Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-13, 21:00   #1741
Patrilla
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV

aajanna głęboki wdech będzie dobrze ja nic nietypowego nie zabierałam (trochę suchego prowiantu)

naily jedynie zaszczepiłabym na pneumokoki, grypy jest tyle szczepów że szzcepionka może je pocałowac a na jelitówkę najczęstsza u dzieci nie zaszczepisz lepiej podać jakieś witaminki + tran ale i tak coś złapie na początku bo taka ilosc dzieci zoobowiązuje

Anula123

Barwa Pola chodział dzix w paletku od Ciebie - pięknie wygląda
Stary 2008-09-13, 21:02   #1742
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8990677]a w końcu sama czy z TŻ?[/quote]

No jak w końcu??

Cytat:
Xantia, jak wejdziesz na stronę logowania, to tam wyświetla, kiedy było ostatnie nieudane logowanie, czyli zpodaniem błędnego hasła. No to nietrudno zajarzyc, jesli wiesz, że akurat w tym czasie Cie na necie nie było.
Aaaaaaaaaa, zara leca sprawdzać

Cytat:
gdzie te fotki??
włala , w załączniku

Cytat:
Napisane przez ajanna Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które były z dziećmi nad morzem, co oprócz oczywistych rzeczy - ciuchy, pieluchy itp. zabrać a co się Wam nie przydało? kurczę, to będzie nasz pierwszy wyjazd z chłopcami i już mam Reisefieber
Ja zabrałam zdecydowanie za dużo rzeczy

Fotki z dziś:
1. U Cioci Iwki zjadłam zupkę pomidorową
2. Po drzemce w kerfurze kąsnełam małe "conieco:
3, 4, 5. W Figlolandii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4787zupka.jpg (96,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4788przekaska.jpg (93,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4796figlolandia1.jpg (93,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4798figlolandia2.jpg (95,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4799figlolandia3.jpg (88,5 KB, 18 załadowań)

Szefowa wydziału ds. niemożliwych

Edytowane przez Xantia
Czas edycji: 2008-09-13 o 21:27
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 21:04   #1743
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

1, 2. Ten pojazd mi się podoba!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4801police1.jpg (93,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4802police2.jpg (92,3 KB, 15 załadowań)

Stary 2008-09-13, 21:25   #1744
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Xantia ale slicznie wyszlas

u nas zrobione okna. zrobie jutro zdjecia i wam pokarze nasz powiekszony metraz i caly burdel co na nim jest i nasz nowy stol

a nie mowilam wam ze dostalam jeszcze tydzien urlopu i jade we wtorek do lbn a w sobote slub mojej jedynej siostry.. oj wytanczymy sie z tz i Adriankiem

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 21:37   #1745
ajanna
Wtajemniczenie

Xantia super fotki

no właśnie, więc co niepotrzebnie zabrałaś?
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 21:51   #1746
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Xantia, Elis tak na letniaka, czyżby u Was dzisiaj ciepło było??
bo u nas paskudnie, brr...
Fotki super , jesteś Ty, jest Elis i Werka, a gdzie w tym wszystkim iwka?

kropka, ja też bym chętnie na jakieś weselicho skoczyła. ale nie koniecznie potańczyć, bo ja dwie lewe nogi mam. .. ale ta wyżerka... mniam.

A teraz idę dopić piwko.
do jutra, lub do poniedziałku.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 21:53   #1747
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Ajanna - a Ty znalazłaś hotel z jedzonkiem wegetariańskim? Pytam, bo też za mięchem nie przepadam

Kropka - wytańcz się i za mnie

Xantia - zalogowałam się na allegro i pojawił się komunikat o dwóch błędnych logowaniach z innego adresu. Mam nadzieję, że ktoś ma login zblizony do mojego i poprostu się machnął Ale hasło już zmieniłam
Aha, fajne kaloszki widziałam dzisiaj u nas w Auchan. Cena ok. 20 zł( były różne) ale u nie zostały same duże rozmiary
Zdjęcia Alusi super, a i Ty bardzo ładnie wyszaś, szczególnie na drugiej fotce

Anula - trzeba ostro nagadać tym od "neta". Inaczej psińco. Tak to już u nas jest. Jak coś kupisz i zapłacisz to radź sobie sam

Moja Emilka wyciągnęła mi dzisiaj z torby moją pomoc dydyktyczną czyli gwizdek Zaraz obczaiła co się z tym robi i cały rank chodziła po mieszkaniu i gwizdała Mam nadzieję, że nie poczuła powołania

Dodam jeszcze, że dzisiaj jakiś bęcwał skasowałby mi mojego srebrzystego szerszenia ( czyli autko) na czerwonym świetle i dodatkowo potrącił pieszego. Ledwo wyhamował, aż przykopcił oponki i nawet się do końca nie zatrzymał. Pieszy uciekł spod kół, a on pomknął na czerwonym. Idiota jakich mało

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-13, 21:53   #1748
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Xantia ale slicznie wyszlas
Thx

Cytat:
u nas zrobione okna.
Nareszcie

Cytat:
zrobie jutro zdjecia i wam pokarze nasz powiekszony metraz i caly burdel co na nim jest i nasz nowy stol
Koniecznie!!

Cytat:
a nie mowilam wam ze dostalam jeszcze tydzien urlopu i jade we wtorek do lbn a w sobote slub mojej jedynej siostry.. oj wytanczymy sie z tz i Adriankiem
Zazdraszczam, zazdraszczam...

Cytat:
Xantia super fotki

no właśnie, więc co niepotrzebnie zabrałaś?
Rzeczy w sensie ubrania. Oczywiście wzięłam też "na długi rękaw" i tylko przetransportowałam to w tą i z powrotem . Ale Ajanna ja nie wiem jakie na Cyprze są wieczory w październiku. W Izraelu kwietniowe wieczory są upalne .

Stary 2008-09-13, 21:54   #1749
ewa.nea
Zakorzenienie

Cytat:
muszę się Wam pochwalić - wpłaciłam zaliczkę na 2 tyg. AI w Ayia Napa na Cyprze - jedziemy 14. października
Wow, zazdroszczę Na Cyprze byłam 7 lat temu, w Limassol. Byłam zachwycona Warunki rewelacyjne, plaża po drugiej stronie ulicy, cudna pogoda i przemili tubylcy.
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które były z dziećmi nad morzem, co oprócz oczywistych rzeczy - ciuchy, pieluchy itp. zabrać a co się Wam nie przydało? kurczę, to będzie nasz pierwszy wyjazd z chłopcami i już mam Reisefieber
Nic nietypowego nie zabieraliśmy. Oczywiście jakieś lekarstwa, krople do nosa itp. (na szczęście nic z tego nie przdało się), krem z filtrem.
Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
1, 2. Ten pojazd mi się podoba!!
Super foteczki.
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 22:05   #1750
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8991447]Xantia, Elis tak na letniaka, czyżby u Was dzisiaj ciepło było??
bo u nas paskudnie, brr... [/quote]

U nas też zimno, buro i ponuro. Ale w tej Figlolandii było ciepło i duszno...

Cytat:
Fotki super , jesteś Ty, jest Elis i Werka, a gdzie w tym wszystkim iwka?
Robiła za Fotografa

Cytat:
nie koniecznie potańczyć, bo ja dwie lewe nogi mam. .. ale ta wyżerka... mniam.
Oooo, pierwsza łycha wizażu się odezwała

Cytat:
A teraz idę dopić piwko.
do jutra, lub do poniedziałku.
Oooo, pierwsza szklana wizażu... ooooo, to już było

Cytat:
Napisane przez izuniak Pokaż wiadomość
Xantia - zalogowałam się na allegro i pojawił się komunikat o dwóch błędnych logowaniach z innego adresu. Mam nadzieję, że ktoś ma login zblizony do mojego i poprostu się machnął Ale hasło już zmieniłam
Aaaaaa, dzięki za info, trzeba być czujnym!!

Cytat:
Aha, fajne kaloszki widziałam dzisiaj u nas w Auchan. Cena ok. 20 zł( były różne) ale u nie zostały same duże rozmiary
Nie mam Auchana w pobliżu

Cytat:
Zdjęcia Alusi super, a i Ty bardzo ładnie wyszaś, szczególnie na drugiej fotce
Thx

Cytat:
Moja Emilka wyciągnęła mi dzisiaj z torby moją pomoc dydyktyczną czyli gwizdek Zaraz obczaiła co się z tym robi i cały rank chodziła po mieszkaniu i gwizdała Mam nadzieję, że nie poczuła powołania
Czyżby wuefistka??

Cytat:
Dodam jeszcze, że dzisiaj jakiś bęcwał skasowałby mi mojego srebrzystego szerszenia ( czyli autko) na czerwonym świetle i dodatkowo potrącił pieszego. Ledwo wyhamował, aż przykopcił oponki i nawet się do końca nie zatrzymał. Pieszy uciekł spod kół, a on pomknął na czerwonym. Idiota jakich mało
Tuman!! Ja uważam, że mężczyznom to powinno się ustawowo zabierać prawo jazdy po 50 roku życia

Idę tuli - poduni.

Aaaaaaa, co do tuli poduni... Znów dziś miałyśmy przejścia. Wracając z Olsztyna Elis zasnęła w foteliku przed sama Ostródą. Więc zostawiłam ją w nim i zaczęłam wyładowywać z gabażnika "dobytek". A że spała w najlepsze, to pobiegłam do domu, zaniosłam zakupy i wzięłam psa. Wsiadłam do auta, cofam i słyszę jakiś chrzęst... Wysiadłam, patrzę... przejechałam swoją torbę!! A w niej bobofrut!! Oczywiście torba porwana, bobofrut zalał wszystko doszczętnie... Ale już wiem, że pampersy wcale tak wszystkiego nie chłoną . W tej torbie była też tuli - poduni... i znów była miętolona i topiona w misce i znów był płacz okropnisty!!

Dobranoc!!

Stary 2008-09-14, 08:27   #1751
Patrilla
Zakorzenienie

Talking Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV

Xantia Ty szukaj sobowtóra tulipoduli, bo dziecko na traumę narażasz
fotki boskie a raczej modelki

u nas też zimno bryyy umawialiśmy sie na wyprawę do lasu ale chyba sie odmówimy bryyy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-14, 08:48   #1752
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

ajanno napewno trzeba wziasc leki typu nurofen, kropelki na katar, cos na bol brzuszka i biegunke.( u mnie sie nie przydaly na szczescie)troszke jedzenia do ktorego przyzwyczajeni sa chlopcy zeby nie od razu dawac im wszystkiego "obcego". ponadto nam przydalo sie wiaderko i lopatka na plaze- glowna atrakcja.wiadomo pieluszki, ze 2 reczniki( ale ty chyba 4)mydelko nasze,krem z filtrem i na odparzenia pupci i oparzena sloneczne.co do ubranek to wzielam za duzo bo w ostatecznosci mozna zrobic mala przepiorke wieczorkiem.jezeli chcialabys byc dlugo na plazy fajna sprawa to taki namiocik plazowy, lekki , maly-jak sie zlozy. koszt ok 24 zl, a jak chcesz to moge ci pozyczycz na wyjazd chroni przed sloncem i wiatrem i spokojnie dzieci moga spac na plazy
http://allegro.pl/item430746160_para...zowy_b_10.html dokladnie cos takiego. bardzo prosty w rozlozeniu. to tyle, jak cos mi sie przypomni to napisze

u nas noc ok ... nawet bardzo ok. misio obudzil sie tylko 1 raz nigdy tak nie spal zawsze minimum 3 razy sie budzil. wstal o 6.20 a teraz juz znowu spi ponad godz. jej jaka ulga! wczesniej sypial w dzien max pol godzinki. do cycka nie chce juz, wczoraj probowal w dzien podciagnac mi bluzke ale zabawilam go i zapomnial nawet nie jeknal piersi nie sa juz twarde ale jedrne bym powiedziala nie bola nic a nic no a wczoraj raz odciagnelam kilka kropelek zaledwie recznie.tak wiec akcja odstawianie mysle ze sie powiodla . choc powiem wam ze troche tesknie za tym :P ale dostalam bonusa od mojego synka w postaci miliona buziakow zanim zasnie...no coz on tez sobie pewnie w ten sposob rekompensuje utrate cycka

alez zimno !!!!!!!!!! brrrrrrrrrr zaledwie 8 stopni

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 08:58   #1753
barwa
Rozeznanie

Hej, u nas mały szpitalik, ja przeziębiona, Tymek przeziębiony, chodzę tylko z chusteczkami i wycieram noski. przez powyższe noc cięzka, humor kipeski i pracy ciągle tak samo dużo do zrobienia... ale odkłądam na popołudnie

miłej niedzieli

jakie witaminki podajecie maluchom (i sobie). My do tej pory nic, ale widząc po naszym stanie zdrowia pewnie by się coś przydało.
Stary 2008-09-14, 09:15   #1754
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cześć Mamuśki!

U nas też zimno: 8 stopni bryyyy .
A nocka ... ANI JEDNEJ POBUDKI !!!!!!!!
Mati wstał o 6 i teraz właśnie poszedł na drzemkę z tatusiem .

Xantia, fotki super no i nareszcie macie zdjęcia razem z Elis , bo jeśli dobrze pamiętam, to pisałaś że nie masz prawie wcale, bo zawsze to ty robisz fotki .

olunek - oby tak dalej Super

barwa, no ja właśnie też chcę zacząć coś podawać Matiemu bo on szybko łapie katary , muszę pogadać z pediatrą, a myślałam o tranie Molersa .
Ja natomiast będę się szczepić na grypę. Szczepię się od kilku lat co roku i nie choruję, więc będę to kontynuować, mąż mój natomiast nie chce się szczepić, bo i tak choruje i zastanawiam się czy jemu też jakiegoś tranu nie podawać, bo to chuchro jest i szybko przemarza i przeziębia się .
Buziaki dla was w zasmarkane noski .

Idę poleżeć pod kocykiem a potem do mamy idziemy na rosołek .
Miłej niedzielki .
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 10:05   #1755
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
Xantia Ty szukaj sobowtóra tulipoduli, bo dziecko na traumę narażasz
fotki boskie a raczej modelki
Szukam! Myślisz, że to tak łatwo znaleźć jakiś erzac? Nic z tego! A drugiej takiej samej nigdzie nie ma .

Cytat:
u nas też zimno bryyy umawialiśmy sie na wyprawę do lasu ale chyba sie odmówimy bryyy
U nas też zimno. Rano o 6 było 5 st!!

Cytat:
Napisane przez barwa Pokaż wiadomość
jakie witaminki podajecie maluchom (i sobie). My do tej pory nic, ale widząc po naszym stanie zdrowia pewnie by się coś przydało.
Elis dostaje tran a ja biorę Maxivit dla niej

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
ANI JEDNEJ POBUDKI !!!!!!!!

Cytat:
barwa, no ja właśnie też chcę zacząć coś podawać Matiemu bo on szybko łapie katary , muszę pogadać z pediatrą, a myślałam o tranie Molersa .
Ja daję tran Lysi . Sama łykałam już kilka lat temu i jakoś mam zaufanie do nich . Poza tym na stronie można poczytać wiele ciekawych rzeczy i skoro włożyli w nią tyle pracy, to niech mają stałą klientkę

Dogrzewam w domu farelką, bo tak zimno ! Teraz Elis zasnęła, to robię wietrzenie i marznę przeokrutnie. Wprawdzie słońce świeci, ale... Heh, tak czy inaczej z pewnością pójdziemy potem na spacer, tyle, że cieplej się ubierzemy i już

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-14, 10:22   #1756
Kancia
Zakorzenienie

Juleczko

dzięki dziewczyny za odpowiedz. Na razie go nie kapie, myjemy szybko buzke i rączki a reszta chusteczkami lub tetrą. Nie chce go stresowac bo to nie jego fanaberia a normalnie strach.

Foteczki fajowe My wczoraj wreszcie mielismy imprezkę urodzinową, Dopiero teraz udało się zebrac rodzinę. Była to pierwsza i ostatnia taka imprezka kolejne urodzinki będa ze znajomymi Apusia i mamy Generalnie uwazam, ze takie imprezy są do bani duzo ludzi kazdy chciał Adriana on sie wyrywał i denerwował, w nocvy obudził sie z płaczem
Oczywiście mojej mamie przykro bo do tesciowej szedł chętniej ( czesciej ją widzi) i zaraz żal, że ja do niej częsciej nie przyjezdzam ehhhh i nie umie zrozumieć, ze dla mnie to nie jest tak chop siup przyjechać ( 70 km) przeciez spakowanie wszystkich gratów mnie przeraza.

to sie wyzaliłam...
Stary 2008-09-14, 11:09   #1757
ajanna
Wtajemniczenie

dzięki za odzew dziewczyny nam spakowanie zbyt wielu ubrań nie grozi - żeby nie musieć prać musiałabym spakować co najmniej 30 t-shirtów i krótkich spodenek pewnie nawet tyle nie mamy a do tego jeszcze cieplejsze ubrania

na pewno przekroczymy limit bagażu ale szczerze mówiąc największy problem mamy z mlekiem - bo chłopcy piją tylko mleko ryżowe z kartonu. produkuje je jakaś hiszpańska firma i kupujemy je w zdrowej żywności, ale nie liczę na to, że na Cyprze je dostaniemy

a co do jedzenia Izuniak to wzięliśmy all inclusive, a że hotel ma 4 gwiazdki, to myślę, że z głodu nie pomrzemy poza tym liczę na to, że na Cyprze dominuje kuchnia turecka i grecka, a akurat te obie b lubimy i jest w nich mnóstwo dań dla wegan
Stary 2008-09-14, 11:30   #1758
Kancia
Zakorzenienie

a mleko w proszku ? ne nadaje się?
Stary 2008-09-14, 11:51   #1759
ajanna
Wtajemniczenie

Kancia symultanicznie na 2 wątkach rozmawiamy

a jeśli o mleko w proszku chodzi, to ono się trochę smakiem różni, bo tej samej firmy nie znalazłam. no i chłopaki niezbyt chętnie je piją i to jeszcze muszę mieszać tzn. do tego z kartonu dosypywać tego w proszku i dodawać wody i mieszać w nocy to upierdliwe jest

no, ale chyba rzeczywiście nie mam wyjścia, bo przecież nie zabiorę na wyjazd 20 litrowych kartonów mleka kupię to w proszku (ostatnio długo go nie było) i od przyszłego tygodnia spróbuję znów ich stopniowo przyzwyczajać
Stary 2008-09-14, 11:56   #1760
Kancia
Zakorzenienie

tirem będziesz musiała jechac przez to mleko

jakbym miała jechac na 2 tyg to bym musiała wziąc 3 opakowania mleka ( Hipp3) więc gdybym miała 2 takie bąki i liczac, ze jadłyby tak samo musiałabym wziac 6 -7 no ale Adrian nie je w nocy i generalnie mniej mleka
Stary 2008-09-14, 13:22   #1761
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olunek Pokaż wiadomość
tak wiec akcja odstawianie mysle ze sie powiodla . choc powiem wam ze troche tesknie za tym :P ale dostalam bonusa od mojego synka w postaci miliona buziakow zanim zasnie...no coz on tez sobie pewnie w ten sposob rekompensuje utrate cycka
cieszę się razem z Tobą.

Cytat:
Napisane przez barwa Pokaż wiadomość
ja wciąż, od urodzenia, podaje Maksiowi cebion multi, mniej niż na początku, ale jednak. kurujcie się chorowitki.

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
.
A nocka ... ANI JEDNEJ POBUDKI !!!!!!!!
Mati wstał o 6 i teraz właśnie poszedł na drzemkę z tatusiem . .

no to super juleczko, można powiedzieć, że wreszcie pierwsza noc przespana.

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
U nas też zimno. Rano o 6 było 5 st!!

Dogrzewam w domu farelką, bo tak zimno ! Teraz Elis zasnęła, to robię wietrzenie i marznę przeokrutnie. Wprawdzie słońce świeci, ale... Heh, tak czy inaczej z pewnością pójdziemy potem na spacer, tyle, że cieplej się ubierzemy i już
u nas też zamróz straszny, teściu od dwóch dni trochę w piecu przepala. ale byliśmy rano na buddach, w końcu odpust, Maks wrócił do domu z torbą zabawek. ale jako, że termometr wskazuje tylko 8 stopni, założyłam mu rajtki pod spodenki.
Potem byliśmy na kawie u cioci, która też Maksiowi kilka zabawek na budach kupiła.
Ale dziecko raczej zabawki olało, jak dopadł szynke u cioci w lodówce, to nie chciał oddać. Jutro wkleję Wam fotki.

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość

duzo ludzi kazdy chciał Adriana on sie wyrywał i denerwował, w nocvy obudził sie z płaczem

to sie wyzaliłam...
a żal się, ile wlezie Kanciu. wiadomo, że duzo wrażeń , to dziecko nadmiernie pobudzone.
a często bywa tak, że takie imprezki dają więcej frajdy rodzinie niż głównemu zainteresowanemu.

zmykam na spokojnie kawkę wypic i dymka puścic, póki młody spi.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 14:17   #1762
ajanna
Wtajemniczenie

a dziewczyny, będę Was dalej męczyć ;>
a co do pływania? rękawki? coś innego? i linki poproszę jak możecie
Stary 2008-09-14, 15:01   #1763
Konto usunięte

ajanna, ja to bym się bała w samych rękawkach dziecka do basenu wsadzić. ja to taka panikara w tym względzie.
mi na basen dla Maksia podobałoby się cosik takiego:
http://www.allegro.pl/item434887298_..._plywania.html
lub z tańszej półki:
http://www.allegro.pl/item434265683_..._maluszka.html
lub kapok, taka sobie kamizelka dla malucha:
http://www.allegro.pl/item429916172_...la_dzieci.html
Stary 2008-09-14, 15:36   #1764
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Hejo kobietki!

No doba jest dla mnie za krótka, nie wyrabiam się z niczym. Czyli jestem źle zorganizowana. Kładę się o 24, wstaje o 5.30 a i tak mam tyły.

xantia z Elis nas odwiedziły. Elis to już duża panna się zrobiła i ma fajną pankowską fryzurkę. POtem zarzucę fotki jakieś- jak znajdę czas...

ajanno
- fajowo, że jedziecie. I to już za miesiąc.

olunek-
wspaniale, że odstawienie jest bezstersowe dla Dominia, bo Ty to sobie poradzisz. Co do buziaków to Werka nauczyła się dawać buzi tzn. jak powiem daj buzi to rusza do mnie ze swoim dziobem i usteczka wywija- moje szczęście słodkie

barwa- kurujcie się kurujcie, teraz taka zdradliwa pogoda, w domu niby ciepło, na zewnątrz zimni łatwo o przeziębienia.

juleczko
, i kciukaski za nową nianię. Wyjaśnij z nią wszelkie TWoje wątpliwości żebyś się potem nie gryzła w pracy, że mogłaś powiedzieć...

izuniak- jak ma się szerszeń? Kupię Weronce gwizdek- niech męczy nianię, podobno to dobre ćwiczenie na aparat mowy i mięśnie twarzy.

Tak się zagadłam z mamą przez telefon ,że spaliłam Werki obiadek na 2 dni. Słoiczki- dobrze, że jesteście.

Edit: foteczki Weroneczki

1/ a włoski mi rosną i rosną
2/ chyba we mnie drzemie dusza artysty
3/ w figlolandii naprawiam pałac
4/ balonikowe damy w powozach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7101.jpg (33,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7103.jpg (65,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7110.jpg (57,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7114.jpg (73,7 KB, 42 załadowań)

.

Edytowane przez iwka2002
Czas edycji: 2008-09-14 o 17:35
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 18:27   #1765
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Hej Dziewczyny
Przepraszam za długą nieobecność ale normalnie czasu mi brakowało. Załatwiałam sprawy związane z powrotem do pracy i już postanowione, że od 1 października maszeruję do pracy. Byliśmy też u Kasi_mw. Kasia ma piekny domek i ślicznie położony, Krzyś to mały gentelmen cały czas zabawiał Oliwcię, dokarmiał ją i woził w jeździku. Oliwcia oczywiście jak to kobieta udawała niedostępną.
Królewnie wreszcie wychodzą górne jedynki i od dwóch tygodni jest bardzo rozdrażniona, kiepsko sypia a co za tym idzie i ja. W ciągu dnia jest troszkę lepiej ale i tak domaga się non stop uwagi.
Będę powolutku nadrabiała zaległości i postaram się być bardziej na bierząco.
Stary 2008-09-14, 19:08   #1766
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Ale ziomb!! Brrrr!! Aż żal psa, że musi na dwór wyjść

W końcu zamówiłam kaloszki na allegro, o te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=437602077 z przesyłką wyszło mi taniej niż są u nas w sklepie . Tu przynajmniej rozmiar dostałam i kolor mogłam wybrać.

Byliśmy dziś trochę na powietrzu. Ubrałam Elis cieplej i siebie też i było fajnie. Poszłam z nią na plac zabaw no i na spacer z psem . Chipson przynosił jej patyki a ona wołała do niego DAJ! TU! Kiedy mówiła TU to kucała i wskazującym palcem stukała z ziemię . No i miała dziś znów unfal. Wzieła pompowane koło (takie do pływania) i chciała zrobić tuli, zapominając że w środku jest pusto i jak nie grzmotnęła główką w podłogę...

Idę sią alkoholizować przy desce do prasowania...

Stary 2008-09-14, 19:12   #1767
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

xantia- czy wybrałaś te z serduchami?

a mnie olśniło właśnie, że obiecałam moim chłopakom jutro test z pierwszego unitu. No i muszę go teraz tworzyć...

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 19:22   #1768
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość
xantia- czy wybrałaś te z serduchami?
A ja myślisz

Cytat:
a mnie olśniło właśnie, że obiecałam moim chłopakom jutro test z pierwszego unitu. No i muszę go teraz tworzyć...
No to powodzenia

Stary 2008-09-14, 19:59   #1769
barwa
Rozeznanie

u nas hurtowa choroba, Tymkoi coś się dzieje, chyba brzuszek, popołudnie nam przepłakał, niczym nie mogliśmy go uspokoić. brzuch twardy jak kamień, więc masowałam, teraz tz śpi obok niego i czekamy co dalej. normalnie się trzęsę, mam nadzieję, że to jakieś zapracie. dałam mu esputicon i na razie nic więcej. nie chcę od razu jechać do szpitala, bo nie mam zaufania do obcych lekarzy, z drugiej strobny bpję się żeby czegoś nie przeoczyć. Czy maluchy mogą chorować na wyrostek? najgorsze jest to że muszę jutro iść do pracy, mąż ma wolne, a ja chyba umrę będąc z dala od Tymka.

przepraszam za błędy, ale lece do chłopców
Stary 2008-09-14, 20:57   #1770
Patrilla
Zakorzenienie

Barweczko buziaki dla WAS!!
czytam ksiazkę wpadłam na chwile poczytałam i znikam
miłej nocy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości