|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Wirtualna przyjaźń 7 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 7
|
|
|
|
|
#3 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Melduję i ja swoją obecność.
Cyfereczko, bardzo fajnie, że założyłaś. Gdy przyjdzie czas, zgrabnie przeskoczymy sobie tu. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek🤗
Melduję się i ja Wróciłam z celebrowania dnia kobiet Byłam ze szwagierką w restauracji Zjadłyśmy szarlotkę z lodami i bitą śmietaną a obsługiwała nas…córka mojej kuzynki😃 Świat jest mały 🌺🪻🌸🌷 Kwiatki dla Was |
|
|
|
|
#5 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
No i ja tutaj drepczę. Jeszcze raz wszystkiego dobrego drogie babeczki, aby dużo szacunku i miłości było wokół nas ![]() ------------------- W ogóle nie spodziewałam się, że po takiej zimie, Nasz dzień będzie taki piękny i ciepły. To chyba prezent z samego kosmosu . Jest różnica w marcowym spacerze a lutowym. Na spacerze oprócz wieczornych ptasich treli, słychać było żurawie. Jest inaczej
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2026-03-08 o 17:09 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2026-03-09 o 06:36 |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Oraz i ja jestem, ale w planach teraz zakupy, tylko mi się okropnie nie chce. Wybieram się do zieleniaka, bo w planach zaległa jarzynowa. A tak wolę w dobrym zieleniaku robić tego typu zakupu bo w tych supermarketach to nędza w tym obszarze.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczny, mroźny poranek.
W ciągu dnia ma się ocieplić do +15 zobaczymy ![]() ------------------ Imuś i to jest celebrowanie święta Ja obdarzona zostałam tulipanami, mam w różnych kolorach. A dzień spędziłam tak jak lubię w ciszy i spokoju. ----------------- Dzieci szczęśliwie wróciły z Madery, dzisiaj do pracy
|
|
|
|
|
#9 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Od rana świeci słonko. Jest 0° C . Mam nadzieję, że to jest właśnie to ochłodzenie i zimniej nie będzie . Pan Nietoperek nie dał się zwieść pięknej pogodzie i jak zahiberbował się z tydzień temu tak śpi. Tyle co MM sprawdzał czy żyje. Widać te 10 robali jakie dostał od nas, zaspokoiły jego potrzeby. MM złapał bakcylka nietoperkowego. Wie z filmików, że to samiec. Teraz ogląda jak się buduje im domki i będzie robił. Poleciłam mu aby przyglądał się tam gdzie jest ostra zima, aby w razie co miały szansę przezimować.---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cyferko Ale fajny czajniczek znalazłaś, jeszcze go chyba nie było?
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2026-03-09 o 06:35 |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
A to leniwy nietoperek
![]() Być może nie czuje jeszcze wiosny. ------------ Czajniczek był, już kilka razy go nastawiałam ![]() ------------- Ależ miałam sen nad ranem. Tańczyłam z Michałem Żebrowskim na turnieju tanecznym. Czułam się gwiazdą, tak dobrze mi szło ![]() Niesamowity sen ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Lenifko ja jarzynową gotuję z mrożonki, zupa jarzynowa ![]() Mało fatygi
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko to miałyśmy dzisiaj sny
) U mnie to byl kontener pomidorów, żadnych tanców Pójdę jednak do tego zieleniaka ale mam czasu trochę . Póki co jem jajecznicę. Jak do 9 sie wyrobię będzie dobrze |
|
|
|
|
#12 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Ja to znów wolę te duże sklepy, bo tam dużo niższa cena, a mogę sobie powybierać jak leży luzem. Mam w zasięgu zieleniak z prawdziwego zdarzenia ale tam rzadko zaglądam. Ale zdarza się, że w sezonie wejdę i mają atrakcyjne ceny.
Lenifa Możesz korzeń jarzyn zamrozić. Ja je skrobię, myję i w woreczek. Albo pojedynczo albo robię sobie takie porcyjki na zupę i to lepiej się przechowuje. I jak nie mam świeżego to sięgam po nie. MM już się nauczył, że jak trafi jakieś w dobrej cenie, to bierze więcej, bo i tak do zamrażalnika trafi.Cyferko Niezwykły sen ![]() -------- Dobrego dnia życzę, na razie spadam do pracy Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2026-03-09 o 07:09 |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubię zieleniaki. Co prawda są różne, zależy od właściciela na co zwraca uwagę. W Krakowie mam taki co lubię i tu też co prawda na drugim końcu osiedla, ale jak mnie najdzie to tam idę. W kazdym razie widzę że się starają.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifko sen zasugerował ci, że pomidorowa powinna być na obiad ![]() -------------- Emmi przyjrzałam się domkom dla nietoperzy, całkiem proste skrzyneczki. Fajnie by było, żeby zadomowił się gdzieś w pobliżu, mielibyście go na oku. Pa Emciu, dobrego dnia
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2026-03-09 o 07:12 |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz Cyferko pierwotna koncepcja była aby zrobić pomidorówkę a nie jarzynową. Potem było stop i refleksja, przecież mam uczulenie na pomidory. Może mi przeszło? Z uczuleń można wyjść, chociaz nie jest to proste. Może akurat?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam w pobliżu zieleniak, taki z prawdziwego zdarzenia.
Zniechęcają mnie kolejki, bo zawsze tam są...dobry towar, to całe miasto się schodzi, a ja zawsze muszę szybko i wtedy idę do polskiego marketu tam też mają świeże przy okazji kupię mięso, pieczywo itp..-------------- Lenifko moja synowa jak zaczęła leczyć się hormonalnie, wtedy wyszły jej wszystkie alergie świata :-( pomidorów też nie mogła, mleka krowiego, glutenu, jabłek i wielu innych produktów. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2026-03-09 o 07:20 |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ten problem pojawił się kikanaście lat temu, prawie w tym samym czasie co Zespół Stresu Pourazowego i szukam powiązań. Wcześniej zanim to nastapiło mialam owszem jeden probem, z rutą, może inne, ale nie było to tak ściśle pokojarzone. To był powód że ciągle szukam i zgłębiam biochemię i te zależności w ludzkim organizmie, bo po co czuć się źle jak się można czuć dobrze
Udało sie zminimalizować objawy i daje się normalnie funkcjonować. Póki los nie podsunie w pobliże jakiegoś alergenu.Ja mam podobnie jak twoja synowa, ale mleko mogę. Tzn nie mam problemu z laktozą. Na gluten postawiła lekarka i faktycznie odstawienie go zdecydowanie zmieniło sytuację. A pewność uzyskałam jak kiedyś, przez pomyłke zjadlam 1 nitkę makronu... I wyłożyło mnie na caly miesiąc. I teraz jest duży problem bo praktycznie w sklepach nawet na produktach co nie powinno być mąki pisze ci, że może zawierać śladowe ilości glutenu. I nie ma co kupić. Musisz się zastanawiać , patrzyć na etykiety "ohne gluten" i możesz przelecieć przez sklep i nic nie znaleźć. Otatnio kupiam 2 bueczki bezglutenowe za 14 zł. Na najniższej memeryturze to jest rozpusta normalnie. Babcia zjadła 2 bułeczki heh. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2026-03-09 o 07:44 |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifko ,a ziemniaki możesz? seler? ( ten to silny alergen)
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę ziemniaki ale jakoś nie przepadam za nimi, więc rzadko jem. Pije czasem sobie sok marchewkowy z selerem, Nie dzieje się nic. To samo do zupy jarzynowej tez daję selera , jest ok. To może być bardzo indywidualnie. Jak już jest coś zamieszane w bochemii człowieka, w działanu systemu immunologicznego w całej tej maszynerii co do której nie zdajemy sobie sprawy jak funkcjonuje, to się zaczynają akcje. Dlatego ja postawiłam na nerw błędy jako na szefa od ogarniecia tego skomplikowania. Pierwsze próby kilka lat temu wokół niego były obiecujące. Ale musialam zrobić przerwę i wyszło z tej przerwy bo ja wiem? Jakieś trzy lata. Teraz wróciłam do tego, ale to jak "Młyny Boże" wolno mielą.
Jest dziś 9 marzec. Czyli 37 dni już ćwiczę on nerw. Wiadomo, że zaczynałam od 2 ćwiczeń więc doszłam do 20 dopiero po jakichś 2 tygodniach. Nie spodziewam się jeszcze jakowychs super efektów, może pod koniec marca coś drgnie. Póki co ostatnio zauważyłam zwiększony apetyt i odczuwanie ochoty aby coś zjeść. Pisałam już że mam zablokowany zmysł głodu i jem na godziny a nie z powodu że jestem głodna. Jeżeli sobie zapomnę, to dopiero ból uświadamia mi że powinnam coś zjeśc. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2026-03-09 o 08:07 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifko nie ma lekko.
Kupujemy z synową mąki bezglutenowe i coś tam dla urozmaicenia diety robimy ![]() Można dodać jajka, wodę, mleko kokosowe i zamiast chlebka podpłomyki na patelni Racuszki z bananów, omlety itp. ---------------------- Adusia wpadaj na kawkę, ciekawa jestem, jak się czujesz? Może dosypiasz? Mam dla Ciebie coś ![]() "Królowa Charlotta: Opowieść ze świata Bridgertonów" na N |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Jajka są podstawą mojego jedzenia. Kocham kury. Uratowały mi życie
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak przyziemnie
![]() Słońce pokazuje wszystkie kurzyki ![]() Zabieram się za szmatkę
|
|
|
|
|
#23 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Ależ szybko zapisało nam się tamtą poprzednią część. Gaduły jesteśmy, no i bardzo dobrze. Zaraz zobaczę jak smakuje kaweczka w części siódmej. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2026-03-09 o 09:31 |
|
|
|
|
#24 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ach, równie pyszna jak w szóstej.
|
|
|
|
|
#25 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
Charlotta już obejrzana, ale dziękuję Ci, że pamiętasz o mnie. Czuję się marnie, nerki dalej pobolewają. Niestety. ![]() Leki biorę, opatulona ciepło jestem, nigdzie nie wychodzę. Teraz poczytam sobie o czym dzisiaj rozmawiacie... |
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Przykro mi, że chorujesz |
|
|
|
|
#27 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
nic się na to nie poradzi, ech... Skoczę teraz na nasze zagadki. |
|
|
|
|
#28 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
ależ sen miałaś. No, no, no... ![]()
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was🤗
Lenifko Uczulenie na pomidory?!🫣 O nie! Ja nie wyobrażam sobie takiego czegoś🧐 Kocham wszystko co pomidorowe Zjadłabym wszystkie słodycze pomidorowe🤣 Adziu Ciebie te choróbska chyba lubią🫣 Nie zazdroszczę Wzięłam się dzisiaj za okna,umyłam pięć,zostało jeszcze 7🫣 A przepuklina barkowa mi tego nie ułatwia Po co mi tyle okien? Pozdrowionka❣ |
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Imuś też lubię pomidory, ale niestety. Może nawet nie chodzi o same pomidory ale czym je chrzczą? Może pomidory z wlasnej uprawy byłyby ok? No zobaczymy co będzie, w każdym razie walczę, uczę się, szukam odpowiedzi co się stało i dlaczego i czy da się to zmienić. Tylko że to kosmos, a ze mnie taki Kopernick jak z kdt.
Imuś ja w tej chwii mam bark posmarowany olejkiem rycynowym i obłożony pieluszką, bo ze skepu wróciłam z bolacym barkiem. Teraz czuję ulgę. No ale dziś już nie wyjdę, bo nie powinnam tego zawiać. No i mimo dzisiejszych problemów z barkiem zaliczyłam prawie cala gimnastykę dzisiejszą Trochę się tylko oszczędzałam z wymachami ramion , zeszlam tyko do 1o ćwiczeń, aby się bark nie odezwal znów. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2026-03-09 o 17:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

. 

.
Ale fajny czajniczek znalazłaś, jeszcze go chyba nie było?

) U mnie to byl kontener pomidorów, żadnych tanców