|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Prosty i skuteczna rutyna pielegnacyjna na zaskórniki otwarte/zamkniete Facet 32 lata
Witam polecicie sprawdzone kosmetyki dla faceta ogólnie bardzo przeszkadzaja mi zaskórniki otwarte w szczególnosci na nosie i czole a zaskórniki zamknięte które mam po bokach na zewnętrzenej częsci policzków. Ogólnie cere mam dosyć tłustą. W domu posiadam już CeraVe Żel myjący przeciw niedoskonałościom i wieczorem używam serum z retinolem tez od cerave do tego krem oil control ale jakos szczególnie nie widze różnicy... Myslalem zeby zacząc zamiast retinolu stosować kwas salicylowy co wy na to?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prosty i skuteczna rutyna pielegnacyjna na zaskórniki otwarte/zamkniete Facet 3
Myślę, że dobry kosmetyk z kwasem salicylowym mógłby u ciebie lepiej się sprawdzić niż retinol, na pewno jeśli chodzi o ukierunkowanie działania na zaskórniki otwarte. Spróbuj jakiś porządny, sprawdzony produkt z kwasem salicylowym typu Paula's Choice BHA liquid exfoliant. Teraz rynek kosmetyczny jest dość zalany słabymi jakościowo produktami, łatwo się przejechać na jakimś tanim badziewiu.
Może jakiś krem kwasowy ze złuszczającymi kwasami AHA do używania co jakiś czas, na zaskórniki zamknięte to zadziałałoby szybciej/skuteczniej niż retinol. Niekoniecznie krem, może być i peeling czy jakikolwiek inny typ kosmetyku, ale krem wydaje mi się być bardziej facet-friendly Dobre są np. IsisPharma Glyco-A 12, Neostrata Resurface. Mój facet zadowolony, pomaga mu na wrastające się włoski z zarostu i związane z tym krostki.Nie mam zdania o tym konkretnym retinolu CeraVe, ale delikatne produkty nawet z upływem dużej ilości czasu niekoniecznie zbudują porządne działanie, porządne rezultaty, dla niektórych mogą być zbyt delikatne mimo długiego używania. Moim zdaniem łatwiej zacząć od kwasów niż od retinoidów. I wiele osób pewnie będzie na tyle zadowolona z działania kwasów, że i bez retinolu się obędzie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

Dobre są np. IsisPharma Glyco-A 12, Neostrata Resurface. Mój facet zadowolony, pomaga mu na wrastające się włoski z zarostu i związane z tym krostki.