|
|
#4321 | |
|
Optometrystka
|
Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy, cz. III
Cytat:
Oasys 1-Day są lepsze od Trueye, aczkolwiek jeżeli ktoś nosi na co dzień Trueye, to każda różnica może wydawać się dziwna (nie zawsze pozytywna ). Z pewnością sa to jednak zdrowsze soczewki.
|
|
|
|
|
|
#4322 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4323 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Monika - czemu uważasz, że Oasys są dużo lepsze? W parametrach nie ma wielkiej różnicy, np. w parametrze dk/t tylko 3 jednostki.
|
|
|
|
#4324 | |
|
Optometrystka
|
Cytat:
Przede wszystkim są wykonane ze zdrowszego dla oczu, bardziej kompatybilnego materiału. Poza tym są bardziej "delikatne" niż TruEye. Różnica faktycznie nie jest duża, ale jednak Trueye to jedna z najstarszych (o ile nie najstarsza) soczewek jednodniowych silikonowo-hydrożelowych. |
|
|
|
|
|
#4325 |
|
Przyczajenie
|
Soczewki kontaktowe. Warto?
Cześć,
Myślę nad zmianą okularów na soczewki. Nie mam żadnego zdania na ten temat dlatego piszę tutaj. Macie jakieś doświadczenia związane z noszeniem soczewek? |
|
|
|
|
#4326 |
|
zielony stworek
|
Dużą masz wadę ?
|
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe. Warto?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Soczewki kontaktowe. Warto?
Cytat:
Poczytaj trochę na wyrywki nawet, albo zadaj konkretne pytania, bo trochę nie wiadomo jak odpowiedzieć. Mam pół roku 'doświadczenia' z soczewkami. Bardzo pozytywne. Cieszę się, że mogłam pomóc
|
|
|
|
|
|
#4329 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() broxah - udaj się na dobór do dobrego optometrysty, bo soczewek jest dużo, a każda para oczu jest inna To nie jest łatwa ani tania impreza, ale umożliwia swobodniejsze funkcjonowanie niż w okularach i pod tym kątem gorąco polecam
|
|
|
|
#4330 |
|
Raczkowanie
|
Hej, czy wątek jeszcze 'żyje'? Dawno tu nie zaglądałam,a nie znalazłam odnośnika do części IV
![]() Ostatnio optomerysta dobrał mi soczewki Eyeoxy, niestety nie mogę znaleźć w internecie możliwości kupna, czy dobrze wyczytałam że salonowe eyeoxy to występujące pod nazwą soczewki biofinity, które można znaleźć w internecie? U optomerysty za 3 sztuki miesięcznych eyeoxy płacę 59 zł, chciałam się zorientować czy nie przepłacam ![]() Dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzi na to, że to faktycznie odpowiedniki biofinity. W necie zdecydowanie jest taniej, 6 sztuk kosztuje około 65 zł.
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4332 |
|
Przyczajenie
|
Soczewki kontaktowe są genialne. Wygodne, łatwe w użyciu i czyszczeniu i oczy się nie męczą! Kupowałam w salonie optycznym Fielmann i jestem bardzo zadowolona zarówno z ceny, jak i z jakości.
|
|
|
|
|
#4333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dotychczas kupowałam w Paris Optique - miesięczne,para, 29.99 z małym płynem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Odkopuję wątek
![]() Czy polecacie jakieś soczewki do delikatnych oczu? Nie trafiłam do tej pory na takie, których nie chcę zdjąć po kilku godzinach i bardzo zazdroszczę partnerowi, który swoich kompletnie nie czuje i chodzi w nich dzień w dzień. Do delikatnych, trochę suchych oczu? Próbowałam Air Optix, Biofinity Cooper Vision i Diament Air (z Lynxa), ale w każdych tak samo średnio się czuję. Wiem, że nie będę w nich chodzić codziennie, ale potrzebuję teraz do sportu i na ważne wydarzenia od czasu do czasu. Edytowane przez squirrelqa Czas edycji: 2020-06-25 o 10:00 |
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są dwutygodniowe. Teraz się przerzuciłam na jednodniowe i też ok |
|
|
|
|
|
#4336 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I byłaś u okulisty? Jeśli masz taki problem z doborem soczewek, suchością, to konieczne pod nadzorem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sprawę soczewek uratował płyn. Z wszystkimi miałam ten sam problem - suche oczy po paru godzinach, czasem na parę chwil zamazany obraz, po 9-10 h na oczach marzyłam, żeby je tylko zdjąć. Kupiłam kiedyś przypadkiem w Rossmannie inny płyn i to jest złoto.
Natomiast jeśli nosisz okazyjnie i do sportu to chyba pomyślałabym o jednodniowych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;87955121]Próbowałaś jednodniowych? Wychodzi dużo drożej, ale do sportu i tak od czasu do czasu najlepiej jednodniowe. No i zazwyczaj są wygodniejsze niż miesięczne.I byłaś u okulisty? Jeśli masz taki problem z doborem soczewek, suchością, to konieczne pod nadzorem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Tak, próbowałam jednodniowych i żadnej poprawy. Te ostatnie jednodniowe dobierałam u okulisty właśnie. Trochę się obawiam chodzić i próbować kolejny raz, bo może i tak wcisną to, co mają sprzedawać, a nie coś lepszego na moje oczy? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Screenshot_2020-06-25-12-39-36-617_pl.com.rossmann.centauros.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4340 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zapisuję nazwę Twoich (cena w sumie prawie taka sama) i kupię kolejnym razem do wypróbowania. Dziękuję bardzo! |
|
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość znanych mi osób noszących soczewki + znajomi optometryści mówią, że trudno o delikatniejsze dla oka soczewki. Ale może akurat z Oasys trafisz nieźle, znam też trochę osób z nich zadowolonych |
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
Ja noszę soczewki już 10 lat, nie wyobrażam sobie życia w okularach. Natomiast coraz intensywniej myślę nad laserem. Trochę się obawiam, że jednak u mnie coś pójdzie nie tak (często tak mam) i będę miała suchość oka, albo spore bóle...
Co do soczewek to ja sobie sama dobrałam metodą prób i błędów - nosze Biofinity. Co roku chodzę do okulistów przeróżnych, ale nawet Ci dobrzy tutaj mają na prawdę mgliste pojęcie o soczewkach. Kiedyś mi jakiś niby znający się powiedział, że mam mieć daną krzywiznę i koniec, próbowałam chyba z 3 takich soczewek i zawsze mnie uwierały. Biofinity mają zupełnie inną krzywiznę i średnicę i pasują jak ulał. Nie czuję ich nigdy na oczach. Zdarzało mi się w nich przysnąć i po obudzeniu myślałam, że to cud, widzę wyraźnie. Z kim nie rozmawiam, nikt nie ma dobrych doświadczeń z okulistami i każdy sam sobie ostatecznie dobrał idealne. |
|
|
|
|
#4345 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, noszę soczewki od kilku miesięcy. Powiedzcie mi jak radzicie sobie z kłaczkami i paprochami...? za każdym razem jak wkładam soczewkę płukać ją n razy, oglądam a i tak często włożę sobie do oka jakieś mikrowłókno, które potem czuję, więc muszę wyciągać, płukać, wkładać od nowa. Myję ręce, sprawdzam palce, ale ten aspekt to po prostu koszmar rano. Po jednym wyciągnięciu już mam zaczerwienione oczy, więc też niedobrze, od płynu tak samo lekkie podrażenienie (zamówiłam teraz opti-free, zobaczymy). Jakie macie patenty na to wszystko?
![]() :p rosi:
|
|
|
|
|
#4346 | |
|
Moderator forum
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.