kimś je przepracowała,ale decyzję o tym że podejmuje terapię powinna podjąć sama.
Jeśli jest praktykującą katoliczką to według nauczania kościoła katolickiego każda aktywność seksualna podejmowana poza związkiem małżeńskim jest grzechem ciężkim i stosunek seksualny dokonywany w małżeństwie winien być otwarty na prokreację z tond używanie antykoncepcji w małżeństwie i wytrysk mężczyzny poza drogami rodnymi kobiety jest grzechem. Każdy może mieć swoje poglądy i nie należy nikogo zmieniać, ale takie nauczanie może powodować że dziewczyna się blokuje przed uprawianiem seksu i ,,zaczyna tego żałować,przeżywać, jeździć po sobie..." pojawiają się wyrzuty sumienia i wstyd przed spowiedzią i moralizującym kapłanem. Wchodząc w związek z gorliwą katoliczką należy mieć świadomość że taka dziewczyna nie zgodzi się na wiele praktyk seksualnych. Kiedyś usłyszałem z ust pewnej katoliczki że nigdy nie zrobi żadnemu mężczyźnie fellatio, bo uważa że tak robią dziewczyny które się nie szanują. Taka argumentacja odpycha mnie od takich kobiet ponieważ dbam o higienę i depiluję miejsca intymne, lubię też przed seksem klasycznym zrobić kobiecie minetkę i nie uważam tego za coś poniżającego i uderzającego w moją godność. Seks oralny sprawia wielką przyjemność zarówno mężczyzną jak i kobietą i pokazuje zaufanie i oddanie dla ukochanej osoby. Rozumiem że kobiety mogą się nie zgodzić na loda ze względów higienicznych,ale jeśli nie ma problemów z higieną to w związku z taką kobietą czułbym się trochę niedowartościowany, czułbym że ona brzydzi się mojego penisa i nie akceptuje go w pełni. Dlatego osobie która lubi seks w różnych formach może być ciężko porozumieć się z osobą która mocno trzyma się poglądów religijnych które wyssała wraz z mlekiem matki. Edytowane przez Matxxx Czas edycji: 2026-02-01 o 23:58 Powód: Błąd |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.