Maturzyści 2009 - cz. II :) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-14, 10:49   #2191
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)

ksh, dzięki ;* mnie tez jest kogoś trudno wymazać z pamięci, a raczej rolę w jakiej występował dla mnie kiedyś, ale... świat jest teatrem, aktorami ludzie, którzy kolejno schodzą ze sceny... tak duży okres czasu trudno jest nagle wyrwać sobie z głowy, szczególnie, gdy przypominają ci o tym inni .

Najwyżej zatracę się w naukę, teraz to mi to nie zaszkodzi
Stary 2008-09-14, 11:06   #2192
ilo16na
Zakorzenienie

A ja mam dzis nauke-duzo nauki..i zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 11:10   #2193
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
No, to ja miałam tak samo z geografią
Troszkę tam zaczęłam Ale na razie wybieram te tematy, które mnie interesują Kawałek geografii społeczno-ekonomicznej, czy jak to tam można nazwać, dzisiaj rano poczytałam sobie o wybrzeżach
Ale jak widzę te tematy o dziejach ziemi, o klimatach, to...

A, może sobie zrobię jakąś maturkę, tak na próbę
Ja robię po kolei. Na razie zrobiłam dział z książki o mapach i takie tam. W sumie nic trudnego - robiłam jakieś ćwiczenia ze skal itd. Jutro na pierwszej godzinie mam pierwsze fakultety z geo i tam większość osób będzie z klasy ekologicznej (rozszerzona geo) Mam nadzieję, że mnie o nic pytać nie będzie babka.

I widzę, że nie lubimy tych samych tematów. Mnie jeszcze te astronomiczne przerażają.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 11:10   #2194
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
A ja mam dzis nauke-duzo nauki..i zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce
Ooo to to prawda.
Ja na szczęście na jutro nie mam nic takiego. Tylko później powtórzę sobie pol (pozytywizm + wstęp do młodej polski), a i muszę jakieś wiersze znaleźć i wydrukować.
Ja to dobrze. Wejdzie tu człowiek poczyta, napisze coś i mu się przypomni
A we wt na targi Jak ja lubię jeździć z moją klasą autobusami i pociągami. Oczywiście nie ze wszystkim jednostkami, ale większość przyprawia mnie o ból mięśni twarzy i brzucha

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 11:12   #2195
nicRu
maszyna, nie człowiek

Właśnie, mięśnie brzucha! muszę zacząć dziś robić brzuszki, żeby komuś coś udowodnić ;P
No i wziąć się za Nietzschego, matmę, ruski, dokończyć czytanie WOS-u ;[
Stary 2008-09-14, 11:22   #2196
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
ksh, dzięki ;* mnie tez jest kogoś trudno wymazać z pamięci, a raczej rolę w jakiej występował dla mnie kiedyś, ale... świat jest teatrem, aktorami ludzie, którzy kolejno schodzą ze sceny... tak duży okres czasu trudno jest nagle wyrwać sobie z głowy, szczególnie, gdy przypominają ci o tym inni .

Najwyżej zatracę się w naukę, teraz to mi to nie zaszkodzi
przykre to
to jest najgorsze w studiach, że wszyscy rozjadą się do innych miast... i co wtedy

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Ja robię po kolei. Na razie zrobiłam dział z książki o mapach i takie tam. W sumie nic trudnego - robiłam jakieś ćwiczenia ze skal itd. Jutro na pierwszej godzinie mam pierwsze fakultety z geo i tam większość osób będzie z klasy ekologicznej (rozszerzona geo) Mam nadzieję, że mnie o nic pytać nie będzie babka.

I widzę, że nie lubimy tych samych tematów. Mnie jeszcze te astronomiczne przerażają.
Będzie dobrze To, że geo mają rozszerzoną nie znaczy, że wszyscy ją umieją na blachę
Co do tematów astronomicznych, to mnie nawet pociągają, bo od małego dziadziu zawsze mi opowiadał o tym wszystkim i już jakoś tak mi zostało

(ale śmieszne słowo - dziadziu )

Jeeeeejku, jaki fajny dzień, wstałam o której chcę, siedzę sobie przed kompem i mam to uczucie, że nic nie muszę robić i nigdzie się śpieszyć
A w kuchni rośnie ciasto na racuchy
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 11:30   #2197
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
przykre to
to jest najgorsze w studiach, że wszyscy rozjadą się do innych miast... i co wtedy
Mnie też to smuci, że może nie dostaniemy się z kumpelami do jednego miasta i będzie trudno nawet z głupi mieszkaniem itp...
Chociaż z mojej klasy ogólnie mojego miasta większość idzie do Gdańska, Torunia Białegostoku, ale to Ci niespełnieni lekarze. Więc zawsze może znajdzie się jakaś bratnia dusza.

Dobra na razie zmykam; obejrzę powtórka 'Teraz albo nigdy', bo tydzień temu zasnęłam po nieprzespanej nocy. Później coś powtórze i będzie obiad

- zalatana! studentka -
Stary 2008-09-14, 11:35   #2198
paula007
Zakorzenienie

Wiecie co - może potem zmienię zdanie - ale na razie jakoś mnie nie smuci opuszczenie domu, znajomych itd. Ja tak lubię nowości, nowe miejsca, poznawanie nowych ludzi, że...
Moje dwie przyjaciółki zostają na studia w Opolu, to już pewne, ale szczerze mówiąc, jakoś mnie to nie przeraża. I oby nie zaczęło.

Cytat:
Będzie dobrze To, że geo mają rozszerzoną nie znaczy, że wszyscy ją umieją na blachę
Ale i tak ją pewnie umieją lepiej niż ja.

W ogóle w pierwszej klasie tak sobie olałam geo... Ale to przez babkę emerytkę, na której lekcji czytaliśmy podręcznik. Nawet jak mieliśmy sprawdzian to się nie uczyłam, bo "po co mi to, to takie nudne". A teraz widać, jak się poglądy zmieniają. W sumie z każdego innego przedmiotu miałabym konkretne podstawy. Jedynie geografia, którą zdaję... Jeszcze jedynie mogę liczyć na jakieś wiadomości z gimnazjum.

Cytat:
Co do tematów astronomicznych, to mnie nawet pociągają, bo od małego dziadziu zawsze mi opowiadał o tym wszystkim i już jakoś tak mi zostało

(ale śmieszne słowo - dziadziu )
To ten dziadziu od matematyki?

Cytat:
Jeeeeejku, jaki fajny dzień, wstałam o której chcę, siedzę sobie przed kompem i mam to uczucie, że nic nie muszę robić i nigdzie się śpieszyć
A w kuchni rośnie ciasto na racuchy
A zgadnij co ja wczoraj robiłam.
Tak, tak - rogaliki Ale prawie już ich nie ma

Stary 2008-09-14, 11:38   #2199
beoneself
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja właściwie nic nie mam do zrobienia do szkoły, dlatego tak trudno jest mi się do czegokolwiek zmobilizować.

A Wy, widzę, szalejecie! Próbne matury, zadania, testy, listeningi...!

Dziewczyny - co na BARDZO silnie skurcze mięśni łydek?
Obudził mnie ten skurcz w środku nocy i normalnie myślałam, że się z bólu rozpłaczę
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 11:46   #2200
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość

Obudził mnie ten skurcz w środku nocy i normalnie myślałam, że się z bólu rozpłaczę
Magnez?

Stary 2008-09-14, 11:52   #2201
Aga2890
Rozeznanie

GG do Aga2890

Cytat:
Ja nie zdaję, ale szczerze mówiąc, vademecum do rozszerzonego polskiego Ci się bardzo nie przyda. Najlepiej zaopatrzyć się w jakieś dobre, krytyczne analizy i interpretacje poezji i samemu próbować się pobawić w takie analizy.

Cytat:
Napisane przez naana Pokaż wiadomość
Uff, skończyłam jeden wielki dział z matmy i stwierdzam, że nie jest źle, zajeło mi to raptem 3 dni. W takim tempie przerobię wszystko do listopada ;D a potem będe miała czas już tylko na rozwiązywanie arkuszy

Dalej nie wiem co z tematem na ustną buuu
Ja również nie mam tematu z ustnej xD Chyba nie wybiorę nic mi nie pasuje ehhh
Co do matmy to gratuluje! Też bym tak chciała się sprężyć

Cytat:
Napisane przez kasiunia0504 Pokaż wiadomość
Hej

Ja od dzisiaj biore się za nauke!
2 tyg mineły więc koniec leniuchowania.

Może jakiś plan nauki sobie stworze ?
Może te kalendarze z operonu?

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
Aga 2890 - potem chemia na politechnice ( ale boje sie matmy jak slysze o tych całkach itp to mnie zoladek boli ) albo na WAT w Warszawie - mam nadzieje ze tam juz nie jest matma na takim poziomie jak na polibudzie

a jak mam matme w szkole? masakra -> 3 rok i 3 nowy nauczyciel ale wszscy kieruja sie jedna zasada -> human wiec nie trzeba uczyc dokladnie i wystarczy zupelnie okrojony material grrr dlatego chce isc na ten kurs z matmy ;/
To tak jak u mnie, fakt nauczyciel ten sam 3 lata, ale w klasie krzyki, wrzaski i weź się czegoś naucz.... Ja chcę zapisać się na kurs z indexu a Ty?

Cytat:
Rozwalają mnie te misski.

Jedna była dobra - zapytali ją, na co przeznaczyłaby milion dolarów (wygrane). Była to chyba pierwsza misska, która nie wspomniała o celach charytatywnych, tylko przyznała, że podróż dookoła świata a za resztę ciuchy.
Widziałam to xD
Tak się uśmiałam Szczera była do bólu i tyle i na dodatek to ona wygrała? dobrze pamiętam? [bo już przysypiałam ]

Dzisiaj muszę powtórzyć parę zagadnień ze starożytności, z których będę miała spr powtórkowy. A za godzinę przyjeżdża na obiad Brat z żonką i bratanicą:P oraz Tż wpada

Do usłyszenia!
Aga2890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 11:53   #2202
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co - może potem zmienię zdanie - ale na razie jakoś mnie nie smuci opuszczenie domu, znajomych itd. Ja tak lubię nowości, nowe miejsca, poznawanie nowych ludzi, że...
Moje dwie przyjaciółki zostają na studia w Opolu, to już pewne, ale szczerze mówiąc, jakoś mnie to nie przeraża. I oby nie zaczęło.
Ja też bardzo lubię, ale mimo wszystko... żal, że juz nie będzie tak, jak było. Zostawiłam w swojej szkołę kupę życia (2/3 ) i wspomnień, tutaj dorosłam i tutaj przeżywałam pierwsze miłości i najlepsze imprezy, więc już mi jest smutno, na samą myśl o końcu

Cytat:

To ten dziadziu od matematyki?
tak

Cytat:
A zgadnij co ja wczoraj robiłam.
Tak, tak - rogaliki Ale prawie już ich nie ma
ooo
i nas nie poczęstowałaś !!

Nie dostaniesz dzisiaj racucha ode mnie !
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 12:03   #2203
organizm
Zakorzenienie

Cześć

Rany ale zimno się zrobiło.. Normalnie zima.. Ale ja lubię zimę
Tylko rękawiczki muszę sobie kupić, żeby mi rączki nie marzły

Ja się zaraz zabieram za naukę, no i muszę też Ludzi bezdomnych przeczytać.

Miłej niedzieli

organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 12:16   #2204
wszełka
Zakorzenienie

A ja mam cała blache karpatki podziele się z chęcia Chociaż jak tato wróci z delegacji to pewnie pół blachy zniknie w moment

Od wczoraj łykam lecytyne- wreszcie kupiłam Mam nadzieję że będą jakieś pozytywne skutki tego

Ja cieszę się z tego że za rok wyjadę na studia, poznam nowych ludzi, usamodzielnie się Bardzo mi się to podoba Szkoda tylko mi znajomych. Koleżanka idzie na studia do Warszawy a ja Wrocław- trochę daleko No nic

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 12:37   #2205
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Heloł!

Cytat:
Napisane przez organizm Pokaż wiadomość
Rany ale zimno się zrobiło.. Normalnie zima.. Ale ja lubię zimę
Tylko rękawiczki muszę sobie kupić, żeby mi rączki nie marzły
U mnie to samo, jestem przerażona! Zawsze po wakacjach czekam na te śliczne wrześniowo-październikowe popołudnia, kiedy świeci słoneczko i można pójść na spacer do kolorowego parku, a tu Jeszcze w dodatku jestem organizmem bardzo ciepłolubnym - najlepiej mi leżeć na plaży w temp. 30 stopni... A tu taka pogoda... Jak nic, wyprowadzę się kiedyś do Australii, jak nic!

Cytat:
Napisane przez wszełka Pokaż wiadomość
A ja mam cała blache karpatki podziele się z chęcia Chociaż jak tato wróci z delegacji to pewnie pół blachy zniknie w moment
Ooo, karpatka! Uwielbiam!
W ogóle widzę, że oprócz nauki do matury, intensywnie pieczecie. Też lubię, ale u mnie pieczenie, to długi żmudny, proces, a potem ciasto znika w pół godziny. No, ale za tydzień robię rodzinną osiemnastkę, będzie torcik, to się poopycham trochę.

Na mnie dziś czeka historia - na bieżąco, na jutro już powtórzyłam, wiec moze zacznę przypominać sobie starożytność... No i pewnie jakiś teścik na koniec. Na szczęście jutro nie idę na wszystkie lekcje, to omija mnie "przyjemność" uczenia się na biolę i na kartkówkę z niemca. A teraz wracam do czytania "Ferdydurke", potem pewnie spacer z sierściuchem i do babci na obiad.

Miłej niedzieli.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 13:51   #2206
Renia90
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Mam głupie "myślenie", że jak się zakocham to zapomnę o poprzedniej miłości, naprawdę dużej A jak ktoś się we mnie zakochuje to zwykle jest to niewypał i lata tylko taki za mną aż mam ochotę zamknąć się w szafie, byleby nie słuchać kto i jak bardzo się mną fascynuje i dlaczego to właśnie ja jestem kobietą jego życia
No chyba, że zakochałby się pewna osoba, o której właśnie pomyślałam ;-)
skąd ja to znam

woczraj tak zabalowałam że wstałam dopiero 12:30 potem obiad, prysznic a zaraz bede sie szykować do Kościoła..
kurcze ale zimno dzisiaj brr.

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 13:59   #2207
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Od wczoraj łykam lecytyne- wreszcie kupiłam Mam nadzieję że będą jakieś pozytywne skutki tego

Ja cieszę się z tego że za rok wyjadę na studia, poznam nowych ludzi, usamodzielnie się Bardzo mi się to podoba Szkoda tylko mi znajomych. Koleżanka idzie na studia do Warszawy a ja Wrocław- trochę daleko No nic
oo karpatka mniam! zaraz u ciebie bede heh ..
Wrocław mówisz ?to może sie spotkamy

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 14:02   #2208
zanetka007
Wtajemniczenie

z tym strachem i smutkiem to nie jest tak źle. Też lubię poznawać nowych ludzi, a najbardziej lubię sama poruszać się po obcym mieście; oglądać, szukać trochę adrenalinki. Można się kogoś spytać od drogę
W ogóle lubię nowe miejsca, ale zawsze fajnie jest jak się ma znajomą buzię przy boku. A z 2 kumpelami zżyłam się niesamowicie więc trochę szkoda.

Cytat:
Cytat:
Magnez?
Tak, tak. Magnez to sprawdzona metoda - mój Brat kiedyś brał i pomoagało.

Cytat:

Dawaj tą karpatke!!!
A co do lecytyny to kiedy ją bierzecie rano czy wieczorem?
Bo ja biorę od pt i raz wziełam wieczorem później zapomniałam i dziś wzięłam z rana i jakoś tak się dziwnie czuje. I spać mi się chce. Więc chyba będę brała sobie wieczorem. Na opakowaniu nic nie pisze poza tym, że 1-2 tab na dobę.

- zalatana! studentka -
Stary 2008-09-14, 14:05   #2209
beoneself
Zakorzenienie

Ja biorę i rano, i wieczorem.
Choć chyba z oszczędności zacznę raz dziennie
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 14:08   #2210
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biorę i rano, i wieczorem.
Choć chyba z oszczędności zacznę raz dziennie
No właśnie dlatego raz dziennie biorę hehe
Za 40tab zapłaciłam 12,50zł.

Wyczytałam, że trzeba ją brać PRZED posiłkiem.

- zalatana! studentka -
Stary 2008-09-14, 14:11   #2211
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
No właśnie dlatego raz dziennie biorę hehe
Za 40tab zapłaciłam 12,50zł.

Wyczytałam, że trzeba ją brać PRZED posiłkiem.
Ja za 40 tab. dałam prawie 15 zł.

Aha, i czytałam, że w trakcie posiłku. Chociaż i tak brałam różnie, najczęściej w porze obiadowej, raz dziennie. Biorę od czwartku i czuje się mnie senna, ale to chyba przez łikend tylko.

Stary 2008-09-14, 14:16   #2212
wszełka
Zakorzenienie

Jejku ja dziś już nigdzie nie wychodze- takie zimno zaraz zamarznę... Chociaż nie wieczorem jadę z mamą odwiedzić szczeniaka naszego przyszłego Jeszcze 3 tygodnie i będzie u mnie

Karpatka pyszna Zapraszam, zapraszam

Ja lecytynę biorę wieczorem przed kolacją Mam lecytyne forte więc raz dziennie starczy A za 37 kapsułek zapłaciłam coś koło 14- 15 zł

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 14:19   #2213
sydunia
Zakorzenienie

jestem z siebie dumna. od rana zrobiłam test podstawowy powtórzeniowy z matmy z funkcji, czytanie z angielskiego i teraz jestem w trakcie rozprawki z ang ale to i tak wszystko dlatego, że muszę albo do szkoły, albo na swój ang
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 14:51   #2214
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Właśnie wstałam ale produkujecie, człowieka tylko pół dnia nie ma!

Co za impreza w głowie się kręciło nie tyle od alkoholu co od wywijania, te chłopy to tylko obracały i obracały ale przeżycie to zaliczam do pozytywnych, pierwsza wiejska impreza w moim życiu zaliczona do udanych
Stary 2008-09-14, 15:01   #2215
nicRu
maszyna, nie człowiek

Mam tak beznadziejny plan lekcji... Może nie tyle zły co..dziwny.
Stary 2008-09-14, 15:19   #2216
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
jestem z siebie dumna. od rana zrobiłam test podstawowy powtórzeniowy z matmy z funkcji, czytanie z angielskiego i teraz jestem w trakcie rozprawki z ang ale to i tak wszystko dlatego, że muszę albo do szkoły, albo na swój ang
Chyba zacznę cię podziwiać, dziewczyno! Do szkoły czy nie to i tak dużo robisz!

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Co za impreza w głowie się kręciło nie tyle od alkoholu co od wywijania, te chłopy to tylko obracały i obracały ale przeżycie to zaliczam do pozytywnych, pierwsza wiejska impreza w moim życiu zaliczona do udanych
Zazdroszczę, dawno nie byłam na imprezie. Teraz to zazwyczaj jeżdze z przyjaciółką i pije
kasiunia0504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 15:23   #2217
nicRu
maszyna, nie człowiek

ja przerobilam dzial z angielskiego (i tak jeszcze duzo musze wkuc ;p) i tyle moich osiągnieć xD
Stary 2008-09-14, 15:38   #2218
ilo16na
Zakorzenienie

Tez jestem z siebie dumna.
Pokonalam lenia i zrobilam zadanie z anglika i nauczylam sie slowek.
Niestety len nie pozwala mi pouczyc sie niemieckiego(malo) i geografii(odwlekam tym ze to na piatek)

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 15:40   #2219
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia0504 Pokaż wiadomość
Chyba zacznę cię podziwiać, dziewczyno! Do szkoły czy nie to i tak dużo robisz!

Zazdroszczę, dawno nie byłam na imprezie. Teraz to zazwyczaj jeżdze z przyjaciółką i pije
hmmm, ale w teście z matmy było tylko 12 zadań i to prościutkich a w razie co, to po punktacji z tyłu można się zorientować co zrobić poza tym na piątek mam do zrobienia 3 takie testy, w związku z czym wypadałoby nie zostawić ich wszystkich na czwartek wieczór

a z ang czytanie się szybko robi. a wypracowanie... hmmm po napisaniu kawałka wstępu zorientowałam się, że piszę nie na temat
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 15:43   #2220
afri
Raczkowanie

właśnie zabieram się za pisanie pracy typu maturalnego... analiza i interpretacja wybranego wiersza Appollinaire'a: Celowanie lub Prześliczna rudowłosa....

W życiu wiersz nie sprawiał mi tylu problemów. Patrząc na to co już przerabialiśmy to czuję, że jeśli dostanę wiersz z okresu dwudziestolecia miedzywojennego na maturze to chyba jej nie zdam...

Ok moze troche spanikowalam... wzielam sie z Przesliczna... ale te inne to masakra jakas

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości