Jak być kochanką. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2026-03-08, 11:46   #91
xfrida
Zadomowienie

Dot.: Jak być kochanką.

Cytat:
Napisane przez rejczeI Pokaż wiadomość
A ja mówię o sytuacji gdy właśnie jesteś dorosłą osobą i podejmujesz decyzje której rodzice nie rozumieją czy nie popierają ale szanują twoje prawo do własnego życia i wyborów. To czy ona się wyprowadzi na 3 lata czy na 2 msce do keks kolegi czy wymarzonego chłopaka (który też może wywinąć jej jakiś numer) jest bez znaczenia.
I to była odpowiedź do Fridy, która robiła dramę pt. "ona nie ma domu, mieszka u rodziców i nie wie czy będzie mogła wrócić''. Oczywiście, że ma dom, mieszka w nim dzisiaj, rodzice do jej wyprowadzki się nie garną i jej nie wyganiają, bo im pasuje, że mają ją przy sobie. Nie móc wrócić bo wyprowadzasz się na parę tygodni lub miesięcy do koleżanki, kolegi, coś nie wyjdzie? Szantażowanie dorosłego dziecka że ma być jak ja chcę, jak ja mówię, a jak nie to won, dla mnie trąci patolą. Pomogłabym dziecku stanąć na nogi a nie dowalała bo jak byłaś taka głupia to teraz cierp dalej.
no to ty ,jej rodzice moga miec odmienne zdanie
gadki typu ona ma dom moze do niego wrocic nie znajac jej rodzicow podejscia do tego tematu sa bez sensu
nie mozesz jej zagwarantowac ze rodzice przyjma ja spowrotem
i domu nie ma to jest dom jej rodzicow swoj dom bedzie miala jak sobie kupi albo wynajmie za swoje pieniadze

dla mnie patola jest robienie glupot i siedzenie rodzicom na karku .kiedy wedlug ciebie zaczyna sie dorosle zycie i branie odpowiedzialnosci za wlasne decyzje?
Stary 2026-03-10, 10:50   #92
rejczeI
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Diana_L Pokaż wiadomość
W jaki sposób autorka musi stanąć na nogi?
Usamodzielnić się w 100%? Jest młoda, mieszkanie może chcieć kupić za kilka lat. Mieszkając w domu rodzinnym może zaoszczędzić na wynajmie.
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2026-03-11, 15:05   #93
rejczeI
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
no to ty ,jej rodzice moga miec odmienne zdanie
gadki typu ona ma dom moze do niego wrocic nie znajac jej rodzicow podejscia do tego tematu sa bez sensu
nie mozesz jej zagwarantowac ze rodzice przyjma ja spowrotem
i domu nie ma to jest dom jej rodzicow swoj dom bedzie miala jak sobie kupi albo wynajmie za swoje pieniadze

dla mnie patola jest robienie glupot i siedzenie rodzicom na karku .kiedy wedlug ciebie zaczyna sie dorosle zycie i branie odpowiedzialnosci za wlasne decyzje?
Ale przecież to ty stworzyłaś mroczny scenariusz zupełnie bez podstaw. Rodzice dowiedzieli się, że córka ma romans z kimś 2x starszym, wiedzą, gdzie wychodzi, z domu jej nie wyrzucili. Czemu niby zakładać że mieliby ją wygonić gdyby pomieszkiwała osobno i w przypadku zerwania wróciła na kwadrat full opcja.

Nie wiem w ogóle po co ten dodatkowy akapit, ma 24 lata, rodzice są zadowoleni że jeszcze się nie wyprowadziła, to czemu ma się wyprowadzać na siłę. Nawiązywałam jedynie do tego, że skoro on umożliwia wynajęcie kawalerki, a ja być może czułabym się lekko dziwnie wychodząc 2x w tyg na schadzki plus nie podobałaby mi się idea bujania się po hotelach, że można mieć kawalerkę i spędzać w niej połowę tygodnia, nie cały tydzień.
Stary 2026-03-16, 11:49   #94
Diana_L
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rejczeI Pokaż wiadomość
Usamodzielnić się w 100%? Jest młoda, mieszkanie może chcieć kupić za kilka lat. Mieszkając w domu rodzinnym może zaoszczędzić na wynajmie.
Może jestem dziwna, ale jeżeli ktoś w wieku 24 lat bardzo potrzebuje rodziców żeby się usamodzielniać (czego nie widać za bardzo w działaniach autorki) to cos tu jest nie halo. Zwłaszcza, że jeżeli nie ma jakiejś super płatnej pracy żeby wrzucić kilkaset tysiecy wkładu własnego + zdolności kredytowej to kupienie mieszkania będzie i tak wiecznie poza jej zasięgiem.
Diana_L jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2026-03-19, 21:01   #95
rejczeI
Wtajemniczenie

Bo każdy 24latek ma zdolność kredytową tym bardziej singiel
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości