|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Szybkie schudnięcie... Stres... Obwisła twarz...
Cześć...
Generalnie trochę się krępuję zadawać to pytanie tutaj, ponieważ jestem facetem Ale mimo wszystko to zrobię, mianowicie chodzi o to, że niedawno bardzo szybko schudłem i to ponad 10 kg i niestety zauważyłem, że coś dziwnego stało się z moją twarzą... :-/ Pojawiły się takie dziwne 'dołki', czy coś takiego pod oczami, jakby ubyło tam prawdopodobnie tłuszczu... I jest taka nieestetyczna 'krecha'... Czy mogłybyście polecić mi jakieś kosmetyki, albo co robić, żeby jakoś wrócić do poprzedniego stanu, sprzed tych kilku miesięcy...? Zamówiłem coś takiego jak Volufiline 100% France Sederma, ale nie wiem, czy to coś pomoże... :-/ I w ogóle nie wiem, może jakieś masaże, patrzyłem ostatnio na jakieś Kobido, ale nie wiem, byłem raz i nie wiem, czy to coś pomogło... Jakoś ogólnie jak wstaję rano, to nie mogę patrzeć w lustro, ech... :-/ To naprawdę wszystko widać... :-/ I jeszcze zrobiła mi się ta lwia zmarszczka też... :-/ Kurczę :-/ Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek komentarze i pomoc, bardzo dziękuję
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Szybkie schudnięcie... Stres... Obwisła twarz...
Wygląda na to, że przechodzisz przez sporo, a stres naprawdę może wpłynąć na wagę i skórę. Może warto spróbować łagodnej pielęgnacji skóry, używając produktów nawilżających, takich jak aloes czy witamina E. Odpowiednia ilość snu i zarządzanie stresem może również pomóc skórze się zregenerować.
fnf is enjoyed by both casual and hardcore players. Edytowane przez colinen45 Czas edycji: 2026-01-24 o 03:15 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Przede wszystkim zbadaj się, 10 kg w krótkim czasie nie jest normalne jeżeli celowo się nie głodzisz.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz spróbować wypełniaczy, ale te odradzam, bo widzę jak źle wyglądają moje znajome po ok. 10 latach regularnych zabiegów. Są karykaturami siebie samych - owszem, nie mają zmarszczek, ale wyglądają na nadmuchane. Na pewno szybkie zrzucenie 10kg spowodowało to "opadnięcie", czy nawet zapadnięcie twarzy. Nie wiem czy teraz masz optymalną wagę, czy jesteś za chudy? Od tego zależy wybranie odpowiedniej diety - tzn. jej kaloryczność. Zadbałabym o to, żeby było w niej dużo protein i "dobrych" tłuszczów, a wyeliminowałabym cukier. Postawiłbym też na suplementy, głownie aminokwasy, które biorą udział w produkcji kolagenu i stymulują organizm do odnowy komórek. A także na regularne ćwiczenia mięśni twarzy - to działa tak, jak ćwiczenia miesni ciała, które tworzą "ramę" wspierającą skórę. Edycja: zapomniałam o najważniejszym: zrób podstawowe badania kwi, żeby sprawdzić czy ta duża utrata wagi to wynik stresu i zaniedbań w odżywianiu, czy dzieje się coś poważniejszego. Sprawdź tarczycę na nadczynność (FT3 i FT4), a jeśli nie refundują tego, to przynajmniej TSH - hormon przysadki, który jest sprzężony z hormonami tarczycy. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2026-01-28 o 13:36 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Primo: przebadaj się żeby sprawdzić przyczynę takiego nagłego spadku wagi.
Secundo: Jeżeli zależy ci na poprawie wyglądu po takiej wadze trzeba zdecydowanie zmienić dietę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.