|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Toksyczna praca, zmęczenie psychiczne
Cytat:
Jego pretensje: "Pytanie pracodawcy - czy widzę że w każdym względzie wszystko nie idzie tak jak powinno? Czy coś zamierzam z tym zrobić.." są dość zastanawiające. I on też świetnie wie, że przy obecnej sytuacji na rynku pracy znajdzie nową osobę do wyzyskiwania. Jest ciężko z aplikacjami, z tego co wiem lepiej wysłać CV krótko po pojawieniu się ogłoszenia więc ustaw powiadomienia na stronach z ogłoszeniami lub przeglądaj często strony. Może warto przejść się osobiście do mniejszych firm i porozmawiać. Zagadać do kogoś znajomego, czy mogliby polecić lub dać namiary do konkretnego pracodawcy. Napisać na lokalnej grupce na fb (nawet anonimowo) że szuka się pracy. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
A spróbowałaś chociaż tego nie robić? Skąd wiesz, że po np. miesiącu odpowiadania mu dopiero po weekendzie się nie nauczy? Niech to będą nawet trzy miesiące albo i sześc, dopóki jesteś w tej pracy to musisz trochę zawalczyć o swoje.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie.
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
Tylko, czy pracodawca faktycznie przestanie się kontaktować po godzinach, w weekendy? Raczej wątpie, to jest właściciel biznesu i on tym żyje cały czas.
Niestety to taka praca, to nie jest poczta, czy sklep że się o 18.00 zamyka i idzie do domu. Prywatny, mały biznes i pracownik i tak to wygląda. Zastanawiam się czy nie lepiej myśleć o zmianie pracy niż tkwić w czymś co jest kiepskie i zastanawiać się jak zrobić żeby było "fajnie". |
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
To tylko Twoja opinia. Jak się podejmuje wyzwania zawodowe to próbuje się je wypełniać. Ja bym podziękował za takiego pracownika co tylko szuka sposobu na "asertywność".
|
|
#67 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co jak najbardziej może się łączyć z próbą zmiany pracy. |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
Sytuacja wygląda tak, że pracodawca rezygnuje z prowadzenia sklepu lub rezygnuje ze mnie w sensie, że ja już tego nie obsługuje tylko inna osoba, natomiast mamy się dalej spotykać ale tylko kilka dni w tygodniu na 1/2 etatu.
Resztę dni mogę sobie coś poszukać ale to dla mnie jest masakra, bo albo się pracuje na całość albo wcale, pół etatu to jest 4h dziennie a nie 2dni po 10h Czyli i tak rezultat jest taki że pozostaje szukać coś normalnego innego. Bo przecież nikt tak nie będzie funkcjonował, poza tym co można znaleźć od wtorku np do czwartku? Sprzątanie jakieś? Pracodawca nie chce się tak nagle rozstawać i czuje możliwość dalszej współpracy tylko w sposób dziwny. |
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Kontynuuj na razie pracę na pół etatu żeby mieć dochód a w międzyczasie szukaj nowej pracy na stałe. Z drugiej strony będziesz mogła np. iść na rozmowę o pracę bez konieczności brania wolnego.
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.