|
|
#1951 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1953 |
|
Raczkowanie
|
Mama czy moge Cię prosić teraz na czat na moment PILNE.
|
#1954 |
|
Raczkowanie
|
MAMA jeżeli jacyś chętni się dobijają po adopcje. Ja mogę się podzielić opieką nad Christopherem. Opłata roczna to 50$, ja wysyłałam 150zł. Jeżeli w przyszłym roku "drugi rodzic" wpłaciłby swoją połowę tj. 75zł, to ja ponownie wpłaciłabym 150zł z zaznaczeniem, że to za Christophera, a reszta na paliwo do generatora.
|
|
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Pyziulka;8994078]Pomysł niezły, ale należy pamiętać iż nie wolno do Zambii ani z Zambii wysyłać pocztą żadnej waluty ani cennych przedmiotów jak złoto. Jedyną możliwością jest przywiezienie ich do kraju.
Oj to w takim razie nie namawiam do złego Nie wiem nawet czy w Zambii takie banknoty jeszcze można znaleźć one już chyba nie są w obiegu. Ale może jak ktoś tam pojedzie to poszpera )
|
|
|
|
#1956 |
|
Przyczajenie
|
Kochani pisałam do Dla Ciebie J( na urlopie) i _MAMA_ ( przepełniona skrzynka)
moze ktoś mi pomoże albo _MAMA_ przeczyta tu tą wiadomość. 13 czerwca dostałam pod opiekę Goldfridah Nyangu. Te wspaniałą wiadomość przesłała do mnie Dla Ciebie J Wpłaciłam 150 zł 18 czerwca z nr kartoteki i imieniem i nazwiskiem dziecka w tytule przelewu wraz z dopiskiem na prezent urodzinowy Dzisiaj oglądałam zdjęcia na fotosiku _MAMA_ i moja dziewczynka jest tam pod innym imieniem. poniżej przesyłam link do zdjęcia i inne imie mojej małej. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d5f92a836.html Na tym zdjęciu to Gliceria Nyangu. Okazało się, ze ją miała KateP22 w avatarze http://www.wizaz.pl/forum/showthread...211872&page=72 i pózniej przeczytałam, że ona zmarła. Tu jest _MAMY_i komentarz. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...055e617.html#e Czy ktoś byłby tak miły i sprawdził to w miarę możliwości. Czy można sprawdzić w tej wyjątkowej sytuacji czy pieniążki, które przelałam wraz z dopiskiem na prezent urodzinowy trafiły do mojej Goldfridah? Formularz, który dostałam był wypełniany rok temu wiec całkiem możliwe ze ktoś inny opiekował sie wcześniej Goldfridah albo tez i nie opiekował dlatego trafiła do mnie. Nie chciałabym bardzo jej zawieźć. może to pomyłka ale musze przyznac, że trzyma w duzej niepewności ![]() ![]()
Edytowane przez AniaSar Czas edycji: 2008-09-14 o 13:37 Powód: błąd |
|
|
|
#1957 |
|
Przyczajenie
|
mamapity dziękuję
ten kalendzarz jednak mi sie nie otwiera
|
|
|
|
#1958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz to wytłumaczę. Naprawdę strasznie się staramy, aby nie było pomyłki Ale mamy pod opieką 600 Dzieci, tj. często ponad 600 meili i danych Rodziców Pomyłki są nieuniknione za co zaaaawsze przepraszamy.Renia11 też jest omyłkową Mamą Karotka też dostała nie swój list. To już wielka działalność taka ilość Dzieci i choćbyśmy nie wiem jak się starały to czasem pomylimy się![]() Cytat:
Naprawdę nie wiem jak to się stało? I Pani od meila zrezygnowała z Dziecka, więc tak jakby Goldfrida została bez opieki, więc poszła w kolejce do kolejnej oczekującej Osoby czyli Anisar. Ale później okazało się, że Pani od danych nie zrezygnowała, więc zostawiłyśmy małą Goldfridę dwóm Mamom Nie chciałyśmy żadnej Mamie już swojego Dziecka odbieraćA z pomocy dwóch Osób skorzysta samo Dziecko, przeciez ma Rodzinę, rodzeńswto, a prezentów nigdy za wiele ![]() Poproszę Siostrę, aby sprawdziła rachunek z 13 czerwca dla Goldfridy. |
||
|
|
|
#1959 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pieniadze wysłalam 18 czerwca. 13 dostałam maila o tym jest moja Będe baardzo wdzięczna za odpowiedz w tej sprawie. reasumując Oczywiscie zrozumiałe jest to, że są pomyłki. I tak jestescie WIELKIE, że to wszystko ogarniacie i za to wielkie Czyli Goldfridah to Goldfridah a nie Gricelia tak? rozumiem ze Goldfridah opiekują sie dwie mamy ;-) że mała żyje i mam nadzieje czuje sie dobrze. Czy druga mama udziela się na forum? Niech sie odezwie do mnie jak to czyta.
Edytowane przez AniaSar Czas edycji: 2008-09-14 o 14:22 Powód: błąd |
|
|
|
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
Witam przy takiej ilości dzieciaczków łatwo o pomyłkę, a dla dzieciaczka to radość mieć 2 opiekunów a faktycznie i rodzina dziecka skożysta może druga mamusia Christine Tembo ur 10.06.2001 się odezwie tutaj pozdrowionka!!!!
![]() Duuuuuuże podziękowanie i podziw dla osób zajmujących się sprawami adopcji napewno nie jest łatwo opanować to wszystko....
|
#1961 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam bardzo nie chciałam robić kłopotu,kiedy zobaczyłam avatark AniSar, powiedziałam Jej że to zdjęcie to ja już widziałam wcześniej,jak znajde to jej powiem gdzie.
Myślałam, że AniaSar dostała pomyłkowo inne zdjęcie.
|
#1962 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1963 |
|
Rozeznanie
|
łłłłłłłłłłłłło matko kochana- już więcej nie wyjeżdżam na żadne urlopy!!!!!! Torby nie rozpakowane, dziecko z wałówką nie wyprawione do stolicy, jutro od rana praca- a ja co robię?????
A no, siedzę i czytam............ Pozdrawiam wszystkich najserdeczniej. Witam nowych rodziców i gratuluję wszystkiego co tam komu trzeba /siostrzeńców, egzaminów, artykułów itp/ DZIĘKI, ŻE JESTEŚCIE. Widzę Nortona -paczkę wyślę Ci w tym tygodniu. Pozdrawiam |
|
|
|
#1964 |
|
Raczkowanie
|
Mapa Zambii
Zaznaczyłam wioski, które udało mi się znaleźć, niestety niektóre są malutkie i Google Maps ich nie wychwyciło. |
|
|
|
#1965 |
|
Rozeznanie
|
Kate, mapkę dodałam na forum - mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko
![]() Jeszcze raz zapraszam serdecznie, żeby się rejestrować i pisać aktywnie. Na razie mamy 13 użytkowników, jednak większość cicho obserwuje i się oswaja Dział "o nas" i "o wszystkim i o niczym" nadal czekają na pierwsze tematy
|
|
|
|
#1966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Norton sprawdziłam tych z Zimbabwe sprzed kilku lat jest dużo: banknoty: 2 $ z 1994 r. - 9 zł, 20$ z 1994 r. - 5.50 zł, 1000$ z 2003 r. - 5.50 zł za monety płacą 1 zł - do 2 zł. bardziej cenne są takie starsze
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
AniaSar sprawdzilam teraz wyciag bankowy ,pod data 19 czerwca jest Twoja wplata ,sprawdzilam "sklepik internetowy" mam tam wpisana nadwyzke od rocznej wplaty z przeznaczeniem na prezent urodzinowy/juz kupiony/,sprawdzilam kartoteke z wplatami -nie mam tam odnotowanej wplaty.AniaSar-przepraszam za to niedopatrzenie,jak sie to stalo ze na prezent mam odhaczone i wpisane a samej rocznej oplaty nie mam wpisanej,nie wiem jak to przeoczylam.Dziekuje ze napisalas i moge ten blad sprostowac.Wysylajac liste wplat do kazdego Rodzica chcialam aby kazdy mogl sobie sprawdzic czy pieniazki ktore wyslal sa wpisane. Jak juz *Mama* i Seona* wspomnialy w swoich postach bledy sie zdarzaja,600 dzieci to juz duza grupa dlatego dziekuje za wyrozumialosc i jezeli ktos mialby watpliwosci prosze napisac . Pozdrawiam Wszystkich goraco. |
|
|
|
|
#1968 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Siostro dziekuje bardzo za sprawdzenie. Ja oczywiscie rozumiem, że mozliwe są pomyłki. Bardzo sie ciesze, że wszystko się wyjasniło i mała Goldfridah dostała prezent urodzinowy Na początku tygodnia wysyłam koperte bombelkowa to może jest szansa, że zobacze jak wyglada teraz bo zdjecie jest sprzed roku
|
|
|
|
|
#1969 |
|
Przyczajenie
|
Yustyna Jeśli szykujsz następną paczkę za jakiś 3 tyg. to może będziemy mieć już formularze, które ma przywieźć Gosia - będę mieć więcej informacji o rodzinie i chętnie dołączę się do wysyłki. Pamiętaj o mnie
![]() |
|
|
|
#1970 |
|
Rozeznanie
|
HEj hej hej
![]() Ale zaniedbałam ZAMBIĘ Wstyd taki, że szok ![]() Ale widzę że o artykule w Głosie już wiadomo Starałam sie akurat w swoich wypowiedziach zwrócić uwagę właśnie na długoterminowosć, nieoczekiwanie fotek co tyzień i odpowiedzialność. Całe szczeście, że MArysia to napisała ![]() A Kasia to skarbnica szczegółów. Żałuje tylko, że na końcu nie udało się gdzies dac kontaktu bezpośredniego na wypadek gdyby ktoś chciał cos szybko i bezpośrednio przekaząc w Poznaniu. Mówiła m KAsi (bo ona już kiedys przeprowadzała zbiórkę w małym mieszkanku i wie co nie co o tym )że mam wielką chate z garażem i zbiórkę moge robić. Mam gdzie zbierac. Neistety MArysia nie zmieściło sie juz to info. Mam tylko cichą nadzieję, że teraz MAMA i dziewczyny poradzą sobie z oddzewem mailowym. Tak w międzyczasie byłam zajęta troche swoim slubem - zaobrączkowana od 30go sierpnia a trochę tym: http://www.tvn24.pl/12690,1564748,0,...wiadomosc.html http://www.tutej.pl/cms.php?i=32103 http://www.glos.com/index.php?ida=4602 http://www.mmpoznan.pl/1401/2008/9/1...rkiem-po-pozna niu-foto?districtChanged=true http://poznan.naszemiasto.pl/wydarzenia/897467.html to wprawdzie polska dziewczynka ale tez potrzebowała pomocy ![]() i dla was specjalnie fotka z mojej wczorajszej akcji ![]() (reszta w radiu merkury, magazynie ślubnym, weekendowym Głosie WLkp) A teraz zabieram sie za kolejny projekcik: wyjazd do naszego kochanego szpitala. Mam pomagac przy lekach Zobaczymy czy siostra o moim przyjeździe listopadowym nie zapomniała ![]() Obiecałam wszem i wobec dziękować za wsparcie w trakcie akcji ![]() Patronat medialny: Magazyn Ślubny,Radio Merkury,G łos Wielkopolski, portal kobiata.byc.pl. Fotografowie: Marcin Melanowicz (www.fotoberm.pl ) i Kuba Cichocki (www.kubacichocki.pl) oraz studio ArtMediaStudio.(www.armediastudio.pl) Studio Florystyczne - CHyby/k.Poznania ul. Szmoatulska 14 (787259000) oraz pracownia FIORINO; wizażystka Anna Hempelska (663413041), VIP CATERING (61 8537092); MPK za "ogórka"; oraz sponsorom sprzętu dla Zuzi o których więcej w Głosie Wlkp juz w sobotę
Panny Młode dla Dzieci - wyjątkowa akcja charytatywna Rozwój. Bo zatrzymanie się w miejscu jest niczym cofanie się wstecz ![]() Edytowane przez ava80 Czas edycji: 2008-09-15 o 13:19 Powód: podziękowania ;) |
|
|
|
#1971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Raczkowanie
|
Kuba jest genialnym fotografem. Robił fotki na ślubie mojej koleżanki, jednej, drugiej, trzeciej, zawsze czymś zaskoczy. Zdjęcia są tak pięknie dopracowane.
|
|
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
Witam, chciałam sie tylko przywitac i pochwalic, że dzis dostałam pod opiekę dziewczynkę Maureen! Tak się cieszę, tym bardziej, że dzis są moje urodziny i to jest cudowny prezent, taki prawdziwy i sensowny! Zaraz zaboieram sie do czytania wszystkich szczegółów odnośnie Adopcji i wysyłki pieniążków, ale najpierw muszę pochwalic się mojej mamie. Czy będę mogła pozawracaC Wam trochę głowę, jak czegoś tam nie doczytam? Pozdrawiam wszystkich.
|
#1974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() NAjlepiej tym mniej zapracowanym aopcyjnym Rodzicom, czyli nie zaangazowanym we wszystkie 600 adopcji!
|
|
|
#1975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne, że możesz nam zawracać głowę - wszyscy to robiliśmy. Kwintesencję wszystkich informacji zawarła Pyziulka na oddzielnym forum. Jak będziesz miała jakiekolwiek pytania to wal śmiało |
|
|
|
|
#1976 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki!
|
#1977 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry!
![]() Wielkimi krokami zbliżają się urodziny naszego Nicholasa Będziemy na pewno na początku października wysyłać paczkę priorytetem z Poznania żeby w miesiąc doszła ktoś się dorzuca?![]() Pozdrawiam! ![]() P.S. Piękne zdjęcia ślubne wspaniała pamiątka
|
|
#1978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja mała jest grudniowa więc jak najbardziej Poznań. ![]() I jak już kiedyś pisałam - może spotkamy sie w październiku adopcyjny "POZNANIU"?
|
|
|
#1979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj kopalnia wiedzy Pyziulki http://www.misjawzambii.fora.pl/ Jak masz inne pytania to ludzie tu są cierpliwi i wyrozumiali wiem bo też pytam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

) 

)

Nie chciałyśmy żadnej Mamie już swojego Dziecka odbierać
Myślałam, że AniaSar dostała pomyłkowo inne zdjęcie.