|
|
#4651 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 6
Witajcie !!
Mamy czwartek. Na bezchmurnym niebie pięknie świecące słonko. W nocy musiał być mróz, bo widziałam mocno oszronione dachy. Teraz nasza wspólna kaweczka, czyli ulubiona cześć dnia. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Czyżby przepychanko.......?? ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Tak, tak... trzeba było przepchnąć... ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Ach, zapomniałam Wam powiedzieć, że leki pomagają i noc minęła mi dobrze, bez bólu. Ulga wielka. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Teraz przełączam się na politykę lokalną. |
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Adusi.
Cieszę się bardzo z Twojego dobrego samopoczucia ![]() Słonko dodatkowo Cię wspomaga ![]() ---------- Wypróbowałam nowy blender, zmieliłam ziemniaki gotowane, które zostały z wczoraj. Świetnie się spisał z ziemniaków zrobię kopytka, albo kluski śląskie.----------- U mnie lekki mróz. |
|
|
|
|
#4653 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Przerwa w obradach Rady Miasta.
===== Cyferuś, a ja się cieszę, że blender tak dobrze sprawdza się. ===== Emmi, faktycznie to nietoperek może być powodem. Podobną przygodę miałam z papużkami. Hotel w Kudowie. Byłam w nim dwa tygodnie. W recepcji stała klatka z papużkami. Dla mnie to masakra. Nie tylko problemy z krtanią ale również skurcze oskrzeli. Tam znałam winnych tego mojego stanu. Natomiast w sanatorium w Gołdapi nie wiem co mnie uczulało. Zapalenie krtani miałam tam straszne, ledwo mówiłam. Dopiero seria dożylnych zastrzyków z hydrokortyzonu pomogła. |
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pochwalę się, że moja rana już zagojona.
Od dwóch dni nie robię opatrunków, niech powietrze goi. Wielka ulga, mogę opierać się plecami i spać na nich ![]() ---------- Zaświeciło słonko
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Rant, dziewczyny, Was strach gdzieś zapraszać bo wszystko Was uczula. 😁
Cyferko, a widzisz fajnie, że u Ciebie jest już dobrze po zabiegu, można zapomnieć, że byl. Moja wróżka zębuszka kazał mi się jeszcze tak nie cieszyć, że to długa droga do uratowania zęba i wcale nie wiadomo, czy się uda. Ja tam mam nadzieję i grunt że boli mniej. Słońce wychodzi, ale w cieniu ciągle mróz. Cyferko robiłaś już wcześniej kopytka że zblendowanych ziemniaków? Myślałam że trzeba mielić |
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Lanolinko zawsze rozdrabniam w blenderze odkąd go mam.
W maszynce za dużo rozkręcania, mycia. |
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz to zawsze mielilam, następnym razem zrobię tak jsk Ty, zobaczę co wyjdzie
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Musi wyjść
Tylko za dużo nie wkładaj.------- Od przyszłego tygodnia wejdą w życie przepisy pozwalające na zatrzymywanie prawa jazdy za przekroczenie dopuszczalnej prędkości o więcej niż 50 km/h na drodze jednojezdniowej dwukierunkowej poza obszarem zabudowanym. Inną zmianą jest umożliwienie kierowania samochodami od 17. roku życia Kierowcy trzymajmy się ![]() Niedawno miałam kontrolę Pierwszy raz od 30 lat. Rutynowa kontrola, na kogo popadnie. Wypadłam dobrze była gaśnica i trójkąt.
|
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko, policjanci nie są zbyt szanowanymi w naszym kraju. Ciekawe dlaczego 😁
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Lanolinko
U nas policjanci to młodzieżówka, dzieci. Mam takie wrażenie. Policjantki są świetne! Kompetentne i do tego piękne
|
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Może macie lepszych niż my. U nas mlode bez powagi do służby. Zresztą co to za służba wlepianie mandatów za parkowanie.
|
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zobaczę jak będzie teraz po ćwiczeniach z moja alergią Ale to za jakies pół roku będę wiedzieć. Poprzednm razem to myślałam, że już po probemie.
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry🤗
Wpadłam poczytać co tam u Was słychać U mnie wiosnę czuć ale śnieg jeszcze leży Przypałętała mi się opryszczka i gronkowiec na środku nosa Dobrze,że lekarka zapisala mi nową maść na niego bo stara była przeterminowana i nie działała już Pozdrawiam Was cieplutko🤗 |
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Imuś ja nikogo do niczego nie namawiam, bo z ziołami to trzeba dobrać do stanu swojego zdrowia i ewentuanych leków co można a co nie, ale prawda jest taka, że temat opryszczki skończyl się u mnie 20 lat temu, dzieki pau d`arco. No ale miałam ją z pewnego źródla, co też może było istotne.
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Immuś
Dbaj o siebie Dużo zdrowia! Na południu kraju w sobotę ma być 20*C Wierzyć się nie chce. W każdym razie już bliżej niż dalej
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
20 stopni na południu? To u mnie ! O jakże wspanisle wiadomości. I żeby tak zostało.
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Lenifo, mnie Twój sposób z węglem nie pomógł, nie zadziałał przeciwbolowo. Ale spróbowałam. Język po nim domyć.... A w jaki sposób pozbyłaś się alergii? Opowiadaj, bo tu dziewczyny kichają i na papugi i ma nietoperze.🙂 |
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Węgiel chyba nie miał zadziałać przeciwbólowo, tylko oczyścić, przyspieszyć gojenie się?
Tak to zrozumiałam. Stomatolog nie przestraszył się, jak zobaczył ,że tam już czarnieje? ![]() ------------- Lanolinko kupuj karkówkę na sobotniego grila
|
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Miał zadziałać no ból, bo o to pytałam.
Ale to była wielka skala moze na jakiś mniejszy by podziała. Nie przyznałam się mu co kombinowałam. Roztoczył tylko nade mną żale, że mnie takie dziadostwo dopadło. Będę robić pierogi. Z pomidorami i fetą. Według niezamierzonej sugestii Emmi.🙂 Ciekawe jakie wyjdą. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Ie tylko grilla ale i leżak można wyciągać na taką pogodę |
|
|
|
|
#4669 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Sesja Rady Miasta zakończona, nawet już z moją sąsiadką B. zdążyliśmy iść na spacer. Było pięknie, bo wiosennie i ciepło.
===== Cyferuś, jadę do Ciebie na te kopytka......!! ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Emmi, jak się Kochana czujesz............?? |
|
|
|
|
#4670 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Jeszcze powiem Wam, co mnie swego czasu uczulało.
Mieszkaliśmy w domu rodzinnym. Emek na werandzie hodował boczniaki. Strasznie mi w oskrzelach świstało i miałam ciężkie duszności. Okazało się, że sprawcą były zarodniki tych grzybów. Buuu...
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Lanolinko bazylia jeszcze pasuje do tego składu
![]() Oglądałam Kuchenne rewolucje robili pierogi z jesiotrem ![]() I ciekawą surówkę z gotowanych buraków, kapusty kiszonej + kapusty modrej. Sos musztardowy. ------------ Adusia wpadaj na kopytka, wszyscy wpadajcie, kto lubi ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Kiedyś robiłam pierogi ze szpinakiem, fetą i pomidorami suszonymi. -------------------- Ada odpalasz dzisiaj Bridgertonowie ? Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: Wczoraj o 15:48 |
|
|
|
|
#4672 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Lanolinko. Teoretycznie jeżeli była ropa moglo nie zadziałać. To by już chyba trzeba duże iości? Mam bardzo dobre doświadczenia z probemami w jamie ustnej, z dziąslami, gardłem, bólem zęba, ale nie z ropą. Węgiel dziala tak że unieczynnia, teraz kwestia ile jest tego co ma unieczynnić, ile wegla, a jeszcze trzeba wziąć pod uwage przewód pokarmowy z jego specyfika. Zewnętrznie jest mniejszy probem , W książce co polecalam to przy bardzo poważnych sprawach a takim jest sumak jadowity(oparzenie) czy pająk pustelnik (Ugryzienie), autorzy książki pisza o kilogramach węgla...często zmienianych (zewnętrznie). Ale ja oczywiście nie mam i nie chcę miec doświadczeń ani z jednym ani z drugim. Wegiel miał jedno i drugie, bo jak zatrzymuje proces zapalny i tłucze bakteryje to przestaje boleć. Ale z bakteryjami to jest cały probem i nie wszystko jedno jakie, niektóre tworzą biofilmy, czyli miasteczka, porozumiewają się ze sobą jak jakieś cywilizacje
Aby z nimi wygrać trzeba najpierw rozwalić biofilm. Bofilm jest dodatkową ochroną dla bakterii.Z alergia na razie sobie nie poradziłąm. Znacznie ograniczyłam ale wisi nade mna ciagle ten młot. Mam koncepcję, że może nerw błedy tu się spisze, bo ostatnie ćwiczenia było zero problemu z alergią, nawet miałam jakieś wrażenie, że pożegnałam problem Ale jakieś 4 miesiące po zaprzestaniu ćwiczeń, temat wrócił niestety. Zobaczymy co będzie teraz. |
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia, tak mam zamiar obejrzeć.
Lenifko mam tę książkę w wolnej chwili zaglądam, jak pamiętam.------------- Zamykam. Dobrego dnia Wszystkim. |
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Szpinak to nie dla mnie, reszta lubi ale muszą sobie sami zrobić 🙂
Z rybą nikt by mi jadl pierogów. Ja też nie. Lenifo, najważniejsze że co innego mi pomogło. Skąd sie u Was wzięły takie nadwrażliwości? |
|
|
|
|
#4676 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
skąd...?? Tego nie wie nikt...!! ===== Idę w gary. Pa! |
|
|
|
|
#4677 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Witajcie
![]() Ja dopiero teraz... czytam, że dość dobrze minął Wam dzień, co mnie bardzo cieszy. Jeszcze dwa dni i koniec lutego... dziwnie jakoś. Lenifa Czytają to co napisałaś o stosowaniu węgla to ja podobnie stosuję gencjanę. To zawsze był taki ,,płynny plasterek" na dziecięce skaleczenia.Lanolinka Nawet nie wiem czy wczytywałam się w sprawy alergiczne. Jako miejskie dziecko szalejące na wsi, nawet mi do głowy nie przyszło, że mogę mieć jakąkolwiek alergię. Słyszałam o niej, ale... Jak to się stało, że ją mam? Nie mam pojęcia. Po prostu wiem co mnie uczula i jak bardzo po latach życia ,,ze sobą" i tyle. Być może Lenifa czytając to co piszę, właśnie mdleje, ale ja po prostu przyjęłam do wiadomości, że mam alergię, kupowałam leki proponowane w aptekach, dzięki czemu nabawiłam się astmy, bo ,,nie leczona alergia prowadzi do astmy". Nawet Pulmonolog, kiedy w końcu do niej trafiłam, stwierdziła przy pierwszej wizycie po podstawowych badaniach, że ,,mam książkową astmę"
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: Wczoraj o 17:49 |
|
|
|
|
#4678 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Emmi dlaczego mam padnąc? Nie mdleję
Czas wystąpienia róznych probemów zależy od okoliczności Nietolerancja gutenu i celiakia polegaja prawie na tym samym. Pierwsza jest nabyta w dowonym okresie życia, druga jest wrodzona. Probemy alergiczne też mogą wystąpić w różnym etapie życia i jest to złożone. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

była gaśnica i trójkąt.

Aby z nimi wygrać trzeba najpierw rozwalić biofilm. Bofilm jest dodatkową ochroną dla bakterii.