|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i tak tegi wysypu sie boje i boje ![]() dzis posmarowalam sie Avenka, oj taki mily zapach ![]() a czy ktos odpowie mi moze na glupie pytanie, ale czy woda termalna zastepuje tonik? czy i tak powinnam sie zaopatrzyc w niego? ps: od tygodnia lykam beta-karoten i dzis spojrzalam w lusterko i nei ejstem bladziochem. To dziala ![]() ![]()
![]() |
#1593 |
BAN stały
|
ja mam cere mieszana,ale przeważa tłusta.a\znacie może jakieś skuteczne preparaty do mycia??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dojna komarzyca Ja biore dwie kapsulki dziennie + pol Kubusia pije i pomaga ![]()
![]() |
#1596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się czy spróbować krem brązujący, ale boję się zapychania. I że zaszkodzi buźce teraz kiedy wraca do normy.
![]() |
#1597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Rozeznanie
|
Wczesniej uzywałam Graniera skora musnieta słonce. Miałam wrazenie ze skóra jest oblepiona.Spróbuje cos innego.
#1600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny kupilam ten plyn micrlany z Zaji Sopot Spa
![]() ![]()
#1602 |
Raczkowanie
|
Adomajka swobodnie mozesz,
![]() Cloche pewnie pisalas o tym, ale znowu mi gdzies umknelo: jak spradza Ci sie Anthelios AC 30? Czy on sie lepi i klei? jak z wchlanialnoscia i czy nie wysusza? no i ogolnie jak wrazenia ad jego stosowania? ja z LRP skompletowalam juz swoja serie nawilzajaca (sa tam kremiki Hydraphase, zel Toleriane, tonik fizjologiczny, micel Rosaliac, filtr Anthelios Creme Fondante,) a dzis dostalam w prezencie caly komplet Effaclar ![]() Okazjonalnie uzywam kwasow do oczyszczania i p.zmarszczkowo - w tej chwili jade na Glyco-a i Lysanel Active. Bardzo mi pasuje taka pielegnacja. Jak skoncze to sprobuje Haschki, tez mi podpasowal. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi Anthelios Creme...to jest ten z filtrem 30 do cery tlustej i mieszanej? Bo dzisiaj cos takiego testowalam sobie w aptece na rece;p on jest na dzien tak?
![]() |
#1604 |
Raczkowanie
|
jasne, po co na noc filtry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 |
Raczkowanie
|
hydraphase XL to maly filtr, taki miastowy nie na ostre slonce, jest leciutki, jasne, ze lzejszy od Creme Fondante.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1608 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio kupiłam Normativ krem normalizujący, matujący i naprawdę jestem strasznie zadowolona.Po 1,5 tyg używania moja skóra już wygląda o 1000 razy lepiej, do tego raz dziennie tonik Pure Zone Loreala i jest super.Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() climberka, ja do AC nie miałam dostępu ![]() ![]() a tonik fizjologiczny jest bajerancki - fajnie nawilża. żel z tej serii też polecam. a powiedz, miałaś z serii rosaliac coś więcej jak tylko micel? bo ja jeszcze nie wiem, czy XL mam kupić hydraphase legere czy rosaliac właśnie... bo obawiam się, że jak przestanę używać hydreane na dzień, to mi zaczerwienienia wrócą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Raczkowanie
|
Cloche mialam zwykly Rosaliac krem i jest gesty i tresciwszy niz np Hydraphase, z czego wnioskuje, ze XL bedzie wypadal podobnie, ale to tylko moje przypuszczenia, bo nie testowalam tego kremu.
Antek W? ktory to? |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a i kupilam puder jedwabny hauschki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosze o pomoc
![]() ![]() ![]() Plusem niedoskonalosci na moich plecach jest to ze znikaja w calosci po skonczeniu tubki (ok 3-4 tyg), ale po max 3 miesiacach wracaja. Narazie po AD wszystko ladnie znika, ale nie chcialabym zeby powrocilo, wiec tu zaczynaja sie wreszcie moje pytania ![]() Czy mozliwe jest calkowite wyleczenie tradziku w tym miejscu czy niestety trzeba ciagle cos uzywac zeby nie powrocil? Czy po kilku (np. 3 miesiacach) kuracji zmniejszyc czestotliwosc stosowania (obecnie codziennie wieczorem) i to wystarczy zeby dziad nie powrocil? Czy znalazla by sie jakas bardziej wydajna alternatywa dla AD (mysle tutaj o jakims toniku z kwasami z BU lub mazidel, tylko jaki ![]() Z gory dziekuje za wszystkie wskazowki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...C&produkt=4179 a z rosaliac to może masz rację, chyba nie będę ryzykować... kurde, dalej myślę, co kupić ![]() ![]() wnika głębiej, aktywuje enzymy, które niszczą włókna kolagenowe, no i masz ci los... zmarszczki ![]() Cytat:
![]() ![]() ach, i coś mi się przypomniało... pojawiły się powszechnie w niemczech pudry mineralne maybelline. super mięciutkie i dobrze kryją, ale te kolory.......... najjaśniejszy to taki bardzo blady róż - efekt na skórze raczej jak po mące. następny kolor natomiast jest już - jak dla mnie - okropnie ciemny i taki pomarańczowy. kolejne wydają mi się wszystkie takie same. więc w palecie ciemnej dali do wyboru do koloru, a dla bladziochów - tylko jeden, okropnie blady, gejszowaty pyłek. nosz co za dyskryminacja!!! dlatego sobie myślę, że w ramach tańszej wersji pudru kolorowego (zamiast pureness shiseido) mogłabym się skusić na loreala niby-mineralnego, ale zawsze to coś, skoro konserwantów nie ma... Dau, próbowałaś już? bo jeśli wrażenia średnie, to zostanę przy glince jeśli chodzi o sypkie puderki... albo ta hauschka... Edytowane przez cloche Czas edycji: 2008-09-13 o 20:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() obawiam się, że niewiele ci pomogę, ale pomysł zmniejszenia częstotliwości smarowania AD po "wykończeniu" nieznośnych krostek brzmi sensownie... co do wyleczenia całkowitego - obawiam się, że taki powracający trądzik na plecach to sprawa hormonalna. jeśli one się unormują, to i skóra też. bo trudno tu mówić o zapychającym kremie... tańsze alternatywy... hmmm... z BU na pewno coś się znajdzie, ale już taki tonik z octem jabłkowym jest może godny wypróbowania - szczególnie, że to "tylko" plecy - jak nie przysłuży, to odstawić i nikt nie musi widzieć ![]() a tak ogólnie - poczekaj na opinie kompetentnych osób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() niemniej w kwasne srodowisko nie sprzyja rozwojowi bakterii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat ADORA BELLI na wątku Oleje, olejki, hydrolaty..
Cytat:
![]() Wiec tak, stosowalam juz Zorac, lecz mialam po nim tarz jakbym byla oparzona (cos jak wczesniej opisywalam reakcje mojej skory z pianką Clean&Clear). Wiec odstawilam to. Dermatolog poszedl wiec w inna strone i przepisal mi Tetracykline + Zineryt. Zineryt rowniez powodowal u mnie niezwykle pieczenie i czerwienienie, wiec znow kasa w bloto. Potm bylo Clindacne i inne badziewia. Niektore nic nie dzialaly a niektore wprost parzyly moją twarz. Tradzik mi przeszedl po Tetracyklinie.. .. po jakims czasie od zaprzestania stosowania Tetry nie mialam w ogole pryszczy (WOW!!!) ale znow zaczynaja mi sie pojawiac ale takie malutkie, ze mi w zasadzie nie przeszkadzaja (bo wczesniej mialam gule ropne, wulkany itp). Jednak mam przebarwienia po tradziku, co prawda one mi rowniez nie przeszkadzaja, bo dam fluid i nie widac, ale meczy mnie tlusta skora ktora mam odkad siegam pamiecia.. Skora tlusta, szara bez blasku. Tak jak pisalam wczesniej, jadlam Capivit Hydro Control i mnie zapychal. Jakis miesiac temu mialam skore swietna! Nie tluscila sie tak i nei wiem co bylo tego przyczyna ![]() Denerwuje mnie to. Czasami przecieram twarz naparem z bratka lub robie sobie zimny oklad 20minutowy i skora jest w duzo lepszym stanie. Zaczerwienienia u mnie znikaja jest gladka. Ponadto znow mam kasze na czole i grysik na policzkach :/ Jak stosowalam Acne Derm to wszystko mi zniknelo, wiec musze znow powrocic do tego ![]() Odnosnie filtrow: Przetestowalam wszystkie apteczne filtry (SVR,LRP,Vichy inne). KAZDY! powtarzam.. KAZDY mnie zapychal i nie czulam sie komfortowo. Sklepowych, kosmetycznych nie probowalam bo doslownie na 90% kosmetykow jestem uczulona! Nie moge uzywac nic Soraii, Kolastyny, Loreal, Garnier i i te inne odpadaja. (Np. teraz z braku kasy nie moglam kupic Micela Biodermy to kupilam plyn dwufazowy Garniera bo jak zoaczylam ma ubogi dosc sklad, czyli raptem 2 liniki druku ![]() NIE WIEM JUZ CO MOGE ZROBIC ZEBY TWARZ NIE BYŁA TAKA TŁUSTA I SZARA ![]()
![]() |
#1619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z filtrów to ja ci nic polecić nie mogę, rozglądam się teraz za filtrem do twarzy na co dzień. i coraz więcej wymagań, a praktycznie nic nie zdążyłam wypróbować. z dwóch filtrów ze średnim/wyższym SPF, które wypróbowałam, nic mnie nie zapchało, skoro ciebie wszystko zapycha, to sama już nie wiem... a nie próbowałaś stwierdzić, które to składniki są temu winne? ileż ja się naczytałam opinii i wypowiedzi, że ktoś sobie posmarował całą twarz, a na drugi dzień jakiś pryszcz się pojawił... i że to musi być wina tego właśnie kremu. to takie szukanie dziury w całym. ale nie przeczę, może ciebie faktycznie wszystko zapychało... tylko jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że wszystko, co na rynku, wypróbowałaś. bo każda firma ma dość szeroki sortyment... a że po dwufazowym płynie skóra nie była szczęśliwa... cóż ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.