|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
BAN stały
|
Dot.: Łazienka - urządzamy/odnawiamy/remon tujemy
mi bardzo podoba się taka łaziekna!
Edytowane przez werr. Czas edycji: 2008-12-26 o 00:53 |
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
zrobilam sobie mini-projekt swojej mini-lazienki. od razu mówię, że umywalka będzie nieco dalej (o 20cm) od drzwi, bo jest wnęka
szukam jakiegoś fajnego prostego szklanego parawanu - najlepiej jednoczęściowego i zastanawiam się jak ułożyć płytki? bardzo podobają mi się z Tubądzina z kolekcji Homme - na ścianę białe i jakiś akcent czerwony (własnie... akcent.. ewentualnie z Opoczna Inwencja szare i czerwone, tylko nie wiem czy gładkie czy 'mozaika'. Podobno im mniejsza łazienka tym mniejsze powinny być płytki... i jeszcze... jakie zrobić szafki i gdzie? napewno jedna narożna pod umywalką jakieś pomysły?
Edytowane przez cmoksia Czas edycji: 2008-07-16 o 09:48 |
|
|
|
|
#303 |
|
Matka Smoka
|
Parawanów takich prostych jest bardzo dużo na internecie, a ze sklepów widziałam w LeRoy.
Płytki bardziej podobają mi się Homme. Nie widziałam ich w sklepie chyba, a powinnam na nie zwrócić uwagę, mimo, że to nie kolory, które mnie interesują. Ja bym zrobila chyba tak: podloga szara, wanna obuodwana bialo ale z podwojnym paskiem-z szarych i czerwonych plytek. I podobny pas na scianie z wc. Bedzie sie łądnie komponowało z szarą podłoga, poza tym sam czerwony z białym na ścianie sprawia wrażenie jakiejs flagi ![]() acha, duże kafelki powiększają łazienkę właśnie, w dodatku ułozone poziomo. |
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dzisiaj w Leroyu, znalazłam kilka parawanów, ale co mi się coś spodobało i było niedrgie to studzili mój zapał 'chińszczyzna, zostało kilka sztuk i w razie czego nie wiadomo czy jeszcze będą'
![]() muszę szukać dalej.. dodatkowo ze względu na rury muszę zrezygnować z wiszącego sedesu na wannie nie będzie płytek, bo będzie zwykły panel od wanny. nie chce jej zabudowywać wyczaiłam dzisiaj w Skierniewicach sklep z samymi płytkami (ale nie miałam czasu żeby wstąpić). Wybiorę się tam jutro, może mają program do aranżacji i bym wiedziała jak by to wyglądało. Przy okazji podjadę do sklepu, gdzie będę kupować wannę i umywalkę, zobaczymy jakie mogą mi zaproponować parawany i nieduże sedesy
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
oj te pierwsze mają taką głęboką faktyrę?
Nie lubię takich, bo zarówno woda jak i kurz tam osiada ![]() co do sedesów odradzam Koło. zarówno ceramika jak i deski plastikowe maja okropny odcień bieli, do tego deski żółkną w zastarszającym tempie kilku miesięcy. Kibelki Roca polecam. ![]() A deskę sedesową z mdf'u łatwo się czyści i elegancko wygląda. http://www.roca.pl/roca-grupa-kompakty-wc/8 szkoda że musiałaś zrezygnować z miski wc podwieszanej sama się szykuję do remonto łazienki, dzisiaj jedziemy oglądac i wybierać sanitariaty. |
|
|
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
My w kwietniu zakończyliśmy nasz remont.
Łazienkę wykleiliśmy płytkami jak na załączonym zdjęciu. Wszystkich zachwyca biała łazienka, zwłaszcza że przestrzeń jest mała i na dodatek na poddaszu. Ale wyszło giciarsko
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
a poka waszą
|
|
|
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tych kaflach ?
http://www.paradyz.com.pl/index.php?...=pl&collID=284 płytki podłogowe mają dziwny rozmiar, zadałam pytanie kaferlkarzowi co o takich sądzi czekma n odp od niego ![]() Brałam pod uwagę inne, ale nie ma do nich jasnej podłogi w kolekcji ![]() a nie chcę ryzykować dobieraniem kafli z innego gatunku ![]() No i teraz mnie oświeciło, że będą idealnie pasować drzwi w okleinie orzechowej yeah http://kronodoor.un.pl/oferta.php?p1...tion=show&p=60 a kabinę którą chciałam, jak się okazało wycofano z produkcji ![]() Może mi dopisać szczęscie, że któraś hurtownia akurat ma ją jeszcze na składzie
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-07-18 o 08:50 |
|
|
|
|
#310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba z dnia na dzień coraz bardziej
|
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sklepie elegancko chodziły ![]() Zastanwia mnie jedna rzecz, na stronie paradyża, w cenniku ceny kafelek podane już są w cenie brutto, zazwyczaj nie przekraczają 60-70zł za m^2. Na allegro 160 za m^2 ![]() O co kaman
|
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmm to dziwne z tą ceną. Bardzo drogie! |
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsze, że nie wielm ile kosztuja w skelpie bo ni widzialam jeszcze.
Ale nawet jak będa kosztować 160 to wezmę, bo chyba nie mam wyjścia, nie będe sztukować, a łazienkę mamy małą i okafelkować będzie trzeba jakieś 2 całe ściany plus podłoga. Więc się w 1000 jak już zamknę za kafle. Bo co zrobić. To nasmaruj te drzwi a nei mnie straszysz i stresujesz :P |
|
|
|
|
#314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zadzwoń do jakiegoś sklepu i się spytaj ile kosztują |
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie mają fakturę... poza tym ta ich szara podłoga jest tak naprawdę bardzo ciemna i do tej mojej klitki się nie bardzo nadaje. dlatego wczoraj jak wszystko jeszcze 10 razy przemyślałam, postawiłam na Inwencję Opoczna (szare płytki + czerwony akcent + szara podłoga), tylko podobno problem jest z tymi szarymi płytkami na ścianę - czerwone i podłogowe mogę mieć nawet jutro, ale szare muszą dorobić, bo się skończyły i to może trwać 5 tygodni, a remont ruszy za 2-3 ![]() jednak nie muszę rezygnować z wiszącej miski i stelaz będzie miał jedynie 82cm, a nie 105, dzięki czemu będzie nad nim większa szafka (chcę wykorzystać wnękę).Muszę powiedzieć kliwia, że trochę mnie nastraszyłaś tą kiepską jakością Koła, bo wczoraj już sobie wybrałam i zamówiłamNova Top Pico, głównie dlatego, że jest mała... Roca ma dłuższe te sedesy a w tej klitce niestety każdy centymetr się liczy.PS. wymiana deski to nie jest duży problem Nadal nie wiem jak ułożyć te płytki.. a może zamiast dużych czerwonych płytek dać tylko czerwone listwy (1x20)? hmm.. albo coś takiego jak wykombinowałam w załącznikach (wybaczcie, ale to tylko Paint )
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
No to pierwsze zdecydopwanie lepsze.
Bo to drugie takie naciapane ![]() Może koło się zmieniło - moje doświadczenia w kwesrii sedesów sa kiepskie bynajmniej. A roca faktycznie ma długie deski - tak teraz myślę że do mojej łazienki też może być za długa ![]() to są te Twoje kafle ![]() http://dom.gazeta.pl/czterykaty/51,5...88927.html?i=0 popatrzyłabym na ceramikę koła, ale w pracy nie chce mi się otworzyć ich strona poszukam na innych, z tymże to nie to samo co wypróbować u kogoś w domu ![]() A wiem np. że roca victoria nie rozchlapuje spłukiwanej wody, co na przykład robi stary kompakt Koła. ![]() No ia top pico ma powłokę reflex to bardzo dobrze ![]() http://www.lazienki24.pl/produkt-Pod...27-33,166.html |
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
to niestety nie moje kafle, bo z nich zrezygnowałam we względu na rowki
![]() Faktycznie pierwszy 'wzrokek' jest lepszy, chyba nawet bardziej mi się podoba tak niż sam jeden pas z czerwonych płytek 20x20, bez listwy. Tylko na jakiej wysokości to zrobić? aaa i o najważniejszym zapomniałam - oświetlenie bo z szafkami jakoś sobie poradzę (licząc na podpowiedzi znajomego stolarza, który je będzie robił) Muszę zadzwonić i zapytać czy mi zamawiają z powłoką czy nie, bo potem mogę się zdziwić
|
|
#318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
cmoksia dziś byłam w składzie budowłanym i specjalnie poszłam po miarkę przeleciałam po dostępnych miskach zawieszanych.
Roca victoria ma długość 55 chyba cm a Koło nova top (pico) - 54 ![]() Więc w sumie nie ma dużej różnicy ![]() Są moje kafle po 47 zł
|
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
już zamówiłam nova top pico z powłoką reflex
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
a my już mamy w domu kabinę, jutro zamawiam kafle (które będą już w śrdodę jeśli zamówimy jutro ihihhih) i przychodzi facet wyburzać łazienkę
yeah.jeszcze muszę zakupić muszlę klozetową, umywalkę, płyty karton gips. baterie i jeszcze światło do łazienki. Lustra na końcu ![]() edit: ![]() muszla wisząca zamówiona : jednak wzięłąm tą - Roca Victoria - zwłaszcza że mam z nią już doświadczenia u rodziców. zamówiłam też piecyk gazowy ![]() jutro zamówię stelaż geberita (o ile nasz fachowiec nie zdoła zamówić taniej, w co wątpię )i przycisk też mam już upatrzony, ale niestety nie ten co mi się najbardziej podobał. tu musiałam iść na kompromis, bo cena 300 i ponad za przycisk spłukujący jest nie na moją kieszeń. ooo jeszcze muszę umywalki poszukać!! i baterii ![]() załączam yhy
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-08-11 o 14:18 |
|
|
|
|
#322 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dziewczyny urządzam łazienkę na górze, z której przede wszystkim ja będę korzystała. Łazienka jest nie duża, pod skosem, z jednym małym oknem. Będzie tam umywalka, WC i ...no właśnie - nie mogę się zdecydować czy wstawić tam wannę z zasłonką i prysznicem czy sam prysznic?
Skłaniam się ku wannie+prysznic, ponieważ wtedy mogłabym brać prysznic (bo biorę zazwyczaj prysznic zamiast kąpieli) i mogłabym wygodniej zmywać różne maseczki z włosów które 3 razy w tg. nakładam... a skłaniam się ku samemu prysznicowi bo wtedy miałabym miejsce na szafkę na ręczniki, szlafroki i pierdoły lub na przedłużenie blatu od umywalki... Jeśli nadążyłyście za moim dziwnym tokiem myślenia i dało to Wam jakikolwiek obraz sytuacji, proszę doradźcie |
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli łazienka jest mała jak mówisz, i dopdatkowo ma skosy to bym zamontowała sam prysznic.
![]() wanna pod skosami nadaje się gdy łazienka to pokój kąpielowy \a maseczki z twarzy można zmyć nad umywalką i pod prysznicem nie mocząc się w nim cała
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
i tak nie moczę się w wannie, prysznic podobno jest zdrowszy ;-) & zaoszczędzę miejsca
|
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
miejsca i wody
![]() alez proszę ![]() mam wizualizację łazienki ![]() nie sugerujcie sie ze umywalka jest tak daleko, udalo nam się o kilkanascie cm przesunąć w lewo częśc rury kanalizacyjnej pionu ![]() wiec będzie akurat a łazienka nabierze charakteru dodatkami. No i nie jest biała, to sa właśnie ebony wood bianco. lekko fakturwane. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-08-19 o 13:57 |
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
post pod postem zeby bylo widac.
tu sa 4 zjdecia z naszej lazienki ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1729 |
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie remont trwa, jak widać jest zupełnie inaczej niż miało być
ale to wszystko wychodziło w trakcie (co 5 minut telefon 'wie pani co.. nie da sie tego/tamtego zrobic.. musimy zrobic inaczej.." pod umywalką i nad stelazem będą szare szafki, tam gdzie ta 'dziura', będą dookoła czerwona paseczki tak jak na dole (chwilowo zabraklo) i w srodku lustro. nad lustrem będą 2 male kinkiety. a pod lustrem umywalka, ale ściana jest tak cienka, że założą ją dopiero na gotową szafkę, inaczej ścianka runie jak widać mam już drzwi. Za piękne nie są, ale przynajmniej niecały tydzień po zamówieniu były na miejscu, bez czekania 4-6 tygodni
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze sedes (bez deski, bo dali nam nie taką co trzeba... już wymieniłam, ale chwilowo jest ogólnie przerwa w remoncie. wszyscy czekają na szafki od stolarza) i miejsce na szafke
kupiłam oświetlenie żeby nie było za jasno chyba dam w miarę słabe żarówki, przynajmniej w plafonie, bo nad lustrem przyda się dobre światło ![]() nie mam jeszcze wieszaczków na ręczniki (myślę, że jeden będzie obok umywalki, drugi na drzwiach), podłużnego uchwytu na ręcznik (chcę żeby był z prawej strony nad wanną, ale to taka luźna koncepcja, może się zmienić), uchwytu na papier i.. pomysłu co zrobić żeby było tam trochę przytulniej w jednym wątku doradzono mi fioletowe, wręcz purpurowe dodatki. albo źółte. a jakie są Wasze propozycje? nie tylko co do koloru ale ogólnie dodatków
|
|
|
|
|
#329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lazienka czerwona, widzialam na innym watku pokoj z duza iloscia czerwieni :d piszesz na czerwono haha w avku wloski prawie czerwone ;p masz chyba bzika na punkcie tego koloru a ja bym do takiej lazienki dala dodatki koloru kiwi :P jakos mi sie tak komponuje bardziej bo zolty to moim zdaniem bedzie za pstrokato , ale to moje zdanie ;p
|
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
lubię i to bardzo
oo nie pomyślałam o kiwi też bardzo ciekawa opcja dziękuję ![]() chyba do eksperymentów kupię karton różnokolorowych świeczek i będę kombinować z jakimi będzie najlepiej jak już znajdę ideał, to dokupię takie ręczniki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

Chyba z dnia na dzień coraz bardziej

)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie tylko co do koloru ale ogólnie dodatków