|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak być kochanką.
Sama nie wiem jak to ocenić i jestem gotowa falę pomyj, ale prosiłabym o szczere oceny i opinie w związku tą sytuacją.
Ja 24, on 48, mocno ustawiony, piękna żona, dwie córki, mieszka w innym mieście, ale z przyczyn zawodowych ma jedną-dwie noce w tygodniu mnie. W obecnym sytuacji, nie chcę problemów emocjonalnych z rówieśnikami, mam jakieś potrzeby i wpadłam w ten "układ". Nie mieszkam samodzielnie i w końcu musiałam powiedzieć rodzicom. Wkurzyli się straszliwie. Nie żebym musiała się wyprowadzić, ale w grę może wejść możliwość wynajęcia kawalerki, tzn ja bym wynajęła on by płacił. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak być kochanką.
Prosty przepis na spieprzenie sobie życia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem w jakim celu ten watek? nie chcesz problemow emocjonalnych z rowiesnikami a ze starymi dziadami chcesz? zastanow sie czego oczekujesz po tym zwiazku? jesli marzysz ze on sie zakocha zostawi zone i bedziesz zyla ustawiona w jego luksusie to raczej masz bardzo marne szanse na realizacje tego planu
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Choćbym chciała powiedzieć, że będzie dobrze, to pytanie czy robisz to dla seksu i pewnej wygody finansowej, czy wiążesz z nim jakieś uczucia? Jeśli wiesz, że wpadniesz w emocjonalną karuzelę zwaną miłością, to bardzo na tym ucierpisz. Zdecydowanie facet chce mieć kochankę - czego nie popieram, bo to oznacza że to bardzo zamknięty typ, patrzący jedynie na swoje zachcianki - więc tak jesteś jego zachcianką, dopóki się Tobą nie znudzi, albo jego żona nie zacznie czegoś podejrzewać.
Jeśli masz zamiar robić to czysto praktycznie, to w to wchodź jak tak czujesz, jeśli jednak emocjonalnie jak mówiłam to możesz spodziewać się złamanego serca na 200%. On nie porzuci rodziny, dla dziewczyny, która może być jego córką. |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem dlaczego pytasz obcych ludzi o ocenę, do tego asekurujesz się że jesteś gotowa na falę pomyj, czyli świetnie rozumiesz jak ta sytuacja wygląda i jest odbierana.
Dla faceta to wygodny układ - wynajmie mieszkanie dla kochanki i ma Cię dostępną parę nocy w tygodniu, żeby odpocząć od żony i dzieci. Dla Ciebie to pewnie też korzystne - nie musiałabyś mieszkać z rodzicami. Jeśli wiążesz z tą relacją jakieś plany, to nie łudź się. Gdyby on się Tobą znudził lub sprawa się rypła i np. jego żona poznała prawdę, zostajesz z niczym, jesteś na jego łasce. Jeśli deklarujesz że nie szukasz problemów emocjonalnych z rówieśnikami a ładujesz się w taki układ, to niestety chyba sama nie wiesz czego chcesz. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego mówisz o tym rodzicom. Rozumiem że on cię w całości utrzymuje? To powinna być sprawa między wami i nie angażuj się uczuciowo.
Dla mnie jednak on jest trochę za stary bo spokojnie mogłabyś znaleźć młodszego a nie dziadziusia Nie angażuj w to otoczenia Zawodową kochanka powinna być dyskretna a Ty chyba już się wkręciłaś uczuciowo a to kiepsko wróży |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Nikt nie musi na ciebie żadnych pomyj wylewać, bo doskonale sama to czynisz szukając uznania na śmietniku. Szczerze mówiąc, to szkoda mi Ciebie, bo musisz mieć bardzo niskie poczucie wartości skoro taki układ jest dla ciebie ok.
Zastanów się dlaczego tak jest, że wystarczą ci ochłapy? Obstawiam, że nie byłaś kochaną córeczką tatusia, nie miałaś dobrego domu, dlatego polecę ci książkę "kobiety, które kochają za bardzo". To książka o tobie. Ale może na to za młoda jesteś i musisz jeszcze porządnie po dupie dostać, żeby dotarło do ciebie, że zasługujesz na coś więcej. Niezłośliwie życzę przebudzenia. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za opinie, niektórych nie rozumiem, ale może też nie bardzo precyzyjnie to przedstawiłam.
Nie, nie jestem z nim dla pieniędzy ani dla wyprowadzenia się z domu. Z rodzicami rozmawiam, bo się zainteresowali tym, że zaczęłam regularnie znikać. Miałam nakłamać o chłopaku, który nie istnieje? Nie lokuję w tym uczuć i mam świadomość terminowości tej relacji. Chcę pokończyć sprawy uczelniane, ustabilizować się, pożyć trochę ze spokojną głową i pobyć wolną, aż to skończę i wszystko się odmieni. Na pewno nie wpadnę w rozpacz, kiedy mu się "znudzę", i mam raczej obawy, że to on ciężko zniesie moment kiedy odejdę. Oferta mieszkania, to nie jedyny materialny dowód jego zaangażowania. Pomimo chęci bycia wolną i swobodną, to też mam jakieś potrzeby. "Seksu"? Ja bym to nazwała potrzebą pobycia trochę z mężczyzną. Nie z chłopcem, a z mężczyzną, choćby miał być jedynie zapchajdziurą. Wiem, że to duża różnica wieku, ale jeszcze chyba nie "dziadek" i "ochłapy". ![]() Po prostu tak chciałam się dowiedzieć jaki jest poziom tolerancji dla tego typu układów. Teraz wiem. Ci co muszą wiedzieć, to wiedzą, a dalej "top secret" i zero wyjścia na zewnątrz. Trochę szkoda, ale co robić
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Mogłaś powiedzieć, że to bliżej nieokreślony facet bez wchodzenia w szczegóły, a ty od razu wypaliłaś, że jesteś odskocznią od rodziny dla faceta w wieku swego ojca? Co za bezsens!
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez karin959 Czas edycji: 2026-02-04 o 23:03 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Nie porównuję tylko pokazuję alternatywy.
Masz córkę i opcje: wydziargana lesbijka, czy czasowy romans ze starszym facetem. Co byś wolała?
Edytowane przez karin959 Czas edycji: Wczoraj o 11:55 |
|
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jasne jak jest taka relacja odbierana, zwłaszcza po tym co piszesz i jak luźno do tego podchodzisz nawet nie kryjąc że z Twojej strony to bezemocjonalny układ. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
To nie jest romans ze starszym facetem. Ty chcesz się PROSTYTUOWAC z ŻONATYM facetem. Schować honor, dumę i klasę w kieszeń. To, że jest w wieku twojego ojca, to najmniejszy problem.
Kombo prostytucji+żonaty+dużo starszy nazwałam "ochłapem" i "śmietnikiem", a nie jego wiek. Przecież możesz pójść do normalnej pracy, której nie będziesz się wstydzić i sypiać niezobowiązująco z wolnym kolesiem skoro tak bardzo nie dajesz rady. |
|
|
|
|
#16 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozwól mi poczekać aż się znajdzie książe z bajki i wielka miłość, a póki co Oki? |
|||
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale to Ty dzwonisz przychodząc tu z wątpliwościami.
No to ludzie wyrazili swoje zdanie, więc zaczynasz używać porównań od czapy i jeszcze się kłócić. Nie wiem, potrzebujesz ojojania, walidacji, usprawiedliwienia że Ty i on nie robicie świństwa innym osobom (jego żonie i rodzinie) swoim "układem"? Jeśli nie jesteś gotowa na dyskusję być może po prostu nie ma potrzeby rozmowy na forum, zachowaj te sprawy dla siebie. Naprawdę brzmisz jak troll albo ktoś niezbyt stabilny emocjonalnie kto rozpaczliwie potrzebuje usprawiedliwienia dla kichy w której się znajduje. |
|
|
|
|
#18 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I tym sposobem doszłyśmy do prostytucji. Nie wykluczałam takiej ewentualności, ale że będziecie taką pianę toczyć, to jestem zaskoczona. ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
Nie. Nie może być, a wręcz nie jest tolerowana. A znam kilka dziewczyn, które z takich układów korzystają, chociaż nie mam co do tego pewności. Nie rozumiem dlaczego ma to być prostytucja, chociaż ci faceci od tego tkwią po uszy w zdradzie i niewierności, bez żadnego usprawiedliwienia i wątpliwości. Nie, nie kłócę się, ale odczuwam, że próba wytłumaczenia pewnych nieścisłości , czy nieporozumień, wywołuje u Was furie. Trochę dziwne dla mnie, jak na powszechnie deklarowane wolności i prawa kobiet do decydowania o swoim życiu. Ale cóż. Bez urazy
Edytowane przez karin959 Czas edycji: Wczoraj o 19:30 |
|||
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Czy romans z żonatym mężczyzną jest moralny no raczej nie
Czy takie sytułacje są nadgmnine tak Ale Kobiety które spotykają się z mężczyznami dla korzyści są i są bardziej napiętnowane przez społeczeństwo. Rozumiem twoich rodziców bo martwią się o ciebie nie chcą żebyś sobie spiepszyła życia , lat młodości. Gdzie i tak relacja jest bez sensu. Ważne żebyś z tej relacji nie wyszła z ciążą , chorobą weneryczną albo z kacem moralnym Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kumpela od 20 lat jest kochanką jednego i tego samego kolesia, z drugiego końca Polski. Mają nawet dziecko, chłopiec ma 10 lat. Ona jest ze wszystkim sama, nigdy nie może na niego liczyć, nie może do niego dzwonić, nawet jak dziecko ma 40 stopni gorączki, nie spędzają razem Świąt, wakacji, urodzin, nie dorabiają się wspólnie, on finansowo też nie pomaga jej regularnie. Widują się na weekend, raz na kilka tygodni. Piękna, inteligentna, błyskotliwa dziewczyna weszła w to jak ty, w podobnym wieku jak ty i utknęła w tym bagnie na zawsze. Uważała że ma to pod kontrolą, że zerwie kiedy zechce, ale potem było coraz trudniej. Otwarcie mówi że spieprzyła sobie i synowi życie, ale nie umie z tego bagna się wydostać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#21 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio oglądałam najnowszy sezon Bridgertonów i tak, może wtedy taka relacja bywała społecznie akceptowana. Ale to był XIX wiek i małżeństwa aranżowane, więc nikogo nie dziwiło że facet ma kogoś na boku. I dotyczyło to tylko facetów, szowinizm pełną gębą. Ja już napisałam szczerze jak to widzę i zauważ że zrobiłam to bez potępiania Ciebie: on jest w znacznie lepszej pozycji niż Ty, on funduje i zapewnia np. mieszkanie dla zachowania prywatności. On jest totalną szują wobec swoich bliskich, ale gdybyś nie była chętna na taki układ nie doszłoby do jego powstania. Jeśli sprawa się wysypie, może się oberwać i Tobie bo stracisz mieszkanie ale i kochanka, ponieważ on na pewno wybierze dotychczasowy rodzinny spokój i jeśli chciałby kolejnego romansu znajdzie nową młodą partnerkę. To logiczne fakty, a nie jakaś moralna krucjata. Jesteś młoda, chyba rozczarowana niedojrzałymi rówieśnikami, więc ładujesz się w jakiś nieciekawy układ. Plus to co piszesz świadczy że stawiasz rodziców pod ścianą i chyba chcesz jakoś zaakcentować swoją niezależność, więc mają oni zaakceptować każdą Twoją decyzję choćby była ona wątpliwa. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze Ci odpowiem, że pytałam swojego faceta o to, co by myślał o kobiecie, która sypia z facetem, który jej mieszkanie jeszcze opłaca. Niestety opinia faceta: nazwał to prostytucją. Ale tylko o to jedno zapytałam, by mieć pogląd patrząc jak sama pisałaś, że to nie jest prostytucja, więc zdaniem kobiety może nie, ale facet już inaczej do tego podszedł.
Co do tego, że wiesz, iż nie będziesz się angażować w żaden sposób emocjonalnie, i nie masz w sumie wyrzutów sumienia do innego kobiety - nawet obcej - to rób szczerze jak uważasz. Ja osobiście nie chciałabym być zdradzana, wolałabym wiedzieć i skończyć z takim dupkiem. To tak samo jakby było z Tobą. Często osoby, które w coś się wikłają, nie biorą pod uwagę tego jakby same nie zechciały być potraktowane, a traktują tak innych co jest przykre. Czy Ty chciałabyś by Twój facet sponsorował inną kobietę? Choćby tym, że wynajmuje jej mieszkanie, by mogli tam uprawiać seks? Myślę, że raczej byś nie chciała być na miejscu jego żony, a niestety każdy jak to mówi ma swoją wolę i swoją moralność. Zresztą to Twoje życie, i Twoje wybory sama piszesz swoją historię, jednak ja osobiście nie mam szacunku do osób, które zdradzają i osób, które wiedzą o tym, że ta osoba ma partnera/małżonka. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.