![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: WYprowadzka na studia :)
W tamtym roku zabrałam chyba pół domu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie szalejecie za bardzo? Zabierac ze soba soki i proszek do prania?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
noo ja planuje sie zapakowac do aka a potem isc z mamuska na duuuuuuze zakupy xD
[jedzenie proszki i inne takie] i to juz we Wroclawiu ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
ja tez sie przeprowadzam jakos 20.09
z rzeczy o ktorych nie napisalyscie na mojej liscie są: - wieszaki -oprogramowanie do komputera ( jakby jakis wirus i format byl konieczny zawsze lepiej miec swoje niz latac pozyczyc czy kupowac) - ksiazeczka zdrowia i inne potrzebne dok. ( np z banku ) - aparat fot ( na pewno sie przyda ![]() a reszta rzeczy pojawila sie juz na listach wiec nie bede powielac ![]() ja bede zabierala mojego psa takze pamietac musze o rzeczach tupu mieska, ulubiony kocyk, szczotka dla psa, szapon, odzywka etc etc ![]() juuz sie nie moge doczekac ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
dziewczyny przesadzacie troszke
![]() ja rok temu się wyprowadzałam pierwszy raz z domu i spokojnie po jakimś czasie możecie coś dowieść, ja np.miksera, mikrofalowki nie bralam,jejku zycie studencie to nie tak jak w domu:P,tylu dogodnien,bo bysmy mnostwo kasy stracily jakbysmy to wszystko kupowaly, pamietam ,ze u mnie walka do ciasta nie bylo i jakos szklanka dalysmy rade,wiec spokojnie,zycie takie jest inne:P,zobaczycie ![]() -swieczki jak juz ktos napisal przydatne sa (jak nie ma pradu:P) -buty oczywiscie -jakis dywanik nawet( u mnie w pokoju nie bylo, tylko panele byly) -chlebak:P (jesli nie macie) chyba,ze nie trzymacie chleba w chlebaku, mozna bez tego obejsc sie) -tablica korkowa, tez przydatna jest, wszystko powiesic mozna i nie zapomina sie czyms waznym ogolnie jak pierwszy raz wyjezdzalam to bralam ciuchy(nawet zimowe)aby potem autobusem nie taszczyc sie z tym, kosmetyki, sprzet typu, komorka,aparat,mp4, jakies garnki,kubki,stucce, deska do krojenia,pojemniki na herbate, cukier,sol, pozatym bralam wieszaki, koce,posciel, igle ,nitke, firanke, odtwarzacz CD, malutki telewizorek, jakis wazonik mozna, kwatuszki , segregator, wklady do sekregatora,kapcie,pizamk a, przedluzacze(przydatne ![]() ale sie rozpisalam:P mam nadzieje,ze komus pomoglam chociaz a mnie druga wyprowadzka czeka ok26 wrzesnia:P pozdrawiam i miłego studiowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z drugiej strony jak bym wynajmowała mieszkanie, to też chciałabym stworzyć sobie domową atmosferę (choć na zegar bym nie wpadła, nawet w pokoju w domu nie posiadam). Natomiast jeśli któraś z was jedzie pierwszy raz do akademika, to radze nie przesadzać ze sprzętami, może na nie nie być po prostu miejsca. Lepiej się umówić ze współlokatorami (zresztą w każdym przypadku) i podzielić. U nas każda ma oczywiście swoje naczynia, ale i tak używamy ich wspólnie, a skoro jest jedna patelnia, to po co przywozić/kupować kolejną? itd ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Genialny wątek
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za pomysły ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |||
Zakorzenienie
|
genialny wątek
![]() ![]() Właśnie zaczęłam robić listę potrzebny rzeczy- dużo tego ![]() ![]() ![]() Cytat:
właśnie myślę podobnie ![]() ![]() Cytat:
różnica, bo tutaj płacą za to rodzice tam będę musiała wydać kasę przeznaczoną na studencki życie ![]() ![]() i tak oj dziwnie, dziwnie ![]() Cytat:
na pomysł zegara bym nie wpadła ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Haha
![]() ![]() ![]() ja bez zegara nie potrafie żyć ![]() ![]() madmłazel_chanell dziękli za pomysł z wieszakami! ![]() dziewczynki macie jeszcze jakieś pomysły ? bo właśnie się pakuję, bo z samego rana kierunek Wrocław ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Duzo zalezy od wyposazenia mieszkania, ale chyba nie padlo tutaj slowo MISKA
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Też właśnie o misce pomyślałam
![]() ![]() No i ja bez kalendarza ściennego żyć nie mogę ![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Zdjec to pelno mialam na polce w ramkach
![]() ![]() Niewazne jak dobrze lista bylaby przygotowana, zawsze cos wyjdzie "w praniu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo mamy na to caly dzien... ale nawet gdyby w kazdej chwili mozna poprosic rodzicow zeby przelali troszke zlotowek.. ja np mam tez swoje konto na ktorym odkladalam kase i przez jakies 3 mies moglabym sie calkiem sama utrzymac ![]() ja nie widze roznicy.. bo placa rodzice i tak i tak ![]() ale to roznie wyglada u kazdego ![]() boje sie troche.. wyprowadzic sie na stale tak daleko.. ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też odkładałam, ale miałam ostatnio sporo wydatków i nie zostało mi już duzo kasy ![]() ![]() a o czapkach, rękawiczkach i szaliku pamiętacie? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
mówicie, że mikser nie jest potrzebny, a jak zrobić bez niego naleśniki czy omlet
![]() ja juz część rzeczy zawiozłam (kołdra, poduszka, ręczniki, pościel) ale jak widzę górę rzeczy która rośnie w moim pokoju przygotowana do zabrania to się zastanawiam czy do samochodu sie zmieścimy ![]() chyba sobie musze kupić telewizor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Strzecha
![]() ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
DOMator
|
Przez pięc lat miałam takie wyprowadzki i przeprowadzi i powiem tylko tyle, ze nie warto brać nadmiaru rzeczy. Ciuszki, buty, zimowy płaszcz, żeby potem go nie targac pociagiem, do tego podstawowe naczynia (zaleznie od wyposazenia mieszkania), dokumenty, sprzęt, parę płytek z muzyka czy programami, kilka leków, lampka, przedłuzacz, radio, komputer itp.
Z żywnosci zabierałam zawsze domowe przetwory - dżemy, leczo, sok z malin (na przeziebienie), słoiki z sałatkami, grzybkami czy papryką konserwową przydają się ![]() Jeśli weźmiecie wszystko, to albo nie zabierzecie sie do samochodu, albo połowy nie bedziecie uzywać. Ja miałam o tyle dobrze, że przez 3 lata mieszkałam w mieszkaniu z koleżanką i kolegą, który mieszkanie odziedziczył po babci, wiec żelazko, naczynia itp. tam były, ale ja i tak miałam trochę swoich ![]() Z praktyki wiem, ze i tak przy powrocie nazbiera sie wiecej rzeczy (które przez wakacje zagracają rodzinny dom) i jesłi wyjeżdżając nie możecie sie zapakować do samochodu to wracając juz napewno nie upchniecie do niego wszystkiego. Wszak w dużym miescie na każdym kroku czaja się wyprzedaże fajnych ubrań, butów, skusi nas trzeci już szampon, czy 10 zel pod prysznic (a wyjeżdżamy zwykle z 1-2). A propos kosmetyków, to bierzemy to czego używamy, ale bez większych zapasów, bo i tak kupimy wszystko na miejscu. Wyobraźcie sobie teraz, ze musicie lecieć samolotem na studia do innego kraju i mozecie wziąść tylko 25 kg bagazu i bagaż podręczny i zastanówcie sie bez czego da sie obejść, z czego mozna zrezygnować, kupić na miejscu itp. Moze wtedy trochę wasze stosy rzeczy "absolutnie niezbędnych" sie skurczą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Rzepicha, ale ja nie miałam wyboru, bo to jest właśnie akademik mojego wydziału
![]() Ja doszłam do wniosku, że i tak pewnie nie będę za często gotować, bo obok akademika mam stołówkę studencką, więc wezmę góra 2 garnki i w zupełności starczy ![]() Niezły patent z tym samolotem ![]() ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
zielony stworek
|
Rozumiem suszarkę czyz żelazko,ale mikrofala i mikser? Tirem będziecie jechać
![]() ![]() Budzik w komórce też kazdy ma więc zbedny. Soki i proszki do prania też można kupić na miejscu więc to juz lekka przesada... Przeprowadziłam się 500km od rodzinnego miasta z 2 walizkami i śpiworem i naprawdę nie narzekam na brak czegoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
[quote=uhahana;8986738]Rzepicha, ale ja nie miałam wyboru, bo to jest właśnie akademik mojego wydziału
![]() No Strzecha też jest mojego wydziału... Ale kumpela w zeszłym roku (tez z mojego wydziału) mogła zamienić się na Solaris...
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
coś nam ucichł wątek
![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
bo chyba już wszystko zostało napisane
![]() Ja mam wyprowadzkę za tydzień a od jutro zacznę przeglądać ubrania, które zabiorę ![]()
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
a ja sie przeprowadzam do internatu;/ ale bede szukac mieszkania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Ja do przeprowadzki mam jeszcze 2 tygodnie, ale już dziś zaczęłam spisywać co mam zabrać
![]() ![]() Ale chyba faktycznie już wszystko zostało napisane i dlatego wątek ucichł ![]()
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Ja od siebie dodam - śrubokręt! w tamtym roku jak nam sie w pokoju klamka popsula (wyjsc sie nie dało z pokoju...
![]() ![]()
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Też się niedługo wyprowadzam, ale do mieszkania
![]() Trochę o przeprowadzkach wiem, 3 lata mieszkałam w internacie. dopiszcie do listy: igły, nitki, nawet guziki ![]() i leki :P coś na przeziębienie na pewno się przyda a po co biegać po sklepach i wydawać pieniądze, życie studenckie i tak jest drogie ![]()
My dr House ![]() Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie! jakaś torba na zakupy, bym zapomniała ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.