|
|
#1291 |
|
Moderator forum
|
Dot.: Co upiekłyście na niedzielę? Część 3.
Za wuzetką nie przepadam jakoś, natomiast ucierane uwielbiam. Ja wczoraj zrobiłam na szybko twarogowe drożdżówki. Podam je dzisiaj z dżemem z mrożonych porzeczek
![]() Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1292 |
|
Rozeznanie
|
a u mnie ciasto z mandarynkami
|
|
#1293 |
|
Moderator forum
|
O Krysiu widzę że wiosnę przywołujesz
![]() Jadłam kiedyś tort mandarynkowy. Pyszny. Użyłas świeżych czy z puszki? Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1294 |
|
Rozeznanie
|
Z puszki były. Takie małe puszki. Bardzo ładnie obrane i cudnie soczyste.
|
|
#1295 |
|
Rozeznanie
|
a dzisiaj tylko i aż babka. Mięciutka, puszysta i wilgotna. Z dodatkiem cytryny i tymianku
![]() ![]() a jak pokazałam zdjęcie ledwie co wyjętej babki to kilka osób stwierdziło, że gdyby mnie nie znało to podejrzewało by o AI
|
|
#1296 |
|
Moderator forum
|
Ja z babkami mam problem, jeśli chodzi o te formy z kominem. Miałam formę od mamy, taką starą ze stali nierdzewnej. Mama sama mówiła że jej nie wychodzą w niej babki (moja mama nie piecze zbyt dużo) i przyznam że i mnie nie wyszło. Potem miałam aluminiową z ikea, z wyjmowanym dnem. I tu mimo masła, bułki tartej ciasto się kleiło do formy...
A jeszcze nie dało się jej umyć. Pozostałam więc przy klasycznej "keksówce". Na obecne święta sama nie wiem co zrobię. Moja teściowa robiła pyszna babkę majonezowa, bardzo puszystą. U mnie w domu nigdy nie robiono mazurków, choć ja lubię. A Krysiu babka wspaniała Twoja, wygląda puszyście ![]() Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1297 |
|
Rozeznanie
|
Bo z tymo babkowymi formami to tak różnie jest. Ta kosztowała wielkie pieniądze. Czaiłam się na nią ze 2 lata. Ale jestem nią zachwycona. Warta każdej jednej złotówki. Ciasto idealnie równomiernie się dopieka. Do smarowania/natłuszczania używam carlexu. Dwa psiknięcia i wystarczy. Nigdy nic mi nie przywarło.
Sama ta babka to jedna z tych najbardziej prostych do zrobienia a smakuje wyśmienicie
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.