|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zagroda babuszki cz.6
Aż się boję czy znów napada śnieg. A zapowiadają. Mam tak ładnie odśnieżone. A tutaj jak przyjdzie znów śnieżyca to będzie źle.
Co ja robiłam w styczniu? Chyba niewiele ,przetrwałam ten miesiąc. Nic nie robiłam. Teraz trzeba przetrzymać miesiąc luty. Poczytam co tam pisałyście. To mi wpadnie na myśl co odpowiedzieć. Wysyłam zdjęcia moich zakupowych głupotek. Kupowałam małe drewniane pudełka żeby posegregować do nich akcesoria do maszyny, stopki przede wszystkim których mi się nazbierało. Igły ,pędzelki .nawlekacze. Teraz porządnie wygląda na mojej półce .wisi nad maszyną i łatwo do nich sięgnąć. Te naczyńka metalowe są platerowane i ściemniały. Trzeba je w czymś pomoczyć to ten osad zejdzie. Muszę znależć w necie sposób. |
|
|
|
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
Foto
|
|
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się twój styl Herbatko
Glupotki fajnie jest mieć gdzie trzymać. Ja też jestem obstawiona róznościami. Co jakiś czas usiłuję wprowadzić w tym sens aby się nie pogubić. Tylko wyjazdy i przyjazdy robią mi w tym bałagan, Teraz też już wszystko wymaga reorganizacji. Najbardziej mi się podobają szafki apteczne, takie z szufladkami opisane afabetycznie. No ale nie czas na takie zakupy. Więc radzę sobie różnymipojemnikami póki co. Na zeszyty sprawdziły mi się półki przez całą długość pokoju i równie długie biurko. No ale to będę myśleć o czymkolwiek jak będzie jak.Zeszyty mam zorganizowane, pogrupowane tematycznie i alfabetycznie, szybciej znajduję informacje niż w kompie. Natomiast z ziolami jako takimi i suplementami i różnościami co używam mam lekki balagan w tym momencie. Jedyne co ogarnęlam to dwa pudeka z bieżącymi, używanymi różnościami. Jak coś chcę wprowadzić nowe to szukam gdzie ja to dalam
Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2026-02-04 o 13:05 |
|
|
|
|
#1894 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
U mnie pada śnieg z deszczem.
Herbatko Bardzo fajne te twoje przyborniki a bogaty zestaw nici stojący w rządku mnie zachwycił. Nie wiem czemu mam słabość do stojących w szpulach nici. Odbieram je bardzo ciepło i bardzo pozytywnie, jakbym powinna wiedzieć z czym mi się kojarzą, ale zapomniałam...
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2026-02-04 o 16:29 |
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Herbatko, piękne rzeczy. Trafią na obrazy?
|
|
|
|
|
#1896 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się pozdrowiona Emmi
Co do zimy, wygląda na to, że musi byc powyżej zera, bo ulica jest mokra. Znika powoli śnieg co wziąl był napadal poprzedniej nocy.Liczę na to że dostanę jakieś natchnienie do wzięcia się za jakąś domową pracę i zacznę od wypakowania swojej walizki. Haha m wczoraj mówi : Już wiem daczego nie rozpakowałaś walizki, planujesz już gdzieś jechać Noż koczowniczy tryb życia taki, że czasem szkoda czasu na rozpakowanie walizki.
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Jestem jaka jestem
|
Hejka
U mnie -2 było przed 6.00 i sucho,nic nie padało ,czyli gołoledzi na razie nie ma. Emmi no cóż boli dość dość,odwołałam badanie USG na poniedziałek;ułożenie się do badanie i potem podniesienie się mocno problematyczne by było.Powiem tak ...aktywność ograniczona do niezbędnego minimum.Zadzwonilam też po receptę do mojej przychodni i poprosiłam o przeciwbólowe receptowe.Ibuprofen na liście zakazanych dla cukrzyków,a paracetamol praktycznie na mnie nie działa.Chyba robótkę wyciągnę,znaczy Maks mi wyciągnie i w wygodnej pozycji będę dziergać.Wczoraj obejrzałam sobie 2 filmy.Ot takie siedzenie.Nie dźwigam nic.Sporo leżę.
|
|
#1899 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Imegan
Ja bym przejechała się na ostry dyżur i się przebadała, tak na wszelki wypadek. Ostatnio znajoma wybrała się na narty i nie znam szczegółów ale nieźle się połamała, a umie jeździć, więc za pewne upadek jak wiele wcześniejszych... a jednak, ten okazał się inny. Unieruchomiona na dość poważnie. Lepiej dmuchać na zimne. Lenifa U mnie obecnie 1 na plusie Śnieg twardo leży dalej.
|
|
|
|
|
#1900 |
|
Raczkowanie
|
U mnie właśnie kropi. Jest na plusie ale nie wiadomo co będzie rano
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie na minusie. Pogoda koszmarna w dzień nie padało ale zimny wiatr. Wyobrażam sobie jak w Gdyni było przenikliwie zimno. Tam to bezpośrednio od morza wieje.
W nocy miałam bardzo duże skoki ciśnienia. Córka rano mnie zapisała do lekarki. Głowa mnie bardzo bolała. Teraz zmiana leków ,ale jeszcze trochę nie bardzo te parametry ciśnieniowe. Ale najgorsze już za mną. Ograniczyć muszę słodycze. |
|
|
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
Oj Herbatko to nie dobrze z tym ciśnieniem. Mam nadzieję że leki Ci pomogą
|
|
|
|
|
#1903 |
|
Jestem jaka jestem
|
Hejka
Herbatko zdrowia życzę. Emmi ja po objawach to mam potłuczone żebra.No i na takie coś to leki przeciwbólowe,maści z diklofenakiem,odpoczynek ,nie dźwigać.Leczenie ok 4-6 tygodni.To wszystko już wdrozylam.Siedzienie gdzieś na skórze wiele godzin ,żeby się dowiedzieć co sama wiem to nie na moje siły.Jeszcze się jaka grypa zarażę i dopiero wtedy będzie jazda bez trzymanki przy kaszlu.Na razie wszelkie prace przeszły na resztę rodziny.Wspieram ich dobrym słowem,pomocą z pozycji fotela.Gdybym.prscowala na etacie wiadomo wizyta u lekarza konieczność choćby z powodu L4.No muszę być ostrożna,powolna ale daje radę.Gdyby ból narastał i były dodatkowe objawy to wiadomo,że trzeba jechać.Najgorszy był pierwszy dzień ,gdy puściła adrenalina i położenie się na łóżko lub wstanie z niego wymagało pomocy Juniorów.Teraz sama kładę sie,przekręcam i wstaję.
|
|
#1904 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Imegan
Tylko żeby tam jakiegoś pęknięcia nie było? (nazwałam to delikatnie) . W każdym razie mocno trzymam kciuki. Pamiętaj o braniu leków na te poprzednie Herbatko Cicha Jakoś Cię mało ostatnio? Wszystko w porządku? Dzień dobry wszystkim U mnie nadal leży śnieg, jest 1*C na plusie, geste chmury nad głową. Szkoda, że Amity nie ma, lubiłam z nią pisać o temperaturach i pogodzie ![]() Lenifa I jak tam? Rozpakowałaś się? ![]() Lanolinka U Ciebie nadal mocna zima?Sagi A tak poza tym wszystkim życzę dużo zdrowia Annorl Żyjąca marzeniami Amita
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: Dzisiaj o 07:37 |
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Hejeczka o poranku, któren mi się wziąl i wydłużył z lekka, ale obrobiłam sie z tym co bylo konieczne.
Emmi nie wypakowałam się. Jest wszystko elegancko zapakowane gotowe na Roztocze ![]() Imegan, ja bym przyłożyla liść zlotego wąsa, ale i tak wiem, że nie uważasz, tego co ja piszę, dlatego nawet się nie odzywam. Każdy robi co uważa po prostu. Więc sory, do niczego, nikogo nie namawiam. Życzę oczywiście zdrowia i powrotu do siebie. tego typu urazy nie leczą się z dnia na dzień i żebra potrzebuja też czasu. Dziewczyny dobrze piszą, że warto wiedzieć jak i co, zrobić badania, prześwietlenie. Żeberko to kość a jako taka lubi się też czasem złamać. Dodatkowo w grę wchodzi stan tkanki międzyżebrowej, któren to kiedy lat przybywa, zwaszcza u kobiet może być w stanie kiepskim, a one jak tam coś, to ból paskudny. Na dodatek trzyma tak około miesiąc, jak już strzeli. Mam to, to wiem. Edytowane przez lenifa Czas edycji: Dzisiaj o 08:08 |
|
|
|
|
#1906 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifa
Przed nami 12 lutego - Tłusty Czwartek , to już w przyszłym tygodniu. I u mnie zaczynają Młodzi snuć jakieś walentynkowe plany. Oby im się udało, bo z TS zdrowiem jest przeróżnie (tfu tfu co by nie zapeszyć) . MM o naszych wie od stycznia albo jakoś tak. Standardowo - jakaś knajpka z zagraniczną kuchnią z oryginalnymi kucharzami A jakby nam się już totalnie nie chciało, przez pogodę, nigdzie ruszać to coś wymodzimy fajnego w domu. Oooo! Na przykład serowe fondue Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: Dzisiaj o 08:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

Glupotki fajnie jest mieć gdzie trzymać. Ja też jestem obstawiona róznościami. Co jakiś czas usiłuję wprowadzić w tym sens aby się nie pogubić. Tylko wyjazdy i przyjazdy robią mi w tym bałagan, Teraz też już wszystko wymaga reorganizacji. Najbardziej mi się podobają szafki apteczne, takie z szufladkami opisane afabetycznie. No ale nie czas na takie zakupy. Więc radzę sobie różnymipojemnikami póki co. Na zeszyty sprawdziły mi się półki przez całą długość pokoju i równie długie biurko. No ale to będę myśleć o czymkolwiek jak będzie jak.