|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
aajanna głęboki wdech
![]() naily jedynie zaszczepiłabym na pneumokoki, grypy jest tyle szczepów że szzcepionka może je pocałowac ![]() ![]() ![]() Anula123 ![]() Barwa Pola chodział dzix w paletku od Ciebie - pięknie wygląda ![]()
![]() |
#1742 | |||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8990677]a w końcu sama czy z TŻ?[/quote]
No jak w końcu?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fotki z dziś: 1. U Cioci Iwki zjadłam zupkę pomidorową 2. Po drzemce w kerfurze kąsnełam małe "conieco: ![]() 3, 4, 5. W Figlolandii
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2008-09-13 o 21:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
1, 2. Ten pojazd mi się podoba!!
#1744 |
Zakorzenienie
|
Xantia ale slicznie wyszlas
![]() u nas zrobione okna. zrobie jutro zdjecia i wam pokarze nasz powiekszony metraz i caly burdel co na nim jest i nasz nowy stol ![]() a nie mowilam wam ze dostalam jeszcze tydzien urlopu i jade we wtorek do lbn a w sobote slub mojej jedynej siostry.. oj wytanczymy sie z tz i Adriankiem ![]()
#1745 |
Wtajemniczenie
|
Xantia super fotki
![]() no właśnie, więc co niepotrzebnie zabrałaś?
#1746 |
Konto usunięte
|
Xantia, Elis tak na letniaka, czyżby u Was dzisiaj ciepło było??
bo u nas paskudnie, brr... ![]() Fotki super , jesteś Ty, jest Elis i Werka, a gdzie w tym wszystkim iwka? ![]() kropka, ja też bym chętnie na jakieś weselicho skoczyła. ![]() ![]() A teraz idę dopić piwko. do jutra, lub do poniedziałku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Rozeznanie
|
Ajanna - a Ty znalazłaś hotel z jedzonkiem wegetariańskim? Pytam, bo też za mięchem nie przepadam
Kropka - wytańcz się i za mnie ![]() Xantia - zalogowałam się na allegro i pojawił się komunikat o dwóch błędnych logowaniach z innego adresu. Mam nadzieję, że ktoś ma login zblizony do mojego i poprostu się machnął ![]() ![]() Aha, fajne kaloszki widziałam dzisiaj u nas w Auchan. Cena ok. 20 zł( były różne) ale u nie zostały same duże rozmiary ![]() Zdjęcia Alusi super, a i Ty bardzo ładnie wyszaś, szczególnie na drugiej fotce ![]() Anula - trzeba ostro nagadać tym od "neta". Inaczej psińco. Tak to już u nas jest. Jak coś kupisz i zapłacisz to radź sobie sam ![]() Moja Emilka wyciągnęła mi dzisiaj z torby moją pomoc dydyktyczną czyli gwizdek ![]() ![]() ![]() Dodam jeszcze, że dzisiaj jakiś bęcwał skasowałby mi mojego srebrzystego szerszenia ( czyli autko) na czerwonym świetle i dodatkowo potrącił pieszego. Ledwo wyhamował, aż przykopcił oponki i nawet się do końca nie zatrzymał. Pieszy uciekł spod kół, a on pomknął na czerwonym. Idiota jakich mało ![]() ![]() ![]()
#1748 | |||
Zakorzenienie
|
Thx
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rzeczy w sensie ubrania. Oczywiście wzięłam też "na długi rękaw" i tylko przetransportowałam to w tą i z powrotem ![]() ![]()
![]() |
#1749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super foteczki.
![]() |
#1750 | ||||||||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8991447]Xantia, Elis tak na letniaka, czyżby u Was dzisiaj ciepło było??
bo u nas paskudnie, brr... ![]() U nas też zimno, buro i ponuro. Ale w tej Figlolandii było ciepło i duszno... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę tuli - poduni. Aaaaaaa, co do tuli poduni... Znów dziś miałyśmy przejścia. Wracając z Olsztyna Elis zasnęła w foteliku przed sama Ostródą. Więc zostawiłam ją w nim i zaczęłam wyładowywać z gabażnika "dobytek". A że spała w najlepsze, to pobiegłam do domu, zaniosłam zakupy i wzięłam psa. Wsiadłam do auta, cofam i słyszę jakiś chrzęst... Wysiadłam, patrzę... przejechałam swoją torbę!! A w niej bobofrut!! Oczywiście torba porwana, bobofrut zalał wszystko doszczętnie... Ale już wiem, że pampersy wcale tak wszystkiego nie chłoną ![]() Dobranoc!!
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
![]()
Xantia Ty szukaj sobowtóra tulipoduli, bo dziecko na traumę narażasz
![]() fotki boskie a raczej modelki ![]() u nas też zimno bryyy umawialiśmy sie na wyprawę do lasu ale chyba sie odmówimy bryyy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 |
Zadomowienie
|
ajanno napewno trzeba wziasc leki typu nurofen, kropelki na katar, cos na bol brzuszka i biegunke.( u mnie sie nie przydaly na szczescie)troszke jedzenia do ktorego przyzwyczajeni sa chlopcy zeby nie od razu dawac im wszystkiego "obcego". ponadto nam przydalo sie wiaderko i lopatka na plaze- glowna atrakcja.wiadomo pieluszki, ze 2 reczniki( ale ty chyba 4
![]() ![]() http://allegro.pl/item430746160_para...zowy_b_10.html dokladnie cos takiego. bardzo prosty w rozlozeniu. to tyle, jak cos mi sie przypomni to napisze ![]() u nas noc ok ... nawet bardzo ok. misio obudzil sie tylko 1 raz nigdy tak nie spal zawsze minimum 3 razy sie budzil. wstal o 6.20 a teraz juz znowu spi ponad godz. jej jaka ulga! wczesniej sypial w dzien max pol godzinki. do cycka nie chce juz, wczoraj probowal w dzien podciagnac mi bluzke ale zabawilam go i zapomnial nawet nie jeknal ![]() ![]() ![]() alez zimno !!!!!!!!!! brrrrrrrrrr zaledwie 8 stopni ![]()
#1753 |
Rozeznanie
|
Hej, u nas mały szpitalik, ja przeziębiona, Tymek przeziębiony, chodzę tylko z chusteczkami i wycieram noski. przez powyższe noc cięzka, humor kipeski i pracy ciągle tak samo dużo do zrobienia... ale odkłądam na popołudnie
miłej niedzieli jakie witaminki podajecie maluchom (i sobie). My do tej pory nic, ale widząc po naszym stanie zdrowia pewnie by się coś przydało.
#1754 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
U nas też zimno: 8 stopni bryyyy ![]() A nocka ... ANI JEDNEJ POBUDKI !!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Mati wstał o 6 i teraz właśnie poszedł na drzemkę z tatusiem ![]() Xantia, fotki super ![]() ![]() ![]() olunek - oby tak dalej ![]() ![]() ![]() barwa, no ja właśnie też chcę zacząć coś podawać Matiemu bo on szybko łapie katary , muszę pogadać z pediatrą, a myślałam o tranie Molersa ![]() Ja natomiast będę się szczepić na grypę. Szczepię się od kilku lat co roku i nie choruję, więc będę to kontynuować, mąż mój natomiast nie chce się szczepić, bo i tak choruje i zastanawiam się czy jemu też jakiegoś tranu nie podawać, bo to chuchro jest i szybko przemarza i przeziębia się ![]() Buziaki dla was w zasmarkane noski ![]() ![]() ![]() Idę poleżeć pod kocykiem a potem do mamy idziemy na rosołek ![]() Miłej niedzielki ![]()
#1755 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dogrzewam w domu farelką, bo tak zimno ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Juleczko
![]() dzięki dziewczyny za odpowiedz. Na razie go nie kapie, myjemy szybko buzke i rączki a reszta chusteczkami lub tetrą. Nie chce go stresowac bo to nie jego fanaberia a normalnie strach. Foteczki fajowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście mojej mamie przykro bo do tesciowej szedł chętniej ( czesciej ją widzi) i zaraz żal, że ja do niej częsciej nie przyjezdzam ![]() ![]() to sie wyzaliłam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Wtajemniczenie
|
dzięki za odzew dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() na pewno przekroczymy limit bagażu ![]() ![]() a co do jedzenia Izuniak to wzięliśmy all inclusive, a że hotel ma 4 gwiazdki, to myślę, że z głodu nie pomrzemy ![]() ![]()
#1758 |
Zakorzenienie
|
a mleko w proszku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Wtajemniczenie
|
Kancia symultanicznie na 2 wątkach rozmawiamy
![]() a jeśli o mleko w proszku chodzi, to ono się trochę smakiem różni, bo tej samej firmy nie znalazłam ![]() ![]() ![]() no, ale chyba rzeczywiście nie mam wyjścia, bo przecież nie zabiorę na wyjazd 20 litrowych kartonów mleka ![]() ![]()
#1760 |
Zakorzenienie
|
tirem będziesz musiała jechac przez to mleko
![]() ![]() jakbym miała jechac na 2 tyg to bym musiała wziąc 3 opakowania mleka ( Hipp3) więc gdybym miała 2 takie bąki i liczac, ze jadłyby tak samo musiałabym wziac 6 -7 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no to super juleczko, można powiedzieć, że wreszcie pierwsza noc przespana. Cytat:
![]() ![]() Potem byliśmy na kawie u cioci, która też Maksiowi kilka zabawek na budach kupiła. ![]() Ale dziecko raczej zabawki olało, jak dopadł szynke u cioci w lodówce, to nie chciał oddać. Jutro wkleję Wam fotki. Cytat:
a często bywa tak, że takie imprezki dają więcej frajdy rodzinie niż głównemu zainteresowanemu. zmykam na spokojnie kawkę wypic i dymka puścic, póki młody spi. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Wtajemniczenie
|
a dziewczyny, będę Was dalej męczyć ;>
a co do pływania? rękawki? coś innego? i linki poproszę jak możecie ![]()
#1763 |
Konto usunięte
|
ajanna, ja to bym się bała w samych rękawkach dziecka do basenu wsadzić.
![]() mi na basen dla Maksia podobałoby się cosik takiego: http://www.allegro.pl/item434887298_..._plywania.html lub z tańszej półki: http://www.allegro.pl/item434265683_..._maluszka.html lub kapok, taka sobie kamizelka dla malucha: http://www.allegro.pl/item429916172_...la_dzieci.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Wtajemniczenie
|
Hejo kobietki!
No doba jest dla mnie za krótka, nie wyrabiam się z niczym ![]() ![]() xantia z Elis nas odwiedziły. Elis to już duża panna się zrobiła i ma fajną pankowską fryzurkę ![]() ajanno- fajowo, że jedziecie. I to już za miesiąc. olunek- wspaniale, że odstawienie jest bezstersowe dla Dominia, bo Ty to sobie poradzisz. Co do buziaków to Werka nauczyła się dawać buzi tzn. jak powiem daj buzi to rusza do mnie ze swoim dziobem i usteczka wywija- moje szczęście słodkie barwa- kurujcie się kurujcie, teraz taka zdradliwa pogoda, w domu niby ciepło, na zewnątrz zimni łatwo o przeziębienia. juleczko ![]() ![]() ![]() izuniak- jak ma się szerszeń? Kupię Weronce gwizdek- niech męczy nianię, podobno to dobre ćwiczenie na aparat mowy i mięśnie twarzy. Tak się zagadłam z mamą przez telefon ,że spaliłam Werki obiadek na 2 dni. Słoiczki- dobrze, że jesteście. Edit: foteczki Weroneczki 1/ a włoski mi rosną i rosną 2/ chyba we mnie drzemie dusza artysty 3/ w figlolandii naprawiam pałac 4/ balonikowe damy w powozach ![]()
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-09-14 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Przepraszam za długą nieobecność ale normalnie czasu mi brakowało. Załatwiałam sprawy związane z powrotem do pracy i już postanowione, że od 1 października maszeruję do pracy. Byliśmy też u Kasi_mw. Kasia ma piekny domek i ślicznie położony, Krzyś to mały gentelmen cały czas zabawiał Oliwcię, dokarmiał ją i woził w jeździku. Oliwcia oczywiście jak to kobieta udawała niedostępną. Królewnie wreszcie wychodzą górne jedynki i od dwóch tygodni jest bardzo rozdrażniona, kiepsko sypia a co za tym idzie i ja. W ciągu dnia jest troszkę lepiej ale i tak domaga się non stop uwagi. Będę powolutku nadrabiała zaległości i postaram się być bardziej na bierząco.
#1766 |
Zakorzenienie
|
Ale ziomb!! Brrrr!! Aż żal psa, że musi na dwór wyjść
![]() W końcu zamówiłam kaloszki na allegro, o te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=437602077 z przesyłką wyszło mi taniej niż są u nas w sklepie ![]() Byliśmy dziś trochę na powietrzu. Ubrałam Elis cieplej i siebie też i było fajnie. Poszłam z nią na plac zabaw no i na spacer z psem ![]() ![]() Idę sią alkoholizować przy desce do prasowania... ![]()
#1767 |
Wtajemniczenie
|
xantia- czy wybrałaś te z serduchami?
![]() a mnie olśniło właśnie, że obiecałam moim chłopakom jutro test z pierwszego unitu. No i muszę go teraz tworzyć...
#1768 | |
Zakorzenienie
|
A ja myślisz
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1769 |
Rozeznanie
|
u nas hurtowa choroba, Tymkoi coś się dzieje, chyba brzuszek, popołudnie nam przepłakał, niczym nie mogliśmy go uspokoić. brzuch twardy jak kamień, więc masowałam, teraz tz śpi obok niego i czekamy co dalej. normalnie się trzęsę, mam nadzieję, że to jakieś zapracie. dałam mu esputicon i na razie nic więcej. nie chcę od razu jechać do szpitala, bo nie mam zaufania do obcych lekarzy, z drugiej strobny bpję się żeby czegoś nie przeoczyć. Czy maluchy mogą chorować na wyrostek? najgorsze jest to że muszę jutro iść do pracy, mąż ma wolne, a ja chyba umrę będąc z dala od Tymka.
przepraszam za błędy, ale lece do chłopców
#1770 |
Zakorzenienie
|
Barweczko buziaki dla WAS!!
![]() czytam ksiazkę wpadłam na chwile poczytałam i znikam ![]() miłej nocy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.