|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Mam brązowe oczy (takie średnio ciemne) i chcę całkowitej zmiany. Do tego znowu bym se łeb wybielił. Rasowy wariat czyli idealna opcja na 18 urodziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Nie depcze krokusów
|
Tak mocno zmieniające są tylko roczne i lepiej je dobierać u lekarza, żeby się nie rozczarować i nie wydać takiej kasy w błoto.
![]() |
![]() |
#1413 |
Przyczajenie
|
No ale na allegro są zdecydowanie lepsze ceny niż w salonach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Przyczajenie
|
Tutaj masz minimalnie taniej (jeśli Ci tak bardzo zależy na cenie).
Firma ta sama, ale lepiej kupić w tym sklepie niż od kogoś z allegro... http://www.hamerlik.com/product_info.php?products_id=66 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
a ja chciałam Wam pokazać jak zmieniły mi się oczka po colorvue - odcień gray blue
natural: ![]() w wersji niebieskiej: ![]()
![]() |
#1416 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Osobiście gorąco polecam, kupowałam tam już kilka razy i się nie zawiodłam. Jeśli wyśle się im na maila dowód wpłaty to nie czekają na zaksięgowania pieniędzy na ich koncie, tylko wysyłają towar natychmiast po mailu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Przyczajenie
|
ja właśnie zakupiłam swoje pierwsze soczewki : Pretty Hazel ColourVue.
![]() właśnie dlatego zadam może banalne pytanie, czy one mają oznaczenia lewa/prawa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Nie depcze krokusów
|
Nie mają oznaczeń, tylko pamiętaj, na które oko zakładasz, nie można ich później zamieniać.
![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie dostałam soczewki z allegro... są super. Wiadomo, mam problemy z zakładanie, ale mam nadzieję, że nauczę się w końcu. Tylko mam jeden problem.. otóż nie potrafię rozróżnić którą stroną soczewka ma być do oka (jak dla mnie z jednej i drugiej strony są takie same). A i mam wrażenie jakby soczewka "jeździła" po oku, czy to normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Nie depcze krokusów
|
Soczewka musi swobodnie pływać, ale jeśli czujesz przy ruszaniu gałkami na boki zmiany w widzeniu, to oznacza, że nie nadążają za okiem, bo prawdopodobnie są za luźne. Nieraz ludzie, zmieniając soczewki na własną rękę, biorą te ciaśniejsze, "bo lepiej się trzymają". A potem przychodzą na kolejną wizytę i okazuje się, że mają objawy niedotlenienia rogówki, często nieodwracalne. Jeśli widzisz dobrze, a z każdej strony tęczówki wystaje tyle samo, to nie jest powód do nagłego niepokoju, chociaż o rozmiarze, ułożeniu i dobrym poruszaniu soczewki poinformuje Cię tylko lekarz lub optometrysta. Ale jak widzę w tym wątku, lekarze są tu czynnikiem zbędnym w doborze soczewek...
![]() |
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zdania, że kupując soczewki na własną możemy zrobić sobie poważną krzywdę, bo lekarz poza tym, że dobierze odpowiednie dla oka soczewki (ja muszę mieć o większym promieniu, na przykład) i poinformuje dokładnie o tym jak te soczewki prawidłowo nosić, bo w końcu to nie tylko nakładanie i zdjemowanie, ale i pielęgnacja, regularne kontrole wzroku, robienie przerw od soczewek...
![]() |
![]() |
#1423 |
Przyczajenie
|
Witam,
Mam pytanko: czy któraś z Was stosowała może soczewki Soflens Natural Colors? Chciałabym spróbować kolorek Indigo, jednak nie wiem czy te soczewki są komfortowe? Dotychczas używałam Softcolors Royal Blue, raz spróbowałam Freshlook Colors Sapphire Blue-ale te nie są dla mnie. Czekam na odpowiedź, pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Przyczajenie
|
witam
dziewczyny macie namiary na jakiś sklep internetowy gdzie dostanę soczewki ColourVUE 3-tonowe na sztuki ? Wszędzie gdzie patrzyłam to muszę kupić w komplecie po 2 szt. tego samego rodzaju, a ja mam w każdym oku inną wadę ![]() Z góry dzięki za linki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Przyczajenie
|
dodaję zdjęcie w soczewkach Pretty Hazel Colourvue:
http://s18.photobucket.com/albums/b1...ent=jabraz.jpg a tu naturalny kolor: http://i18.photobucket.com/albums/b1...se/Obraz-1.jpg Btw na pierwszym zdjęciu jestem całkowicie bez makijażu itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Nie depcze krokusów
|
funky - masz śliczny naturalny kolor
![]()
![]() |
![]() |
#1427 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() pierwsze 2 foty mega zbliżenie z lampą błyskową, więc widać naturalną tęczówkę 3 fota w świetle dziennnym bez lampy. Na codzień soczewki wyglądają tak jak na 3 zdjęciu, więc nie jest źle |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Przyczajenie
|
Sabi my chyba mamy identyczne oczy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Przyczajenie
|
hej jeszcze jedno....często zakladam soczewki do szkoły..... po 4-5 godzinach zaczyna mnie okropnie piec jedno oko, strasznie łzawi i gdy nie zdejmę szybko soczewek, robi się czerwone i spuchnięte, z nosa mi kapie woda, a gdy tylko zdejme, wszystko ustępuje i oko wraca do normalnego stanu.... co moglo się stać z soczewką że oko tak reaguje? dodam że czasem mi się pomylą pojemniczki i zakładam lewa na prawe oko itd. Poza tym są też dni, kiedy nic mi się nie dzieje i wręcz nie czuję soczewek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 |
Nie depcze krokusów
|
funky - niestety, to minus kolorowych, nie nadają się do katorżniczego noszenia
![]()
![]() |
![]() |
#1431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej kochana powiedz mi co z tym zamówieniem ????
![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
Moze kogos zainteresuje promocja na szkla.com na freshlooki, kup dwa opakowania a za drugie zapłacisz 50% taniej:
http://www.szkla.com/soczewki-kontaktowe-kolorowe.html Opłaca się jeśli ktoś ma dwie różne wady, ja tak mam i zastanawiałam się czy nie zamówić bo od dawna chciałam wypróbowac colors, nie wiem tylko czy blue czy misty gray ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Przyczajenie
|
Kolorowe soczewki kontaktowe pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Witam serdecznie wszystkie użytkowniczki
![]() Otóż mam pytanie dotyczące kolorowych soczewek. Mam 17 lat. Nie mam żadnych problemów ze wzrokiem. Ostatnio zainteresowałam się właśnie kolorowymi soczewkami. Mam oczy niebieskie, ale chciałabym mieć błękitne. Chciałabym je zakładać nie na codzień, ale np co jakiś czas , na specjalne okazje hehe ![]() Co muszę zrobić przed zakupem takich soczewek? ostatnio szukałam na allegro. Znalazłam kilka. Na aukcjach jest takie coś jak "krzywizna" Co ona oznacza? Ponieważ nie mam w ogóle pojęcia o tym. Czy muszę zajść do okulisty? Są jakieś wskazana lu b przeciwwskazania? Mogę mieć jakieś problemy z oczami po korzystaniu z takich soczewek? Serdecznie pozdrawiam i proszę o wskazówki i porady!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
hej
wiec.. musisz sie wybrac do okulisty by okreslic krzywizne... jesli nie masz wady wzroku to kuujesz po prostu 0 Dioprii przeciwskazania to m.in uczulenia, suchosc oka jesli pojdziesz do okulisty to wszystko Ci wytlumaczy ![]() ja nosze soczewki zwykle od ponad 5 lat ![]() zaczelam gdy mialam ok 14 lat nie narzekam na nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Przyczajenie
|
hmm, a jaki jest koszt takich soczewek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Przyczajenie
|
ale rozmawiałam o tym z rodziną i odradzają mi stanowczo , ponieważ nie mam żadnych wad wzroku, oraz muszę liczycć się z tym , że mogę stracić oko, czy tam wypłynąć, itp... i że, mam łądne oczy i nie ma co narażać.........
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nic ci się nie stanie. Wizyta u okulisty musi być a potem kupujesz soczewki O i nosisz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
A kupywał ktoś soczewki w vision express? Mam brazowe oczka i bym chciała je zmienić na niebieskie. Najbardziej podobają mi się Freshlooki szafirowe;] No i jestem ciekawa ile w ogole kosztują soczewki w VS
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Przyczajenie
|
Hej : D
Widzę, że nie chcesz totalnie zmienic koloru oczu, a jedynie trochę go pogłębic, a więc zrobic to, co ja robię od mniej więcej hmmm.... 10 lat. Z reguły noszę każde szkło w innym kolorze ![]() Co prawda noszenie w moim przypadku szkieł to koniecznośc bo jestem do tego stopnia ślepa, że jesli nie mam kontaktów to muszę się na przystanku pytac ludzi o jakim numerze autobus właśnie przyjechał, ale można kupic bez problemu zabarwione zerówki. Doradzałabym Ci z własnego doświadczenia te soczewki, które ja aktualnie noszę - Focus Softcolors. Powody są dwa - po pierwsze przynajmniej u mnie te soczewki są najmniej upierdliwe. Mam na myśli to, że dobrze trzymają się na oku (nie jeżdżą, nie ślizgają, trzymają się tęczówki, się co ma dośc duże znaczenie przy soczewkach kolorowych - chyba nie muszę wyjaśniac, dlaczego : D) oraz nie mam w nich wrażenia, że mam jakieś ciało obce przyklejone do oka. Po drugie - te soczewki są całe zabarwione. Co prawda zmienia się kolor (delikatnie) na jaki się widzi, ale nic Ci nie wchodzi w pole widzenia, bo są to szkła przezroczyste a nie takie z namalowanym wzorkiem (loss_lauri o tym pisała w swoim poście, a skoro pisze o tym, że zmienia się jej kolor uhm... rzeczywstości jak zdejmuje szkła, to pewnie też ma jak ja Softcolory). Wiem, co mówię, nosiłam kiedyś fioletowe Bauscha i Lomba (nie pamiętam nazwy koloru, ale były one dzikie : D ) oraz ostatnimi czasy FreshLook Dimensions o kolorze Sea Green. Jeśli chciałabyś zmienic kolor oczu bardziej zdecydowanie na przykład na brąz czy fiolet, to wtedy jedyna opcja to szkła z namalowanym wzorkiem. Ale jak to już pisały babeczki przede mną - musisz koniecznie iśc wpierw do okulisty nie tylko po to, aby Ci wymierzył krzywizny i tak dalej, ale także o to, żeby sprawdził, czy w ogóle możesz nosic kontakty i jakiego typu ( na przykład jeśli łykasz pigułki antykoncepcyjne czy bierzesz jakies lekarstwa ma wpływ na to, jakie szkła będą Ci najlepiej pasowały - miesięczne, dzienne czy trzymiesięczne i tak dalej ) Poniżej załączyłam moje zdjęcia z różnymi kolorami szkieł, jakie mam teraz akurat w domu, oraz dla porównania moje "gołe" oko. Sorki za jakośc zdjęc, nie bardzo umiem jeszcze obsługiwac ten aparat. Tak więc zdjęcie gdzie mam bardzo zielone oko to kolor Evergreen. Tam, gdzie mam oko ciemnoniebieskie to kolor Royal Blue. Zdjęcie z szaro - zółtym okiem to mój naturalny kolor oka. Bardzo żałuję, ale nie mam obecnie w domu trzeciego z kolorów Focusowych, ktory nazywa się Aqua. W tym kolorze oczy mają wyraźny jasnoniebieski kolor a taki najbardziej Cię interesuje. Pozdrowienia : ) P.S. Huh.. z doświadczenia wiem, że nie ma za bardzo sensu sugerowac się kolorem, jaki mają szkła kontaktowe w katalogach, bo u każdego wygląda to inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.