|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
| Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 6
Hej wszystkim
jak wam mija Tlusty Czwartek ? Ile zjadłyście paczkow przyznawac się? ... ja zero,bo jestem zbyt zmeczona by je robić lub iść po nie daleko do supermarketu lub piekarni, ale byłam w sklepie i mieli eklery za to i to w weganskiej wersji ,bo nie mogę zbytnio mleka. Będę robić dalsze badania na moje chroniczne zmęczenie
|
|
|
|
|
#4082 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifo
Lubiłam cerować. Nie wiem dlaczego, ale lubiłam. Czynność dość czasochłonna ale miałam wrażenie jakby przy niej wypoczywała.
|
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Emmi No to ja własnie wypoczywam
Mam pierogi ruskie gotowe to nie muszę w tym momencie robić obiadu. Julia u mnie też pączka to zero, ale m kupil sobie 8 i powoli walczy z tą paczką
|
|
|
|
|
#4084 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Julka
0 pączków ani czegokolwiek. Pogoda jest brzydka. duża mgła i nikomu nie chciało się ani pójść ani jechać do dwóch cukierni jakie nam się otworzyły w okolicy. Poza tym ja chyba odpoczywam od pączków, któryś rok z rzędu. Zdarzy mi się w ciągu roku kupić i zjeść słodkie precle, ale jeździmy na nie aż do Warszawy. Jak się czujesz dzisiaj?
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2026-02-12 o 14:35 |
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Julci
Ja zjadłam babeczkę owocową i kilka kokosanek. Pączka od Lanolinki i Sagi ![]() I dosyć tych słodkości, nie jadam na co dzień. Nie przepadam./ |
|
|
|
|
#4086 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
Wliczając pączusie od koleżanek to zjadłam ich sporo |
|
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Emmi, też myślami dzisiaj jestem przy Ani.
U niej wszystko dobrze? Pozdrów serdecznie |
|
|
|
|
#4088 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Drogie koleżanki od wyliczanek, ktoś odgrzebał skojarzenia https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post89845433 , tylko one są na Gry.
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cyferko Nie wiem czy wszystko dobrze , bo niby wykręca się brakiem czasu na siądnięcie do kompa, ale... za język nie ciągnę. Mam nadzieję, że jest dobrze, że sobie radzi. Wie, że zawsze może zadzwonić, ale martwię się. Jest mocno zaangażowana w RR (radę rodziców) dzisiaj pewnie w placówkach szkolnych mnóstwo pączków i innych słodkich dobrodziejstw. Zawsze coś jest do zaplanowania jak się tylko chce. U nas też ciągle coś się dzieje i obie strony są zadowolone ze współpracy.
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2026-02-12 o 15:00 |
|
|
|
|
#4089 |
|
Rozeznanie
|
Na Roztoczu cieplutko-8 stopni na plusie.Aż chce się żyć.
Moje pączki z domowym dżemem wiśniowym a część z domową marmoladą wieloowocową, Na obiadek wątróbka drobiowa,ziemniaki i ogórek kiszony. Dobrego popołudnia
|
|
#4090 |
|
Przyczajenie
|
O to pewnie były dobre paczki takie domowe...ja wątróbki nie lubię, nie jem.zreszta mięsa, ale chyba będę musiała zacząć że względu na stan zdrowia
Ja dziś zjadlam tylko jednego eklera weganskiego z kremem kokosowym Paczkow też dziś zero zjadlam |
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Emmi, jeśli masz kontakt z Ann to pozdrów ją ode mnie 🙂
Obeszłam trasę z kijkami z koleżanką, pogoda była i fajnie, że udało się wykorzystać. Lenifo, lubisz cerować..mi mąż podrzyca skarpety do cerowania a ja go pytam, kto w xxl wieku chodzi w celowanych skarpetach? Wiem, że to nie problem kupić skarpety ale takie, żeby mu pasowały to juz jest taaaakie skomplikowane. A tych, które ma przestali robić. No i weź mu zaceruj... Kupiłam mu z tej firmy gdzie kupuję takie do górskich butów. Te mu pasują ale jedne kosztują 80 zł to.drogo jakbym mu miała kupić więcej. |
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Umiem cerować ale nie jest to moje ulubione zajęcie. Ale czasem trzeba. Moj m z kolei ma swój ulubiony dres, co już i stary i zniszczony i nawet ma nowy,ale nieee
) Po prostu lubi ten stary. I przyniósl mi wczoraj, że może da się coś zrobić? Może bym zacerowała? Noż jak tak ładnie poprosił no to musiała bym serca nie mieć, aby nie zacerować. Sama mam tak że coś lubię i ratuję ile się da.Dres jest niemieckiej firmy Strauss, co to specjalizuje się w odzieży roboczej i ich rzeczy są porządne, z naturalnych tkanin. I dla niego więcej warte niż wyjściowe garnitury. On nawet buty u nich kupował, takich co nie do pracy, a normalnie chodzi. Niemcy mają to bardzo konkretnie rozwiązane. Pracownicy różnych branż mają nawet konkretny kolor ubrania roboczego, Spotkasz na ulicy faceta to wiadomo kim jest w zależności od tego jaki ma kolor ubrania roboczego. Ja nie pamietam jakie kolory kto ma, ale np na budowie jak coś potrzebujesz do elektryka to wiesz do kogo podejść, Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2026-02-12 o 18:46 |
|
|
|
|
#4093 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Annorl
Wszystkich serdecznie pozdrawia. Nie ma czasu na razie, codzienność ją pochłania całkowicie.
|
|
|
|
|
#4094 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2026-02-13 o 08:24 |
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem Emmi ale z nastrojem refleksyjnym, na wiadomości o tym że odeszla Bożena Dykiel, Lubiłam ją.
|
|
|
|
|
#4096 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Jak Wam się spało? Mnie jako tako, chociaż mogłoby być lepiej.
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Też bardzo lubiłam panią Bożenę Dykiel (*) Niech odpoczywa w spokoju. |
|
|
|
|
#4098 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifa
O jej... nie wiedziałam. Aktorka z generacji ,,Wielkich". Do końca działająca charytatywnie, społecznie. Ostatnio nawet widziałam ją w programie kulinarnym... A tu proszę... Mam nadzieję, że nie chorowała tylko mogła spokojnie żyć do końca. [*]
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2026-02-13 o 08:35 |
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Obudziłam się wypoczęta, w nocy nie wstawałam.
Słyszałam rano śpiew ptaków, jak miło się zrobiło. Na podwórku chlapa, na plusie. |
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie ponoć chorowala. Nie wiem nic konkretnie, w ostatni rok wycofala sie z grania?
|
|
|
|
|
#4101 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
U mnie też chlapa, 5 na plusie.Lenifa Nie śledzę życia aktorów, tyle co gdzieś mi tam przemknie. Mocno dziesiątkuje rak (nie tylko w Polsce).
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie śledzę aktorów, nie mówiąco tym że nie oglądam tv od lat, Po prostu zwróciłam na nią uwagę, że zdolniasta kobieta jest, w dawniejszych czasach
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Emmi jak się czujesz?
Odpoczęłaś trochę? ---------------- Smażę naleśniki na śniadanie Emkowi. W pracy zastój :-( Jeden klient na trzy dni. |
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifko udało Ci się zacerować dresik ?
Mój Emek przywiązuje się emocjonalnie do butów ![]() Buty są ważne, tym bardziej jak cały dzień ma się je na nogach. I te ulubione ma tak znoszone, przyglądam się kiedy podeszwa odpadnie, kupiłam mu nowe, prawie identyczne. Nie! mówi, stare jeszcze dobre ![]() To samo z domowymi kapciami
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2026-02-13 o 09:26 |
|
|
|
|
#4105 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
Nie wiem czy odpoczęłam, bo moje serducho, nie wiedzieć czemu od kilku godzin jest w stanie podwyższonej aktywności. Nie ćwiczyłam nic takiego aby miał uruchomić się wysiłkowo. Być może organizm nadal walczy z jakimś wirusem. Wczoraj czułam się niemalże doskonale. Nigdzie nie wychodziłam, więc niczego nie podłapałam. Już w nocy obudziłam się z ,,traktorem". Ale spoko, żyję z tym od dziecka .
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naleśniki będą Cyferko i to się liczy. Czasem trzeba się cieszyć z rzeczy małych aby mogły nastąpić większe.
Dresik zacerowałam. Emmi - Może by letnia woda z miodem pomogła? Mam już wyciągnięty zeszyt, mam się zacząć uczyć i kiepsko mi idzie rozpoczęcie onego zajęcia, chociaż ja to lubię , Glicyna na rozkładzie jazdy, Jak ktoś coś o tym wie, to może donieść nawet szyfrem
Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2026-02-13 o 09:37 |
|
|
|
|
#4107 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Smutny poranek. Bardzo lubiłam panią Bożenę Dykiel. (*) Wiem, że chorowała na serce oraz na depresję. |
|
|
|
|
#4108 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifo
![]() Chociaż to też tak niekoniecznie... bo na ten czas przypada trauma... (nie zagłębiam się) I teraz dobre pytanie, czy trauma może zmienić smaki? Pewnie może, jest to forma stresu, a stres potrafi przewrócić wszystko do góry nogami. No właśnie... Do tego jeszcze zagrywki psychiki, kiedy dany produkt silnie się z czymś kojarzy, wiąże...? I nagle dramatycznie coś się zmienia to i może zmieniają się nawyki? hymmmm... Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2026-02-13 o 09:57 |
|
|
|
|
#4109 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
skojarzenia są? Świetnie! Jak dobrze, że je odkryłaś. |
|
|
|
|
#4110 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
One są obok naszych filmowych zagadek. Ktoś odświeżył więc dojrzałam Jestem i mnie nie ma. Krążę... Gotuje się wywar na zupę. Jeszcze nie wiem jaka będzie. Mnóstwo możliwości. Jak siedzę w domu to, to gotowanie nawet mi tak nie przeszkadza. Domownicy też zadowoleni jak gotuję .Cyferko Zima piękna ale zatrzymała różne prace. Z wiosną ruszy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 18 (4 użytkowników i 14 gości) | |
| Cyferkaa, Emmi123, lenifa |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

jak wam mija Tlusty Czwartek ? Ile zjadłyście paczkow przyznawac się?
... ja zero,bo jestem zbyt zmeczona by je robić lub iść po nie daleko do supermarketu lub piekarni, ale byłam w sklepie i mieli eklery za to i to w weganskiej wersji ,bo nie mogę zbytnio mleka. Będę robić dalsze badania na moje chroniczne zmęczenie

Mam pierogi ruskie gotowe to nie muszę w tym momencie robić obiadu. 

, bo niby wykręca się brakiem czasu na siądnięcie do kompa, ale... za język nie ciągnę. Mam nadzieję, że jest dobrze, że sobie radzi. Wie, że zawsze może zadzwonić, ale martwię się. Jest mocno zaangażowana w RR (radę rodziców) dzisiaj pewnie w placówkach szkolnych mnóstwo pączków i innych słodkich dobrodziejstw. Zawsze coś jest do zaplanowania jak się tylko chce. U nas też ciągle coś się dzieje i obie strony są zadowolone ze współpracy.