O czym szumią wierzby? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2026-01-31, 16:49   #91
lenifa
Zakorzenienie

Dot.: O czym szumią wierzby?

Dostęp do jedzenia jak dla mnie to jest mocno ograniczony

Znalazłam w domu cały woreczek porostów. Jak był syn to mi przywiózł i zostawił.
Będzie się można znów bawić w zatrzymywanie zapachów. Trzeba tylko poczekać na wiosnę. Chyba najszybciej to spróbuję zatrzymać zapach zółtej frezji. Trzeba będzie patrzyć za nimi po kwiaciarniach.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2026-01-31 o 18:07
lenifa jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2026-02-01, 10:54   #92
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Lenifo Pytałaś o nowe zmiany po ćwiczeniach. Nie wiem czy to są zmiany, ale nie odczuwam tak zimna jak wychodzę na dwór. MM jest zdziwiony. Nawet powiedział, że tak to mi ciągle zimno a na dworzu nie marznę. Już po pierwszym tygodniu ćwiczeń zaobserwowałam, że zmienił mi się układ krążeniowy. Więc może to efekt.
Emmi123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2026-02-01, 11:06   #93
lenifa
Zakorzenienie

Tak na pewno, to ma duże znaczenie dla procesów biochemicznych w organizmie. I na pewno gimnastyka może bardzo wiele zmienić jeeli chodzi o zdrowie, samopoczucie, możliwości fizyczne. To nie jest kewstia tylko ile mamy tłuszczyku. Dawniej pisałam jakie są elementy w dbaniu o zdrowie i kondycję i ruch był tam bardzo istotną częścią.
Stary 2026-02-01, 11:07   #94
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

MM stwierdził, że prawdopodobnie ,,odmładzam ćwiczeniami cebulki włosowe i stąd zmiana koloru". Słowa samego sceptyka
Stary 2026-02-01, 11:16   #95
lenifa
Zakorzenienie

Na pewno ma znaczenie, bo wszystko ma znaczenie. Jesteśmy systemem naczyń połączonych. Jak w przyrodzie. Wystarczy kamyk aby wywołać lawinę. Więc trzeba dbać o drobiazgi.
Stary 2026-02-06, 08:12   #96
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Teraz przez 2 dni nie ćwiczyłam i czuję, że organizmowi czegoś brakuje a kości są jakieś takie dziwne. Od razu mam reakcję. Ale skoro to ćwiczenia ,,miękkie" to od razu organizm czuje ich brak, albo łatwiej wracają do wcześniejszego stanu .
Trzeba ćwiczyć...
Stary 2026-02-06, 08:21   #97
lenifa
Zakorzenienie

No ale neurony lustrzane co znam kiepsko to jest droga pośrednia, wstępnie cialko migdałowate. Droga percepcji przebiega też przez korę czolową. Muszę znależć chwilę czasu na te neurony lustrzane, bo zainteresowalaś mnie nimi. Nic nie działa w pojedynkę, drogi w głowie naszej skomplikowane są a ja się na wszystkim nie znam, co nie znaczy że nie usiłuje poznać. Natomiast to wszystko ma bardzo duży wpływ na zachowania i na samopoczucie ludzkie, w bardzo szerokim rozumieniu.

Nie jest możliwe zajmowanie wszystkim na raz. W tej chwili siedzę w trigonelinie (kawa, kozieradka). Przy dobrej sytuacji sięgnę i przerobię te neurony lustrzane dokładniej . Póki co lustra to mi sie kojarzą tyko z Leonardo da Vinci, co mnie bardzo zainteresowalo o co jemu mogło chodzic z tym Na razie nie wiem.

Na razie piję kawkę i zaraz zjem sobie brule. Wczoraj udalo mi się je nabyć za ostatni grosz

No i ja odezwałam sie tutaj znaczy powyżej do starego tematu. Po prostu weszlo mi inne okienko i zaczęłam o tym myśleć. I zabrakło ciągu logicznego w czasie wypowiedzi

Ja ćwiczę Emmi. Wczoraj zaliczyłam rundę kolejną. Obym wytrzymala, bo jak zaczyna się jakiś kociokwik wokól, to człowiek się wykłada po prostu.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2026-02-06 o 08:39
Stary 2026-02-13, 12:32   #98
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Mam jeszcze takie ćwiczenia https://www.youtube.com/@laingemooi6717
Nie trzeba idealnie, tutaj chodzi przede wszystkim o ten ruch naprzemienny i gimnastykę całego ciała.

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2026-02-13 o 12:34
Stary 2026-02-13, 13:04   #99
lenifa
Zakorzenienie

Dzięki za ćwiczenia. Wgłębię się w to. Wczoraj udało się zrobić prawie wszystko zaplanowane, z wyjatkiem miminek. Zostawilam je na wieczór, a wieczór odezwał się moj brzuch i padlam.

Zainteresowaly mnie tam ćwiczenia z drążkiem. Bo mam taki specjalny drążek do ćwiczeń i się zastanawiałam co i jak z nim wymyślić. I może spróbuje powoli wprowadzać to.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2026-02-13 o 13:09
Stary 2026-02-16, 07:07   #100
lenifa
Zakorzenienie

Udało się wczoraj zaliczyć ćwiczenia ale tak na ostatnią chwilę, dopiero wieczorem. Dziś trzeba się przypilnować aby nie zostawiać tego na ostatnią chwilę.
Chyba ten śnieg za oknem dziala tak ogłupiająco. Człowiek by się chcial już obudzić z wiosną a tu nic. W sumie nie jest najgorzej, to normalne, jest luty. Taką pogodę pamiętam i z kwietnia, nie pamiętam już roku ale chodziłam jeszcze do szkoly.
Stary 2026-02-19, 18:18   #101
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Jakieś naście lat temu miałam jeszcze takie zimy jak tegoroczna. Kiedy się tu przeprowadziliśmy to musieliśmy na koła zakładać łańcuchy aby móc jeździć. Zima była na całego. Potem ludzie zaczęli pisać o złagodzeniu a u mnie ciągle była taka sama . Ależ mnie to denerwowało.
Stary 2026-02-19, 19:06   #102
lenifa
Zakorzenienie

Bądźmy dobrej myśli. Wiosna za 4 tygodnie.Może wcześniej poczujemy jakiś jej przedsmak. Od niedzieli ma być cieplej.
Stary 2026-03-01, 10:58   #103
lenifa
Zakorzenienie

Emmi wyskoczyło mi na fb o korelacji nerw błędny - histamina - alergie itd. Jeszcze nie przerobiłam tego dokładnie ale to ciekawe wg mnie spojrzenie https://www.facebook.com/photo?fbid=...58163247549143

Tlumaczyło by dlaczego jak ćwiczylam on nerw nie mialam żadnych objawów i kopotów z brzuchem, nie licząc innych dobrych skutków. No ale fakt o czym pisalam Te ćwiczenia należy robić bardzo ostrożnie i nie wolno przesadzać.

Dzis już jestem po ćwiczeniach. Zaliczyłam caly luty. Na razie nie mam jakowychś spektakularnych efektów, ale się ich nie spodziewałam w pierwszym miesiącu. Zobaczymy. Powinno w marcu z czymś drgnąć.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2026-03-01 o 11:00
Stary 2026-03-01, 13:48   #104
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

To bardzo ciekawe. Zajrzę przy okazji. Dla mnie błędnik jest niezwykły, bo działa jak klasyczna, budowlana poziomica z płynem. Niby organizm człowieka taki skomplikowany, a ruch jego całego ciała mierzony jest w tak stary, prymitywny sposób. To jest dla mnie niezwykłe. Wiele jest takich rzeczy w ludzkim organizmie, które zawierają w sobie czystą prostotę.
Stary 2026-03-01, 14:24   #105
lenifa
Zakorzenienie

Prostota i logika, tylko jak zegarek, wiele różnych kółeczek które ze sobą wspólpracują, przy czym zegarek to dośc prymitywne porównanie. Ja się tym interesuję od zawsze. Nawet mi taka myśl przebiegla przez glowę aby iść na medycyne, no ale wzorowy uczeń ze mnie nie był i uważałam że nie jestem w stanie uczyć się całymi dniami to na starośc okazalo się że to bardzo lubie hehe.

I w tamtym czasie bylo takie przekonanie, że układ nerwowy się nie regeneruje. Potem zmieniono to zdanie. Regeneruje się tylko dość długo w czasie. Aby cokolwiek mogło się regenerować musi mieć warunki. Nie odbudujesz domu jak nie masz cegieł, a dom to nie tylko cegły. Wszystko jest ważne i fundamenty i ściany i dach i komin i okna oraz drzwi. I jeszcze w tym domu mieszka człowiek, a czasem jakiś nietoperz się przypląta I ten dom ulega też zniszczeniu jak się o niego nie dba. A tu tego dbania trochę więcej. Ja zanim zaczełam ćwiczyć nerw błędny miałam zachwiania równowagi. Nie były intensywne ale nały zwrot , przekręcenie się mogły u mnie wywołac taki efekt. Nawet syn mi mówił - mama ty się czasem zataczasz. No nie używam alkoholu chyba że jak robię nalewki ziolowe, no ale to dawkowanie to łyżeczka. I nie zawsze biore nalewki, cześciej zioła w proszku. Nalewka to wtedy jak mi potrzeba aby znalazł się jakis składnik z zioła w tym co papusiam, a to zależy od wielu rzeczy, czasem od tego jakie procenty są W każdym razie cofnęło mi się to po czasie gdy ćwiczyłam. Wiele rzeczy się działo przez te pół roku. Czy zawsze i czy u każdego takie będą efekty tego nie wiem.Ale mam znajomego po cięzkim wypadku samochodowym z uszkodzona podstawą czaszki , zupelnie unieruchomionego jeszcze półtora roku temu. Przynajmniej tak go ostatnio widziałam. I w czasie mojej bytności tam, mówiłam im o nerwie błednym m.in i sugerowalam, ważnośc ustawienia głowy i że to wszystko może trwać. Ludzie załamują się jak coś trwa długo. Nie lubimy tego upywającego czasu bez efektów i czesto wtedy się rezygnuje. I wiesz ostatnio jego mama zamieścia filmik jak on ćwiczy... Normalnie robi nogami rowerek na wpół siedząco. Nie rozmawiałm z nimi co robili, czy poważnie potraktowali co mówiłam, ale co by nie robili, efekt jest. Półtora roku, olbrzymia różnica.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2026-03-01 o 14:26
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości